Saturday, October 17, 2009

LAMAN WEB KEM KEPIMPINAN SUARA BELIA MERDEKA 2009


Perkhemahan medium pencetus pengukuhan jati diri remaja..


Salam Rakan Muda,

Kepada semua ahli KRMB & pengunjung setia laman blog ini, Ahli Jawatankuasa Pelaksana Kem Kepimpinan Suara Belia Merdeka 2009 telahpun melancarkan satu laman web khas untuk mempromosikan program ini selain memuatkan kemudahan 'download' borang penyertaan, borang tawaran menyertai kem, maklumat semasa dan sebagainya. Semoga dengan adanya laman web ini akan dapat memudahkan proses mempromosikan serta menjadikan program ini lebih berjaya dan berkesan.

Laman web rasmi Kem Kepimpinan Suara Belia Merdeka 2009 :- Sila Klik..........


54 comments:

Anonymous said...

sa dh dpt dh download borang..

Professor Malam

Anonymous said...

minta maaf laman web ini tidak secantik yg di inginkan...

Anonymous said...

ala, bkn cntik ataw nda yg d mahukn, yg pntg dpt dowload borang ok lah..ehek..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

cantik sudah bah web tu...tq mr adi bg cantik web kem....hehehehehehehe aku tau bkn sanang mau buat web

Anonymous said...

aii..puji diri sendri nampak..wakakaaka

Anonymous said...

TAHNIAH KEPADA AHLI JAWATANKUASA PELAKSANA, DENGAN ADANYA LAMAN WEB KHAS KEM INI AKAN MEMBUATKAN PARA REMAJA DAN BELIA MUDAH MENDAPATKAN MAKLUMAT SEMASA BERKAITAN KEM INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

Kepada semua pengunjung, sila sebarkan kepada semua belia-belia yang anda kenali.

Anonymous said...

skip Kahar, napa x jemput scara rasmi pengakap dr daerah lain? itu kn lebih baik..

Lantera Samudera

Anonymous said...

skip, iklankan la program ini di laman pengakap daerah2 di sabah, insyallah mendapat sambutan punya,..

Lantera Samudera

Anonymous said...

BAH, APA PERKEMBANGAN KEM INI? MACAM TIADA APA2 SAJA

ANGIN MENDERU

Anonymous said...

Untuk Makluman,

1. Surat sudah diedar kepada semua Persatuan Pengakap, Bulat Sabit, Pandu Puteri Dan lain-lain melalui pesuruhjaya dan pengerusi masing2 diseluruh negeri sabah.

2. Surat juga sudah diedar kepada semua belia diseluruh negeri sabah melalui setiausa tetap Kementeri Belia Dan Sukan Negeri, Kota Kinabalu.

3. Surat juga sudah diedar kepada semua sekolah-sekolah melalui pegawai pendidikan bahagian.

4. Surat juga sudah diedar kepada belia kampung melalui pengerusi kampung.

5. Penganjur sudah memaklumkan kepada semua pengakap melalui laman blog masing2.

Jadi terpulanglah kepada unit masing2 untuk menghantar wakil atau peserta. Kita dah berusaha untuk melakukan yang terbaik untuk program ni dan untuk semua, walaupun banyak rintangan yang dihadapi.

Persediaan sudah dilaksanakan hanya menunggu tarikh sampai je......k....kemarin untuk aktiviti jungle treking dah selesai diterokai.....jadi kita jumpa disana...

P/S Untuk makluman lanjut bolehlah berhubung dengan saya melalui talian 013-8694190.....sebarang masalah kita bincang bersama......

Anonymous said...

Individu yang tidak berpersatuan juga boleh menyertai program ini.

Anonymous said...

APA PULA TINDAKAN DARIPADA PIHAK KEPIMPINAN KRMB? ADA SUDAH BANYAK DURANG BUAT UNTUK JAYAKAN KEM NI? KALAU TIADA BUANG JA NAMA KERJASAMA DENGAN KRMB TU, JADI PENUMPANG JAK BUAT APA KAN..ALALA

ANGIN MENDERU

Anonymous said...

angin menderu, bg sokongan ok bukan saja nak kondem orang..

LAN

Anonymous said...

mana penggerak belia tu?dia x bleh bantu ka?

