Tuesday, June 15, 2010

PROGRAM RAKAN MUDA JIRAN MUDA PERINGKAT BAHAGIAN BEAUFORTAhli Jawatankuasa Pelaksana RMJM Peringkat Bahagian Beaufort 2010.Assalamualaikum WRT & Salam Rakan Muda,

Kelab Rakan Muda Beaufort (KRMB) mengucapkan tahniah dan syabas kepada Pejabat Belia & Sukan (Persekutuan) Bahagian Beaufort dan Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional Daerah Beaufort kerana telah berjaya menganjurkan satu program yang dinamakan Program Rakan Muda Jiran Muda Peringkat Bahagian Beaufort di Kampung Linsuk, Kuala Penyu pada 06hb-11hb Jun 2010 yang lalu.


Program Rakan Muda Jiran Muda (RMJM) ini berobjektifkan melahirkan remaja yang berkebolehan, berdedikasi, patriotik dan jati diri yang tinggi ternyata berjaya mencapai objektif dan sasaran yang ditetapkan. RMJM ini telah diketuai oleh Kem Komandan yang tidak asing lagi iaitu Leftenan Muda Matlen Sarudin dibantu oleh barisan pelaksana yang terdiri daripada Fasilitator Belia Negeri yang juga Penasihat Bukan Eksekutif KRMB, Mohd Nadzley Harith, Presiden KRMB sendiri, Muhd Junidin Jamlan, Setiausaha Agung KRMB, Nurul Hardy Japar, Pengerusi Kelab Rakan Muda Kimanis, Zuraini Jablin, Ahli Majlis Tertinggi Kelab Rakan Muda Kimanis, Rezuan Munap dan Junaidah Mustapha. Program ini telah dirasmikan oleh YB Tuan John Teo Mau Sing, Ahli Dewan Undangan Negeri N26 Kuala Penyu.


Presiden KRMB, Muhd Junidin Jamlan berkata, program ini telah berjalan dengan jayanya hasil daripada kerjasama yang mantap dikalangan ahli jawatankuasa yang ada. Beliau juga telah memberi sedikit penerangan mengenai Kelab Rakan Muda Beaufort di sepanjang program untuk pemahaman dan meningkatkan semangat para peserta untuk terus aktif dalam program Rakan Muda selepas RMJM selesai. Menyentuh mengenai keahlian KRMB, beliau mengalu-alukan pendaftaran remaja khususnya di kawasan Parlimen Beaufort untuk mendaftar menjadi ahli KRMB. Mengenai permohonan secara online, KRMB telah banyak menerima permohonan kemasukan menjadi ahli dan nama-nama ahli ini akan dipaparkan di laman blog ini tidak lama lagi.

KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan.


Leftenan Muda Matlen Sarudin sedang mengarahkan sesuatu kepada peserta...

Antara peserta RMJM kali ini....


Bergotong-royong bersama-sama penduduk tempatan....


Saudara Aziz Ason memantau aktiviti sepanjang program RMJM.Sesi pembentangan kumpulan...jangan nyanyi sudah lah.....

Bergambar kenangan bersama penduduk tempatan yang bersama menjayakan RMJM..


Bersama YB Tuan John Teo Mau Sing, ADUN N26 Kuala Penyu....Semoga berjumpa lagi di dalam program yang lain.......

No comments: