Friday, October 2, 2009

JOM BANTERAS VANDALISME....PROGRAM KOMUNITI SOSIAL KRMB BERJALAN LANCAR
Vandalisme berjaya dibersihkan.....................


Salam Rakan Muda,


KRMB telah melancarkan gerakan Program Khidmat Sosial pertama hari ini apabila Program Jom Banteras Vandalisme bermula pada petang tadi. Program yang mendapat kerjasama daripada Sukarelawan Bahagian Beaufort & komuniti laman blog Kami Anak Malaysia ini telah berjalan dengan jayanya. Lokasi yang menjadi pilihan dalam program perintis kali ini ialah benteng berhadapan dengan KFC di Pekan Beaufort.

Seperti yang telah digembar-gemburkan, gejala vandalisme di sekitar lakaran seni grafiti di sepanjang benteng telah dirosakkan oleh mereka-mereka yang tidak bertanggungjawab. Atas kesedaran dan rasa tanggungjawab untuk memulihkan keadaan kepada sedia kala, maka program ini telah dijalankan dan hasilnya cukup membanggakan.

Pihak KRMB mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat khususnya kepada saudara Kahar Buntak, saudara Suardi Kadir, saudara Syed Muhd Alqap, Cili Padi, 782734, Padang Tumpul dan yang lain-lain atas kesudian membantu program ini. InsyAllah, selepas ini program ini akan di adakan dilokasi yang lain yang mana perbuatan vandalisme ini boleh menjejaskan nama baik Beaufort di mata masyarakat.

KRMB : Satu Perjalanan Ke Masa Depan.Antara ahli-ahli KRMB & sukarelawan yang terlibat......

Vandalisme yang merosakkan pemandangan berjaya dipulihkan..


40 comments:

Anonymous said...

tahniah sa ucpkn pd krmb..tahniah..sa bangga jd ahli krmb..krmb mmg power..

Professor Malam

Anonymous said...

congtas guy..i love u all..i dh agak mest pgrm ni bjln lncar..i tabik la u all..

Up Town GuRL

Anonymous said...

TAHNIAH SAYA UCAPKAN KEPADA KRMB DAN SEMUA YANG TERLIBAT. SEMOGA PROGRAM INI AKAN TERUS KEKAL DAN DIPERLUASKAN DARI MASA KE SEMASA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

bah bisai tah tu, br bangga kitani jadi ahli krmb...mula2 ani kali nda ramai, tapi batah2 karang, bukan lagi krmb, tapi mungkin lain2 organisasipun kan join..siapa tahu kan..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

wow..bestnyaaa......congrate to all of u...hihihi....miss u all..:)

kimora

Anonymous said...

taHNIAH paDA anDA seMUA yaNG terLIBAT denGAN proGRAM iNI. sekARANG baRU canTIK temBOK tU tiADA laGI tuLISAN yaNG buRUK2 deNGAN contENGAN tU..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

eii suda pula kamu buat smlm, napa tida buat hari ini baru siuk, ramai urang..eiii tp bangga la sia gini..truskan usaha krmb, tahniah sia ucap pd miss ray, presiden, cili padi dan smua2 lah..eii siuk ba itu kasi padam tu tulisan2..

Petronella

Anonymous said...

kimora, klu ko girl sy pn ckp Miss U 2..hehehe.. :)

Bullock

Anonymous said...

beramal dan berbuat baiklah untuk kebaikan semua manusia di dunia ini tanpa mengira agama, bangsa & warna kulit. tindakan krmb menganjurkan kebaikan cukup mencerminkan bahawa kelab ini adalah wadah dan landasan ilmiah dan amalan baik yang sempurna. semoga program ini diberkati.

Tok Pujangga

Anonymous said...

br canteq, roundabot pn ok sdh, teda lg tulisan ntah apa tu..hrp lps ni teda lg yg gatal tangan.

