Friday, December 4, 2009

PROFILE FINALIS ANUGERAH SUKARELAWAN TERBAIK PILIHAN KRMB 2009

Assalamualaikum WRT & Salam 1 Malaysia,


Bagi memudahkan proses penilaian semua warga KRMB dan komuniti rakan muda, pihak KRMB di sini menampilkan profile lima (5) finalis Anugerah Sukarelawan Terbaik Pilihan KRMB tahun 2009 bersandarkan sejarah pembabitan, sumbangan, latar belakang dan segalanya yang berkaitan dengan pembangunan KRMB, Rakan Muda, Belia, NGO dan agensi-agensi kerajaan yang terlibat. Semoga profile ini dapat membantu anda. Selamat Mengundi.

MUHD JUNIDIN JAMLAN. Nama glamour Joe. Berasal dari Beaufort dan menetap di Taman Wawasan Beaufort. Seorang yang periang, cool, tidak sombong dan ringan tulang. Tidak pernah mengabaikan tanggungjawab yang diberikan, malah sentiasa memberi komitmen yang tinggi dalam kerja dan tugasan yang diberikan. Sekarang bekerja di salah sebuah anak syarikat telekomunikasi terkemuka di Kota Kinabalu. Mula melibatkan diri dalam aktiviti kesukarelaan bersama Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional (JPNIN) daerah Beaufort melalui Rukun Tetangga Taman Wawasan. Bermula dengan satu program kerjasama bersama Pejabat Belia & Sukan (P) Bahagian Beaufort di Sipitang, Joe mula mengorak langkah dalam penubuhan KRMB dengan menjadi Ahli Majlis Tertinggi penaja KRMB pada tahun 2007. Sejak itu beliau perlahan-lahan meningkat naik sehingga menjadi Exco Kanan KRMB dan sekarang memegang jawatan Presiden KRMB bermula pada Mac lepas. Pengaruh dan kejayaannya sememangnya diikthiraf dan tidak menjadi satu keajaiban apabila joe mengungguli pencalonan anugerah fasa pertama dengan 144 pencalonan meninggalkan pencabar yang lain.

NORALIZAWATI MATSAM. Nama glamour Liza. Berasal dari Kg Ulu Klias, Kota Klias merupakan calon tunggal wanita dan sukarelawan yang diangkat daripada kalangan peserta program anjuran Pejabat Belia & Sukan (P) Bahagian Beaufort di Kuala Penyu. Oleh kerana bakat dan kemahiran yang ada, liza telah mengorak langkah dengan melibatkan diri sebagai sukarelawan yang cemerlang. Pencapaiannya berterusan apabila melibatkan diri dalam banyak program samada anjuran JBS mahupun JPNIN. Seorang yang tabah, berdedikasi, rajin dan senang berkerjasama memudahkan lagi dirinya terlibat dalam KRMB. Ini terbukti liza dilantik menjadi Naib Presiden KRMB untuk dua (2) penggal berturut-turut selai pernah memangku jawatan Timbalan Presiden KRMB. Pengalaman dan kemahiran yang ada padanya membolehkannya terus maju dan sekarang liza telah dilantik menjadi Penggerak Belia Beaufort sejak Ogos lalu. Liza dilihat mempunyai prospek masa depan yang baik.

MOHD NADZLEY HARITH. Nama glamour Ley. Berasal dari Beaufort dan sekarang menetap di Pekan Beaufort. Merupakan sukarelawan yang paling lama terlibat dalam aktiviti sukarelawan bermula dengan Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Beaufort (merupakan salah seorang pemimpin kanan Pengakap di Beaufort & Pedalaman Bawah), Rukun Tetangga, kegiatan belia sehinggalah kepada sekarang masih lagi aktif bersama JPNIN dan JBS hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Pengalaman, kemahiran serta bakat Nadzley sememangnya tidak perlu diragui lagi malah pernah diberi kepercayaan menjadi Fasilitator program di peringat negeri Sabah, Sarawak dan Kedah. Seorang yang mudah mesra, bekebolehan tinggi, rajin dan mempunyai idea yang kreatif dan kritis, pemilihannya ke final anugerah ini merupakan sesuatu yang sudah dijangka. Kerana kaya dengan pengalaman dan kemahiran, Nadzley cukup dihormati. Oleh kerana itu juga Nadzley dijadikan Mentor kepada KRMB dan pernah menganggotai KRMB sebagai Exco Eksekutif KRMB.