Anonymous said...

UntUK makLUMaN...

Sy, Mr KaHAR ( baMBaRaYon ),Mr PresIDeN, En Nadzly, En HelMi, SuKareLaWaN baRU...AzIE, AZhaR ( TuLa ) DaN KiCi, Dah Pun PerGI Ke HuTaN haRI aHAD menerOKA HuTan UnTUK akTivitI JunGLe TreKInG Dan RaBU NI PerGI Ke BukIT BenDerA UntuK akTiviti LaSaK SiaPA NaK JoIn BoleH joiN...kkkkk...

CILI PADI

Anonymous said...

en.kahar,sy tgk krmb xda jemput sapa2 pn join kem ni?krmk dan krms yg bjiran pun tiada d jmput,jd sy amat kcewa dgn pdirian dan dasar krmb yg seolah2 tdk serius dlm hal ni,sy nmpk hnya en.kahar,en.suardi dan phk pgakap sj yg bhabisn mjayakm misi kem ini.. Fikirla.. Dorty angily, NGO SABAH OF UNITY

Anonymous said...

uina geng tajam n bisa jgk kta2 mr dorty tu ya,ni br jantan namanya bg nama btul wlupn sangsi my heart jgk..apapun sia minta phk krmb jwb psoalan yg d lontarkn tu ya,nti d kasi biar mlarat la tu..

Anonymous said...

SEBAGAI SEBUAH KELAB YANG TAHU DAN PEKA DENGAN PERANANNYA, AGAK SEDIH MELIHAT KEUPAYAAN KRMB YANG NAMPAKNYA BEGITU TERBATAS DENGAN RUANG YANG ADA. SELAMA INI TERNYATA DAN TERBUKTI SEMEMANGNYA KEPIMPINAN KRMB MEMANG LEMAH DAN KEM INI SEBENARNYA TELAH MEMBUKA MATA SEMUA AHLI KRMB BAGAIMANA DAN MACAMANA PEMIMPIN KRMB MEMBUAT KERJANYA. TERIMA KASIH KEPADA KEM KEPIMPINAN SUARA BELIA MERDEKA KERANA BERJAYA MEMBUKA PEKUNG DI DADA KRMB YANG SELAMA INI SEBENARNYA MEMAKAI BAJU SUTERA TAPI MALANGNYA DI DALAMNYA PENUH KUDIS DAN KURAP.

Teropong zoommmm....

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Sebenarnya saya da minta dengan pengerak belia dan rakan muda untuk mempromosikan dan menghantar borang kepada 3 parlimen tu. Entah sampai ke tidak saya tak tahu. Tugas dah diberikan. Apa-apa pun anda boleh datang terus mendaftar semasa kem tu nanti iaitu pada 23hb Oktober 2009 berserta yuran pendaftaran RM15.00. Disana barulah isi borang.

Anonymous said...

setuju sa apa yng di ckap mr doty tu..

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

PEMIMPIN KRMB

SAYA HARAP SEGALA KRITIKAN YANGH DILONTARKAN KEPADA ANDA DAPAT DIJADIKAN SEMANGAT DAN ANGGAP SAJA INI TANDA AHLI2 KRMB SAYANGKAN KEPADA KELAB INI. BUATLAH SESUATU YANG MEYAKINKAN DAN JANGAN TERLALU AMBIL MUDAH DENGAN PERSEPSI DAN TEGURAN YANG DICANANGKAN DI DALAM BLOG INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

kepada en Dorty angily, NGO SABAH OF UNITY dan Teropong zoommmm serta semua yang membaca komen saya ini...

pertama sekali saya ingin betulkan tanggapan semua bahawa kem kepimpinan suara belia merdeka adalah bukan untuk membuka pekung siapa2...jika sudah ada yang beranggapan sebegini bermakna maylamat kem ini untuk melahirkan belia yang lebih baik dan berpandangan positif sudah lari...secara tidak langsung kem ini telah menjadi satu wadah un tuk para belia melatih diri untuk lebih bersikap negatif...jika begitu untuk apa lagi kem ini di jalankan...saya bercakap sebegin i bukan kerana saya tidak bersetuju dengan kem ini tetapi saya tidak bersetuju jika ada pihak yang menggunakan nama kem ini untuk tujuan lain..saya sebagai salah sorang yang menjadi penggerak kem ini merasa rugi jika kem ini di gunakan utk tujuan lain... saya harap semua faham dgn apa yg saya maksudkan...

