Sunday, September 6, 2009

STATISTIK PENGUNJUNG MINGGU INI


Jalan mesti ke depan, bukan ke belakang......


Salam Rakan Muda,

Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT kerana kita sudah menjalani ibadah puasa sudah pun melebih 15 hari dan tidak lama lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri, hari kemenangan dan hari yang cukup bermakna bagi insan-insan yang berpuasa selama sebulan. Baiklah, dari meja Crew Admin@KRMB mengucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua ahli KRMB dan pengunjung setia blog ini atas kesudian untuk memberi perhatian kepada kelab ini selain memberikan idea, pendapat dan cadangan yang bernas-bernas belaka. Pihak kami mengucapkan ribuan terima kasih dan kekalkan sokongan ini sampai bila-bila.

Untuk permulaan minggu baru ini, sebagai mengikhtiraf dan menghargai sumbangan anda selama ini, laman blog KRMB akan menyiarkan statistik dan data berkaitan termasuk yang telah meninggalkan komen di dalam setiap entri yang dipaparkan sepanjang minggu. Ini akan dijadikan sebagai highlight bahawa anda telah menyertai komuniti KRMB sepanjang minggu tersebut.

Sebagai perintis, minggu ini iaitu bermula 31hb Ogos hingga 06hb September telah dipilih sebagai minggu untuk memaparkan statistik semasa yang telah dilakukan oleh anda sepanjang minggu ini. Berikut adalah statistiknya :-


Jumlah Pengunjung (Yang Memberikan Komen) : 43
Pengunjung Yang Paling Banyak Memberi Komen : Cili Padi (41 Komen)
Jumlah Komen Berbentuk Cadangan : 24
Jumlah Komen Berbentuk Teguran : 18
Jumlah Komen Berbentuk Pendapat : 33

Pengunjung Paling Popular :-

Cili Padi
Jambatan Beaufort
Noordin Mat Top
Samurai

Pengunjung Baru :-

Lim Tat
Awana Porto Dui Malaiku
Semenanjung Beaufort
Raja Belia Beaufort
Cikgu Sandaran
Tok Pujangga
Haji Bakhil Khan
Afiq
KRMB

Pihak Crew Admin@KRMB mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua atas sokongan dan dorongan yang tidak berbelah bagi untuk sama-sama memajukan blog KRMB ini agar terus segar, mantap dan penuh informasi untuk kebaikan semua generasi muda keseluruhannya. Sebarang cadangan dan apa-apa sahaja untuk memantapkan lagi laman blog ini bolehlah emailkan ke alamat kami di hazubail_abie@yahoo.com. Semua cadangan akan kami pertimbangkan sewajarnya. Sekian dan terima kasih. KRMB :- Satu Perjalanan Ke Masa Depan.

100 comments:

Anonymous said...

aiya a..
waa...
sula bikin itu statistik..
aiya a...
wa pun sula masuk a..
thanks a...

wa rasa a..
cili padi a..
tahniah a..
lu jali juala a..
manyak bagus a..
manyak pandai a..
ok la a...
wa pun masuk carta a..
aiya...

Lim Tat

Anonymous said...

tahNIAH paDA ciLI paDI juARA caRTA minGGU iNI..tERUSKAN saHAJA uSAHA mU unTUK berSAMA daN memBANGUNKAN mereKA2 yanG seDANG tIDUR leNA..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

thanks to admin bcoz apprciate me.. i never give up on my intention..cili padi, where are u? any new info about our plan to build new blog for krms? i hope will get any good news from u..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Dont worry nordin, i never lost confident to krmb and miss ray.i always pray to see the extra ordinary condition by krmb. i look the performance this blog very very positive and growing up day by day. dont lost of confident ok

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

hii semua..eii ada juara br, c cili padi..ei samurai mana ko? jatuh pula dalam carta minggu ni kan ko laling..hehe..eiii

Petronella

Anonymous said...

hi cili padi, ba jum la lepak kita d komwel ba..sy ada cni nie..

Up Town GuRL

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

en. kahar, mcmana pkmbgn kem kpimpinn belia itu, jadi ka yah? sy sbenarny hnya menunggu kpastian sj pgrm ini jd ataw tidak dilaksana

Norman Jangkulin
Tawau, Sabah

Anonymous said...

salam perpaduan...

bt suma maaf ek xdpt nk reply komen bt masa ni...sy ada msalah kesihatan skit...insyaAllah bla da ok sy reply ya...bt jambatan nnti sy nk jmpa kmu ek...isnin ni kira xjadi la..myb isnin sy x p kerja...

maaf bt suma ya..

mis ray

Anonymous said...

KEPADA

NORMAN JANGKULIN

DIMAKLUMKAN SETAKAT INI PROGRAM ITU AKAN DILAKSANAKAN MENGIKUT INFORMASI YANG DIBERIKAN SEKETIKA DULU.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

SEMOGA MISS RAY CEPAT SEMBUH DAN KAMI MENDOAKAN SEMOGA MISS RAY CEPAT SIHAT. MISS RAY JANGAN LUPA MAKAN UBAT OK..

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

hari ini, jangan kita menoleh ke belakang lagi..usah melayan perasaan, tak perlu keluh kesah, tinggalkan kegelisahan, kukuhkan fokus dan dirikan pendirian perkasa.

esok jangan pedulika semua yang telah ditinggalkan, jangan merentasi alam dengan jelingan dan pintasan hati, gumpalkan kekuatan dalam satu torpedo keyakinan

nescaya kita boleh mara dan mara dan terus mara ke hadapan. jangan menoleh jika tak perlu, tapi menolehlah untuk menjejak dan merakam pengajaran.

Tok Pujangga

Anonymous said...

Salam Rakan Muda,

aku tertarik dengan beberapa cadangan yang telah dibentangkan oleh saudara noordin, ternyata ko ada mempunyai pemikiran lateral dan pesimis yang baik untuk memperbaiki keadaan yang tidak stabil.

tapi apapun, cadangan mengadakan EGM itu lah cadangan yang bagi aku mungkin 'keras' bagi pemimpin krmb dan mungkin juga bagi miss ray dan sesetengah ahli krmb. apapun sebenarnya masih banyak lagi jalan lain yang boleh menyelamatkan keadaan dan EGM adalah langkah terakhir yang boleh digunapakai.

aku tidak akan menyentuh lagi mengenai aspek kepimpinan kerana bak kata cili pado, isu ini amat membosankan dan tidak lagi menjadi keutamaan kerana nampaknya pemimpin krmb masih belum mahu mendengar luahan hati ahli krmb. mungkin mereka menunggu sampai satu tahap di mana ahli krmb sudah tidak kisah lagi mengenai kelab ni baru mereka akan berduyun2 memohon bantuan dan cadangan daripada kita.

sehingga ini juga cadangan pr0gram yang telah diberikan oleh semua ahli krmb dalam entri cadangan program untuk krmb nampaknya hanya dipandang sepi oleh pemimpin krmb terutama presiden dan timbalannya. cukup sedih saban hari kita menantika respond daripada pemimpin kita tapi nampaknya penantian kami umpama menunggu sungai menjadi laut.

apapun aku menasihatkan kepada semua agar jangan berkeras kerana hal itu hanya menyebabkan ketidakstabilan dalam krmb dan mendatangkan imej yang kurang baik kepada kita sendiri. jangan buat kerja yang sia2 ok. kita berkeras secara berhemah dan secara bijak umpama keras kayu akan patah, keras kain manakan patah. pegang saja kata2 aku ni.

