Sunday, December 13, 2009

APABILA AHLI KRMB BERSUARA...........


Mentor Oh Mentor........................................


Assalamualaikum WRT & Salam Rakan Muda,

Sepanjang bulan November lalu, pihak KRMB telah mengadakan satu tinjaun untuk mendapatkan respon, pendapat dan pandangan semua ahli KRMB mengenai satu cadangan iaitu perlukah peranan mentor dalam KRMB dikembalikan? Berikut adalah keputusan tinjauan tersebut :-


Kembalikan Peranan Mentor Di Dalam KRMb ; Setuju ?


Setuju, Untuk Meningkatkan Lagi Prestasi KRMB
73%


Tidak Pasti Kerana Keberkesanannya Masih Belum Terbukti
55%


Tidak Setuju, Kerana Pemimpin KRMB Mampu Melakukan Amanah Dengan Baik
41%


Mentor Boleh Berperanan Secara Tidak Langsung Sahaja
21%


Berdasarkan tinjauan, majoriti atau 71% daripada ahli KRMB bersetuju peranan mentor dalam kepimpinan KRMB dikembalikan serta diperkukuhkan bagi menjamin kelangsungan kejayaan KRMB dalam perjuangan meningkatkan pembangunan Rakan Muda. Sebahagian ahli pula berpendapat mereka tidak pasti sama ada dengan pengembalian peranan mentor akan membuahkan hasil kerana ianya masih belum terbukti. 55% ini ternyata masih was-was dengan cadangan ini kerana ia menggambarkan seolah-olah kepimpinan KRMB lemah dan tidak menonjol.

41% ahli pula ternyata tidak bersetuju dengan pengembalian peranan mentor tersebut. Kelompok ini mungkin didorong bahawa mereka amat yakin dengan kebolehan pentadbiran sekarang tanpa perlu campurtangan atau bantuan pihak luar. Akhir sekali, hanya 21% yang berpendapat bahawa peranan mentor seharusnya boleh dilaksanakan hanya dengan secara tidak langsung atau apabila diperlukan sahaja.

Terima kasih kepada semua ahli KRMB yang telah memberikan kerjasama dalam proses pengundian tinjauan untuk bulan lepas. Teruskan sokongan kepada KRMB kerana tanpa anda, apalah makna pada KRMB.


KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan.* Pengundian untuk Anugerah Sukarelawan Terbaik Pilihan KRMB 2009 boleh dilakukan di post ini.

8 comments:

Anonymous said...

SAYA BERSETUJU MENTOR KRMB IAITU ABANG NADZLEY HARITH KEMBALI BERPERANAN AKTIF SEBAGAI MENTOR KRMB..SAYA MEMANG SETUJU.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

stuju ba ada mentor..kalu nda aku nda juga cadang mo wujudkan mentor ne 1 ms dulu...ada pentingny napa aku terpikir mo buat mentor utk KRMB ne dulu...mmg byk kebaikan ba...so terpulang dgn pengurusan KRMB utk nilai smada perlu o x k...aku sntiasa sapot KRMB wlupn dr jauh....anyway thanx to anyone who leave their voted to vote me...appreciate all u guys...keep supporting ur leader no matter wht,anytime,anywhere..keep ur all trust in him...(sory la broken english..mls mo susun ayt..)hehhe..

me vote mr presiden oso..
mr junidin jamlan..

-mr rynnille-
PPBS Mukah....

Anonymous said...

sy pn stuju..org bpengalaman ni pntg utk mudahkn urusan

lela

Anonymous said...

mentor ni ada bberapa pkara jak bgus ada mentor..

Lintah Darat

Anonymous said...

komen mr president mgenai hal nie apa ya? bos cuba komen dulu bos..

AMT KRMB

Anonymous said...

sy x stuju..kdg2 sj bulih la kali..

nomiko mbkt

Anonymous said...

to

cili padi, beaufort bambayaron and rompakan

plez keep in touch n plez join us..we all miss u so much..krmb still need ur idea and contribution.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

mEnToR sGt PenTiNg dlm krmB,nAdzlEy HariTh bezT,oTaK BgS,ehehehehe,,,lAw Ada pa2 Hal mmG sY biNcaNg mA dIA lu,lG pUn diA byk pEngAlaMan n bYk HAl yG kitA nDa taW dIa Taw,cAra Dia b"fKIR pOwN lAncar jAnji Al-amin pAt kami sTaY sLalu,mInUmaN Dia mINuM adA CkiT pEliK,RED GUARA KOSONG SUDUH PELASTIK,ehehehe....cAdangan dia mmG nDa pandai HbS,Ada ja,,,DiA pEnTiNg 2k suMA PgrAm KRMb...NAzLy HariTh MenTor KRMB....
MR.PRESIDEN