perkara kedua yang saya ingin katakan kepada sesiapa yang mengatakan bahawa tiada apa2 usaha dari krmb untuk kem ini.. pada hari ahad yang lalu presiden sendiri turun padang pergi ke hutan bagi menyiapkan junggle tracking..beberapa ahli krmb sibuk menghantar surat jemputan dan juga mencari sponsor...jadi tidak bolehlah nak ckp mereka tidak bagi kerjasama...lagi pun perlukah segala tindakan mereka ini di laporkan di blog...nasihat saya jgn cepat menyalahkan org lain jika kita tidak tahu secara pasti apa yang berlaku...bukan lah niat saya untuk mempertahankan presiden KRMB yang saya tahu selama ini buruk di mata kamu semua tetapi apa yg saya katakan ini adalah kenyataan..kalau nak salahkan seseorang..salahkan lah org yang paling tidak membantu kem ini walaupun dia ada byk kemudahan tetapi saya tidak mahu katakan sipa org itu kerana pada mata kamu semua dia ini terlalu baik...

ubahlah sikap dan mentaliti kita demi kebaikan jgn hanya tahu bercakap dan menyalahkan org lain sedangkan diri sendiri x buat apa2

kalau ada yg nak salahkan saya kerana tulisan ini silakan...saya tidak kisah kerana niat saya cuma mahu membetulkan dan menerangkan perkara sebenar..

782734

Anonymous said...

KEPADA

782734

JIKA ANDA BERKATA PERLUKAH SEMUA TINDAKAN DAN APA YANG DILAKUKAN OLEH KRMB DIBERITAHU DI DALAM BLOG NI, JAWAPAN SAYA IALAH YA. BAGI SAYA KALAU SUDAH TAHU BERADA DI DALAM SATU KRM ATAUPUN MEMIMPIN KRM YANG MANA SEMUA AHLI DAN RAMAI ORANG LUAR BERMINAT UNTUK MENGETAHUI PERKEMBANGAN SEMASA KELAB INI, KENAPA TIDAK? PERLUKAH AHLI MARAH2 DAN MENGATAKAN SESUATU YANG NEGATIF DAHULU BARULAH HENDAK BERTINDAK? ITU NAMANYA PEMIMPIN DAN ORANG YANG JUMUD, PERLU DIKETUK DAHULU BARULAH MAHU BERTINDAK. BUKANKAH MENCEGAH LABIH BAIK DARIPADA MERAWAT? BERSIFAT MATANGLAH WAHAI INSAN YANG TELAH DIBERI TANGGUNGJAWAB DAN AMANAH YANG DIBERIKAN. INGAT ANDA MEMEGANG AMANAH DAN KEPERCAYAAN YANG DIBERIKAN OLEH AHLI2 KRMB, JIKA GAGAL ANDA TAHULAH MENJAWAB NANTI SEMASA PROSES KEADILAN DI AKHIRAT SANA. SEKIAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

haluuu...apa guna ada blog yg cantik, melatup & gempaq, tp kosong & tdk d gunakan oleh empunyanya untuk mlaporkn keadaan smasa krmb..bukankah rugi & mnampakkn klembabn empunyanya..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

eii napa lg bah nie..eii tida apala, suka hati kmu la ya..eii

Petronella

Anonymous said...

ya sy stuju dgn pdpt noordin, bkn kah lbh baik kita hebahkn apa yg kta wat, bkn utk blagak tp utk makluman smua ahli..knapa perlu diamalkn sikap yg hnya merugikan krmb sendiri..sendri mau ingatla..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

apa2 jak lah...yg pntg kmu bahagia lah..

LAN

Anonymous said...

SALAM PERPADUAN DAN SALAM 1 MALAYSIA...