esok adalah 17 ramadan, hari al-quran di turunkan kepada umat manusia di muka bumi ni. aku mengucapkan selamat menyambut nuzul al-quran. selami kisah ini mungkin boleh kita mendapat inspirasi untuk kehidupan kita seadanya.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

miSS raY,saYA puN maSIH beLUM berSEDIA unTUK berJUMPA deNGAN miSS raY memANDANGKAN saYA masIH banYAK yaNG perLU diLAKUKAN unTUK berHADAPAN denGAN miSS rAY. sAYA laKUKAN seMUA teGURAN iNI aDALAH uNTUK memBUKA maTA peMIMPIN krmB agAR lebIH berSIKAP adIL daN terBUKA kepADA ahLINYA. janGAN maSA menaRIK oraNG uNTUK menJADI ahLI saJA kaMU maNIS berkATA-kaTA taPI biLA daH jaDI ahLI, begINI puLA carA kaMU melaYAN kaN..harAP peruBAHAN daPAT diLAKUKAN seBELUM tsUNAMI aKAN berLAKU terHADAP kePIMPINAN krMB iNI.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hiii
good morning all..hi whats new today? i hope everything is ok yah..emm so many people ask the presiden, i think thats good coz members still concern their leader as well..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Uhh tekejut saya masuk carta, thank la admin sbb kasi masuk saya, nda sangka pula

apapun saya akan terus menyokong krmb walau apapun yg akan terjadi..saya juga akan sokong miss ray..

Awana Porto Dui Malaiku

Anonymous said...

cili padi, mana u, smlm i waiting u so long time d comwel, but u xda jg muncul2..u busy ka? i smlm boring sda la miss lonely jak smlm bah

UpTown GuRL

Anonymous said...

eiii sia nda stuju buat egm, buat apa tu bah, bukan pemimpin krmb kita ni nda bagus, nda btanggungjawab..sia nda setuju sia akan bantah cadangan buat egm tu, sia rasa teda faedah buat itu semua..

Petronella

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

SalAM SaTU beLIA SaTU maLAYsIA untUK semUA...

keJUARaaN BukaN ImPiaN aTAU keINGinaN baGI dIri SY...TaPI keJUaRAAn DaLAM KRMB menJAdI SaTU imPiaN DaN SaTU maTlaMAt yanG TiDaK aKan puDaR DaLAM UsAHa iNi...DaLAm memBenTUK saTU orGanIsaSI YaNG KukuH DaN SemPUna...KeSEpaKAtaN daN keAZaMAN perlU di PuPUk dIDaLAm JiWa seiaP PIMPInaN KRMB...DaN baGI SY...Sy HaNYa mamPU memBeri SOKOngaN daN doRanGAn serTA memBeriKAn CaDAnGaN DaN iDea saHaJA...NaMun UsaHA DiKalaNGAn AhLI KRMB perlU dI perKUatkan DeMI MaSa DePAN DaN keAgUNGaN KRMB...JanGAN paNDaNG aPA YanG aDA PaDa KRMB seKaraNG...TaPI PaNdaNGlaH aPA YaNG akaN brLAKU KePAda KRMB aKaN DaTaNG...SeKIRaNYA KiTa lekA DaLAM penTadbIraN KRMB seKARANG...KRMB RaNGkaIN memBanGUN BeLIA...

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

TerIMA KasIH KePaDa AdMIN...ATas peNILaIaN YanG dIBuaT seHIngga Sy DiSeNAraIkaN DaLAM CaRTa MInGGu Ini...TaPI...itU BUkaN menJadi SaTU keBaNGGaAN PaDa DirI Sy...SeKIRaNYa KRMB masIH laGI BeLUM seMPURNa DalaM PaNDanGAn Sy...TaPI baGI Sy PIMPInaN KRMB BukaN menJAdI SaTU ALaSaN baHAWA KRMB itU leMAH...TaPI KiTa seBagaI AhlI KRMB laH yanG perlU DaN senTIaSA MemBeri seMAngaT DaN sOKOnGan PadU kePAda barISaN PimPInaN KRMB BUkaN hanYa menGritIK...KaLAU KrITIKAN TiDaK memBaWa KeBaIkan DaN keMaJUAn...aPA SaLAh Kita CaRI JaLAn YaNG TerBaIK Untuk MeNyeleSaikaN MaSaLAH iNi...MaKA denGAN InI...KiTa BinCaNGKaN DaLAm BlOG ini SECaRa RasIOnaL daN PrOfesioNaL...


CILI PADI

Kelab Rakan Muda Beaufort said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

hii..i x mau join la apa yg u all ckp psl apa tu, psl rompakan..biarla, yg pntg i hepi dgn blog skng..hi cili padi, u sombong la skng ya..

Up Town GuRL

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Up Town GuRL,

JanGan Ko CakaP begitu Bah...BukaN sY sOmBonG aTau Apa baH...SeJAk kebeLAkanGan Ni...Sy SibUK...baNyAK URUsAn...tADi jE sY BAliK daRI KK JaM 4.40 suBuh...baRU saMPaI Beaufort...So SoRRy lah arr...

CILI PADI

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

ToMoRRoW I SeE tO PenGerak RMS...I WanT To TakE aLL The KRMS ProGraMME PiCtURe...We WanT TO makE KRMS Blog...So WaIT AnD see...k

CILI PADI

Anonymous said...

hi cili padi, u still bz ka? ow lwat u pulang smlam ah..k lah, take care..

UpTown GuRL

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

aiya..
lu olang a...
olang smua a..
manyak marah a..

alang2 a..
lu olang a..
jadi presiden la a..
lagi sinang la a..

Lim Tat

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

UpTown GuRL,

SeMALAM SY TunGGU Ko MasUK Blog...SaMPaI sY terTidUR deNGAN KoMPuTeR...terRlalU Bz KaN...KaLaU Ko P KOmweL PleASe InForM Me Ok...

CILI PADI

Anonymous said...

teda guna ba kamurang kritik pentadbiran KRMB ba..aku rs bgs lagi kamurang sibuk fikir tlng penggerak spy kc daftar KRMB p ROS..lg bgs..nant bl da lulus kamurang bt la AGM skali lg utk lantik barisan kepimpinan baru..dari aku tingu byk ba ne pengunjung setia blog KRMB y bole jd calon untuk pikul tggungjawab besar sbg pentadbir ne..jangan ja 'lancang' jari bt komen tp kosong smata2 kn..sm2 la fkr kn..jgn pl dlm blog mcm harimau mngaum kritik sn cne tp skali bl realiti ny jd pengecut mcm tikus..aku rs bnda mcm tu la y patut d elak kn..
ne cuma pndapat aku la jgn pl ada 'pihak' manipulasi komen aku ne...k ba chow luk..

-samurai-

Anonymous said...

KePADA seMUA AhlI KRMB, penGUnJUnG Blog Dan sesIAPA SahaJA YanG berGeLAR BeLIA...,

SeBagAI seORaNG BeLIA...KiTa SeHarusNYa memBeriKAN SUMBanGaN kePADA BanGSa, AGaMA DaN neGARA WaLaU aPaPUn BeNTuK...MenJadI beLiA...BIaRlaH KIta DIhOrmATi DaN dIseGaNI...JESterU ItU DaLAM memeGaNG aPA2 SaHAja jaWAtaN aTaU perAn dImAna2 SAhaja oRGAnisAsi...kOMitMEn dAn mINAt...amAt PERLu KErana iTu mERupakAn SAlAh sAtu puNcA KEmaJUAn SEsUAtu orGAnisAsi tERSEBut...rAsa tAnggung jAwab...TERhAdap SESuaTu orgAnisAsi jUGA MERupAkAn SAlah SAtu tuGAs yANg PERlu kITA jAlankAn KErana...siapalAh kiTA tAnpA orGAnisAsi...dAn KESEpaKAtan dAlam orgAnisAsi jUgA Amat pEnting BAgi MEngukUhKAn sESUAtu EmpAyAr pErtuBuhAn AtAu KElab Atau PERsAtuAn AtAU SEbagAinyA...jAngan biArKAn oRAng LAin mElihAt kElEmahan kiTA TApi biAr oRAng LAin MEliHAt KElEbiHAn kiTA...

