Saturday, October 10, 2009

AL-FATIHAH BUAT MANGSA GEMPA BUMI DI PADANG, INDONESIA.Padang, Indonesia............................


30 September 2009, tepat jam 10.00 pagi, satu gempa bumi telah menggegarkan kawasan Padang, Sumatera Barat, Indonesia dengan kekuatan gegaran 7.6 skala richter. Gempa bumi ini telah memusnahkan sama sekali kawasan Padang, terutama di Bukit Tinggi dan Periaman. Periaman telah menyaksikan kawasan perkampungan telah ditimbus dan tenggelam di perut bumi.

Kelab Rakan Muda Beaufort (KRMB) bersimpati dengan mangsa di Padang yang sehingga ini telah mengorbankan lebih 800 orang dan beribu lagi yang masih hilang tanpa dikesan. Buat semua ahli KRMB & pengunjung blog ini, sama-samalah kita menghadiahkan Al-Fatihah buat mangsa korban di sana dan kita berdoa semoga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama para alim ulama dan solehin.


AL-FATIHAH................Kehancuran dapat dilihat di mana-mana......


Padang yang kini seperti padang.........


Bangunan ranap menyembah bumi.........

16 comments:

Anonymous said...

AL-FATIHAH BUAT SEMUA MANGSA DI PADANG. UJIAN INI ADALAH PETANDA BAHAWA DUNIA SUDAH MAHU KE PENGHUJUNGNYA. SEDARLAH WAHAI SAHABAT MULAI SEKARANG TAMBAHKAN IMAN DI DADA DAN BERBUAT BAIKLAH UNTUK KEBAIKAN SEMUA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

sa ada tgk td d tv3 psl gempa bumi ni..sa pn sdih..al fatihah..

Professor Malam

Anonymous said...

i tgk mmg sedih..very sad..hopely padang people's akn dpt bsabar.

Up Town GuRL

Anonymous said...

alfatihah bt smua mangsa..sadis la

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

eii sedih sia bah tingu..kasian kan bah durang sana tu..eii palis2 la kana di sini..

Petronella

Anonymous said...

aiya..
manyak sedih a..
padang a..
itu gempa bumi a..
manyak kuat o..
lu olang a..
tidak kasian ka a..
aiya..
bikin insap aa..

Lim Tat

Anonymous said...

KEPADA

SEMUA

SAYA MENCADANGKAN AGAR KRMB DAPAT MELANCARKAN SATU TABUNG KHAS UNTUK MEMBANTU MANGSA-MANGSA GEMPA BUMI YANG TELAH BERLAKU DI PADANG INI. DENGAN TERLAKSANANYA KEM KEPIMPINAN INI, PASTINYA AKAN LEBIH MUDAH UNTUK KITA MENGADAKAN KUTIPAN DAN BANK IN SAHAJA DALAM TABUNG DANA NASIONAL UNTUK MEMBANTU MANGSA GEMPA DI PADANG.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man In Memory

Anonymous said...

kepADA semUA piHAK, saYA raSA kiTA paTUT menGAMBIL ikTIBAR darIPADA keJADIAN iNI. bayANGKAN sebUAH kaMPUNG lenYAP di teLAN buMI. kiAMAT keCIL suDAH terJADI. al-FATIHAH buaT maNGSA.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

aku juga seperti kamu, aku cukup sedih dan kasihan melihat bencana yang sudah melanda padang. itu sudah ditakdirkan dan kita sebagai manusia, kita hanya mampu merancang dan tuhan menentukan. aku doakan semoga bencana ini tidak akan dan tidak pernah akan berlaku di negara kita. amin.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

awu, banar tu..jauh2 palis tah eh..mudah2 nda blaku di negara kitani ani..apapun mimang membari kasian bah meliat kan orang padang atu, kasianku meliat..al fatihah la buat semuanya..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

al fatihah bt indon tu, indon ja mau bmusuh dgn msia tp msia ttp bantu

LAN

Anonymous said...

Salam takziah..
Renung2kan n selamat bramah..
Kazuma

Anonymous said...

al-faTIHAH

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

owh very sad. i cant accept that. i hope they all will patient. al-fatihah.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

sy ckp geram bila ada kapal kta yg mbantu d baling oleh rkyt indon. dorg ni sdh la kna bala, sombong pla tu. sy ckp kcewa la.

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

SALAM TAKZIAH DAN AL-FATIHAH. WALAUPUN INDONESIA SERING SAHAJA BERLAKU KURANG AJAR KEPADA MALAYSIA, NAMUN ATAS DASAR KEMANUSIAAN, MALAYSIA TETAP MENYUUMBANG DERMA DAN KEPAKARAN. JIKA INI PUN MEREKA TIDAK BERTERIMA KASIH, MEMANG INDON NI BODOH.LAIN KALI TAK PAYAH LAH TOLONG MEREKA LAGI HATTA SATU INDONESIA HANCUR.

ANGIN MENDERU