Monday, October 26, 2009

STATISTIK MINGGUAN : NOORDIN MEMPERTAHANKAN KEJUARAAN, PENINGKATAN PENGUNJUNG BARU


Kekalkan percambahan idea dan pendapat.......


Salam Rakan Muda & Salam 1 Malaysia,

Statistik mingguan pada 18hb hingga 25hb Oktober 2009 menunjukkan peningkatan yang ketara dari segi jumlah pengunjung dan jumlah komen di dalam laman blog ini. Peningkatan ini merupakan satu lagi lonjakan yang berterusan kesinambungan daripada minggu lepas. Apapun, faktor program Kem Kepimpinan Suara Belia Merdeka 2009 telah banyak mempengaruhi kepada peningkatan ini. Minggu ini Noordin Mat Top sekali lagi dinobat sebagai juara carta KRMB mengatasi yang lain untuk minggu ke 3 berturut-turut. Turut cemerlang pada minggu ini ialah Saifuddin II dan Budak Baru Belajar. Diharapkan budaya memberikan komen secara sihat, mapan dan bertanggungjawab akan menjadi satu sikap yang sebati dengan semua pengunjung blog ini. Ingatlah bahawa imej dan reputasi KRMB berada ditangan kita semua. Berikut adalah statistik pada minggu ini :-

Jumlah Pengunjung (Yang Memberi Komen) : 40
Jumlah Pengunjung Yang Memberi Komen Terbanyak :-
Noordin Mat Top (12 Komen)
Jumlah Komen Berbentuk Cadangan :- 16
Jumlah Komen Berbentuk Teguran : - 19
Jumlah Komen Berbentuk Pendapat :- 22

Pengunjung Paling Popular :-

Noordin Mat Top
Saifuddin II

Pengunjung Baru :-

Suria
Siti Asyimah
Rud's
Dorty Angily
Ramly
Teropong Zoom


Bermula pada minggu ini, semua pengunjung adalah diminta untuk terlibat secara aktif dalam apa-apa sahaja yang dirasakan perlu dikongsi bersama namum ianya mestilah bertanggungjawab, ikhlas dan berhemah bagi menjamin kesejahteraan laman blog KRMB ini. Teruskan sokongan anda, jangan merasa jemu dan setiap idea dan pendapat anda akan menentukan prestasi dan sejauhmana KRMB boleh menggapai kecemerlangan dalam acuannya yang tersendiri.

KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan.

20 comments:

Anonymous said...

tahniah noordin. sy hepi la kmu juara lagi..apapn track record cili padi yg juara 5 minggu berturut2 mungkin kmu bleh samakan atau atasi nanti.

apapn, sy ada ide utk di bahas & d kongsi bsama, sy hrp smua dpt bfikir dgn positif & ikhlas. apa kta krmb lancarkan kempen pemikir muda, yakni golongan pmikir yg akan mcdgkn apa2 dasar & pgrm yg mgkin bleh di laksanakan oleh krmb, miss ray dan phk2 yg bkaitan.

sy akan princikan nti mgenai cdgn sy ini ok. hrp sy minta respon dulu dr cili padi, budak baru belajar, noordin mat top, 783734, miss ray, mr presiden & lain2 untk kembangkan idea sy ini ok.

Saifuddin II

Anonymous said...

SAYA AMAT BERSETUJU DENGAN CADANGAN UNTUK MEWUJUDKAN GOLONGAN PEMIKIR MUDA BAGI KRMB. BAGI SAYA BUKAN ISU UNTUK MENYAINGI SIAPA2 TAPI APA SALAHNYA JIKA ADA PEMIKIR MUDA INI AKAN MENJAMIN DAN MENGUKUHKAN LAGI KRMB.

SAYA BERPENDAPAT PROGRAM INI AMAT BAGUS DAN IANYA MIRIP SEPERTI PROGRAM PERMATA NEGARA, IAITU UNTUK MELAHIRKAN INSAN CERDIK PANDAI DAN MEMPUNYAI PEMIKIRAN YANG BAIK SERTA KUKUH KEPERIBADIANNYA. BUAT SAIFUDDIN, SAYA BERSETUJU DAN MENYOKONG IDEA INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

apasal nda orang ni..

rOcK-kApAk

Anonymous said...

eiii yala, teda urang blog ni..mana bah kmu smua?

Petronella

Anonymous said...

sa hrp cdgn saifuddin ini d ptimbangkn oleh pemimpin krmb. ahli krmb sedia menyahut cbrn & tanggungjwb utk mnjd pmikir muda krmb. sa rasa wat masa ni, cili padi, noordin , budak baru belajar, rompakan, saifuddin dan 783734 layak untk mjd golongan pmikir muda krmb.

Professor Malam

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Kepada Anda yang tak bernama.Dan Untuk makluman semua ahli KRMB.

Kem kepimpinan

Dari segi keselamatan :-

1. Penyelaras Kahar B, Mr Presiden, Kem Kom dan lain2 AJK turut serta masuk hutan bagi memastikan keselamatan dan dalam apa juga aktiviti yang dijalankan.

