Saturday, December 19, 2009

TAHNIAH PASUKAN BOLASEPAK SUKAN SEA MALAYSIA : MIMPI MENJADI NYATA


Jumpa lagi di Sukan Sea Ke 26, Jakarta, Indonesia.......


Salam Rakan Muda & Salam 1 Malaysia,

Tahniah. Tahniah & Tahniah. Itu sahaja ungkapan yang paling selayaknya dihamburkan kepada pasukan bolasepa Malaysia kerana berjaya memenangi pingat emas setelah berjaya menjinakkan Vietnam 1-0 hasil jaringan sendiri lewat permainan di babak kedua. Barisan anak didik K.Rajagobal ternyata berhasil memecahkan kebuntuan penantian 20 tahun untuk menggapai pengikhtirafan yang berprestij tersebut.

KRMB mengucapkan jutaan tahniah dan terima kasih kepada pasukan Malaysia dan berharap ini merupakan satu permulaan kepada kejayaan yang lebih baik pada masa dan kejohanan yang akan datang. KRMB yakin pasukan yang ada pada penampilan kali ini adalah merupakan pasukan masa depan yang selama ini dinantikan oleh rakyat Malaysia. Malaysia Boleh.

Sebagai penghargaan, KRMB di sini mengimbas kembali perlawanan-perlawanan penting Malaysia dalam perjalanan menuju ke puncak bermula ketika mengejutkan Thailand 2-1, kemenangan bergaya di separuh akhir menentang Laos dan aksi final bertemu Vietnam yang seterusnya mencatatkan sejarah gemilang.


KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan


Malaysia 2-1 Thailand (Peringkat Kumpulan)

video



Malaysia 3-1 Laos (Separuh Akhir)

video


Malaysia 1-0 Vietnam (Perlawanan Akhir)

video




* Pengundian untuk Anugerah Sukarelawan Terbaik Pilihan KRMB 2009 boleh dilakukan di post ini.

43 comments:

Anonymous said...

yah..menang emas..yahuuu

krmb fc

Anonymous said...

sweet memories..i like it

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

mainan malaysia lagi cantik dr mainan man utd tu..mcm kambing terjun sungai jak..hahaha

MU booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo..........

Anonymous said...

apa brg mu..teda mainan tu team..ayam

Anonymous said...

TAHNIAH. MALAYSIA BERJAYA DAPAT EMAS. EMAS 20 TAHUN TU BEB...

APAPUN, MARI KITA UNDI MR PRESIDEN. SAYA UNDI MR PRESIDEN..

HAFIZAH HARITH

Anonymous said...

JUNIDIN JAMLAN
JUNIDIN JAMLAN
JUNIDIN JAMLAN

kiko

Anonymous said...

ALUMNI PJKN SABAH DARI TUARAN MENGUNDI ABANG NADZLI


ALUMNI PJKN TUARAN

Anonymous said...

vote joe

silky girl

Anonymous said...

saya undi c joe, c joe bah itu

ajib

Anonymous said...

merry christmas..i would like to vote my top person, mr rynnille peter..i will...

david a.k.a daves

Anonymous said...

aluuu....
apa khbr kmu smua....
undi bah kamu c syed muhammad alqap..
sukarelawan br tbaik masa kini..
undi la ya..


micahh

Anonymous said...

liverfool kalah...buduh punya team..sapa la sukung team tu. team ayam mati..mcm apa saja, lawan team tcorot pn kalah...kakakaka

MU champin bah

Anonymous said...

hahaha...
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0
MU kalah 3-0

sah, MU memang MANUK...hahhaa

Anonymous said...

tim mana tu ah kalah dengan fulham 3-0 td..malu..klu nda tahu malu lg nda tahu la

thebluess thegreates juara epl

Anonymous said...

undilah manchester united untuk anugerah team paling ayam tahun ini..hahahahaha.......

thebluess thegreates juara epl

Anonymous said...

syed muhamad alqap kamirang undi..
confom

pend

Anonymous said...

ya MU mimang ayam itu

pend

Anonymous said...

alqap
alqap....undi la alqap

man bingkul

Anonymous said...

MU & LIVERPOOL TEAM AYAM MATI...HAHAHA
KALAH DENGAN TEAM AYAM...
HAHAHA...

CHELSEA THE CHAMPION

Anonymous said...

VOTE RYNEL PETER

CHELSEA THE CHAMPION

Anonymous said...

aq mo undi syed muhamad alqap..
jan ko tkt wa, kmi sukung ko qap

lobo

Anonymous said...

MALAM NI KITA TENGOK CHELSEA BOLEH MENANG ATAU SAMA JUGA AYAM MACAM LIVERPOOL DAN M.U MCM DI MALAM..HAHAHA..BERSEDIA UNTUK KITA KETAWA MALAM NIE..HAHAHA

Anonymous said...

undi la syed alqap...bagus ni urang niee

jie serusup

Anonymous said...

spesial vote to junidin

by
someone spesial

Anonymous said...

undi mr joe

manang ko jo

Anonymous said...

KOTOBIAN TAGAZO DO CRISMAS..UNDIONOH RYNEL..

HUGUON SIOU

Anonymous said...

syed alaqap manlidin

heeha..steady ko jo

Anonymous said...

yg kmu urg ckp manu@ayam 2 yg jd juara,tgkla,hahahahahahahahahahahahahahahaha



MR.PRESIDEN

Anonymous said...

MR PRESIDEN,
marah biskita..hehe..mcmana jua bos, MU kalah lwn team sampah..mcmana jua bah..

yg pntg MU memang tim ayam

nda apa bos, aku undi ko bos

lipan lapin

Anonymous said...

undi mr raynel, ensem boy

ensem boy from bintuka

Anonymous said...

alqap, wa undi...

wawa

Anonymous said...

UNDI C JOE LAH KAWAN

GENG TAMAN WAWASAN

Anonymous said...

merry xmas..
sy urg long pa sia mw undi ini urg c joe,kanal ka kia?
sy mw vote dia
araimaiti!!!!!!!!!!!!!




Jalan lumpur

Anonymous said...

sia undi mr joe jgk..

aramaitiiiii....

kinamas gurl

Anonymous said...

i wanna be with u mr presiden, i vote mr presiden...

akon pilajau

Anonymous said...

rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr
rynel petr

SURE HEBOHH.....

Anonymous said...

ya sukung renel...
heboh tebaboooooommmmm...

ketum

Anonymous said...

vote 4 renel, the x-president of krmb...yuhu

pet

Anonymous said...

JUNIDIN JAMLAN
the best choice..buatan malaysia

kami menyokong malaysia brand

KPDNKK channel

Anonymous said...

uiii undi miss liza la juua bah
uiii
uiii undi ba kamu
uii

uiiii uihh

Anonymous said...

juz vote mr rynel ok

rynnis

Anonymous said...

MOHD NADZLEY HARITH

ALUMNI PJKN SABAH 2008

Anonymous said...

V
O
T
E

J
U
S
T

F
O
R

A
L
Q
A
P

BY

V
I
V
I
A
N