Saturday, October 3, 2009

SUARA AHLI : KRMB PERLU TINGKATKAN PRESTASI


Apabila warga KRMB bersuara.....................


Salam Rakan Muda,

KRMB mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli dan pengunjung blog KRMB atas kerjasama dan sokongan kepada KRMB selama ini. Bermula pada bulan lepas, KRMB telah melakukan satu tinjauan yang berbentuk undian bagi mendapatkan maklumbalas daripada semua warga KRMB mengenai prestasi dan pencapaian KRMB selama di bawah kepimpinan baru KRMB yang mengambil alih pada bulan Mac yang lalu.

Berikut adalah keputusan tinjauan yang telah dibuat bermula pada 02hb September 2009 sehingga 03hb Oktober 2009 :-


Adakah Anda Berpuas Hati Dengan Prestasi KRMB Setakat Ini?

OkLah Tapi Perlu Tingkatkan Lagi
(73%)


Ya, Puas Hati
(63%)

KRMB Perlu Ditransformasi
(43%)

Belum Mencapai Tahap Yang Sepatutnya
(18%)


Berdasarkan keputusan yang telah dibuat oleh warga KRMB, ternyata majoriti daripada mereka mahukan kepimpinan KRMB dapat meningkatkan prestasi dari segi kecekapan mentadbir, menjalankan program serta amanah yang telah ditetapkan. Suara 73% warga KRMB harus didengar dan diteliti oleh kepimpinan KRMB. 63% pula menyatakan rasa puas hati dengan prestasi KRMB setakat ini tanpa prejudis dan berasa yakin KRMB akan mengekalkan prestasi yang ditunjukkan sebelum ini.

Apa yang menarik ialah suara 43% yang mahukan KRMB perlu ditransformasikan untuk kebaikan semua. Jumlah peratusan ini juga menunjukkan angka yang tinggi dan seharusnya KRMB mengambil berat suara mereka ini yang sebenarnya boleh menjadi duri dalam daging dalam KRMB jika kepimpinan KRMB tidak berusaha menambat hati golongan ini. Manakala hanya 18% sahaja yang berpendapat KRMB masih belum mencapai standard atau pencapaian yang diharapkan.

Semoga suara akar umbi ini akan mendapat perhatian daripada kepimpinan KRMB kerana suara mereka adalah lambang kejayaan KRMB selama ini. KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan.

16 comments:

Anonymous said...

sa rsa ptt krmb ambil berat suara ahli ni..sa rasa ni bkn peratus yg bleh pemimpin krmb puas hati..

Professor Malam

Anonymous said...

nAMPAKNYA aHLI kRMB maHUKAN kRMB tiNGKATKAN presTASI. haRAP peMIMPIN krmB dapAT beRFIKIR knAPA aGAKNYA aHLI berkATA beGITU...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

slamat pagiiiiiiii...
emm krmb mash byk perlu buat untk menjadi yg tbaik...

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

MekOm...

kepaDA PimPINaN KRMB...

BagI sY...TiDaK aDa YanG semPuRna daLam DunIA ini...BegItU JUGa KITa, BLOG KRMB, KRMB DAN AMT KRMB...

DaRI seGI PanDaNGAN menGenaI BlOg...

1. BlOG KRMB seTAKaT iNI MasIH BolEh DIkaTeGerIKan 80% seMPuRNa...

2. TaK perlUlaH penGOmen YanG PrOVoK Di SeNaRAI hiTAmKaN...KeRANA HaMpiR KeselUruHAN penGUnJUNG YanG menGoMeN...memPunYaI UnSUr2 ProVOkasI...JaDI HanYa perlU KITa TeGUr SaHaJa...PASTU BAGI AMARAN 1 /2 DAN 3 ( SElEPaS aMArAn KE 3sEMua kOMEN diA akaN DIdElETE )...TaPI BIaRlaH TegURAn DitujUKaN terUS KePADa SesiAPa YanG menGOmean berUNsURkaN ProVok...CoNToH KalAu Sy YanG ProVok ( TeguR==CILI PADI KOMEN ANDA BERUNSURKAN PROVOK...AMARAN PERTAMA...TU CONTOH JE )tU paNDaNGaN sy Je...