LAN

Anonymous said...

salam rakan muda,

syukur alhamdulillah, kerana krmb akhirnya berjaya menjalankan program tanggungjawab sosialnya iaitu membaikpulih lokasi awam yang dirosakkan oleh perbuatan vandalisme. aku secara personal mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat khususnya yang memberi idea untuk mengadakan program seperti ini.

aku harapkan program seperti ini akan dapat diteruskan di lokasi yang lain pula, kerana di beaufort ini boleh dikatakan penduduknya begitu kreatif melukis dan menconteng. nampaknya dinding yang putih bersih tidak memberi kesempurnaan kepada mereka, sebaliknya harus diconteng. lihat saja dinding2 di kedai behadapan dengan public bank, jika mahu naik ke tingkat 1, pasti disepanjang dinding tangga banyak contengan dan vandalisme yang ternyata begitu hodoh dan mempunyai perkataan tidak sopan.

jika krmb dapat bekerjasama dengan majlis daerah beaufort dan pemilik bangunan, aku rasa program ini akan menjadi program yang mendapat perhatian. jika kolaborasi seperti ini dapat diteruskan, pastinya akan menghasilkan impak yang maksima untuk menangani masalah vandalisme di beaufort ini.

aku berbangga dengan inisiatif krmb untuk menjadi perintis kepada program ini, semoga ianya mendapat sokongan semua pihak khususnya daripada ahli-ahli krmb sendiri kerana tanpa ahli krmb, siapa lah lagi untuk krmb harapkan.

Budak Baru Belajar

Adisaputra said...

terima kasih kepada semua yg memberi sokongan...

InsyAllah satu saat kita adakan kempen sebegini secara besar2an jika ada penaja. Saya amat berbesar hati jika KRMB masih mahu bekerjasama dengan kami demi membangunkan golongan muda di Beaufort.

www.kamianakmalaysia.blogspot.com

Anonymous said...

KePAda semUA AHlI KRMB daN penGUnJUnG BlOG Ni...

SY seBeNARNYa TaK KiSaH aPA YanG kamU TaFsIRkaN denGaN PENdApAt sY...TaPI...APa YaNG penTInG ialaH kemeRiaHaN BlOG nI...SeTiaP InSaN TIdaK aKan laRI DarIPaDa meLAkuKan KesiLaPaN daN kesaLAhaN...NAmUN kItA sEbAgAi InsAn YANg BERfIKirAn wArAS hAruSlAh bERUsAhA uNtuk mENggElAkKAn DAriPAdA mElAKUkAN kESILaPAN dAn kEsAlaHAn...apA yANg pENtINg kitA BERUsAhA mENgEnaL sIApa SEbENaRNya dIRI kItA...DAn bERUsAHA MENggunAkAn SEgAlA kElEBIhAN pERIbAdi uNTUK kEbaIKAn pERIbAdI jUGA...BeGitU jUga BlOG DaN KRMB...KeleBIHaN daN keMaTanGaN KRMB BuKan TeRLeTAK daRIPaDa WaRNa-WaRni BlOG Ini...TaPI WaRGa YanG terDaLam DaLaM Blog Ni...ORaNG aKAn MenILaI SiApa KITa Di BlOG ni DaN seJauH maNa KemaTANGaN KIta SeBaGAi penGunJUNG daN PenCinTA Blog...JaDI MaRILaH KIta SaMa-SaMa MenJAga KeHaRMoNIaN BloG Ni...MenGaLaH BuKAn BererTI kaLaH...MenGalAh demI KeBaIKaN aDaLah SaTU keMenAngan YanG Tak DaPat terNIlaI...


CILI PADI

Anonymous said...

cili padi, sa fhm maksud ko tu, sa pn ok jak dgn ko, sa rasa ko ok bh cuma kdg2 sa rsa ayat2 ko tu mcm over bah, tu yg wat yg len trasa tu..bah sdhla, sa pn mls mo kasi pnjg2..peace..

Professor Malam

Anonymous said...

cili padi,sy pun sdh faham maksud kamu, tp kmu harus hati2 dlm mengeluarkan kenyataan selepas ini ok

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

tahniah pada anda... sebagai pemimpin belia kena tunjuk pada belia akan datang... kan bisai gini...