KEpiMpiNAn YANg pERlu AdA KEpaDA SEorAng bELia IAlAh...Di SEgAni DAn buKAn dI tAkuTI...bErtangguNgjAwAb...kREAtIF...bERkEWIbAwAAn...MEMPUNyai dAya KEtAHAnan mEntAl yANg SEMpuRnA...dihOrMAtI...pERIhATiAn...BERtoLAk AnsuR...Mahu MEndENgAr DAn MENERima ApA sAhajA CAdaNgan, kRITikAn DAN SEbagAinYA...tANpA rAsa mArAh dAn KECil hAti...sEkALi Silap...tIdAk bERERTi kiTA sILap SElamA2nYA...sEkAli kItA GAgAl...bUKAn kitA gAgal SElama2nYA...tApi AnggApLAh KESilapan DAn kEgAGalan ITu jAlan untuk kiTA bERjAya...KErAnA tidAk Akan PERnah AdA mAnuSia yANg tIdAk PERNAh gAgal DAN sILap SEpANjAng hIDup MEREaka...KESilapan DAn KEgAgalan JADikAn iKhTIbAr uNTuk kITA tERus bERjaya...

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ya, sy stuju dgn kenyataan c noordin, tp cakap c samurai 2 pn ada gak faktany tp apapn yg pntg kerjasma smua org dlm krmb, yg pntg kta besatu..cm gtu kn smurai.

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

SALAM....
SALAM RAMADHAN DAN SALAM SYAWAL YG BAKAL MENJELMA...
MAAF ATAS KESUNYIAAN SELAMA INI..BUKAN TIDAK MENGUNJUNGI BLOG INI TAPI HANYA MEMERHATI DARI KEJAUHAN..RASANYA KOMEN2 SEMAKIN MEMBINA..TAPI ADA JUGA PART YANG AGAK MELAMPAU SEBEB POST KOMEN TANPA BERFIKIR KEADAAN SEBENAR DI SEBELAH PIHAK..BUKAN SEMUA KEADAAN KITA MAMPU FAHAM..JADI, LANGKAH PALING SELAMAT IALAH BAGI TOLERANSI ANDA KEPADA PENGERAK DAN PEMIMPIN.KALO ANDA RASA KEPIMPINAN KRMB SEKARANG MASIH TIDAK MENCAPAI TAHAP YANG MEMBERANGSANGKAN..KENAPA TIDAK DATANG SENDIRI KE PEJABAT BELIA DAN SUKAN PERSEKUTUAN BEAUFORT DAN JUMPA SENDIRI ORANG BERKENAAN SUPAYA KEADAAN MAKIN JERNIH.BUKANNYA BUAT ANDAIAN BURUK DALAM BLOG INI.TIDAK SEMUA ORANG ADA MASA TUK BUKA BLOG NE 24JAM ATAU LEBIH KERAP TUK JAWAB KOMEN ANDA SEMUA.ANDA JUGA HARUS FAHAM DENGAN KOMITMEN LAIN PELBAGAI PIHAK.JANGAN BUAT ANDAIAN SESEDAP RASA JA...OLEH ITU, DENGAN BERBESAR HATI, SAYA MENJEMPUT SESIAPA YANG BERKENAAN D BLOG INI YANG MENTION NAMA AMT KRMB DALAM BLOG INI UNTUK DATANG KE PEJABAT UNTUK PERBINCANGAN LANJUT.NASIHAT SAYA LAGI, TOLONG HORMATI ORANG LAIN..JANGAN FIKIR YANG DIRI ANDA TERLALU BAGUS UNTUK MENILAI..KITA NE PUN ADA KELEMAHAN MASING2.JADI2 RENUNG2 KAN DULU SEBELUM BUAT KRITIKAN MELAMPAU.DARIPADA BUAT PROVOKASI TIDAK MENENTU, KENAPA TIDAK DATANG BERDEPAN DENGAN MIS RAY ATAU SAYA SENDIRI UTK DENGAN PENJELASAN DARI KAMI SENDIRI...

KAZUMA

1 BELIA 1 MALAYSIA..

Anonymous said...

Salam 1 malaysia

Nampaknya nama rompakan naik lagi hehehehe...tapi kali ini dengan cara yang berbeza pula...

Oklah izinkan saya disini berkata mengenai beberapa perkara...harap2 tiada pula yang bersikap prejudis dengan saya pula..nanti ada lagi yang mengata saya sebab apa yang saya katakan ni tidak senada dengan anda semua...

1. Cuba belajar berterima kasih dan menghargai pendapat serta pendirian orang. Dalam hal ini tidaklah saya katakan yang anda semua tidak tahu berterima kasih. tetapi ada kalanya kita seperti LUPA untuk berterima kasih dan menghargai pendapat orang lain..dalam hal ini saya merujukkepada c rompakan itu..jika dahulu kita sering mengatakan bahawa di pejuang yang berjasa kenapa sekarang kita seperticuba menafikannya..di masuk untuk mempertahankan nama nya tetapi yang dia dapat serangan balik..beginikah kita sebagai tuan rumah melayan tetamu..pendapat sayalah, walau apa pun dia ni kita kena wajib melayan dengan baik kita kena ingat jasa2nya dahuluwalau pun sekarang dia dah tidak mahu lagikembali ke blog ini kita kena hormati keputusannya sbb kita dah berusaha memujuknya kembali maknanya tanggungjawab kita dah selesai, sekarang terpulang dialah.

2. Sika menunjuk seseorang secara negatif..Saya tengok masih ada lagi sesetengah orang dalam blog ini suka berbuat demikian..dia cuma pandang dirinya dan pendapatnya saja yang baik..Ok cuba tgk jari kita bila kita tunjuk sesuatu..1 jari akan menunjuk , 3 jari akan menunjuki kita balik dan 1 jari berkecuali..Rasionalnya bila kita mengata seseorang maka akan ada 3 orang lagi yang mengata kita dan 1 orang akan berkecuali..Kalau kita kata yang baik, maka 3 orang ni akan kata baik dengan kita begitu juga sebaliknya.

3. Suka menjatuhkan hukuman tanpa pertimbangan yang medalam. Saya sudah baca komen rompakan dalam blog sukarelawan. Saya tidak nampakpun apa2 yang memburukkan KRMB. Saya ada blog sendiri dan saya selalu memberi kritikan kepada banyak agensi melalui blog saya. Tetapi selagi kita tidak menyatakan dengan tepat siapa yang kita kritik pihak terbabit tidak boleh berbuat apa2. Inilah cara yang sering di gunakan para pengkritik untuk mengkritik pemimpin kerajaan. Begitu juga dengan hal rompakan saya rasa dia tidak mengatakan yang blog dia maksudkan adalah blog KRMBkan. Jadi kenapa kita mesti gusar. Lg pun kalau kita bersikap sebegini lama-kelamaan orang akan takut untuk memberi pendapat di blog yang rugi adalah KRMB sendiri.

