Wednesday, September 9, 2009

SALURAN PANDANGAN ANDA


Ikhlaskan hati, bersihkan jiwa & tenangkan minda....


Salam Rakan Muda,Kepada semua ahli KRMB & pengunjung setia blog ini, pihak crew Admin@KRMB telah menyediakan satu platform khas kepada semua untuk memberi pendapat, idea dan apa-apa sahaja kepada kepimpinan KRMB berkenaan kelab, cadangan program, pengurusan, permasalahan dan permohonan dengan emelkan kepada kami di :-
InsyAllah, segala apa yang anda semua sampaikan adalah akan diteliti secara adil dan konstruktif untuk diambil tindakan yang proaktif dan segera oleh kepimpinan KRMB. Pihak kepimpinan KRMB akan memberi maklum balas melalui blog ini ataupun akan emelkan respon ke dalam emel anda.Pihak kami akan menjamin bahawa identiti dan alamat emel anda tidak akan didedahkan untuk memastikan 'privacy' anda bersama KRMB. Teruskan setia dan menyokong bersama KRMB dan sesungguhnya ahli adalah jantung KRMB dan KRMB amat menghargainya. Sekian & terima kasih.KRMB:- Satu Perjalanan Ke Masa Depan84 comments:

Anonymous said...

na bagi yang kuat komen kaw2 tu ba km kasi hambur la p email tu k...hantam ja kamurang....

Anonymous said...

bagi saya kalau pandangan melalui email tidak berapa efektif..kerana tidak meggalakkan perkongsian idea...

Anonymous said...

bl ada pandangan nant admin keluarkan la dlm blog pastu discuss la ba....sm jg kn..

Anonymous said...

salam perpaduan...

mungkin melalui email interaksi akan terhad ttpi tidak bemaksud AMT tidak akan mendengar luahan atau segala cdgan anda semua...demi menjaga maruah kelab tidak salah kan sekiranya kita sama2 menjaga nama kelab dengan membuat saluran lain tuk sesi sedemikian?

hal dpantau memantau ni sbnrnya da lama lakukan oleh pihak atasan ttpi sgja tidak dhebohkan...memang kita harus bangga kerana ada juga yg sudi melihat blog kita ttpi kan lebih manis skiranya kita tidak mbuka pekung didada?hal rumah tangga xelok org tau....btl x?

cdgan tuk membuatkan isu2 didalm email msk kedalam blog insyaAllah akan dipertimbangkan mengikut kesesuaian....

mis ray

Anonymous said...

Salam rakan muda,

kepada ahli2 krmb, sekarang kita sudah ada saluran yang betul untuk menyatakan apa sahaja yang kamu mahu sampaikan kepada pihak atasan krmb, aku harap kamu semua ambil kesempatan ini dengan sebaiknya.

hal ini bukan bermakna blog kita tidak mahu lagi menerima sebarang pendapat daripada kamu tapi kebebasan yang diberikan selama ini nampaknya sudah di salahguna dengan begitu meriah sekali sampaikan hal dalaman pun kamu ulas dengan begitu cemerlang, gemilang dan terbilang dan kebanyakkannya juga beraspirasikan 1 malaysia, rakyat di dahulukan pencapaian diutamakan.. so faham2 lah, bila sudah ada saluran diwujudkna, sendiri mau ingatlah kan kenapa dan mengapa ia wujud.

ok lah, membebel lama2 nda guna kan, ok see u next time..sokong dan setia la pada pemimpin kita.

Mohd BeL,
x-Penggerak Rakan Muda Beaufort

Anonymous said...

hari raya ampir sudah, baiktah bemaafan..kui2

Anonymous said...

sa harap saluran ni kn menamatkn smua masalah yg timbul sebelum ni ok..

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

INSYALLAH SALURAN INI AKAN DIGUNAKAN DAN DIMANFAATKAN SEPENUHNYA. TAPI SAYA MENCADANGKAN AGAR SALURAN INI HANYA DIGUNAKAN UNTUK TUJUAN KRITIKAN DAN TEGURAN. MANAKALA UNTUK CADANGAN IDEA, PENDAPAT MEMBINA DAN APA-APA YANG POSITIF BIARLAH DI BLOG INI SAHAJA. SAYA RASA ITU LEBIH BAIK DARI SEMUANYA DILONGGOKAN DI SALURAN INI. JIKA ITU IA SAMA SAJA MACAM MEMATIKAN FUNGSI BLOG INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

eii sia pun satuju ckp c noordin tu, sia hrp miss ray dpt timbangkan ya..eii samurai sia malam ni buring pula, mana ko ba?

