Monday, May 16, 2011

KHIDMAT LATIHAN SUKAN TERAS ( KELAS ) PERINGKAT BAHAGIAN PEDALAMAN BAWAH BEAUFORT

Klinik sukan badminton ini memang sudah kena pada tempatnya oleh kerana kita sedang mencari satu pendekatan baru ke arah memantapkan pencapaian sukan prestasi tinggi negara. Penglibatan negara kita dalam sukan prestasi tinggi memang sudah terbukti sejak sebelum negara mencapai kemerdekaan lagi. Negara kita telah mengambil bahagian dalam sukan olimpik sejak dari tahun 1956, sukan asia sejak dari tahun 1954, sukan komanwel sejak dari 1950 dan sukan sea sejak dari 1959 lagi. Atlet-atlet kebangsaan kita telah memenangi pingat dalam kesemua temasya sukan ini walaupun pencapaian jumlah pingatnya dikatakan tidak konsisten. Begitu juga dengan sukan Badminton Negara yang telah banyak mencipta nama Negara.

Justeru itu banyak persoalan yang perlu kita jawab dalam menentukan hala tuju serta kejayaan para remaja atau bakal belia kita di masa akan datang. Justeru itu pihak Kementerian Belia dan Sukan Malaysia telah merangka beberapa program untuk memantapkan prestasi belia kita pada hari ini demi keunggulan Malaysia di masa akan datang.

Maka hari ini, sekali lagi Pejabat Belia Dan Sukan (P) Bahagian Pedalaman Beaufort telah mengadakan Klinik Badminton bagi merangka satu rancangan latihan serta menentukan sasaran para belia atau bakal belia kearah yang perlu kita capai.

Ini akan memberi peluang kepada mereka supaya lebih giat dan aktif dalam arena sukan badminton terutamanya di Bahagian Pedalaman Bawah ini disamping melatih dan memberi tunjuk ajar yang terbaik untuk mereka.

Klinik Latihan Sukan Teras ( KELAS ) Badminton Peringkat Bahagian Pedalaman Bawah Beaufort 2011 diadakan:-

Pada : 24hb April 2011 hingga 26hb Jun 2011

Bertempat : Dewan SM ST John Beaufort

Anjuran : Pejabat Belia Dan Sukan (P) Bahagian Pedalaman Bawah Beaufort.

Jurulatih : Encik Teo An Chai

Penasihat : En Noorman Bin Ramlan ( Pegawai Belia Dan Sukan )

Penyelaras : En. Abd Aziz Bin Ason ( Bahagian Sukan )

Peserta : Pelajar Sekolah Menengah

KESIMPULAN

Dalam merangka perancangan klinik ini, pihak kementerian ingin mencungkil bakat-bakat baru sebagai generasi pelapis kepada atlet-atlet kita yang bakal bersara suatu masa nanti. Dan menyemarakkan api semangat kesukanan kepada remaja kita hari ini supaya menjadi belia yang berketerampilan, aktif, kreatif, progresif dan cemerlang dalam menaikkan nama negara di mata dunia. “ KE ARAH KECEMERLANGAN SUKAN NEGARA. “

Toy.Kb

6 comments:

Anonymous said...

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Apa bah ko tu tulis ni...Admin xda kualiti ehh...mcm x pandai udah...

Anonymous said...

Sori tuan...bukan bah...waktu post tu ada member bawa cerita bah...so tidak terpandang pula perkataan tu termasuk...so sorilah geng...dah diperbaiki...terima kasih atas tegyrannya..


Admin

Anonymous said...

uina geng sapa tegur admin tu? kalau tegur tulis nama geng, baru boleh d layani teguran tu

BELL

Anonymous said...

hahaha..bel biarlah dy...layan jetoy kb..

Anonymous said...

hahaha..bel biarlah dy...layan jetoy kb..

SUARA KITA said...

Tahniah...usaha yg baik...kita kena amalkan sikap terbuka...teruskan usaha...