4. Berhenti bercakap mengenai pribadi seseorang. Kita sering mengatakan si polan ni pejuang x sejati..si polan ni penipu..apa kata kita hanya bercakap mengenai KRMB saja..siapa pun yang bercakap jgn kita peduli..kita mahu pendapat dia bukan pribadi diakan..lagi pun ini buka sikap yang terpuji.

5. Mengenai kepimpinan KRMB, sebenarnya saya sudah bosan dengar masalah ini. Ia sudah sering kali di ulang2 dalam blog. Satu pesanan saya pada korang semua. Tolong2lah perhatikan apa yang kami rakyak KRMB ni katakan. Perhatikan yang saya maksudkan ialah bukan baca dan keluar..tetapi baca kemudian respon barulah ada perkongsian pendapat antara kita. Ingat tanpa kami siapalah barisan kepimpinan KRMB, tapi tanpa barisan kepimpinan KRMB sekarang kami boleh lantik baru.

6. Mengenai pendaftaran dengan ROS saya boleh tolong sebab saya ada contoh perlembagaan yang di luluskan oleh ROS. Cuma saya minta Semua bos KRMB aktif baru saya akan berikan contohnya.

Sekian. Kalau ada yang tidak setuju jangan pula mengata saya dan menyerang saya.Saya tahu ramai yang akan melenting dengan komen saya ini. tiada faedah yang KRMB dapat dengan tindakan bodoh itu..

782734

Anonymous said...

al-tengok al-tegur SDN BHD :
btl la tu komen ko td..aku tingu blog ne mcm mkin hari mo condemned orang ja keja ba..tiap hari aku bc blog mmg ada ja org kn condemned ba..asyik2 attact peribadi..aku tertanya2 jg sb ada tbaca komen ada misi la da tu org tertentu ja tau..mksd ny tujuan org tertentu tu mmg ada mksd d sbalik la kn..tp ntah la bkn kita tau..hanya "dorang" ja tau..pndai2 ja la kn..tp apa pn bg aku nda pyh la kita mo attack peribadi seseorang ba..cermin diri dulu tgk mn y sempurna mn y cacat da tu baiki diri sdiri dl kn..


782734

em geng ne pndpt aku la..klu ko ada cntoh ROS tu ko bg ja la dorang napa pl mo tgu admin KRMB aktif dl br mo bg..len jg tu bunyi nda ikhlas ja mo bg ilmu kn wahai warga KRMB sekalian..ckp mo tlng sm2..tp gtu pl..len ja ba mksd tu tau..aku harap wahai 782734 ko bg ja cntoh ROS tu k..jan pl nant ko bg kn reject lg sb aku pcaya mest cntoh y ko ada tu complete kn..apa pn aku tau ko ne mmg org y da bsama ngan KRMB sjak dari awl pnubuhan so ko tlng2 la durang d sn k..baru ko pny nick ne mcm no phn ofiz ja kn..mcm familiar ja number tu tp nda ksh la..

ba wahai warga2 sekalian aku bg cadangan klu bole kita buat la minggu tanpa mengutuk o menyerang o menyalahkan mn2 individu spy sejuk sket topik psl serangan bom individu ne..

tidak melenting tapi berfikir,
di mana silap dimana jg betul kn....

-samurai-

Anonymous said...

salam perpaduan...

KEPADA PENGUNJUNG BLOG YANG BUDIMAN DAN PENUH DENGAN IDEA2 BERNAS SAYA SELAKU PENGGERAK KELAB RAKAN MUDA BEAUFORT MEMOHON KEPADA AHLI2 KELAB DAN SESIAPA SAJA YG BERKAITAN DENGAN KELAB SAMAADA SUKARELAWAN MAU PUN YG SERING MEMBERI NASIHAT AGAR TIDAK MELONTARKAN SEBARANG KOMEN YG TIDAK BERSESUAIAN DIDALAM BLOG INI...

SAYA GEMBIRA ADA YG SNGGUP MEMBANTU SAYA MENAIKKAN SEMANGAT DAN KERJASAMA ANTARA AMT DAN AHLI TTPI SAYA TIDAK MENGHARAPKAN SEBARANG PROVOKASI ATAU PUN HENTAMAN PRIBADI KEPDA SESIAPA SHAJA DIDALAM BLOG INI..UNTUK PENGETAHUAN SEMUA BLOG INI TELAH DIPANTAU OLEH SEMUA PIHAK YANG TIDAK PERLU SAYA SEBUTKAN LEBIH DETAIL DISINI...KOMEN2 ANDA MUNGKIN BLE DISALAH ANGGAPKAN OLEH ORG LAIN KERNA "TULISAN ITU LEBIH TAJAM DARI MATA PISAU"...SY DAN PIHAK ADMIN TELH BERKALI2 MEMBERI AMARAN TTPI ADA LAGI SEGELINTIR YG TIDAK MENGENDAHKAN NYA...

OLEH YG DEMIKIAN SY MEMOHON MAAF SEKIRANYA ADA KOMEN YG TERPAKSA DITAPIS DEMI MENJAGA NAMA BAIK KELAB SENDIRI...

MIS RAY

Anonymous said...

MENGENAI ROS...MASALAH TERSEBUT AMT TELAH URUSKAN SO KITA TUNGGU JAK DENGAN PENUH KESABARAN...SOAL PERLEMBAGAAN XDA MSLH CUMA SDIKIT MASALAH TEKNIKAL SAHAJA..BG YG PERNAH BERURUSAN DENGAN ROS MUNGKIN TAU LA ANTARA SEBAB2 YG BLE MYEBABKAN SESUATU PERMOHONAN ITU DITOLAK...TQ...

Anonymous said...

KePADA seMUA yanG menGUnJUngI BlOG InI...

sOaLAN UntUK AnDa SeMua...

1. MaHUkaH aNDa seKiraNYa BloG KRMB dITuTUp...???
2. maHUkaH anDA seKIraNYa BlOG KRMB dIkaTaKaN tempaT meDaN perTempUraN...???
3. MaHUKaH anDa BlOG KRMB dIkaTegEriKaN seBaGaI BlOG YanG tiDaK sIsteMatIk DaN temPaT meDaN pengHinaaN, CeMUhaN, menJaTUHkaN ImeJ daN seBAGAINya YanG TiDaK baIK...? DaN BaNYaK laGI aNDaiaN YanG dIBUaT ke AtaS BlOG inI...

SeKiraNYa aNda SemUA TiDaK maHU seSuaTU perkARa beRlaKU ke ATas BloG ini...

perTaMa...JadIkaN BloG ini TemPaT menGrItIK berUpa CaDaNGaN, IdEa DaN TeGURaN YaNG LeMBUT daN haLUs...

kedua...JanGAN meNulIS sesUATU perkAra YanG BoleH menJaTUHkaN ataU memaLUkaN aTaU meReNdaHkaN kewIbawaaN seseOraNG ataU TemPaT meLePASkaN maRaH, IrI HaTI daN seBaGAInYa di DalaM BloG InI...

KeNaPA Sy BerkaTA sedeMIKiaN...??? SumBeR YanG Sy DaPATi...BaHaWa PiHaK aTasaN JBS NeGerI SaBAH teLAH meMAnTaU daN memerHaTIkaN BlOG inI...DaN dIDaPaTI baNYaK perkaRA YanG sePertI sY seBUTkaN Di ATas...DaN BloG ini MunGkiN aKan dITuTUP seKIRaNYa perKAra ini MasIH laGI berLAruTaN...SeBaB itU Lah baNYaK KoMeN YaNG dITaPIS KeRana BerUnsURkaN perKARa YaNG sY SeBuTkaN dI atas...