Petronella

Anonymous said...

sa rasa bgus kta smua hormati pmintaan dan pdirian miss ray & mr mohd bel itu, sa rasa betul jgk ckp mereka tu, sa hrp jmbtn, al-tengok dan saifuddin tu kamu renung2kan la tegurn mereka bdua ni..sa hrp kmu bfikir ok

Professor Malam

Anonymous said...

heloo..today is thurday right..we must write anything in english..i hope krmb will survive and still in the point to become usual blog ok..dont leave krmb..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

aluu a...
how a u a...
hopli ok a..
dont wory a..
everi ting is ok a...
i think a...
1 malaysia a..
like 1 krmb a..
dont angry2 a..
not good a..
ok a....
peace a...

Lim Tat

Anonymous said...

SELAMAT PAGI SAYA UCAPKAN KEPADA SEMUA. SEMOGA HARI INI MENJANJIKAN HARI YANG BAIK DAN HARMONI UNTUK SEMUA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

kePADA seMUA,

seKARANG nI baGUS kiTA binCANGKAN proGRAM aPA yaNG paTUT krMB buAT, prOGRAM yaNG nDA baNYAK gUNA koS taPI merIAH & boLEh diSERTAi olEH saPA2 yANG berMINAT..macAMANA?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

KEPADA
MIS RAY

APA KATA RAYA NI KITA BUAT KONVOI BERAMAI-RAMAI BERSAMA AHLI2 KRMB UNTUK MENGERAT KAN LAGI SILATURAHIM SESAMA KITA ITU JUGA DI MASUK KAN SEBAGAI PROGREM KRMB SEMPENA HARI RAYA..SAYANG DAN RUGI KALAU SAMPENA HARI RAYA NI KITA TIADA APA2 PROGREM DAN IANYA BOLEH DI MASUK KAN KE DALAM BLOG UNTUK DI JADI KAN KENANGAN SEMPANA HARI RAYA..TIDAK SALAH KAN KITA BERSAMA-SAMA UNTUK MENCERIA KAN LAGI RAYA YANG AKAN TIBA JUGA UNTUK KRMB..


rOcK-kApAk

Anonymous said...

saYA berSETUJU denGAN caDANGAN roCK kaPAK, saYA raSA juGA caDANGAN itU tiDAK banYAK menGGUNAKAN koS yaNG baNYAK, kaLU anDAI kaTA tiADA bajET, aPA kaTA kiTA buAT colLECTION rm15 seORANG ka unTUK coVER miNYAK saHAJA. makAN miNUm nDA perLU laH seBAB berAYA kaN..

jamBATAN beaufORT

Anonymous said...

KEPADA

ROCK KAPAK

CADANGAN YANG BAIK DAN SEHARUSNYA DISOKONG OLEH KITA SEMUA. MUNGKIN MISS RAY BOLEH LAKUKAN SESUATU UNTUK MENJAYAKAN KONVOI RAYA INI TAPI TERPULANGLAH PADA MISS RAYA. TIDAK ADA PAKSAAN DAN SAYA RASA KAMI HANYA MENCADANGKAN APA YANG MUNGKIN BOLEH DI BUAT KRMB.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

fuyoo..lama sy x msuk blog ni, ada ka kmen kmu kna tapis..ehek..tu la len kali jan ganas ba..lek ja ba..janji rock..

The DumbleDore

Anonymous said...

salam...
that's why napa kmurang d jemput tuk p opiz..senang bincang tuk sebarang aktiviti yg d rancang.everything got reason bha knp pgerak jemput dtg ke opiz.2 ja medan pjmpaan yg sesuai dan ramai yg thu..bkn sbb mau anda bersusah payah dtg ke opiz tp kna fhm la..tugas pgerak..bukan smudah yg anda fikirkan.
bukan sbb ada urusan rasmi ja bru mau dtg opiz..dtg tuk tanya khbr pun ok jg..dpt eratkan silaturahim antara pgerak dgn ahli...nda rugi apa2..2 confirm 2...k,fikir2 kan la ya???.....


Death Note..

Anonymous said...