PERTAMA..
SAYA ADA DIPANGGIL MENGIKUTI KEM TERSEBUT OLEH PENGGERAK SAYA. TAPI SAYA AGAK KELIRU, PROGRAM INI DI BUAT OLEH PROGRAM EN.KAHAR ATAU JBS... MUNGKIN JUGA KERJASAMA. TAPI BILA SAYA CALL EN.KAHAR TAK PULA DAPAT. SAYA CALL JBS DAN BERTANYAKAN MENGENAI KEM TERSEBUT. TETAPI SEGALA JAWAPAN TAK SAYA DAPAT DENGAN JELAS. SATU LAGI SELAMA PROGRAM JBS SAYA IKUT TAK PERNAH ADA YURAN, DAN MUNGKIN KAH INI PROGRAM EN.KAHAR DAN JBS MERUPAKAN PENGANTARA SAHAJA..

KEDUA..
KEPADA "Dorty angily, NGO SABAH OF UNITY" JANGAN LAH KATA MACAM TU.. AWAK DUDUK SEBELAH PARLIMEN MANA KALAU SEBELAH SAYA PASTI ADA SEBARAN BERITA INI ANDA DAPAT SEBAB PROGRAM INI ADA DI LEKATKAN DI KEDAI-KEDAI DAN BORANG PUN ADA DI TEMPAT PENGERUSI SERTA TIM. PENGERUSI KAMI.. TAK TAHU LAH KALAU ANDA KURANG BERKOMUNIKASI DENGAN KEDUA-DUA MEREKA TERSEBUT, ITUPUN KALAU ANDA DUDUK DI PARLIMEN KAMI..

KETIGA..
EN.KAHAR, JANGANLAH KATA MACAM TU KEPADA PENGGERAK-PENGGERAK KITA, ADA LAH BERITA SAMPAI.. BUKAN APA.. KATA-KATA AWAK SEOLAH-OLAH MEREKA ITU TAK BUAT KERJA.. KALAU EN. KAHAR NAK TAU BILA SAYA DATANG KE JBS MEREKA SIBUK FAX BORANG-BORANG PROGRAM INI.. DAN ADA JUGA YANG DI HANTAR MELALUI "BY HAND".. SO JANGAN LAH KATA MEREKA ADA BUAT KERJA ATAU PUN TIDAK.. KALAU TAK PASTI TU TANYA LAH DULU SAMA MEREKA.. KESIAN DENGAN MEREKA.. DAH LAH BLOG NI PANAS MACAM TAK BER....TUT... NANTI KENA PULA PENGGERAK-PENGGERAK DI SANA..

OK APA-APA HAL SEMOGA PROGRAM INI BERJAYA.. AMIN..

RAMLY

Anonymous said...

awu, aku pn tfikir jua knapa program ni ada yuran, stahu aku program yang dianjur oleh status jabatan ani nada yuran, tapi kan biar tia jua beyuran, jadi karang peserta atu pandai menghargai kem ani, kalu free durang pn main2 jak tu nanti..mungkin ada sebab jua bah tu napa yuran diadakan.

Ular Sawa

Anonymous said...

TEPUK DADA TANYA MINDA.....
JANGAN TANYA APA PEMIMPIN KRMB TELAH BUAT UBTUK AHLI TAPI TANYA AHLI APA YANG MEREKA TELAH BUAT TUK KRMB.KALO ASYIK NAK TUNDING JARI N MENYALAHKAN SATU PIHAK SAHAJA,SAMPAI BILA - BILA PUN MASALAH INI TAKKAN SELESAI..

BERKENAAN DENGAN PROGRAM EN. KAHAR NE...KALO ANDA TIDAK TAHU CITER LUAR DAN DALAM TENTANG KES NE...JUST BE SHUT UP TUK BUAT SEBARANG SPEKULASI ATAU TUDUHAN YANG KURANG ADAB..

ARUS PERJALANAN KEM NE PUN MASIH TIDAK MEYAKINKAN TAPI BYK PIHAK YANG ASYIK MENYALAHKAN PIHAK LAIN... TAMBAH KONDEM LA RANCANGAN...

2LA SEBABNYA KENAPA ORANG MELAYU NE LEMAH...MENTALITI MENCARI KESALAHAN ORANG TU MASIH DI TATANG LAGI...KENAPA TIDAK DATANG BERBINCANG..NE TIDAK, CAKAP MAIN LEPAS..TIKAM DARI BELAKANG,SUKA NAK TONJOLKAN DIRI TU HEBAT DARI ORANG LAIN,KENAPA TIDAK KITA BERKONGSI JA?BAIK N BURUK TU KITA SAMA2 TEMPUH..INI TIDAK...ADA JA SILAP,KONDEM KAT SANA SINI, TERUS TARIK MUKA MASAM....TERUS MAU KONDEM KAWAN SENDIRI...APA HAL LA....