RYNNILLE PETER. Nama glamour Jyunne. Berasal dari Kg. Jampangah, Beaufort merupakan sukarelawan muda yang paling cepat naik meniti kejayaan. Hanya bermula terlibat dalam dunia sukarelawan JBS apabila menjalani latihan praktikal di JBS Beaufort pada tahun 2007. Namun selepas itu, Rynnille tidak menoleh ke belakang lagi apabila terus menggilap bakat, kemahiran dan pengalaman yang ada dalam bidang sains sukan untuk unggul mengatasi "senior" yang lain. Bermula sebagai Naib Presiden Penaja KRMB, Rynnille akhirnya mendapat kepercayaan ahli-ahli KRMB untuk memimpin sebagai Presiden selama sepenggal. Rynnille juga mengembangkan bakatnya dalam dunia kesukarelawana di JPNIN. Mempunyai peribadi yang selamba, mudah bekerjasama, mempunyai daya kepimpinan yang mengagumkan dan mudah dibawa berbincang membolehkan semua orang selesa bersamanya. Sebaik melepaskan jawatan sebagai Presiden KRMB, rezeki datang bergolek apabila Rynnille di lantik menjadi Penolong Pegawai Belia & Sukan di JBS bahagian Mukah, Sarawak. Karisma yang ada padanya ternyata dirindui seluruh warga KRMB.

SYED MUHAMMAD ALQAP MANLEIDIN. Nama glamor Alqap. Berasal dari Kg. Jampangah, Beaufort, Alqap merupakan sukarelawan paling muda dalam dunia kesukarelaan dan kejayaan menempatkan diri dalam senarai finalis merupakan satu sejarah dan kejutan besar yang dilakukannya. Hanya melibatkan diri dalam sukarelawan di JBS pada tahun ini, itu tidak menghalangnya untuk terus maju dan mara kehadapan. Alqap mungkin baru dalam dunia Rakan Muda dan Belia, tapi sebenarnya Alqap merupakan orang yang tidak asing dalam Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Beaufort. Alqap merupakan pemimpin kanan Persekutuan tersebut dan mempunyai pengalaman yang cukup luas dan mahir dalam pelbagai kemahiran serta pengetahuan. Justeru itu, tidak hairanlah Alqap muncul melakukan kejutan. Walaupun dilihat masih baru, peluang dan ruang sentiasa bersama Alqap dan jangan terkejut jika Alqap sekali lagi melakukukan kejutan dalam pengundian final kali ini. Selamat Berjaya Alqap.


SELAMAT MENGUNDI CALON PILIHAN TERBAIK ANDA.


* Pengundian untuk Anugerah Sukarelawan Terbaik Pilihan KRMB Tahun 2009 boleh dilakukan di post ini.

74 comments:

Anonymous said...

wa sa kagum la, dgn adanya profile ni sng la sikit wat penilaian..
thanks admin

Professor Malam

Anonymous said...

hye..emm like it..emm..

Up Town GuRL

Anonymous said...

BAH, HIDUP ALQAP..SY UNDI KO

Belia Bandar

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

SAYA ADA NAMPAK ADA PROGRAM RAKAN MUDA DI PEKAN BEAUFORT DUA TIGA HARI LEPAS,TAPI TIADA PULA DIKHABARKAN DI DALAM BLOG INI? KENAPA YA? ADAKAH PROGRAM ITU PROGRAM YANG TERTUTUP? ATAUPUN SEMEMANGNYA LAMAN BLOG KRMB INI TIDAK LAGI MENJADI KEUTAMAAN KEPADA KAMU? INI BUKAN KRITIKAN TAPI MAHUKAN PENJELASAN. SEKARANG INI RAMAI AHLI KRMB SEDANG BERCUTI SEKOLAH, JADI HEBAHAN AMAT PENTING PADA KAMI SUPAYA DAPAT JOIN AKTIVITI KRMB. HARAP DAPAT BERTANGGUNGJAWAB PADA KAMI. NANTI BILA KAMI TIDAK DATANG, JANGAN PULA DI KATA KAMI HANYA HEBAT BERKATA2 DI DALAM BLOG INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

stuju ckp c nordin..lama dh x masuk pastu wat pgrm snyap2 jak

Buronan Cinta

Anonymous said...

vote for mr nadzley

Pengakap SM St Paul

Anonymous said...

dun now what 2 say... hakz!

Anonymous said...

undilah calon barisan nasional...ALQAP

Pejuang New Comer

Anonymous said...

hmmmm.........
prm bft...mcm da lupa kat blog n mostly sukarelawan....nda update blog laa...nda kan la bz sgt kot....?adeh...ALASAN!!!!!

Anonymous said...

ia..sa stuju tu apa ckp c nordin..sa pn tgk ada pgrm tp bila tgk blog teda plak crita psl apa2 prgm tkini, igt sa tu pgrm sj2..hrp miss ray dpt lakukn sesuatu utk baiki keadaan...