MaKa DeNGAn Ini...Sy MeraYU deMI KRMB supaya...KiTa berHenTI DaRIpaDa memBerI kriTIkaN yanG berUnsUR meNjaTUHkaN daN memPerTIkaIkaN KewiBaWaaN sesEOraNG...berILaH CaDaNGAN kalaU seseOraNG itU ataU sesiaPA SahAJa yaNG inGIn KiTa TeGUr denGAn CadaNGaN YanG memBIna...DenGAn BudI BIcaRa yaNG leMBUt DaN sOpaN...


CILI PADI

Anonymous said...

kePADA seMUA penGUnJUnG BlOG...

SeKIRaNYa AnDa InGIN memBeri KrITIkaN teNTaNG AMT KRMB...ANda BoleH memBerI KritiKaN MeLaLUI eMaIL KRMB...DaN alaMatNYa aKaN dIBeriTahU naNTI...InI menGGeLaKkaN BlOG KITa DaRIpaDA krITiKaN2 YnaNG berUNsuRkaN perkaRA2 YaNG TidaK dIIngiNi...

CILI PADI

Anonymous said...

A2 tah kmu kan mengata org sja,mun kan mengata 2 liat2 tah ulah sndri,ani skrg apa tah kmu dpt kna marahi kan ada komen2 kana tapis,mun ku ahh bkn komen ku tapis tp mulut2 sidia yg asyik kan mengata org 2 ku tapis..ingat2 lah wahai saudara ku smua kta ani cm insan biasa yg ada mslah ktani sndri jgn tah kmu asyik mgikut kata hati sndri ahh..hormat laa org lain dan hormat la bulan ramadhan ini..sdah2 la kmu yg nda berpuas hati 2 blog niee bkn tpt kta berperang mulut dn jga bkn tpt kta mluah kan rasa ketidak puasan hati kita..dn 1 lg biar la mr prsden dgn diri dia kta dgn diri kta,mgkin mr prsden ada mslah dia sndri kn mna kta thu..jd fkir2 kan selamat beramal..WASALAM..



RocK-KaPak

Anonymous said...

Samurai...

saya berbuat demikian supaya AMT KRMB lebih maju bukannya tidak ikhlas..tetapi xpalah jika tawaran saya itu di salah ertikan...tq

782734

Anonymous said...

tiDAK menGAPALAH kaLAU suMBANGAN saYA seLAMA iNI tiDAK di hARGAI, naMPAKNYA teGURAN saYA unTUK memPERBAIKI keADAAN namPAKNYA suDAH di saLAH erTIKAN laGI lAH. aPAPUN saYA mengUCAPKAN teriMA kasIH kepADA semUA kerANA memBERI pelUANG kePADA saYA unTUK berSAMA krMB. saYA juGA memOHON maAF jikA saYA adA membUAT kesALAHAN yaNG besaR seLAMA iNI. naMPAKnYA kaLAU saYA suDAH diANGGAP menCEMARKAN blOG daN krMB, baGUS saYA teNGOK saHAJA laH blOG nI daRI meMBERI koMEN laGI. bYE

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

elo..alu kawan, apa sdh jd? sa pn tkejut napa komen2 smua kena tapis, sa rasa bgus la sa jgk mau bg komen lg, nmpknya phk pmimpin krmb p tdk kisah dgn kami, jd kami pn x kisah lg psl pimpinan krmb lepas ni, lantak la sa pn malas mau fikir sudah..

Professor Malam

Anonymous said...

nDA apA laH kawan2, kiTA x paYAH laGI ceriTA paSAL pemIMPIN krmB..suDAH laH tU, buANG maSA saJA, kitA carI haLUAN laIn pulA. seKIAN

jamBATAN beaufORT

Anonymous said...

emmm sedih la sa, tp apa bleh wat kan..sa pn tpaksa jgk fikir knapa seolah2 sa dan kwn2 d cop pngkhianat..x pa la, sa pn x mau cmpur la sdh sa

Professor Malam

Anonymous said...

salam perpaduan..

emm maafla tujuan tapisan bukan tuk tidak menghargai suma sumbangan idea anda suma tp ada bberpa masalah yg telah myebab kan hal tersebut berlaku dan kami juga tlh bbuat satu ruang utk anda myampaikan rasa tidak puashati anda kepada 1 email yg diselia oleh AMT...anda bebas untuk memberi cdgan dan semua rasa ketidakpuashatian anda disana...dan yg penting segala email anda adalah sulit...hnya pihak AMT saja yg tahu...

bt pengunjung sy hrp anda suma tidak terasa hati dan tidak mengangap kami tidak menghargai anda semua...

mis ray....

Anonymous said...

eiii napa suda itu? smua komen kana buang ba..tp sia fikir pn xpyhla kita ckp2 pkara2 yg x spatutny lg, kan sia bilang apa2 pn bw p meeting jak, slesaikan scara dalaman kan..eii kan da kena

Petronella

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAYA
PRESIDEN KRMB

SAYA MEMAHAMI KEADAAN SEKARANG. SAYA SUDAH BACA SEMUA KOMEN2 ANDA DAN SAYA AKAN JELASKAN SATU PERSATU KENAPA HAL INI TERJADI.

KAZUMA @ NAIB PRESIDEN KRMB
SAYA MENGGEMARI ANDA KERANA SEBAGAI PEMIMPIN KRMB ANDA ADALAH PEMIMPIN TOP 3 TUNGGAL YANG SELALU MELAYAN KARENAH AHLI KRMB D DLM BLOG INI. ANDA LAYAK MENERIMA TEPUKAN GEMURUH. TAPI SAYA TIDAK BERAPA SETUJU AHLI PULA YANG MENCARI PEMIMPIN UNTUK MENGETENGAHKAN SEBARANG ISU YANG TIMBUL. SEBAGAI PEMIMPIN YANG BAIK HENDAKLAH SENTIASA PRIHATIN DENGAN AHLINYA, JADI SARANAN SUPAYA AHLI KE PEJABAT BELIA DAN SUKAN UNTUK MELUAHKAN SEBARANG MASALAH ADALAH TIDAK KENA, SEPATUTNYA PIHAK KRMB MENGADAKAN MESYUARAT ATAU PERJUMPAAN DI TEMPAT YANG LEBIH SENANG DIKUNJUNGI SEMUA AHLI. ITU LEBIH WARAS.

MISS RAY,
SELAMA INI KAMI TIDAK PERNAH MEMPERKECILKAN ANDA, BAGI KAMI ANDA ADALAH PENYELAMAT MARUAH KRMB DARI TERUS MENJADI MEDAN PERTEMPURAN BERAT SEBELAH ANTARA AHLI DENGAN PEMIMPIN. SAYA RASA JIKA ANDA JUGA SENYAP, PASTI BLOG INI AKAN DITUTUP DAN BERKUBUR TANPA NESAN. SAYA MENGHORMATI ANDA DAN SAYA MINTA SELAMATKAN LAH BLOG NI DARI TERUS MENERUS DI TEKAN OLEH PIHAK YANG TIDAK MEMAHAMI SITUASI KRMB SECARA TOTAL.

PRESIDEN,
BAIKLAH, DEMI MENJAGA MARUAH ANDA DAN KRMB, SAYA DAN SAYA JUGA MENASIHATKAN KEPADA SAHABAT2 LAIN UNTUK MENGHENTIKAN SEMUA KOMEN2 YANG KURANG ENAK DAN TIDAK AKAN MENYENTUH LAGI HAL BERKAITAN ANDA. SAYA RASA SUDAH CUKUP PUAS KAMI BERKATA2 DAN KAMI SUDAH SAMPAIKAN SEMUA APA YANG KAMI MAHU DAN KEHENDAKI, SELEPAS INI SAYA MEMBERI JAMINAN TIADA LAGI HAL MEMPERKATAKAN TENTANG ANDA DAN KAMI PUN SUDAH TIDAK PEDULI LAGI SELEPAS INI.