DeATH noTE, yA saYA seTUJU tapI aPAPUN mesTI aDA prO & koNTRA, mesTI aDA koNSEP timBAL baLIK kaN, daLAM duNIA nI kiTA nDA boLEHLAH aMALKAN koNSEP oNE wAY diRECTION, mesTI aDA twO waY diRECTION, aDA maSA kaMI peGI oPIS, aDA maSA korANG juMPA kaMI..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ada beberapa masalah sebagai ahli krmb patut dan perlu kita lakukan untuk meningkatkan tahap professionalisme sebagai tunjang kekuatan krmb, antaranya :-

1. kita mesti yakin dengan barisan kepimpinan krmb yang kita pilih sendiri sebagai barisan terbaik di barisan hadapan. elakkan rumah sudah siap pahat masih lagi berbunyi..

2. kita mesti mempunyai rasa tanggungjawab dan amanah dalam mengeluarkan kenyataan mahupun teguran tanpa bersikap prejudis terhadap mana-mana pihak. jangan pula jadi paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih.

3. bersatu dan rapatkan nilai-nilai kekitaan dan perpaduan semasa kita, elakkan sebarang perbuatan yang boleh mendatangkan provokasi mahupun yang boleh mencetuskan kemelut semasa. jangan jadi gunting dalam lipatan dan duri dalam daging.

4. atasi kepentingan diri sendiri dengan mendahulukan kepentingan krmb dan komuniti kita. baru seronok beb..umpama yang di kejar dapat, yang di kendong tak keciciran.

5. jangan memalukan kelab kita di mata orang lain, itu umpama menikam diri sendiri..so, sendiri mau ingatla kan...

6. fokus pada masa depan kelab, fikirkan strategi dan plan yang terbaik untuk mengekalkan prestasi serta meningkatkannya dari masa ke semasa.

7. jangan berlagak, sebab orang yang riak ni tuhan boleh balas pada kita 'kaw2' punya...

8. amalkan budaya mesra, jujur dan saling tolong menolong, jangan jadi macam ketam dalam besen, seekor mau sampai atas nak keluar, yang lain sepit tarik balik ke bawah..kalu gitu semua pun lingkup..

9. sory to say lah, jangan ambil hati tapi ambil la perhatian dan sama-sama lah kita fikir untuk menjadi yang terbaik...


Mohd Bel,
x-Penggerak Rakan Muda Beaufort

Anonymous said...

salam perpaduan...

tang konvoi tu sy stuju jak tp tu lah jan hangat2 kat blog nda bek tuk kesihatan...cuma sy ni jak yg x le confirm so mang susah la nk kata ya or x dpt ikut.....klu nk rancang ma gan sy ok jak xda masalah..cuma jan tkjt pla if sy kt bopot raya ni..perjalanan blik raya ni sllu x drancang...manala tau xjd blik pla...so bla nk bt ni....cdgan tarikh n tmpt nk jmpa...so ble jg sy sebar kt sukarelawan baru n krm sipitang ma krm kimanis...bru best ramai2....

mis ray

Anonymous said...

terIMA kaSIH atAS naSIHAT mr BeL, saYA raSA ubAHLAH siKAP kiTA unTUK saMA-saMA meMAJUKAN blOG daN krMB.
miSS raY saYA rASA baGUS miSS raY laH yanG caDANGKAN tarIKH konVOI tu, iTUPUN kaLU jaDI buaT laH, naNTI bolEH kiTA daPATKAN resPON darI aHLI2 yaNG laIN.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

salam smua, sy rs knvoi tu ok gk, tp klu bleh wat la rmi2, bw skli sukarelawan br dr bft, sptg & kmnis, jgn kta pggrkn mrka..lgpn ni pluang kt utk rptkn hbgn silaturrahim kn..sy stuju psl bt klnvoi rya ni

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

morning u all,
i pn nk join la knvoi nie, tp u all inform la date & starting point d mana, pastu u all inform jgk area yg mana yg mau kt pg..set up point d mana ya..i waiting for that..

Up Town GuRL

Anonymous said...

elo..eii ada konvoi ka? eii klu bulih sia pun mau ikut la? sia mahu samurai pun join jgk, mcmana samurai? ikut la ba ko..eiii

Petronella

Anonymous said...

alu a...
aiya...
sula aman a..
ok la a..
hati wa pn manyak sinang a..

apapun a...
nanti raya cina a..
lu olang a..
datang rumah wa a..
sana a..
taman foh sang a..
wa punya lumah a..
no 24 a..
datang a..

waa..
ni raya melayu a.
wa sula jemput a..
aiya..