Professor Malam

Anonymous said...

sy undi muhd junidin jamlan..iduop mr presidin..Cucu datuk panglima

Anonymous said...

mengundinya aq c liza..

milaakkkanntaahh

Anonymous said...

oppss..volenteer ada pgrm sendiri2 ka? uh 1st time sa dgr..huhu..klu gitu parah la, nmpkny sia2 sj la ahli2 krmb siang mlm chek d blog ni manatahu ada pgrm yg bleh join, tp klu gtu la storiny..emmm krm slm jak la..sa pn malas uda mo ckp byk, tkt nti kena cop x suka n mburukn org ttntu, pdahal sa ni pyokng kuat mreka..

psl sukarelawan tu, sa ada gk knl bberapa org, sa pn sdih npa sa tgk sukarelawan lama mc xda fungsi, sa tgk d dwn time shuffle tu mr presiden duduk2 diam jak d tmpt duduk pnonton bsama yg len2, sa pn heran...miss ray x bg tugas sma durng ka? atau x perlukn durng da?

oklah..ngantuk udah sa ni..tata..

Professor Malam

Anonymous said...

apa yg tjd ni spptnya d take note ole prm bft, prm bft spttny bkn lari dr blog n sukarelawan nie, tp ptt cr jln pnyelesaian tbaik..ni tdk stiap kli sy brurusn dgn prm, mrk lbh sng mgelak utk dr mdmping..klu gni smpi kiamat pn kmu akn trus d cop x bgus...

hasnol, BYC

Anonymous said...

eii kmu klu mo ckp, ckp p emelm yg admin bg tu bah..eiiii

Petronella

Anonymous said...

sia undi ni urang, bagus ini urang..sia mahu ini urang.. mr junidin jamlan..hehehe..

viRuS__SceMIx

Anonymous said...

mengundi kami ani c nadzli

jambatan kampung brunei

Anonymous said...

100% sokong rynel peter..undi la bekas presiden..

Nomad

Anonymous said...

assalamualaikum dan salam rakan muda....

maafkan sy klu lama dah x msuki blog ni..sy bukan sgaja dan tiada soal tuk mlarikan diri tp sy mmpunyai beberapa hal yg perlu sy selesaikan...dua 3 ari ni sy sibuk uruskan pusat siber yg sedang dlm proses pengubahsuaian..

masalah sy lupakn sukarelawan ni sbnrnya bg sy tidak wujud...memang benar sy sllu mmohon bntuan sukarelawan yg ada kaitan keluarga tp dgn kerana situasi yg tidak dapat dielakkan...dan bgi sy pla sukarelawan ni sememangnya kwan bukannya org suruhan..sy memahami tugas mereka tp ada yg mmhami kah tugasan sy tuk mcri dan mmggil mereka selama ni?.....bukan sng tuk kita puaskan hati org lain..itu yg harus kita semua sdr..

...tuk pgetahuan semua jg bukan semua sukarelawan baru dan lama ni sentiasa mmpunyai masa yg tluang...sy faham tugasan mereka...dan ada jg yg bkerja bukan ikut masa kerajaan cuti setiap hujung minggu sdgkan program djalan kan setiap hujung minggu...

program rakan muda yg telah ditetapkan oleh kementerian juga yg hnya tinggal 1 sahaja iaitu hnya program kecergasan (futsal)...iklannya akan di masukkan esok..dan selama ni kbykan program kmi iklankan.

diam sy bukan bereti sy lupa pada tggungjawab...dan x bermakna jg sy x melihat apa yg sdg berlaku didalam blog...apa pun terima kasih la kerna ada yg mengingatkan sy...namum ingin jg sy tegaskan disini selain dri sy org pnting yg ble kmu jadikan bhn rujuk dan org yg paling rapat dgn sukarelawan adalah mr.presiden kerana kami saling berhubung…mr.presiden ...anda semua boleh bertanya kepada beliau tentang program2 bru yg akan djalankan..kerana sy dan admin jg mmpunyai tugasan lain yg perlu djalankan dan kadang kala tidak mmpunyai masa tuk mmasukkan input2 bru didalam blog...selain itu jg sy tidak memaksa sesiapa tuk menelefon pejabat belia tuk bertanya segala urusan program…

* sebagai manusia saya juga kdg2 lupa pada perkara2 yg org lain anggap penting oleh yg demikian segala teguran yg baik amat diharapkan…sekiranya ada sukarelawan yg merasakan sy tidak mengendahkan mereka atau merasakan sy terlalu ego tuk berkwan sy yakin anda silap dan mungkin jg anda sbnrnya tidak mengenali sy spnuhnya…

tq...mis ray

Anonymous said...

miss ray...
kalu betul smua prgrm d iklan kan,knp takda laporan tntg prgrm d hospital?...byk sangat alasan n kmi penat dgr alasan dari prm ne...
soal amt plak...mana da c timbalan?timbalan atas nma ja ka?kalu pun dia da krja..napa takda yg ganti?sebagai pemangku atau apa?adeh....kmi d krm ne pnt da dgr pelbagau alasan dari pihak prm...mcm2 ada.....