2. Malam :- ada ajk penganjur yang tidak tidur sampai pagi untuk mengawal keselamatan.

3. pengembaraan ke air terjun :- Semua penganjur dan ajk turut serta dan ada yang berkawal menjaga peserta mandi di dalam air .

Dari segi makan :-

1. Syarat makan tanggung sendiri. Tapi bila ditanya semua peserta, tidak ada yang bawa makanan, alat memasak kecuali maggie. Mampu ke peserta makan maggie selama 5 hari berkhemah. Jadi cara terbaik, peserta diminta buat punggutan RM5 seorang untuk lima hari, cukup ke RM5 hari menampung makan seorang perserta selama 5 hari.....tidak kan. Jadi kami sebagai penganjur tidak membiarkan perkara ini dan kami terpaksa menggunakan duit yuran dan punggutan dari urusetia untuk menampung makan / minum peserta selama 4 hari. Itu pun tidak mencukupi.Kalau mengikut syarat makan tidak ditanggung.

2. Yuran RM15:-

i. Untuk bayar sewa Air, Tandas dan letrik selama 5 hari RM250.00
ii. Sijil peserta dan penghargaan kepada jabatan dll agensi.
ii. Duit minyak kenderaan sebagai pengangkutan mengambil dan menghantar barang.
iii. kertas / Ubat dll

Untuk makluman ada peserta yang tidak membayar yuran alasan tidak ada duit. Namun kerana balas kasihan dan demi kebaikan peserta kami biarkan. Dan banyak lagi perkara yang anda tidak tahu kami lakukan untuk anda ( peserta )

Jadi jangan membuat andaian yang membabi buta.

k....terima kasih atas apa yang anda nyatakan.....

Anonymous said...

aik,whats wrong?dont be a ugly commentator ok..plez responsible to krmb..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

sapala yg kurang didikan moral ni,bikin malu krmb ja bh komen2 negatif nie

Angin Menderu

Anonymous said...

BUAT INSAN2 YANG TIADA BERNAMA INI YANG AKU MARAH NI..KANAPA JUGA MAHU LUAH KAN DI SINI JANGAN MENGOTORKAN BLOG KRMB DENGAN KATA2 ANDA KALAU MAU LUAH KAN RASA TIDAK PUAS HATI KO PI LAH DI BLOG PENGAKAP KITA AHH..BUKAN DI BLOG KRMB MENYAMAK SAJA..

INI LAH MASALAH ORANG2 MCM KAMU NI BILA PGRAM MAU MULA SEMUA BERIA2 MAU IKUT BILA PGRM SUDAH HBIS MCM2 PERKATAAN YANG KESAT KAMU LEMPAR KAN ADA KAH INI DI NAMA KAN 1 MALAYSIA DAN 1 BELIA..


rOcK-kApAk

Anonymous said...

alu kawan, apa suda jd? sa hrp masalah kem tu biarkn la blalu, x pyh la kmu kecoh2 lg d sini, teda guna..lgpn ajk kem sdh lakukn yg tbaik utk kamu, ptt kmu bterima kasih pd dorg yg byk bkorban utk kmu ok..

Professor Malam

Anonymous said...

knapa la kmu ni, x hbs2 mau jd kn lama blog krmb ni tmpt mlpskn geram..cuba la jd insan yg baik sikit..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

knapa la kmu ni, x hbs2 mau jd kn lama blog krmb ni tmpt mlpskn geram..cuba la jd insan yg baik sikit..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

LAIN KALI KALAU ADA MASALAH DI KEM 2 TOLONG JANGAN BAWA DI BLOG NI..JANGAN KERANA KEM 2 XMEMUAS KAN HATI KAMUJ KRMB JADI MANGSA JANGAN PANAS KAN BLOG NI..

rOcK-kApAk

Anonymous said...

SAYA MOHON SEMUA AHLI KRMB BERHENTI DARIPADA MEMBINCANGKAN HAL-HAL YANG NEGATIF.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

smua kata2 bambarayon 2 adalah benar krna sy adalah slh seorg dr ajk kem tsebut..kmu jgn lha mbt andaian yg membabi buta kpda pihak penganjur..


{ViRuS kYmEmArU}

Anonymous said...

nmpknya blog krmb sdh di jadikan medan pertempuran antara peserta kem, ajk kem dan ahli krmb..perang 3 penjuru..tp tahukah kamu perang ni tiada manfaat sebenarnya...rugikan krmb sj sbb nama krmb pasti x baik angkara peserta kem yg menggunakan blog ini untuk meluahkan rasa marah..

ckup kecewa bila ada phk yg sgja menghuru harakn lg blog ini, tndkan keluar blog & menyalahkan ahli krmb skali lg satu tndkn x beretika seolah2 mahu mengalihkn tumpuan & kesalahn yg ada pada krmb..

prejudis & x bermaruah. hrp lps ni jgn jdkn krmb lagi medan utk mnggalakan sesuatu yg negatif.

Man Of The Match