SELEPAS INI JIKA KRMB DI LABEL SEBAGAI KELAB YANG LEMAH, JANGAN SALAHKAN KAMI DAN KAMI AKAN MENYOKONG KRMB SEPANJANG HAYAT KAMI TANPA BERBELAH BAGI.

SEKIAN SAHAJA KOMEN SAYA SETAKAT INI SAHAJA, IZINKAN SAYA MEMOHON MAAF DAN MENGUNDUR DIRI. SEKIAN DAN TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA SELAMA INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

yA juGA menGUMUMKAN meNGUNDUR dirI..deMI menJAGA maRUAH krMB, saYA reLA..saYONARA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

En NoRdIN...jaMBaTAN...MenGUNdUR dIrI BukaN saTU PeNyeLeSaIaN aTaU jaLaN TerbaIK UntuK anDa daN KRMB...BUkaN KoMeN KiTa TiDaK dIhaRgaI ataU TiDaK dIGunA paKaI...TaPI Kita Cuma DimINTa UntuK memBeriKAN KomeN YanG LeBIH BersOPaN daN lemBUT itU SahaJA...JaDI UntUK MenJAdIKAn jalaN PenYeleSaIaN sePertI anDa PuTUSkaN BUkan laH caRA YaNG terBAIK UntuK KRMB...JadI TeruSKan BersaMA KRMB...


CILI PADI

Anonymous said...

sa pun mau rehat la dulu..good luck krmb..mohom ampun dan maaf atas semua salah silap sa pd kamu semua..babai..

Professor Malam

Anonymous said...

KePAda anDa semUA...

kePuTUsaN Untuk MenGunDur Diri berertI anDa ReLa BlOG KRMB dItuTUPkaN...

CILI PADI

Anonymous said...

salam semua,

sy br jak dpt info dr c petrol, napa dlm skelip mata jak krmb sdh brubah angin..sy jgk brasa btggjwb atas smua yg tjd, sy rasa sy pn mahu brehat la dr blog ni..klu ada, adala sy nti, tiada apa bleh wat..sama2 kta amankn blog ni demi maruah smua phk..slamat hr rya, maaf zahir batin..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

cili padi, biarla blog ini aman dulu, mgkn ada phk lbh baik akn mmeriahkn lg blog ni, sy rs tugs sy stakat ni jak, smoga bjaya smua..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

apa sdh jdi ni? alala br saja ak bisnes hari ni sudah pula blog ni ada tsunami..ok la tpulang la pd semua.

selepas ni tamatkan la semua hal2 lama, jgn ungkit lagi ok..oleh krana aku juga pnh mgkritik pemimpin krmb, aku pn mau tumpu bisnes aku dulu la..nti lpas raya klu nda bz aku balik la cni lagi]

Saifuddin II

Anonymous said...

kePADA kawAN2, kepUTUSAN saYA mengUNDUR diRI aDALAH lebIH penTING darIPADA kepENTINGAN diRI saYA senDIRI, marUAH daN imEJ krmB aDALAH leBIH penTING. kepADA saHABAT laIN terUSKAN sokONGAN paDA krMB

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

slamat pagi a..
aiya a..
apa sulah jadi a..
napa a..
semua mau pigi aa..
keluar a..
tarak bgus a..
begitu buat a..
apa mcm a..

kita bincang a..
dulu a..
jambatan a..
noordin a..
al-tengok al-tegur a..
prof malam a..
aiya..
jangan keluar a..
aiya..
tarak dapat bayang a..
kamu tarak a..
dalam ini blog a..
aiya..
bikin nangis a..
aiya...

Lim Tat

Kelab Rakan Muda Beaufort said...

KEPADA SEMUA AHLI & PENGUNJUNG BUDIMAN,

JIKA MEMPUNYAI SEBARANG PENDAPAT, IDEA DAN APA-APA SAHAJA YANG INGIN DI SAMPAIKAN KEPADA PUCUK PIMPINAN KRMB & MISS RAY, ANDA BOLEH EMELKAN KEPADA pandangan_krmb@yahoo.com BERMULA PADA HARI INI. PENAMA DAN ALAMAT EMEL ANDA AKAN DIRAHSIAKAN DAN KRMB AKAN MENJAMIN BAHAWA SEMUA PENDAPAT, IDEA DAN KRITIKAN ANDA AKAN DINILAI DENGAN SEBAIKNYA. TERUSKAN MENYOKONG KRMB DAN TERIMA KASIH

ADMIN@KRMB

Anonymous said...

morning....

waisey konvoi ramai-rmai pl km merajuk ar nda mo leave komen d blog..
btl ka tu..nda pa la ba kn hak masing2..jan pl da merajuk2 ne
tiba2 kuar pl nick baru2 y leave komen kn..hehe...
apa pn aku tertarik jg bila ada pihak dari JBSNS y ambk perhatian ngan blog ne..so mgkn lepas ne warga2 krmb akn lebih berhati2 utk mengeluarkan sebarang pendapat k..takut nant d manipulasi pl..

-samurai-

Anonymous said...

782734

geng ada cara len lg ba utk majukan sesebuah organisasi..mgkn bg ko tawaran tu ko mmg ikhlas tp pndangan org len mn kitatau kn..bg aku x slh klu ko just bg info ROS tu ngan KRMB..aku bknnya mo slh ertikan ko tp ak rs ko ne pn agk bpengalaman kn jd apa kata ko ajar geng2 baru kita tu tanpa memberikan syarat..kn..kn..kn...

-samurai-

Anonymous said...

KEPADA

SAMURAI

PERSOALAN SIAPA MERAJUK DAN DATANG BALIK GUNA NICK NAME LAIN ADALAH TIDAK TIMBUL. SEKARANG NI SIAPA YANG BENAR DAN SIAPA YANG SALAH ADALAH TIDAK PENTING, YANG PENTING ADALAH TANGGUNGJAWAB UNTUK MENJAGA MARUAH KRMB. ITU ADALAH TUJUAN UTAMA. BUAT APA LAGI UNTUK BERSAMA KELAB YANG MANA PEMIMPINNYA TIDAK LAGI MENGAMBIL BERAT PASAL AHLINYA? FIKIRLAH, DARIPADA BERTERUSKAN MENCEMARKAN MARUAH DAN REPUTASI KELAB INI, ELOKLAH KAMI STOP SAHAJA. MERAJUK ATAU TERASA HATI TIDAK TIMBUL DI SINI. DAN SAYA MINTA JANGANLAH MEMANDANG SATU PERKARA HANYA SEBELAH MATA DAN AMBIL RINGAN KERANA SETAKAT INI, INILAH SIKAP NEGATIF KRMB. SEKIAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

samurai, x ksh la ko ckp apa pn ckp la, tu pn hak ko bkata2. mmg bnr la kn slama ini krmb x hrgai skongn ahli2ny yg stia & bmati2 mberi tbaik utk krmb. demi mjaga mruah krmb kmi kluar dr blog, tu pn d ptikaikn lg & d ckp yg bkn2.. slh pilih kelab la rupany kmi ni

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

helo..
what happenm krmb? owh my god, dont leave this blog..dont make decision like that. i am not agree. plez u all, dont say that. i confident krmb still want u stay here. i like u all but dont leave ok.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

uik, cili padi, biar banar blog ani kan kana tutup? atu baru tah nya orang nada angin nada apa, tiba2 saja mau di tutup blog siuk ani..

jangan bah mcmatu, nya urang tua2 nda kuasa tu lai. skarang ani krmb maju, mesti ramai yang jeles, hal damit2 pn bisidia basarkan, ani ketawa tah bisidia bah ni, kalau krmb sudah bepacah dan ahlinya pun malar sudah kan keluar dari blog sja, atu banar.

kpada lain2 urang kan keluar blog atu, baik tah kamu pikir balik, jangan macamatu, karang nya mengunjar kamu saja batah2 kelab ani jua ada kesannya..peduli tah kurapak urang atu, biar tia bisidia. bah bisai2 ulah lapas ani.