Lim Tat

Anonymous said...

BUAT MIS RAY

MCM NI APA KATA SEBELUM RAYA NI KITA BUAT 1 MSYRAT SEMPENA HARI RAYA JADI DI SANA NTI BARU BAGI CADANGAN TARIKH DAN DI MANA KITA MAU PIGI KONVOI 2..KALAU NAK BINCANG KAT BLOG NIE SUSAH SIKIT NTI KALAU SUDAH CONFRM BARU LA INFO KAT BLOG..ITU PUN KALAU SETUJU LA SAYA CUMA BAGI CADANGAN SAJA


rOcK-kApAk

Anonymous said...

BUAT
KAWAN-KAWAN

KALAU NAK IKUT KONVOI 2 KITA KENA 1 HATI DAN 1 TENAGA DAN KITA BERKERJASAMA JUGA UNTUK MELAKSANA KAN KONVOI INI..BILA MIS RAY DA JMPUT PIGI MSYRAT 2 PIGI LA SEBAB NI SALAH 1 DARI PERMINTAAN KITA KAN DAN ITU BARU LA DI NAMA KAN 1 MALAYSIA DAN 1 HATI DEMI KRMB...


rOcK-kApAK

Anonymous said...

salam....

ya btl kena masyuarat jg ni
sy 17 cuti dah ni...bek korg cdg tarikh meting....cpt2

mis ray

Anonymous said...

Helo..
apa kt sy cdgnkn tarikh mesyuarat pada hr slasa dpn di bazar ramadan? Ok ka

Buronan Cinta
Pekan Beaufort

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

YA SAYA RASA BUAT MEETING MANA YANG PERLU, TAPI SAYA RASA KONVOI INI KALAU 4 BUAH KERETA SUDAH CUKUPLAH, JANGANLAH SAMPAI 15 BUAH SEBAB NANTI MASALAHNYA KITA TERPAKSA MOHON PERMIT POLIS PULA DAN PERLUKAN BAJET YANG BESAR. TAPI INI PANDANGAN PERIBADI SAYA SAHAJA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

salam..
bah aku kan ke masjid ni, tp sampat jua lah ni kan meliat blog sakajap..bah sukur tah kamu behaman sudah, jan tah mcm urang kan betatak saja kamu ah..ani baru tah ngam, sama2 jua kita ani urang krmb, urang beaufort, jangan tah kan minta puji kan kritik sana sini, sanang cerita antat saja kumin kamu arah pandangan_krmb@yahoo.com atu, nda pun masa mesyuarat agung nanti kamu bercakap tah puas2 ah..ala konvoi ani aku nda tah ku dapat juin, aku ada planning lain sudah..bah nanti dapat buat konvoi kamu bagtahu saja dblog ani ah

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

ko ani tah buronan cinta, telagi tah jua membuat mesyuarat di bazar, sana atu punya ramai manusia kan mambali makanan di sana tah jua kita kan meeting, atu malam ari..hehehe

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

yeah..elo miss ray..u all dh bncg ka psl konvoi tu? hopely i bleh join the club la nanti, but i xpakai bju kurung nti, i bgtahu awal2 nti u all tkejut pla..i x brapa suka pakai bju krung..ehek..apa hal u all gitahu jak nti ok

UpTown GuRL

Anonymous said...

rock-kapak, u ada idea..i like it..truskan bsama krmb ok..i still waiting for new info about this konvoi..

Up Town GuRL

Anonymous said...

eii mana bah samurai ni, rindu sia..nda kan samurai ni pigi masjid juga..hehehe..jgn marah ya samurai..eiii up town gurl, sia slalu tgk ko msk blog ni, ko d mana ni? sia p komwel mlm ni, bulih kita jmpa kan? eii best

Petronella

Anonymous said...

hii petrol..i kt rmh ni,,yes i mlm2 mmg kt komwel, i lepak sorg2, tp ada gak mber kdg2..bah u mau join i mlm ni bleh jgk, i lepak jm 10 mlm, u dtg la ya..klu u nmpk i pki bju kuning tulis digi i la tu..u just duduk ja ok

Up Town GuRL

Anonymous said...

hye petron and up town gurl, may i join u all now? so interesting about planning to make a convoi raya..i really enjoy to see that krmb will make sure to build a covoi..good luck ok

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

ok..sia klu teda apa2 sia p komwel mlm ni sama al-tengok al-tegur, sia pn mau kenalan sama ko, sia try la ok..eiii sia buring ba malam ni sok kan sabtu..eii..