>>volenteer club

Anonymous said...

miss ray...
kalu betul smua prgrm d iklan kan,knp takda laporan tntg prgrm d hospital?...byk sangat alasan n kmi penat dgr alasan dari prm ne...
soal amt plak...mana da c timbalan?timbalan atas nma ja ka?kalu pun dia da krja..napa takda yg ganti?sebagai pemangku atau apa?adeh....kmi d krm ne pnt da dgr pelbagau alasan dari pihak prm...mcm2 ada.....

>>volenteer club

Anonymous said...

Ui liau jn dlu mrh2.. Sbr bh.. Sbr 2 kn sparuh dripd iman.. Nda bek bh mcm ani.. Budi bahasa budaya kita bh.. Jn dlu mrh2 urg.. Cian bh ia 2.. Bkn jua kn mlwn kn ia bh.. Awu manusia ani bkn jua smpurna banar bh.. Cm mna law biskita y d tmpt miss ray?.. Mgkin biskita pn cm ani kali ar.. Jn ta dlu kn mrh2.. Sbr bh.. Mun banar2 dtg bh jmpa ia d pjbat.. Bkn jua jauh bh pjbt belia atu.. Dsna brabis tah biskita btny.. Apa2 pn sbr ar volenteer club.. Majulah sukan utk negara ktani.. KeRuAk MaNGsAi..

Anonymous said...

mekum,,jgn salahkan pengerak k,dia pun sama ja mcm kita,bkn slh dia maw pilih2 bw org ka kazen ka,dari diri sendiri jgk jarang muncul2,,rajin2la join kitaorg,mulai skg kita berfikiran positif k,klu kita ckp dr blog ja manala pengerak tahu kmu sapa,,pengerak pun ada tanggungjwb byk benda maw d urus,klu sekiranya tahu ada aktiviti gtaw nama ckp ja maw join,,nda salah 2 k,,





MR.PRESIDEN

Anonymous said...

mekum,profesor mlm,,
jgnla slh kan sesiapa,bkn tak di bagi kerja,cuba paham apa maksud SUKARELAWAN?npa sy ddk tempat pnonton???????????ehehehehe,,,kan tme 2 prtndingan shuffle da,takkan la sy maw ddk d lantai atau dkt dgn ruang menari,,sy pun maw jg tgk durg mnari 2la ddk tmpt pnonton,sy tgk kan jd sy pun kira pnonton,lg pun nda byk keja jgk tme 2,kan tme 2 da mula menari,eheheeheeh,sukeralawan ni buat keja nda di suruh2 bha,npk ja kwn2 ada wat keja sikit tlgla kan,,p tme d dwn 2 nda ada keja kan,tme pnutupan 2 ada jgk sy jd bdk ktering,lapis2 meja,,ehehehehe...




MR.PRESIDEN

Anonymous said...

pasal bg heboh2 pgrm lg,,sblm cti skolah lg kmi da wat iklan ke skolah2,baner 2 begantungan jgk d pekan 2,,l satu sy ajarla k,klu ada baner mana2 ja cubala rjin2 baca k,ada sesetengah org tidak bc or pandang ja,kan baner ni byk utungnya,mcm iklan beljr,kerja,pesta begandang,mcm2 lg la,,so tiada salah dr pihak kmi pun kan,,renung2kan...........




MR.PRESIDEN

Anonymous said...

KEPADA SESIAPA YG CKP SUKARELAWAN ORG SURUHAN,jd kpd yg brfikir dia sukarelawan n rasa di suruh2 jgnla jd sukarelawan klu berfikiran begitu,,STOP FKIR SUKARELAWAN MCM ORG SURUHAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!blajar memahami sukarelawan k,




MR.PRESIDEN

Anonymous said...

Awu banar ckp biskita atu presiden.. Kdiaku mnyukung tu.. Ani malar bkurapak d blog sj.. Mun bkurapak ani pkai nma sndri nda jua apa bh.. Ani nma len2.. Kdiaku ani sukarelawan jua bh.. Slalu jua ku ikt prgram2 ani.. Bisdia atu uki plang ar.. Sadang tah bh kn mngugurkn urg ani.. Nda bek plang 2 ar.. Apa jua bh biskita dpt wt cm atu.. Ee nda paidah2 biskita dpt dusa.. Baik tah betaubat eh.. Mna taw isuk lusa mninggal.. Nda smpt btaubat.. Baik ta mt maaf eh mun ada slh atu.. Bdpn bh sma bcdia.. Bru bisai bkurapak.. Bh atu sj tah.. Mls ku kn bkunyanyang ani.. Ngalih bh.. KeRuAk MaNGsAi..

Anonymous said...