ADA LAGI MENTALITI, POST KOMEN BYK2,GUNA NICK BYK2 TAPI HAKIKATNYA ORANG YANG SAMA JUGA...APA SUDAH JADI...??
KENYATAANNYA...."ORANG DALAM KRMB TU SENDIRI YANG MAHU MENJATUHKAN KRMB" SEDAR2 LAA..BUKA MATA TU...

ANDA BAWA NAMA SUKARELAWAN PUN BERMULA DENGAN KRMB..JANGAN TUNJUK EGO HANYA DALAM BLOG SAHAJA...SEBAB SIKAP KMU LAA ADA YANG BERJAUH DIRI DENGAN KRMB...SEBAB SIKAP DAN PERANGAI SESETENGAH ORANG.....RENUNG2 KAN LA....
UMUR SEMAKIN MENINGKAT...
PENGALAMAN SEMAKIN BERTAMBAH...
KALO MASIH TAK TAU BERFIKIR LAGI...
TAK TAU LA MAU CAKAP APA LAGI...........XXX.....XXX.....

Anonymous said...

SaLAm SaTU malAYsIA...

LaMA TaK MasUK BlOG NI...paNAS La PUlaK...BaGUs KiTA Buka BaJU...PanaS La...

Hi...GeNG...DaRI DulU hinGGa SeKaRAnG...DaH TaK Da CeriTA LAIN G Ke...???...SaLINg SaLAH MenYaLAHkaN je...GinI GenG2 SeMUa...KiTa IKUt Je LA PerKeMBanGaN KRMB...JaNJI SeTIaP HaRI aDA je PerkeMBAnGAN Di BuaT...KaLAu Asyik Nak berTeKaK...BuRUk La PuLaK KRMB daN BlOG Ni...KiTa DaH BeSaR PaNJaNG...MaTaNG La sIKit KaN...NaNTI kem Ni Sy DenGAr aDA FoRum Untuk SeMua BelIA KiTa SUaRAkaN APa YanG KiTA KeHenDaKI DaRiPaDA keRAJAAN DaN pemIMpIan KITa...LaGI BaGUs...PasTU SUaRa KITa AkAN DiKeTenGaHKaN...KaN CaNtik...

CILI PADI

Anonymous said...

SAYA IKHLAS DALAM MEMPERJUANGKAN SUARA AHLI-AHLI KRMB, SAYA BUKANLAH 'ORANG DALAM' KRMB YANG MEMIMPIN DAN MENGETAHUI SELOK BELOK KRMB, SAYA HANYALAH AHLI BIASA YANG MEMPERJUANGKAN SUARA AHLI DI PERINGKAT AKAR UMBI. UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, SAYA ADA BERBINCANG DENGAN BEBERAPA AHLI KRMB YANG MELAHIRKAN RASA KECEWANYA DENGAN PERKEMBANGAN KEPIMPINAN KRMB YANG TIDAK TURUN PADANG DAN TIDAK MAHU BERJUMPA DENGAN AHLINYA. INGATLAH FENOMENA INI IBARAT VIRUS KANSER YANG JIKA DIBIARKAN SEMAKIN LAMA SEMAKIN MEMAKAN DIRI KRMB ITU SENDIRI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

....XXX.....XXX....sy x stuju ckp kmu yg ada phk sgja cr masalah & ksalahn org lain, tu bkn keja org yg baik..ahli krmb smua dh matang & smua dh tdidik dgn asas serta pdoman yg kukuh. sy jgk sering mlakukn kritikn d dlm blog ini tp sy jgj sering myokong apa sj yg d laksanakn krmb. itu bmkna jika ada yg x kena, ahli harus bsuara spya pmimpin atasn xda yg leka & lena di buai mimpi2 indah. apa lg yg hrus ahli krmb bleh bt jika pmimpin krmb sndri yg x pnh mahu bjumpa & mdgr suara ahli krmb? itula psoalan yg spttnya di jwb & bknnya hnya bsilat mnepis itu dan ini. buktikn kbajikn kmi d jaga & suara kmi d dgr, itu lbh pntg.