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

salam smua,

aku ada beberapa perkara yang mahu disampaikan kepada smua pihak, tapi ak minta jangan di salah tafsir kenyataan aku ni dan pihak admin pun jangan lah tapis komen aku ni sebab komen aku ni tidak akn ada pkra2 yg membolehkan komen aku ni ditapis.

aku nda terkejut bila dimaklumkn pihak jbs negeri sedang memantau blog ni, bagi aku tu bukan satu kebimbangan tapi sepatutnya menjadi satu kebanggaan pada kita kerana blog ni mendapat perhatian dari pihak yang memang patut memberi phatian kepada kita.kepada semua jangan bimbang dan jangan takut dengan bayang2 sendiri, kita bukan melakukan kesalahan yang besar cuma oleh kerana ahli2 kita ni mempunyai kualiuti tersendiri dan mempunyai pendirian, sebab itu lah bila disatukan dalam satu tempat, ini lah jadinya.

aku secara peribadi tidak setuju dengan tindakan saudara kita macam si jambatan, al-tengok al-tegur, professor malam, saifuddin ii dan noordin mat top yang sudah mengambil keputusan untuk meninggalkan blog ni. jangan begitu kawan, jika ya pun kita mahu menyelamatkan maruah krmb dan siapa2, kita jangan membunuh terus. apakah kawan2 rela melihat istana tempat kita bermain2 dirobohkan oleh kawan2 sendiri kerana mendengar hanya mendengar dentuman di langit? apakah kawan2 tidak yakin dengan keutuhan istana kita ni? adakah kawan2 lebih yakin bahawa di luar sana ada istana lain yang lebih kukuh untuk kawan2 bermain2? fikirlah kawan...

batalkan segera tindakan kamu meninggalkan blog ni, krmb tidak pernah membenci siapa2 dan tidak pernah menganaktirikan siapa2, krmb hanya mahu kita berubah ke arah yang lebih positif dan lebih bersih dari biasa. krmb hanya minta kita hentikan saja sebarang komen kepada pemimpin kita, biarkan saja miss ray yang urus, kerja hakiki kita hanya sokong dan beri kerjasama kepada krmb. itu saja, tidak susah kan.

yang lepas tu biarkan lah berlalu. kita buangkan yang keruh dan ambil yang jersih. bersihkan hati kita dengan sifat amarah dan kalian pasti terfikir inilah cabaran kita sebenarnya, krmb sedang di uji dan tatkala sedang diuji, kenapa kita perlu melarikan diri, bukan itu caranya kawan. sepatutnya sekarang ini kita berada di barisan hadapan krmb untuk sama2 mempertahankan kelab kita ini, hentikanlah percakaran sesama sendiri dan saling salah menyalahkan, bak kata cili padi, jika kita bersatu pastinya satu empayar krmb akan wujud dan terhasil.

dalam dunia ini jika kita terlalu mendengar cakap2 orang, kita akan hilang fokus dan hilang tumpuan. pernahkah anda terdengar story sang katak puru yang berjaya mendaki gunung manakala katak2 lain semua satu demi satu gugur dalam pendakian kerana terlalu mendengar kata2 katak2 yang lain di bawah. katak yang menjadi juara itu adalah katak pekak yang tidak langsung mendengar apa yang dikatakan atau cemuhan dari katak2 yang berada di bawah.

teruskan menyokong krmb, jangan hampakan hati kita dengan perkara-perkara yang boleh kita selesaikan secara berhemah dan bertanggungjawab. sokonglah krmb untuk masa depan kita semua.


Budak Baru Belajar

Anonymous said...

KepAda semUA penGUNjUNG BLOg KRMB...

MaSA BiARkaN BerLALU...YaNG lePAS BiaRlaH perGI...paNDaNG keDepaN...InI semUA aDaLAH caBaRan UntUK KIta SeBaGAI PenCinTa KRMB...JaNGAN CaBaRaN meLeMAHkaN seMANGAT daN aZaM KiTa UntUK keMAJUAN KRMB...BaRaNG yaNG rOSaK kaLAU DaH TaK berGUna Kita GaNTI kePaDA YaNG baRU...YaNG peNTINg...KiTA ADa MoDeL UntUK memBeLInYa...MoDeL YanG dIMaKsUDkaN KeinGINaN, keYaKInaN, kesUNGGUhaN DaLaM memBanGUNkaN seMUla EmPaYaR KRMB YaNG TeLaH tersIRAM sedIKIT NiLa...KiTa BasUH BeRsIHLaH IYa...jaDI janGAN keraNA perKARA yanG reMeH meLeMAHkaN semANGAT KiTa UntuK TeruS berjUAnG untUK KRMB...BanGUN LaH kaWaN2...JaNGaN taKUT Di maRaH EmaK Kita laRI RUMaH...keMARAHaN eMAK itU aDa JUga BaIK...jadI kIta KenA inGaT kenaPa eMAK maRaH kiTa...mUNGKiN keRaNa kesIlaPAN yaNG KiTa BuaT taNpa dIseDaRI...BIaRlaH baPA denGAN kerJAnya...YaNG peNTInG tuGaS KiTa seBAGAI aNAK terlaKSana...HaRAP semUA FaHaM maKsuD Sy

CILI PADI

Anonymous said...

sy mohon pendirian dari presiden krmb yang kita sayangi, muhd junidin jamlan untuk mengatakan sesuatu mengenai kemelut ini. tq.

Lintah Darat

Anonymous said...

hii..elo all, wht dis? mcm uru ara sj i tgk..emm i fkir kpd yg mau out dr blog ni, u all fikir blik lah, jgn la wat bgitu..i x rasa pn u all smua d salahkan kan..yg pnt kta smua kmbalikn ktenangn dlm blog ni..

i minta smua bsatu blik ok, xpyh la out dr blog ni, tu kja x matang tau..u all bsatu la blik..i always support krmb forever.

Up Town GuRL

Anonymous said...

orang pengecut ja y akn mengatakn berundur bila ada masalah...bkn sukarelawan aku rs klu stakat mslh y kcik trs berundur..sm2 fkr la kn..setau aku blm pnah ada sukarelawan y bl ada mslh trs betapuk...heran jg la dgn pendirian sesetengah warga krmb ne y nda teguh..kata berjuang untuk kemajuan tp alang2 pl...tertanya2 pl aku apa la tujuan pihak2 y lancang bg komen pandangan itu dan ini,kritik sna cne tapi skrg apa jd..adoh ha.....

-samurai-

Anonymous said...

salam 1 malaysia

sekaranglah masanya untuk kita menunjukkan bahawa kita bersatu...bukan kah selama ini kita sering melaung2kan berjuang untuk KRMB kenapa ketika KRMB perlukan maka kita pula yang lari...

dahulu anda semua mengatakan org yang keluar dari KRMB adalah pengecut. Sekarang saya cabar kamu semua untuk terus bersama dengan KRMB walau dalam keadaan apa sekali pun..Jambatan pernah mengatakan bahawa jgn jadi bacul...so jambatan beaufort jangan jadi bacul lah...