Presiden sbr biskita sna.. Jgn mrh2.. Nti ktani lepak d kadai kaling minum milo panas sma2.. KeRuAk MaNGsAi

Anonymous said...

salam perpaduan...
bt pengetahuan semua...timbalan presiden telah menghantar surat perletakan jawatan kepada sy tp sy masih berharap beliau dpt mmberi sumbangan....perletakan jawatan beliau kerana kini sdg btugas mjadi sorg guru....oleh yg demikian sy msih tidak mgugurkan nama beliau sehingga masyuarat EGM ..hrap ahli kelab akan maklum kepada perkara ini terima kasih

mis ray

Anonymous said...

apa kata volenteer club saja jadi penggerak @ timbalan,byk taip kunu diblog,,tapi pemalas batanya,,bikin ktawa saja kau ni volenteer club,,agak-agak le mau kasi hot ini blog,,

sapot kau

Anonymous said...

sa mhn maaf pd miss ray dan mr president skirany sa ada tsalah kt & tsalah tafsir..sa hnya mluahkn pdngn sa, x lebih dr tu..sa xda mksd utk mmalukn sapa2 atau mbenci sapa2, sa hnya ahli biasa yg mahu tahu keadaan sbenar, tu sj..trima ksh pd miss ray & presden sbb bg pjelasan & skang sa sdh tahu keadaan sbnr..trima ksh skali lg

Professor Malam

Anonymous said...

salam smua,

astaga, ada lg rupanya kontrobersi bah dalam blog ani, tapi gayanya udah selasai, penggerak dan presiden sdh plang tu bg tahu apa yg tjadi kan..nah keruak mangsai, ada uda biskita, bulih tah kitani ani bekerjasama..hehe..awu andangnya d blog ani pantang aman damai ada tah saja tu manusia kan mengunjar2 psal..hehe..bah sudah tah lai ah..

Ular Sawa

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY & MR PRESIDENT

SAYA MENGHARGAI JAWAPAN DAN PANDANGAN YANG DIBERIKAN, SAYA UCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH. PEMIMPIN MACAM INILAH YANG KAMI MAHU, SEGERA MEMBERI RESPON PADA SETIAP PERSOALAN YANG DINYATAKAN. SAYA RASA DENGAN ADANYA PENJELASAN INI, SAYA RASA OK DAN SENANG. SEMOGA KRMB AKAN TERUS MAJU DAN SOKONGLAH PEMIMPIN KITA YANGA ADA INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

sdh la jin, xpyh timbulkn tu smua..mr presiden la tue..

Lintah Darat

Anonymous said...

salam perpaduan..

huhuhuh sy x paham la sesetengah pengomen dalam blog ni...bla org jawap ada g yg x puas hati...kunun jwpan cover line la ...hai sdh2 la bha....memang btl time program shuffle tu x byk kerja...b4 and after program tu ada sukelawan dtg mmbntu tp time program xda apa just tgk peserta mnari jak..sy pun xnk la myusahkan sukelawan lebih2....btolak ansur bha...

entah2 kmu (JIN) tu yg line cover guna id lain tp ko jg la jenis org yg myusahkan org lain...

sudah2 la tu....

mis ray

Anonymous said...

jin, sy pn heran la dgn kmu..cuba la bhemah skit klu mo tnya tu, jgn btanya skdr utk sakitkn org len jak bah..bhemah la, jd la org yg bleh bantu harumkn nama krmb, bkn kasi hncur..psl tu pn mo kecoh2 ka, akal takdak..

Mr Hughes

Anonymous said...

aiya..
aiya..
aiya..
ini olang ah
tarak bagus owh..
manyak bikin panas lo..
wa pn tarak tahu la
jawab salah
tarak jawap pn salah..
aiya..

Lim Tat

Anonymous said...

SIAPA BILANG PRESIDENT NDA KANA PEDULI..TU AH TELAMPAU SUDAH TU STATEMENT TU..SAYA SENTIASA BERSAMA PRESIDENT, SAYA TAHULAH APA YANG DIA LAKUKAN..NDAK PAYAH LA KMU TERUTAM TU C JIN PAPAK SAMA VOLUNTEER CAKAP NDA TANTU..PANDANG KIRI KANAN DULUS SEBLUM CKP, RISIK DULU KEBENARAN STORI BARU LAH BUAT KENYATAAN..

DUTA KRMB DI TAMAN WAWASAN

Anonymous said...

aq mo undi mr presiden..idop mr presiden...jgn lupa klu menang blanja kmi men cs...

The Dumbledore

Anonymous said...

joe

wawasan the prime excel

Anonymous said...

Astaga jin2 np kn biskita miatu.. Jn jua tlmpau mcm atu eh.. Biskita ani kn mbuat onar d cni.. Baik tah jgn.. Udah2 tah bh jin.. Jn tah biskita mcm ani eh.. Nda jua biskita dpt apa2.. Nada paidah plang 2 ar.. Bek ta mt maaf eh sblm trlmbt.. KeRuAk MaNGsAi..