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

xkan lah semua perkara wajib di laporkan dalam blog...sedangkan kita ada tempat utk semua laporang ini di berikan..yang pasti bukan di blog...

tp xpa itu pendapat ko...satu saat bila ko sampai ke satu ketahap kepimpinan ko akan tahu bahawa tidak semua harus di hebahkan...

lagi satu bekerja dgn ikhlas lebih penting dari publisiti...kalau anda semua nak tahu kenapa kelembapan pengunjung ke blog kita sekarang..jawapannya ada pada diri anda sendiri..

782734

Anonymous said...

cukup setakat ibi sahaja dulu kalau di panjangkan akan menjejaskan lagi KRMB..

ada perjuangan yg lebih penting dari bertekak...

go go kem kepimpinan suara belia merdeka...

besok aku ikut ko kahar p ambil kayak. terus kita buat persediaan utk kem ini..kita buktikan yg kita boleh buat...

782734

Anonymous said...

782734,jgn smpit pmikirn & jgn bt statement mcm bdk2..bkn smua krmb harus nyatakn tp skurng2nya adala jgk kn dr xda lgsng, tu mksd ahli krmb tu..sy tahu ko adalah ajk kem tsebut, tp jgnla riak ok..tnpa ahli krmb & remaja d luar sana, kem ni xda org nk join ok..igtla jasa ahli2 krmb jgk yg mpromosi & mgajak smua kwn2 untk join kem ini..tq

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

salam,

dalam krmb ada banyak karenah dan sikap dikalangan ahlinya ataupun pemimpinnya. aku telah membaca semua komen daripada anda di dalam laman blog ini dan aku terpaksa akui jua ada nada kecewa dikalangan ahli mengenai krmb. tapi aku tidak berniat untuk berlagak pandai ataupun mencampuri urusan pentadbir krmb, itu bukan sifat yang baik yang perlu ditonjolkan di dalam laman blog yang ramai pembaca ini.

aku mencadangkan saja, kerana itu saja yang mampu aku lakukan sebagai ahli biasa dan tidak punya kuasa, aku mencadangkan agar semuanya bersatulah kembali. buanglah yang keruh dan ambillah yang jersih. usah menunjukkan diri kita ni hebat berkata2 tapi kosong dalam tindakan. tidak lama lagi krmb akan mengadakan mesyuarat agung tahunanya semula bagi membolehkan proses demokrasi berjalan dalam krmb. di sana lah medan yang paling tepat sekali dalam merangsang dan menyatakan apa saja yang terbuku di dalam hati anda semua selama ini.

di sana juga medan terakhir para pemimpin krmb yang selama ini hanya berkubu ditempat sendiri kerana mungkin bimbang melancarkan serangan akan memusnahkan sebuah kota yang dihuni bersama. dan yang lebih penting ialah pilihlah pemimpin yang paling layak untuk mengetuai krmb, pilihlah yang paling berwibawa untuk membawa krmb ke mercu jaya, pilihlah yang paling berkarisma untuk mentadbir krmb ke arah kesaksamaan dan kecemerlangan.

itulah pesan aku, pesanan yang ikhlas memandangkan aku melihat krmb sudah terbabas dari landangan perjuangan angkara roda2 yang tidak kukuh dan kuat.

untuk kem kepimpinan kelak, sertailah kem ini kerana bak kata presiden, anda tidak akan rugi apa2. binalah diri, binalah insan ukhuwah dan bersih. sekian.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

sa stuju pd pndngn bdk br bljr, sa pn mmg hormt pd bdk br bljr, idea sntiasa ada..kwn2, hentiknla smua komen yg x baik tu, nti kmu lpskn dlm msyrt agung jak nti..