Anonymous said...

emmm bagusla, prgm ni bjya..br la best gini...

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

sy ada dtg bh hrtu, ada jgk nmpk 2-3 org tgh spray, tp sy malu sbb sy pn sorng2 xda kwan..sy ingt rmi pompuan join tp xda pla..sory ya.

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

Puteri Sungai Padas...

TaK APalaH...YaNG PenTInG NIaT Ko Mo PMemBanTu...UnTUK maKLUMaN memBanTU aTaU kerJaSaMa DaLAm MeLAkSaNaKan TuGAs seBAgaI AhlI KRMB aTaU seBAGaINYa tiDaK semeSTiNYa DiNiLaI daRIPaDa bantuAn TenaGa...TaPI BaNTUaN daRI seGI iDea ATaU caDanDAN BaNTUaN naManYa...APa YAnG BaIK KiTA BuAt...YanG BuruK jadiKAn seMpaDaN unTuk KITa SaMA2 berFikIR Apa YanG bURuk DaN aPa YAnG paTut Kita BuaT...SaMA ADa KiTa CaT...ATAU gaNTI yanG baRu...Itu Je...


CILI PADI

Anonymous said...

ala puteri, pmalu pla ko ni rupanya..hehehe..jan bah ko gtu..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

PROGRAM INI ATAS PROGRAM TERBAIK KRMB ATAS INISIATIFNYA YANG TERSENDIRI. TAHNIAH SAYA UCAPKAN KEPADA SEMUA. KRMB MEMANG MEMBANGGAKAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

TIDAK PERLULAH MAHU MENUNGGU PENAJA DATANG BERGOLEK BARU MAHU TERUSKAN USAHA MURNI SEBEGINI...BENDA INI PUN DI LAKUKAN SELEPAS ADA BEBERAPA ORANG YANG MENYUARAKAN TENTANG VANDALISME MELALUI BLOG INI DAN BARU MENDAPAT TINDAKAN DARIPADA KRMB...SEBELUM INI TIADA SIAPA YANG BERBUNYI SEDANGKAN BENDA ITU SUDA TERBIAR SEKIAN LAMA...FIKIR-FIKIR SENDIRI...SEBELUM INI KENAPA TIDAK ADA SESIAPA YANG BERTINDAK..BUKAN UNTUK MENGATA TETAPI KEBENARAN NYATA DI SITU...
DAN SEKARANG APA PULA PERATUS PERSEDIAAN MENGENAI KEM YANG DI CANANG KAN OLEH ENCIK KAHAR..SEBOLEH2 NY MAKLUMKAN SETAKAT INI BERAPA PESERTA YANG TELAH MENGHANTAR PENYERTAAN DAN KALAU LAH DI BOLEHKAN RINGAN-RINGAN KAN LA PROMOSI D BLOG LRMB NE SEKALI LAGI SEKURANG-KURANGNYA ATURCARA SEPANJANG PROGRAM BERLANGSUNG..PENGUNJUNG TERTANYA-TANYA MENGENAI KEM INI YANG SUNYI SEPERTI BELUM BERSEDIA UNTUK DI LAKSANAKAN..BUKAN MAHU MELIHAT KELEMMAHAN TAPI SEKADAR MAHU MENGINGATKAN SEKIRANYA TRLUPA SEDIKIT..WALAU APA PUN TAHNIAH DI ATAS KELAPANGAN KAWAN-KAWAN YANG BERSAMA-SAMA MENJAYAKAN PROGRAM BANTERAS VANDALISME BERDEKATAN BULATAN BEAUFORT YANG SANGAT MEMALUKAN ITU..TERUSKAN DENGAN PERANCANGAN DAN MELAKSANAKAN PROGRAM UNTUK KEMAJUAN KRMB ITU SENDIRI DAN JANGANLAH MEMBELAKANGKAN KAWAN-KAWAN YANG BERUSAHA MEMBANTU UNTUK KEMAJUAN DIRI BERSAMA..