Anonymous said...

Uit tangah ular sawa mna kn biskita ani?.. Awu nda ada plang d cni.. Mari tah ktani bgabung tenaga eh.. Ngapakn bcdia nda puas ati sma pnggerak, mr presiden n swktu dgn ny ne kn?.. Nda ada plang bh kn bcdia mgacau priuk belanga d rumah biskita.. Np kn biskita mncri psl ani?.. Kdiaku rasa la kn urg y mngunjar psl d blog ani bkn urg malaysia kali kn?.. Nda pndai sanang bh bcdia ani.. Malar kn ngunjar psl sj.. Baik tah biskita igt y ALLAH atu MAHA ADIL.. Mungkin ari ani ari biskita.. Isuk lusa sapa taw kn?.. Manusia ani nda slaluny sanang eh.. Igt tah eh sapa y slalu ngutuk2 atu btaubat tah sblm trlmbt.. Kpd miss ray, mr presiden n y swktu dgn ny jn tah biskita watir ar.. Biskita wt ja kraja biskita atu, jn tah d paduli urg2 y mbari panas ati atu.. Kdiaku, ular sawa n geng2 lain sntiasa mnyukung biskita.. KeRuAk MaNGsAi..{kn jd bapa keamanan, bkn jd bapa biskita ar.. Jgn mrh ar.. Beibun bh.. Bujang lakat ne}

Anonymous said...

keruak mangsai, bah awu ngam tah tu..bah apa biskita undi? aku sudah ngundi, aku undi mr presiden yang ensem atu..bah baik tah kita mengundi sebelum kita di undi..hehehe


Ular Sawa

Anonymous said...

buatla plhn bijak, pilhan ramai yg xda tara tandingannya...\

sy dgn ini mahu menunaikn tanggungjawab sy sbgai ahli krmb dgn mngundi miss liza sbg plhan sy

gadis bandar

Anonymous said...

salam..
hii semua..
apa khbr..
lama nda sia masuk blog nie,
mcm2 pla ada kan..
emm sia mau ngundi jgk..
bleh bah kan..
sia undi syed muhammad alqap..
ok la..
steady ah..

Jerawat Batu

Anonymous said...

JUNIDIN JAMLAN

mohd syaizam hafiz
foh sang

Anonymous said...

aku ucapkn tahniah pd krmb terutama pd miss ray dan presiden kita, mr joe kerana bjya menjalankan proses anugerah sukarelawan tbaik ini dengan bgtu cemerlang. aku juga mengambil ksempatan ini untuk mengucapkan tahniah pada 5 finalis yang berjaya ke final. seperti ahli lain, aku juga mahu menunaikan tanggungjawab aku sebagai pengundi. aku dengan ini mengundi skip nadzley harith sebagai pilihan aku untuk memenangi anugerah ini. semoga berjaya.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

Aslmkum, slm syg, slm cnta, slm blog, slm tangan, salam salur n slm 1 malaysia smua..Hehehe.. Astagafrlhalhzim tangah ular sawa cm mna kn ngundi ne bingung plang ku eh.. Awu bg kdiaku smua paling trbek 2.. Paning plang slipar jipun ku kn ngundi sapa..Hehe.. Law kdiaku ngundi biskita ble kh?.. Hahaha.. Nda bh men2 ja bh ku.. Beibun bh ny ktani.. Mun malar kn srius bek ta trajun ke tambing kn..Hehehe.. Jgn mrh ar.. Law mcm atu aq pn ngundi c joe tah jua.. Isuk lusa ngundi geng y len lg.. Buli bh 2 kn?. Mun ia manang bulih jua ia blanja minum milo pnas d kadai kaling..Hehehe.. KeRuAk MaNGsAi..

Anonymous said...

keruak mangai, bah jan kita jd keruak sudah tah ah..hahahhaa

Selipar Japanese

Anonymous said...

sy undi mr junidn..steady ko jo...

raja wawasan

Anonymous said...

SALAM RAKAN MUDA
SALAM SATU BELIA
SALAM SATU MALAYSIA

BUAT SEMUA PENGUNJUNG BLOG KRMB YANG SETIA..ADA BERITA BAIK PADA ANDA SEMUA..

BLOG KELAB RAKAN MUDA BEAUFORT TELAH D BUKA SEMULA ATAS USAHA KOMEN2 ANDA...

SEKALUNG TAHNIAH ATAS USAHA DAN KERJASAMA ANDA YANG MENUNJUKKAN KESETIAAN ANDA PADA BLOG KRMB.ANDA SEMUA TELAH MENUNJUKKAN PENGHARGAAN YANG TIDAK TERHINGGA BUAT KAMI..TIADA KATA YANG DAPAT DIUNGKAPKAN MELAINKAN RASA TERIMA KASIH DAN TERHARU DARI PIHAK KAMI.