Professor Malam

Anonymous said...

hahahahaha

heran aku sebahagian komentator di KRMB kenapa suka sgt cari kesalahan org lain..

aku setuju pendapat 782734..xkan semua perlu di laporkan..kita ada mesyuarat la utk kita menyuarakan semua laporang...blog ini wadah utk kita bertukar2 pikiran ja buka utk laporan...sbb dalam laporan byk kepincangan yg perlu di bahaskan...xkn la mau buka pekung di dada...

tidak hairan aku kalau blog ini makin kurang sengat dan semakin hambar...org takut memberikan pendapat kerana ada sesuatu yg tidak baik sedang berlaku..pecayalah suatu hari nanti blog akan mengalami kesusahan..

amt terbuang

Anonymous said...

sy sbnrnya tdk suka dgn keadaan blog yg begini, sy hrp smua matang la ok, guna minda yg positif dan kemahiran dlm bfikir scra literal mgenai kedudukan blog kta. sy stuju ckp c 782734, amt terbuang, budak baru belajar dan al-tengok al tegur, kamu smua ada pendirian dan hujah masing2, tapi tahukah kamu kalau la kita semua ni bergabung tenaga, mengenepikan segala perbezaan dan bersatu menuju satu arah matlamat yang sama, kan siapa juga yang untung, krmb dan kita juga. sy harap isu itu ini biarlah pihak atasan yang buat, tpulang la pada dorang mau bikin apa yang penting kita sebagai ahli kena kekalkan sokongan kita pd krmb.

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

sa bkn mao msk cmpur, tp sa tgk prangai kmu smua ni smkin mjadi2, sa rsa bgus amt krmb bncg hal ni dlm msyuarat, ttpkn satu garis pnduan utk pnulisn komen dlm blog, pastu serahkn pd admin utk laksanakn..mcm? sa pn bimbang klu lama2 gini bleh kasi rusak blog krmb. btul apa yg puteri sg padas tu kta, guna otak bkn emosi dlm bkta2.

Professor Malam

Kelab Rakan Muda Beaufort said...

PERINGATAN PERTAMA

Perhatian kepada pengunjung berikut :-

Al-Tengok Al-Tegur SDN BHD

Bahawa anda dikenakan PERINGATA PERTAMA supaya dapat memperbaiki mutu komen agar lebih bertanggungjawab, beretika dan tidak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Semoga ada perubahan selepas ini dan teruskan sokongan kepada KRMB. Sekian & Terima Kasih.

ADMIN@KRMB

Anonymous said...

aiseymen, kan dh kna tegur admin..

LAN

Anonymous said...

adMIN, saYA soKONG tinDAKAN memBERI perINGATAN terSEBUT. kePADA kawAN2, inGATLAH daLAM memBERI koMEN, kiTA mesTI aDA kesEDARAN unTUK menJAGA haTI daN maruAH orANG laIN oK. bertaNGGUNGJAWABLAH daN berSOPANLAH kerANA denGAN iTU baRULAH kiTA di HORMATI daN blOG iNI disuKAI, OK..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ya btl ckp c jambatan tue, apala kmu smua nie, aku nie dh jarang masuk blog nie sbb aku malas nk bca kmu smua mau btekak sj dlm nie..

admin spttnya sdh lama wat pringatn trakhir pd c al tengok tue dgn nordin tue jgk, kamu ni kn smua lancar jak bg komen d blog tp bila meeting batang hidung pn tadak.

ingt sket faktor blog ni meletop dulu sbb smua ahlinya bagus2, tiada yg suka cr pasal, tpi bila org spesis kamu ni, mcm al tengok, noordin ,cili padi pn dulu suka cr hal, orng dh hilang minat, tahu ka..

harap kamu smua bfikir la sbelum blog ni menerima akibatnya. pmimpin krmb tue smua malas mau jawab soalan kmu sbb jawab pn teda guna, teda hasil sbb mesti kamu x akan pnh dan x akan bpuas hati dgn stiap jwpn yg diberikan..

fikirlah masa depan blog ni, bkn penuhkan hawa nafsu dgn membuat onar d dlm blog nie..

Saifuddin II

Anonymous said...

stuju ckp c saifudiin..caya la sama lu...