Petronella

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang, are u want to join us? no problem..u kalu dpt dtg la gak g komwel dis night..i always there..ok petrol, just coming ok..u bwak al-tengok al-tegur jgk ek, interesting..hehe..ok la kita rmai2 mlm ni

Up Town GuRL

Anonymous said...

oo maybe not, i live in sipitang, however if i ready to bft tonight i will join u all ok..i want to ask u, where is cili padi? i want to ask him about krms blog..any info?

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

OIAM, sia rsa cili pdi busy kali bt kuih raya..eheheh..sia pn lama uda x nmpk dia bg komen d blog ni, cili padi mana ko? ni c OIAM cari ko..eiii sia mau makan jap ah..eheh..eiii malu sia,sorry ar..eiii

Petronella

Anonymous said...

opsss.. petrol u ni x posa ka..hehe..i pun goin holiday skang ni..heheh..oppss

Up Town GuRL

Anonymous said...

hii
uptown gurl,
petrol,
Oiam..
sory yer i menyampuk pule..hehe..sy rase le kan konvoi ni bt scara x rasmi ler, sy kate mcm tu kerane bile kite bt scare formal, smuenye kne formal. tpakse minte permit, kebenarn ibu bape dan lain2 lagi..ape kate krmb hanye runding pade2 member krmb yang ader kerete, pastu kawtim jer ngan mereke, pasti collect bajet untuk minyak setiap sorang. baru la target n pilih sape2 yang nak join..itu lebib baik kan, x yah wat meeting pun xper, tu bnyk ambil mase padahal raye dah dekat ni..sory yer sy cadang jer ni..tpulang ler pade smue..

Semenanjung Beaufort

Anonymous said...

semenanjung, klu u org semenanjung ok la tpi if u org bft tp ckp semenanjung bgus u pindah la ok..heheh..juz kidding..nevermind, emm i pn stuju jgk ckp org semenanjung ni, mcm u all? ok ka? i rasa bleh juga dipertimbangkan ckp dia tu.

Up Town GuRL

Anonymous said...

Petrol, owh u are not in fasting right..emm so long time u lunch, after that u join us ok..i think commnent delivery by semenanjung beaufort is true..but its up to miss ray and krmb to make decision about this convoi..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

up town gurl..ye saye memang orang semenanjung, saye orang kulai, johor, baru jer 2 bulan di beaufort ni coz my parent keje kat sini..emm saye memang dulu terlibat rakan muda kat pulai, sebab tu bile saye tahu ade laman blog rakan mude, tu yang saye join sekaki. boleh kan..

Semenanjung Beaufort

Anonymous said...

oo..ok semenanjung..plz keep ur support for krmb ok..i juz kidding jak td ok. hopely u x ambik hati..

Up Town GurL

Anonymous said...

KEPADA

SEMENANJUNG BEAUFORT

SAYA PADA DASARNYA SETUJU DENGAN IDEA ANDA. SAYA FIKIR INI PENDEKATAN YANG TERBAIK MEMANDANGKAN KITA SUDAH TIDAK PUNYA BANYAK MASA LAGI, DAN KALAU BUAT MESYUARAT PADA MINGGU HADAPAN PUN MUNGKIN TIDAK RAMAI YANG DAPAT DATANG MEMANDANGKAN SEMUA SEKRANG PUN SEDANG SIBUK UNTUK PERSIAPAN MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI. APAPUN SAYA RASA TERPULANG KEPADA ANDA SEMUA.

NOORDIN MAT TOP
the Bomber Man

Anonymous said...

eii up town gurl,jangan kasi malu sia bah..eiii..heheh

Petronella

Anonymous said...

saYA menCADANGKAN kiTA melANTIK ciLI paDI sebAGAI waKIL kiTA unTUK berJUMPA deNGAN miSS raY baGI memBINCANGKAN koNVOI raYA nI. saYA raSA iTU leBIH eFISIEN daRI kiTA memBUAT mesYUARAT kerANA seMUA puN sekARANg siBUK kaN..nI caDANGAN saYA saHAJA laH..

jamBATAN beaufORT

Anonymous said...