NAMUN DEMIKIAN, HARAPAN SAYA AGAR PARA PENGUNJUNG SETIA BLOG INI DAPAT MENGAMBIL PENGAJARAN ATAS APA YANG BERLAKU PADA BLOG KITA INI..

JIKA BOLEH, JAGA HEMAH ANDA KETIKA MENGELUARKAN PENDAPAT ATAU KOMEN ANDA..UNTUK MENJAGA HATI PELBAGAI PIHAK DAN JUGA NAMA BAIK JABATAN..

KEPADA PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS HAL KHIANAT YANG DILAKUKAN, PIHAK KMI JUGA MENGHARGAI PERBUATAN ANDA KERANA PERBUATAN ANDA TELAH MENUNJUKKAN KEKUATAN KRMB..

SEKALUNG TAHNIAH BUAT SEMUA..
TERIMALAH BERITA GEMBIRA INI DENGAN RASA BERSYUKUR...


**BLOG KITA WAJAH KITA
KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan

NORALIZAWATI MATSAM
(Lieyza Kazuma)
Naib Presiden KRMB
Penggerak Belia Beaufort
b/p : Mr.Presiden,Miss Ray dan Admin@KRMB

P/S :
ingat, komen anda menggambarkan wajah dan identiti rakan muda dan belia beaufort.Jangan hanya silap sesetengah pihak,akan membuatkan kita di pandang rendah oleh pihak tertentu..BUKTI KAN YANG KRMB MAMPU MERENTASI PELBAGAI CARABAN YANG BAKAL KITA TEMPUH PADA MASA AKAN DATANG..(aiseh...mcm kempen pilihanraya bha..hehehehe)

Anonymous said...

SAYA BERSETUJU DENGAN APA YANG DIKATAKAN OLEH MISS LIZA ITU. SAYA JUGA MOHON KEPADA SEMUA AHLI KRMB AGAR DAPAT MENGUBAH BUDAYA KITA DENGAN MENGHASILKAN KOMEN DAN PANDANGAN YANG BERKUALITI DAN BUKANNYA BERSIFAT PROVOKASI DAN MENIMBULKAN KEMARAHAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

eiiii nangis sia blog krm ada sdh..eii hepi sia...eiii...bestnya..

Petronella

Anonymous said...

ko ne petrol...kuat nangis bha gia...hehehehehe..lek ko..jgn nangis...hehehe..eppi2 la bha...


Lieyza Kazuma

Anonymous said...

waaaaaa,,,,,,,yeyeyeyeyey,dpt uda buka,ehehehehe,,,admin best,
sy maw afundi...JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOE,JOe,JOE,hidup MR.PRESIDEN!!!!!!!!!

Anonymous said...

meh undi mr,presiden,

Anonymous said...

assalamualaikum smua,sy bersyukur sangat2 kerana ramai kwn2 yg sudi menyokong krmb,kepada semua kwn2 yg sudi sapot krmb sy btl2 hargai usaha kmu,tq kpd yg sapot sy,,
luv u aLL,





MR.PRESIDEN

Anonymous said...

Salam,

saya mohon ahli krmb berubah ke arah positif. ingatlah mungkin apa yang telah berlaku mungkin juga berpunca daripada sikap kita, kata2 kita, pendapat kita yang kita tulis tanpa memikirkan akibat serta kesannya pada krmb sendiri.

mohon semua berubah dan jadikan apa yang berlaku ini sebagai iktibar. dan sebagai bekas penggerak rakan muda beaufort, mohon jgk semuany kita sama harmonikan balik blog krmb ni, jgn wat tuduhan melulu tanpa bukti, jangan mengeluarkan komen yang mengguris hati dan berhati-hati dalam tindakan.

ambillah yang jernih...buanglah segala kekotoran sebelum ini.. dan apa yang lbh pntg, pandangla ke hadapan dgn pandangan yg berwawasan dan tutupla buku sejarah yang tidak perlu diingati lgi..

sekian.

Mohd Bel,
Mantan Penggerak Rakan Muda Beaufort

Anonymous said...

pesanan untuk geng2 sukarelawan,

jika ada perasaan ralat yg tbuku di hati, jika ada kesangsian, jika ada yg tdk kena..kita berbincanglah..klu boleh kita pilih satu tarikh nanti, kita bincang dr hati ke hati tntg apa yg tlh blaku sebelum ni...nda guna jgk kta asyik saling menyalahkn, jika gtu smpi kiamat pn nda selesai.

ak mahu team sukarelawan mantap seperti dulu. harap semua kita matang dlm menilai stiap tindakan kta, jgn ikut emosi dan perasaan, hrp team sukarelawan ni dpt kmbali bsatu padu & bknnya semakin hlg arah.