Awana Porto Dui Malaiku

Anonymous said...

eiii sia pn teda suka tgk bh kamu smua mcm gini, kamu bt gini nama krmb sama blog kita jgk yng nda baik. bt al tengok sdh la tu..btul kata c 782734 tu, nda kn smua pn d bgtau, kt sbg ahli perlu sokong & bkn cr ksalahn pmimpin kta..eiii...

igt la sket jasa2 presiden & sukarelawan bft yg byk bntu mbgunkn blog krmb nie, kmi ni sdh jgk bah bca sejarah krmb tp msh jgk x fhm..sia pn klu mcm gini la prangai yg suka cr masalah, sia pn malas bh mo bca..eiii

Petronella

Anonymous said...

saifuddin, cili padi x pyh ler bg peringatan, sy tgk ok dh dia tu..c noordin sma al tengok tu mmg ptt kena bg peringatan tu...kan..kan..kan..

Murai Baik

Anonymous said...

Ok, sy mnt maaf pd admin, mr presiden KRMB, AMT KRMB, Miss Ray, smua ahli krmb trutma yg sy krtik tu, sy mnt maaf ok..

sy hnya bkt sbg wkil dr ahli krmb, tp jka sy bslh mcetuskn keadaan yg x bek d blog, sy mnt maaf ok.. xda niat sy mhu hncrkn krmb..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

SAYA UCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PIHAK KERANA AKHIRNYA TIMBUL KESEDARAN UNTUK BERSAMA MEMPERBAIKI KRMB. SEPERTI YANG SAYA KATAKAN DULU, SAYA TIDAK BERNIAT APA2 TERHADAP KRMB KERANA SAYA JUGA ADALAH AHLI KRMB. SAYA HANYA MENYATAKAN PENDIRIAN SAYA IAITU AKAN MENYOKONG APA SAJA YANG PATUT DISOKONG UNTUK KRMB DAN MENYANGGAH APA SAJA YANG TIDAK ELOK UNTUK KRMB. ITU SAHAJA. SAYA HARAP PRINSIP SAYA DIFAHAMI SEMUA PIHAK DAN TIDAK MENYATAKAN BAHAWA SAYA ADALAH GOLONGAN YANG TIDAK MENGHORMATI PERASAAN DAN HATI ORANG LAIN. APAPUN, SAYA JUGA MEMOHON MAAF PADA SEMUA PIHAK JIKA ADA YANG TERASA HATI DENGAN APA YANG SAYA KATA SEPANJANG SAYA MEMBERIKAN KOMEN DIDALAM BLOG INI. APAPUN SAYA BERTERIMA KASIH KERANA TANPA ANDA SEMUA, MUNGKIN SAYA TIDAK BERADA DI DALAM BLOG INI.

APAPUN, SEBELUM ITU SAYA MAKLUMKAN BAHAWA TADI SAYA ADA KE TASIK DAERAH DAN SAYA MELIHAT SENDIRI KESUNGGUHAN AJK KEM KEPIMPINAN SUARA BELIA MERDEKA MEMPERSIAPKAN PERSIAPAN AKHIR UNTUK MENGADAKAN KEM NI. UCAPAN TAHNIAH BUAT PENGERUSI, EN KAHAR, EN SUARDI DAN AMT KRMB YANG HADIR PADA PETANG TADI. MAAF SAYA TIDAK DAPAT MENYATAKAN NAMA-NAMA LAIN KERANA SAYA TIDAK KENAL MEREKA YANG LAIN. JANGAN LUPA MENDAFTAR SEBAGAI PESERTA KEM ESOK. SEKIAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

peACE nO waR....
peACE no waR....
peACE nO waR....

Cikgu Pantun

Anonymous said...

kan sa dh bilangkn, knapa blog ni makin sunyi, knapa cili padi pn dh x masuk, knapa saifuddin pn menyampah dh mao tulis komen? knapa sa pn malas dh buka blog nie? sbb prangai kamu2 smua tu yg suka buli & salahkan org...sa tgk miss ray pn jarang dah masuk, apa lagi kazuma (naib presiden) pn jarang dh masuk, sbab apa, sbab kamu suka kasi malu durang, belum apa2 sdh kamu bikin panas, ckp itu ini, tu la orang tawar hati bah.. kucing pun kalu kamu bagi makan ikan hari2 dia buring jugak, mahu jgk dia makan daging, ayam kfc dll..sa hrp kamu fikir2 la ok, utamakan kepentingan krmb dari kepentingan diri...

Professor Malam

Anonymous said...

ya sy fhm tu proff..

al-tengok al-tegur SDN BHD