INI CADANGAN SAYA KEPADA SEMUA KALAU NAK MSYRAT 2 JGN LAH DI TEMPAT AWAM KAN BAZAR 2 SIBUK ORANG MENCARI REZEKI..KAN DI JBS ADA BILIK MSYRAT JADI GUNA LAH TPT 2 UNTUK BERBINCANG..

MIS RAY MCM NI LAH 16HB NI KITA MSYRAT SEBLAH PAGI MASA 2 BIAR MIS RAY YANG BUAT,KAN MIS RAY DAH NK CUTI 17HB NI..

Anonymous said...

salam perpaduan...

kmi ada jg rancang ma mis liza tang konvoi2 ni...if xnk bt masyuarat pun xper...sy bntu cll sapa2 yg patut...gpun if sy ada kt bopot raya ni ble jg joinkan hehehe....(ble tumpang mr.presiden :) )

16 ni cuti umum....

pa2 pun isnin or selasa la sy gtau keputusannya k....

mis ray

Anonymous said...

helo..kmurang kc on ja konvoi tu..klu kompom mmg sa pn kompom join kamurang tp jan la aher sgt..raya 2nd ka o 3rd k..klu lps raya y tu ala nda dpt la tu join kamurang...
petronella, sa ad ba cni lopoh....teda ilang..ari2 samsk ne blog tp bl ada jari sa tlintas br la sa taip...heheh...ba nant ko kc tau diurang ar kc kompom konvoi tu..
ba petrol nant kontek2 ba kita..mnta ko phn no sa ma krew2 lm sukarelawan ar...hehhe

-samurai-

Anonymous said...

mna cili padi ahh..sibuk betul owh dia..


KRMB

Anonymous said...

HeLoo...MeKUm...laMA RaSANYa TaK maSuk Blog...NaMPaK aDa perKemBAnGAN yaNG baGUs...BeGInI laH yaNG KiTa maHU...AMaN...DaMaI...MesRA...BeRTolAK aNsUr...TeNTanG KOnVoi Tu...MemaNG daH diRaNCaNG oleH Mis RaY...MiS LIZa DaN BeBeRaPA YanG LaIn...BaGI sY...Sy SeTujU...TaPI TaK DaPaT JoIN KaMU OraNG...KecUALI KonVoi Tu DiadAKAN PaDa RaYA ke LIMa aTaU KeeNAm...RaYA perTAM HinGGa KeEmPaT sY TaK aDA Kat BoPoT...

KaLAU NaK BuaT mesYuaRAT...BuaT Je Di Blog Ni...Sy CaDaNGKaN mesYUaRAT meLalUI BlOg PaDa SeLAsa DaRI PaGI HinGGa HinGGa JaM 1mlM...KePUtuSaN PaDa RaBU JaM 1o PaGi...MaCaM...Sy HaRAP PaDa seLAsa Tu SeMUa KiTa MasUK BlOg...

MesYuaRAT Tu KiTa BinCaNGkaN...

1. TarIKH KonVoi...
2. PunGGutAn seTIaP seORaNG...
3. TeMPaT berKUMPuL...
4. maSa BerToLaK...
5. BeRaPa ORaNG YaNG MemPUNYaI KereTA DaN berAPa OraNG yaNG menUmPaNG...
6. TeMPaT StaRTinG KonVoi BinCaNG seMASA berKUmPUl seMAsa KonVoi Je...MaCaM...kaWaN2...

kASih cOmfORm LAh HAri NI kITA MESYUArAt pAdA kONvoI hAri rAyA pAdA SElAsA DAri JAm 8AM hINggA 1.00mlm...k...KePutuSaN HaRI RaBU JaM 10am...HaRaP seMUA seTujU...K

CILI PADI

Anonymous said...

CarA MesYUaRaT KiTa HaNYa PerLU jaWaB menGiKUt PerKARA diBaWaH iNI SaHaja...

1. TarIKH KonVoi:................
2. MeNUMPaNG / KereTa SeNDiri (PilIH SaTU )
3. TeMPaT berKUMPuL:.............
4. maSa BerToLaK:................
5. PunGGuTaN:....................
6. TeMPaT StaRTinG KonVoi BinCaNG seMASA berKUmPUl seMAsa KonVoi...