tq..apa2 hal jgn segan silu kontek aku OK..

mohd bel,
mantan penggerak rakan muda beaufort

Anonymous said...

salam perpaduan......

akhirnya blog kembali lagi..sy sma pndapat dgn mr.bel...knp nk tuduh2 sdgkan kita xtau sapa yg buat...kesian pda yg tertuduh..

sy berharap bnda ni ble jd pgajaran kepada smua..setiap kali ada bnda yg x baik kuar trus pnjg lebar komen d beri...suma ni x sihat tuk kelab...knp x risau soal negara....soal dlman pun hrus d perhebahkan....ingt la bhwa apa yg kita type disini sering mjdi buah mulut org diluar sana....bnda ni blik2 dingtkan tp xda sapa yg mmhaminya....

mis ray

Anonymous said...

BEsOk PErLawAnan FUtsAl d SMK,MEMBaKuT,Sy PuN IkUt BErTAndiNg DEnGan MEmBawA namA KRMB sebagAi KRMB FC,doA2kan mEnaNG K,Sy coNTct WynE Ronney Dia nda dPt DTg B'coZ ObsebOR KapAl TErCAbUT,LgPUn dIA bZ SAl lIga2 JUara ni,TURUt sy maw kaTakan LIVERPOOL OUT,hahahaha,laW Ada mAsa TErLUaNG BLe La Dtg d stadiuM SMk.MBKT,sy Maw tuKar lutUt lU,ehehehehe,,,



MR.PREsiDEN,

Anonymous said...

SAYA MENGUCAPKAN SELAMAT BERJAYA KEPADA MR PRESIDENT, SEMOGA KRMB FC AKAN MEMENANGI KEJOHANAN ITU KELAK. SAYA BERSAMA AHLI2 KRMB YANG LAIN MENDOAKAN KEJAYAAN PASUKAN KRMB FC.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

ya..gud luck mr president..sa hrp krmb fc menang

Professor Malam

Anonymous said...

eiii..mesti menang punya...mr president hensem, mesti menag..eiii...ehehe..

Petronella

Anonymous said...

SAYA JUGA SEPERTI MANTAN PENGGERAK RAKAN MUDA BEAUFORT DAN MISS RAY, MARILAH KITA MENGUBAH CARA DAN GAYA KITA DI DALAM BLOG NI...MARILAH KITA MELAKUKAN PENGHIJRAHAN SEMPENA MA'AL HIJRAH YANG KITA AKAN SAMBUT PADA HUJUNG MINGGU DEPAN..BERUBAH LAH KITA SEMUANYA...

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

waa,tq2..suk klu menang sy gtaw k,petroNelA tq,nordin mAt ToP,pRofesor MalAm tq,petrOnela kmu org JemPanga?





MR.PRESIDEN

Anonymous said...

good luck mr president, all the best ya..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

bah mr presiden, bisai2 biskita..bah kalau manang biskita bagitahu sj..jangan krmb fc jd mcm team bula bini malaysia atu sja sdh la, kana belasah thailand 14-0..hehe..bah slmt bjaya..

Ular Sawa

Anonymous said...

eiii...mr president cari sia..eii takut sia..hehehe..eii iya sia tinggal d san min, iya ampir la tu jampangah..eiii jangan dtg rumah sia ya....eiii takut..

Petronella

Anonymous said...

mekum,ala....kalah team KrMb,panAs bHa,sy BEsa meN ada Kipas n Aircon,ehehehehe......kmi aKn Aggap kekAlahaN iTu satu PenGalaMaN,berTandiNg cAra siHat,ehehehehe.....gpun Td KasUt sY TErBAnG TimE mAw WaT GoAl,siB BEk Nda KAnA kiPer lwN,tp ndA Apa nda jg KAraS kAsuT sy,ApA JgK AdiDas kaMpong,kikikikikiki......bHA neXt TimE sy mAW TEAm Sy Lg mAnTAp n BUli MAnAng,nuM 2 puN jdLA,ehehehehe..........Klu MAw JOIn teAm KrMB BLe CNtcT Sy d Talian Ayat TErAkHIR 0195811699,SuK Sy MAw P PesTA BegAndaNg TinGUk StacY,yAhooooo........tP sy MAw Suk mEEndunG cKit,lAW pAnAs eDeDEH pAkSA PAkAi PAyuNg,ehehehehe..........






MR.PRESIDEN

Anonymous said...

KALAH KA MR PRESIDENT? TIDAK MENGAPA, KRMB BOLEH MENCUBA LAGI PADA TAHUN HADAPAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

mr presidint, futsal xpa kalah..ba lwn kami bh cs..mana tau kalah lg..wassuppp..steady bro..

The Dumbledore

Anonymous said...

sy kalah Cs?uiii,seTau sy team sy menang ja,,eheheheheh..........




MR.PRESIDEN