(G.S)

Anonymous said...

hello..yup, i pn nk tahu jd ka progrm kem kepimpinan suara belia merdeka tu? senyap jak, kata hr tu bl september tp skng xda apa2 khbr pn?

Up Town GuRL

Anonymous said...

KEPADA

GS

NAMPAKNYA KAMU SEPERTI KECEWA. MUNGKIN ADA SESUATU YANG KAMU RASA SELESA DENGAN KEADAAN SEKARANG. TAPI TIDAK APA ITU ADALAH MASALAH KAMU. APAPUN SAYA BERSETUJU DENGAN PANDANGAN KAMU YANG KITA NI TIDAK PERLULAH MENUNGGU PENAJA, SEPATUTNYA KITA LAH YANG MENCARI PENAJA DENGAN MENUNJUKKAN KEYAKINAN DAN KOMITMEN KITA YANG PERLU KITA TUNJUKKAN KEPADA PIHAK LUAR TENTANG USAHA KITA MEMBANTERAS VANDALISME DI BEAUFORT INI. SAYA RASA BILA MASYARAKAT SUDAH MEMBUKA MATA, PASTI BANYAK PIHAK YANG BOLEH MENGHULURKAN BANTUAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

G.S

Sebenarnya sblm KRMB mengadakan kempern tersebut, satu blog lain telah pun menyatakan perang terhadap vandalisma. dan saya dapat tahu baha blog inilha yang berbincang dengan admin KRMB untuk sama2 menarik golongan muda kearah kebaikan...(sekadar infomasi buka provokasi)

untuk makluman semua kita juga perlukan penaja kerana kita tiada dana untuk membeli kelengkapan cthnya cat dan sebagainya. (sekadar menjelaskan bukan tunjuk pandai)

Anonymous said...

harga cat mahal bah kawan...kita ni bukan anak orang kaya...jadi kita perlukan penaja...KRMB pn bkn ada dana...

Anonymous said...

bgus la, sa rsa krmb sdh makin bkmbag skang, sdh mjalin kerjasama dgn blog lain, sa rasa ni ckup bgus untuk krmb, truskan

Professor Malam

Anonymous said...

sy pn rsa bpendapat kta ptut tnjkkan dulu kbolehn & kberkesann program jom banteras vandalisme ni, bila dh org lain yakin dgn kbolehn kta, bru rmi yg akn mnghulur dana, percaya la

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

sy cadangkn krmb dptkan kerjasama drpd jabatan belia & sukan & majlis daerah kuala penyu utk mohon dana..boleh tu kan

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

YUP MEMANG KECEWA DENGAN SESETENGAH PIHAK YANG SEPERTI TALAM BERMUKA-MUKA DALAM KRMB INI..KECEWA SEBAB ADA KAWAN KITA BERKONGSI MASALAH DI SEBABKAN "MEREKA" INI...
ADA JUGA YANG BERTANYAKAN KEPADA SAYA KENAPA PROJEK BANTERAS VANDALISME ITU DI BUAT PADA WAKTU MAGHRIB SEDANGKAN MELALUI GAMBAR YANG DI TUNJUKKAN ITU MEREKA SEPATUTNYA BERADA DI MANA PADA WAKTU MAGHRIB..MALU DAN TERKEDU UNTUK MENJAWAB PERTANYAAN SEBEGITU..KENAPA TIDAK DI BUAT PADA WAKTU SIANG SUPAYA MASYARAKAT BEAUFORT TAHU APA USAHA YANG DI LAKUKAN OLEH PEJUANG-PEJUANG RAKAN BELIA DI KAWASAN BEAUFORT INI..SOAL PENAJA ITU SENDIRI BOLEH UURUS KAN..KALAU SETAKAT MENUNGGU UNTUK DI SUAP SETIAP KALI SUSAH LA...CUBA LA USAHA KAN...


G.S

Anonymous said...