JadI DenGAN CaRa inI SeleSaI maSaLaH...TaK perlU NaK KumPul DiMaNa2...kePutUSaN meNGikUT mAJoRITI...KiTa MinTa PenGeRAK KRMB memUTUSkaN kePutuSaN mesYuaRaT
PaDa RaBU jaM 10am...

CILI PADI

Anonymous said...

salam...

amboi luan jua tu ar braya sampai jam 1mlm cili padi...hahahahaha awu saja la geng yg pnting bahagia..aik nada d bopot ar cili? ku tau ko kemana tu hahahaha......

mis ray

Anonymous said...

Hantam la kmu geng...mana2 sja tah.aku meliat dr kejauhan nganya..

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI

SAYA RASA BAGUS JUGAK KITA BUAT MEETING MELALUI BLOG NI, TAPI KENA PASTIKAN BETUL2 KERANA TAKUT PULA ADA YANG LAST MINUTE TERPAKSA TARIK DIRI. SAYA RASA KONVOI INI PALING SESUAI DI BUAT PADA 26HB SEPTEMBER 2009 INI SEBAB TU RASANYA SEMUA ORANG DAH TAK SIBUK KAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

hiii..eii slamat pg..eii awal pla sia bgun hrni kan..up town gurl, ko d komwel la smlm, sory ya sia xdpt join, bapa sia bwa p membakut ada majlis bah..sia minta maaf ya..eiii sory byk2..samurai, sia nti sia bg no hp masa kta jmpa, sia x bleh bg skng kang 1000 ahli krmb sms sia..hehehe..eii

Petronella

Anonymous said...

yoo..wassup..
oww konvoi tu g mana gak tu? bh papun inform jak k..

Bullock

Anonymous said...

eii tamu pla kan hr ni...noordin, sia p tamu karang..bh ko p la tamu jgk ah..eii...ehe

Petronella

Anonymous said...

HeLooo...MaT paGI sUMua...MeKOmmmm...

Sy HaRaP haRI iNI leBIh baIk DaRIpaDa kemarIN...DaN haRI esOK leBIH baIK daRIpaDa haRI InI...

y PUn maHU p TaMU beLI taPaI...SaMA KuiH anGin...SaPa mO JumPa SY...JumPa dI TaMU...sY PaKaI BaJU oreN...tApi MESTi TEguR...kakaka...

CILI PADI

Anonymous said...

salam, nmpkny blog dh ok & smkin tenang, jd sy pn rsany sdh mhu kmbli bsama blog & krmb, sy bkn mrjuk taw mrh dgn spa2, tp sy rsa sy tlh mlakukn ksalahn yg sy rsa bleh d maafkn leh korang smua kn.. slmt bkonvoi..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

eii cili padi, pnya rmi sia tgk td yg pki bju oren, mana 1 ba ko ni? eii susah sia tingu2 td..eheh..eii cili padi ni

Petronella

Anonymous said...

salam rakan muda

aku baru rasa lapang dada melihat perpaduan sesama kita, ini kan lebih baik daripada kita saling melontarkan hujah yang bersifat provokasi kepada pihak2 tertentu. hentikanlah kerana tugas kita hanya sebagai ahli krmb mengikuti perkembangan semasa, mempertahankan krmb dan yang lebih penting, kita mesti setia bersama krmb walau apapun yang terjadi.

aku ada cadangan untuk buat program untuk krmb pertimbangkan. selain daripada konvoi raya tu yang aku rasa bagus juga untuk dilaksanakan, aku ada satu cadangan program iaitu melawat satu famili susah dan kita bergotong royong dan sumbanglah apa yang patut. rasanya bila kita buat sedemikian sekurang2nya akan meringankan beban famili tu dan rasa menyambut raya tahun ini lebih bermakna.

aku rasa program ini pun tidak banyak mengeluarkan bajet kerana kalau buat collection pun mungki kita boleh buat. jangan berkira sangat kerana pahala yang kita dapat tidak akan merugikan kita di akhirat kelak. ini juga akan mendidik orang muda di beaufort ni akan erti bertapa susahnya hidup kalau kita tidak berusaha dan tidak ada pendidikan. ini boleh mendatangkan keinsafan kepada ahli2 krmb.

apapun, ini hanya cadangan, jadi terpulang kepada miss ray atau krmb untuk menentukan dan membincangkan sama ada program ini realistik untuk dilakukan atau tidak. di aidilfitri ini kita sepatutnya melahirkan rasa syukur atas semua nikmat yang diberikan.