Kepada yang lain2 yg juga berhasrat untuk mengundurkan diri, saya hormati keputusan kamu tetapi cuba dengar apa yang saya mahu katakan..Adakah dgn mengundurkan diri itu akan menyelamatkan maruah KRMB. Bagi saya dengan mengundurkan diri akan lebih mencalarkan maruah KRMB yang gah mempertahankan kebenaran..Adakah dengan meninggalkan KRMB akan dapat menyelamatkan KRMB..kalau itu anggapan anda maka sungguh malanglah KRMB mempunyai ahli yang penakut. hal ini membuatkan saya teringat pada rompakan yang teruk kamu belasah baru2 ini. sekarang apa yang dia katakan telah berlaku. Jika kita tidak mengubag mentaliti kita maka yang akan menerimah padah KRMB kita akan senang2 saja lari kerana kita hanya menggunakan nama samaran tetapi KRMB akan menerima padah (meminjam pendapat rompakan).

Untuk itu saya menyeru kepada rakan2 yang masih mahu bersama dengan KRMB agar terus memberikan pendapat di blog kerana tanpa anda semua blog tak akan ada ertinya..dan saya yakin masih ramai yang mahu bersama dengan blog KRMB untuk terus memberikan pedat. Saya dengan ini akan terus bersama dengan Samurai dan yang lain2 yang masih mahu bersama dengan Blog KRMB...

Hidup KRMB...A JOURNEY TO FUTURE

782734

Anonymous said...

samurai, bell, kahar, suardi, wan n semua geng2 yang lain mari kita sama2 pertahankan KRMB...jgn biarkan ia terus dalam dilema...

inilah masanya untuk kita tunjukkan kesetiaan kita dan juga biar semua tahu kita bukan hanya tahu cakap dan mengkritik saja. Tapi kita juga tahu dan setia bersama dengan KRMB.

782734

Anonymous said...

Small matter jak bah ni..kamu ni kan baru kena pulas telinga sikit sudah mau out dari blog..

sebagai penyokong setia dan ahli krmb, kita patut professional.. jangan selama ini kita bijak berkata2 dan menyatakan itu ini, tapi bila sudah terjadi semacam ini pada blog kamu mengambil keputusan pula mengundur diri.. apa kelas gitu tu geng? tu bukan jantan tu geng, sekarang sepatutnya kita bersama2 krmb di saat kesusahan..

ok lah, aku nda mahu ulas panjang2 karang panjang lagi payah lagi kan..aku harap semua settle di sini..bak kata orang, buang yang kamah ambil yang bersih ok..

Mohd BeL,
x-Penggerak Rakan Muda Beaufort

Anonymous said...

SAYA AKAN BERSAMA KRMB UNTUK SAMA MEMPERTAHANKAN KRMB. SEMOGA KELAB INI AKAN MAMPU BERTAHAN DAN SAMA-SAMA KITA BERUSAHA MEMAJUKAN BLOG DAN KRMB SECARA SISTEMATIK.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

ok sa pn fikir jgk apa kamu kata, sa pun akan stay tuned bsama krmb..mari kita sama2 bsama krmb ok..idupp krmb

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

SAMURAI

SAYA RASA ORANG YANG MEMPUNYAI AGENDA DAN NIAT TERTENTU SEPERTI YANG ANDA KATAKAN ITU ADALAH BUKAN SAYA. SAYA INGIN MENJELASKAN BAHAWA SAYA DATANG KE KELAB INI DAN MENJADI AHLI DAN MAHU MENYUMBANG SESUATU YANG BERGUNA KEPADA KRMB. SAYA MINTA ANDA TIDAK TERLALU SINIS DENGAN KENYATAAN ANDA YANG BOLEH MENDATANGKAN TANGGAPAN NEGATIF DAN TIDAK SIHAT KEPADA PENGUNJUNG YANG LAIN. SEKIAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

sa tfikir sbnrnya klu la pmimpin krmb mcm miss ray, masalah ini tak akan timbul..tu ja sa mau ckp, sa rasa kmu smua fham kan..sa hrp smua kemelut ni tamat d sini saja..

Professor Malam

Anonymous said...

eloo..gud nite smua..eiii noordin sama prof dh balik, ya bagus la bagitu, sia pn hepy, sudah2 la tu ya, kamu sudah balik ni ok la sia hrp kmu dpt pujuk c jmbtn, al-tengok dan saifuddin ii spya dpt bsama kta..eiii jan ba kamu keluar..eiii samuarai garang la hr ni..takut sia..hehehe

Petronella

Anonymous said...

petronella,
sa rasa bgus kta bg masa sama jambatan, al-tengok & saifudiin tu bfikir dulu, sa rasa dorng balik jgk tu nti, yalah kan mula2 ni mcm tkejut lg, lama2 durang ok bah tu, sa hrp pn dorg x tinggalkan kta

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

PETRONELLA

TERIMA KASIH ATAS DORONGAN ANDA. SAYA MERASAKAN MEREKA JUGA AKAN KEMBALI KE BLOG INI. BUAT MASA SEKARANG MUNGKIN KEADAAN MASIH LAGI TERKEJUT KERANA SEMUANYA BERLAKU SECARA MENDADAK DAN DI LUAR KAWALAN. INSYALLAH MEREKA AKAN JUGA KEMBALI BERSAMA KRMB, BERI SEDIKIT MASA DAN GALAKAN. SAYA YAKIN KRMB JUGA MASIH MEMERLUKAN MEREKA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

gud moning..
as a member of krmb, i stay & must give support to our leader. dont say anything abot our weakness. please give u support ok.

Lintah Darat

Anonymous said...

morning..i want to announcement i will stay with krmb. now is our wort time, so we must unity from above and below level...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

helo hapy thursday...

em noordin..thanx noordin 4 ur comment..im not accusing u like dat just giving my opinion based on ur comment..if im wrong then million apologize frm me k..

anyway thanx 782734 for supporting me..we're family rite...eventhough im far frm bft but there's no wory dat iL always keep staying with KRMB...

to petronella..im just stick with my point bout our issue..
anyway keep our family relationship and our unity...
last not least thanx to d govt for giving the govt servants incentive for this coming raya.....keep support our leader...by then obey ur master........(^;*)

Anonymous said...

helo hapy thursday...

em noordin..thanx noordin 4 ur comment..im not accusing u like dat just giving my opinion based on ur comment..if im wrong then million apologize frm me k..

anyway thanx 782734 for supporting me..we're family rite...eventhough im far frm bft but there's no wory dat iL always keep staying with KRMB...

to petronella..im just stick with my point bout our issue..
anyway keep our family relationship and our unity...
last not least thanx to d govt for giving the govt servants incentive for this coming raya.....keep support our leader...by then obey ur master........(^;*)

-samurai-

Anonymous said...

TO

SAMURAI

IT'S OKEY SAMURAI, I HOPE WE CLEAR NOW AND I WILL SUPPORT KRMB UNTIL END OF MY BLOOD. DONT WORY, FROM NOW I WILL GIVE COMMENT IN RESPONSIBILITY AND NOT CONDEMED SOMEONE. I HOPE SALURAN_KRMB CAN BE USED FOR THE REALISTIC SITUATION AND NOT UNDER CONTROL BY EMOTION. THANKS

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

thanks government 4 ur cheer to gov servant. RM500 is so happy to feel good in raya day.

Lintah Darat

Anonymous said...

slmatpg, syukurla blog ni dh tenang, jgn ulang lg k apa2 yg x bek d cni lg..daa

Awana Porto Dui Malaiku