GS...KaLaU Ko PaNdaI saNGat bagUs KO BuaT senDirI...KO SemBaHYanG LiMA WaKtu Ke...KaLAU taK jangaN naK menGajaR OraNg...TaU TaK JaM beRAPA KiTA ORaNG BUAT KeRJa Tu...???TaK TaU kaN...Jadi JAnGaN baNYaK MulUT...naNTI BeGiuK...SUSaH LaGi...KO MaSuk BloG ni KaLAU naK caRI PaSaL...baGUs Ko JumPA Sy...BerDepAn laGI baGUs...JaNGaN jaDik MANUk...


CILI PADI

Anonymous said...

KEPADA

GS

KENAPA KAMU MEMPERTIKAIKAN PADA SATU USAHA YANG MURNI DAN BAIK UNTUK MAJORITI DARIPADA KITA? SAYA RASA HAIRAN KERANA USAHA KEMPEN UNTUK MEMBENDUNG MASALAH VANDALISME MENDAPAT KRITIKAN DARIPADA ANDA. TIDAK APA MUNGKIN ANDA MEMPUNYAI ALASAN TERSENDIRI UNTUK BERKATA BEGITU. APAPUN, MULAI SEKARANG USAHA KRMB BERSAMA BEBERAPA KOMUNITI LAIN HARUS DISOKONG MEMANDANGKAN KEPIMPINAN KRMB NAMPAKNAY TIDAK MENGENDAHKAN USAHA INI. PERTAMA KALI SAYA MELIHAT PEMIMPIN KRMB HANYA MEMBISU SERIBU BAHASA MANAKALA AHLINYA PULA YANG MELALAK MELAUNGKAN SOKONGAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

GS, sa rsa kmu jgn cakap gitu b ah, pd program yg baik ptt kta sokong ja bah..ok

Professor Malam

Anonymous said...

cili padi, wah mrh nmpak, relex la bh, jgn cpt mrh2 bh, x bgus..mgkn ada btul jgk ckp c gs tu, mgrib2 manada org nk dtg, klu yg jenis bwh ketiak mama tu, mgrib2 mana dpt kluar sdh..apapn sy hrp kmu jgn kecam progrm ni, pgrm ni ckup baik.

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

rock kapak & ms dare, mana kmu, xda khbr brita? slalu bisa jgk kmu ni?

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

Wow so hot i tgk blog ni..i suggest kasi cool la blik, br best

Up Town GURL

Anonymous said...

aiya...
lu olang a..
bagus a..
sokong la ini pologem..
lu olang a..
wa manyak sedia a..
jangan sakap mcm2 a...
aiya...

Lim Tat

Anonymous said...

program jom banteras vandalisme ini adalah program khidmat sosial yang diusahakan oleh krmb sepatutnya disokong penuh oleh semua ahli krmb. aku agak hairan kerana disebalik usaha murni ini masih ada pihak yang mempertikaikan itu dan ini.

sebagai program perintis sememangnya banyak kelemahan & kekurangan, itu adalah biasa kan. kepada orang yang tidak ada pengalaman, maka akan cepatlah melenting jika terdapat sedikit kelemahan. aku fikir kelemahan dan kekurangan inilah yang akan mendewasakan pihak yang menganjurkannya kerana aku pasti kelemahan sebelum ini akan diatasi. itulah hakikatnya.

tidak ada satu program perintis yang terus dibuat dan berjaya dengan sempurnanya. usahlah mempunyai impian semacam itu. apa yang boleh kita buat ialah melakukan yang terbaik dan meminimumkan kekurangan dan kelemahan, itu yang paling diutamakan.

aku nasihatkan, sudah2 lah kamu semua, kembalikan kedamaian kepada krmb, usah bertegang leher dan mempertahankan pendapat kerana dalam dunia ini, tidak ada yang sempurna melainkan pencipta kita.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

budak br balajar, wa salut la sama lu...

LAN

Anonymous said...

eeii bila lagi mau buat, mesti siuk kan program nie...

Petronella