satu lagi, mungkin pada ramadan akan datang, setelah kita memiliki pusat kegiatan rakan muda, kita buatlah solat fardu dan solat tarawih di pusat kegiatan itu. mungkin kita boleh selitkan tahlil ataut tadarus atau bacaan yasin bagi menambahkan amal ibarah anggota2 krmb kelak kan. selama ini krmb cukup berjaya, seharusnya kita bersyukur kepada Allah SWT.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

bah ngam tah tu al-tengok..nda jua baik tu kan keluar blog bila ada masalah, tp bila krmb di puncak, semua mengaku ini hasil usaha dorang..sadang tah, nya budak baru belajar, baiktah bersatu dari bercarai kan..ngam la tu..baru tah jua ku sanang ati meliat blog ani, tp kan konboi atu gayanya baik tah buat masa raya yang ke7 ka ke8 ka, time urang nda bizi sudah..kan

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

kpd team presidn, sy & geng mohon kt buat persahabatn cs, mcmana? team sukarelawan pn kalu sudi kita lawan cs...

The DumbleDore
Bullock
XY Zero 5

Anonymous said...

hii petrol..yup i kt komwel smlm..its ok i pn sorg2 ja smlm bah, i tahu u mesti ada hal kn sbb tu u x dtg smlm..

Up Town GuRL

Anonymous said...

bravo budak baru belajar..bravooo!!

Bullock

Anonymous said...

SiAPA MaU JumPA SY...MalaM Ni SY dI MoKe Cafe...


CILI PADI

Anonymous said...

komen & cadangan budak baru belajar nampak menarik, hrp miss ray & krmb dpt ptimbangkan

Lintah Darat

Anonymous said...

hello all..gud nite..emm great commnet by budak baru belajar, i totally agree with u..i hope also krmb can proceed ur idea to become reality soon. congrats budak baru belajar, i hope u always here to give krmb more idea and opinion.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

salam perpaduan...

cdgan bbb (bdk bru blajar) tu mmg bgus..sy pun da ada perancangan sdemikian dr mula2 dpt pusat kegiatan tu lg..so kita berdoalah ek supaya pusat kgiatan kita tu cpt siap...

mis ray

Anonymous said...

ya. sa pun stuju..thanks pada miss ray atas respon, smoga ianya akn mnjdi kenyataan nanti..sa hrp krmb trus maju

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

SAYA JUGA MENGHARAPKAN CADANGAN DARIPADA BUDAK BARU BELAJAR AKAN MENJADI KENYATAAN. TIDAK SALAH KITA MEMBUAT AKTIVITI SEDEMIKIAN KERANA MATLAMAT KITA DI RAKAN MUDA JUGA TERMASUK DALAM MENDIDIK ROHANI DAN JATI DIRI REMAJA AGAR DAPAT MENJADI INSAN YANG BERGUNA KEPADA BANGSA, AGAMA DAN NEGARA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

ramai bah orang susah di kawasan kita ni, bagus juga cadangan budak baru belajar tu, perkara yang baik nda harus kita tolak kan..

Saifuddin II

Anonymous said...

kalAU prOGRAM cadANGAN daRI buDAK baRU beLAJAR tU menJADI kenYATAAN, kitA minTA dAN beKERJASAMALAH deNGAN jaBATAN keBAJIKAN, pejABAT YB & raNCANGAN berSAMAMU tv3, pasTI leBIH berJAYA kaN

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

wei kamu blum tdo ka, ow bincang2 ah..ya stuju jgak cadangan pgrm c budak baru belajar ckp tu, sa pn rasa bgus krmb bt kerja sosial & wat keja pnhi tggjwb kta sbg org muda & masyarakat pnyayang kan..setuju sa bah pgrm ni bt

Professor Malam

Anonymous said...

tahniah cili padi sa ucapkan juara lg minggu nie

Professor Malam

Anonymous said...

BAGUS SANGAT CDANGAN BDAK BRU BLJAR 2,BILA LAGI KITA NAK BUAT AMAL BAIK KAN..KITA BOLEH TNJUKKANA KEPADA ORG LAIN YANG REMAJA MCM KITA NIE MAMPU BUAT YANG TERBAIK BERBAKTI KEPADA ORANG TUA DAN JUGA MENGAMBIL TAHU TENTANG ORANG SEKELILING KITA..?


rOcK-kApAk

Anonymous said...

bagus2..teruskan..

kimora