PaNdaNGaN MeNGenaI AHlI KRMB DaN PimPINaN KRMB...

1. KePADA AhlI KRMB...ToLONgLAH daTANG BiLA DiPaNggIl MesYUaRAt...
2. BaGi resPOnD deNGaN SeGALA ProGRaM yanG dI BuaT...
3. PenGLIbaTAN AHLI KRMB aKAN MenAriK LeBIH ramaI LaGI AhLI UnTUK JoIN KRMB...
3. JanGAN terlaLU memeNTiNGkaN DirI ATaU KeRJaYA sendIRI...MUSTaHIL daLAm 1 BUlaN TiDaK aDa MaSA ATAU cuTI unTUK memBeri RuaNG KePADA KRMB...

KePADA PiMPiNAN KRMB...

1. SELaLUlaH masUK BlOG...baGI semANGAT kePADA AHlI KRMB...
2. BaGIlaH RUANG maSA UnTUK KRMB...JanGAN terLALU meMANDAng MUDaH aKAN semUA teGUrAn YanG dILIMpaRkan KEpaDA AnDA...ResPoND AnDA AMAT dIperlUkaN...
3. ATUR DAN raNcaNGlaH sesUaTU UnTUK KRMB...
4. AdAKAN MesYUaraT seKuRaNG2Nya 2 BulaN seKALI iTU pun KaLAU TerlaLU SUsaH naK BuaT mesYuaRAt...

UNTUK KRMB...

1. TaKWim taHUNaN perlU dIADaKaN baGI MemUdaHkaN menGaNTur AKtiViti...
2. ImeJ perlU diJaGa...KemATaNGaN perlU aDA...BiaR pun 1% seHARi...itu SUDaH memADAhI...
3. KRMB PerlU banGUN DaN tunJUKkaN kePaDA MaSyaRAkaT daN BelIA dIselUruH MAlaysia...BaHAWA KRMB YanG terUnGGul...BaNYAKkaN aKtiviti AmAl...UntuK menAikKAN naMa KRMB...

banYAK laGI yaNG perlU dIperBAIKi...KALAU Apa YanG sy TUlISKaN iNI menYinGGuNG peraSaN PeribadI, InDiVidU, PimPInAn KRMB aTaU aPa saHaJa...Sy MoHon Maaf...APa Pun YanG sy laKUkaN aDaLaH UnTUK KeBAIkaN KRMB daN PimPIAna KRMB daN BlOG Ni...iTU je...MeKOm...


CILI PADI

Anonymous said...

cili padi, bgus komen ko kali ni, tp awal jgk ko komen psl undian tbaru tu..hehe..psl suara ahli ni, sy mmg stuju sgt, sy pn msh blum puas hati dgn prestasi krmb dan krmb mesti tingkatkn lg usaha untuk mjd yg tbaik..sy hrp krmb boleh bt sesuatu..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

PRESTASI KRMB SEHARUSNYA DITINGKATKAN DARI MASA KE SEMASA, SAYA SEBENARNYA MASIH RISAU MENGENAI PRESTASI KRMB SETAKAT INI. SAYA MOHON IZIN DARIPADA ADMIN UNTUK MEMPERKATAKAN MENGENAI KEPIMPINAN KRMB PADA MASA INI. SAYA MASIH TIDAK TAHU KENAPA MASIH BELUM ADA PEMIMPIN KRMB YANG MAHU BERCAMPUR DAN BERSAMA AHLI DI DALAM BLOG INI. JANGAN BEGITU, KAMI AHLI KRMB JUGA MANUSIA BIASA, PUNYA HATI DAN PERASAAN, SAYA HARAP MR PRESIDEN, TIMBALAN, NAIB PRESIDEN DAN YANG LEBIH PENTING, SETIAUSAHA AGUNG SERTA AMT, HARUSLAH MELAKUKAN PERANAN DI DALAM BLOG INI. INGAT SOKONGAN AHLI KRMB TIDAK AKAN KEKAL UNTUK SELAMANYA. BERTINDAKLAH SEKARANG.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

kepada admin, sy minta boleh ka minggu ni kita buka untuk memperkatakan balik mengenai kepimpinan krmb di blog ni? saya rasa semakin lama mereka semakinn tidak ada di dalam blog ni..

LAN

Anonymous said...

Lan, not here..u just send u opinion ini pandangan_krmb@yahoo.com. dont wory, its same. u must know krmb now in progress to setup and improve the level of performance. Dont be to try broken it. i hope u understand. our reputation is very important other than...ok

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

KEPADA

LAN

SAYA JUGA BERSETUJU DENGAN PERMINTAAN ANDA. SAYA HARAP PIHAK ADMIN DAN KRMB DAPAT MEMBERI SEDIKIT RUANG KEPADA AHLI KRMB UNTUK BERBINCANG DAN BERDISKUSI MENGENAI HAL KEPIMPINAN KRMB YANG NAMPAKNYA SEMAKIN TIDAK BERMAYA. HARAP PERMINTAAN INI MENDAPAT PERTIMBANGAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

saya bersetuju degn lan dan nordin...jika kita mengunakan saluran email saya takut ia tidak terlalu berkesan kerana byk sbb yg sukar saya nyatakan (takut pula komen saya di delete jika saya jelaskan secara terperinci)

Anonymous said...

sa scara pribadi x fikir saluran tu bfungsi..sa rasa itu hnya mgkin satu cara krmb mau tutup mulut para pengkritiknya..tp ini pandagan sa saja la, bkn mau car gaduh atau mau tambirang, tp sa rasa elok sj saluran yg x mdpt sambutan tu di hentikan..

Professor Malam

Anonymous said...

KRMB BUKAN SEBUAH KELAB YANG BAGUS. SEBAB APA SAYA BERKATA BEGITU, LIHAT SAHAJA PEMIMPINNYA. KE MANA ARAH TUJU KELAB INI, APA PEMIMPIN MEREKA PERJUANGKAN UNTUK KRMB? ADAKAH ANDA SEMUA AHLI KRMB BERSETUJU BAHAWA PEMIMPIN ANDA BETUL2 'MENJAGA' ANDA? TEPUK DADA TANYALAH MINDA ANDA. KENAPA AGAKNYA PEMIMPIN KRMB BEGITU LEMAH DALAM MENJAGA KEBAJIKAN AHLINYA? SOALAN ITU HARUS DITANYA KEPADA BOS BESAR KRMB. SEMOGA APA YANG SAYA KATAKAN INI MENDAPAT RESPON.

ANGIN MENDERU

Anonymous said...

saYAhiLANG kePERCAYAAN suDAH pASAL kEM kePIMPINAN tU..nDA paYAHLAH kaMU caKAP2 laGI paSAL keM tu, buANG masA saJA. baGUS caKAP paSAL laIN.

jamBATAN beauFORT

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

KEM SUARA KEPIMPINAN AKAN DIADAKAN PADA 23.10.2009 HINGGA 27.10.2009. BORANG BOLEH DIDAPATI DI JABATAN BELIA DAN SUKAN (P) BEAUFORT PADA 8.10.2009 JAM 12.00 TENGAHARI HINGGA MASA KEM TERSEBUT. DAN BORANG HENDAKLAH DIKEMBALIKAN BERSERTA YURAN PENYERTAAN SEBANYAK RM15.00.

SEBARANG MAKLUMAT BOLEHLAH BERHUBUNG TERUS KEPADA SAYA DI TALIAN 013-8694190.

TERIMA KASIH

Anonymous said...

eiii kem tu jd bah, kmu ni suka la bikin bt hal nda tantu2..eiii

Petronella

Anonymous said...

bah..sokong ja kmu kem tu..kem tu krmb jgk bh tu yg tlg..apa la kamu ni

Lintah Darat