Saturday, August 1, 2009

WUJUDKAN JAWATAN KETUA PENERANGAN KRMB : AHLI KRMB





Tinjauan melalui undian yang dilakukan selama hampir 1 bulan setengah yang dilakukan ke atas semua Ahli KRMB & pengunjung setia KRMB telah memutuskan syor supaya jawatan Ketua Penerangan KRMB diwujudkan bagi mengimbangi untuk tujuan kestabilan KRMB serta melakukan tugas-tugas penerangan mengenai isu-isu yang berbangkit serta mempromosikan semua kegiatan dan aktiviti KRMB kepada semua ahli & masyarakat Rakan Muda khususnya di kawasan Parlimen Beaufort. Berikut adalah hasilan tinjauan tersebut :-


Wajarkah Jawatan Ketua Penerangan KRMB diwujudkan? :-


(90%) WAJAR
(64%) PERLU PERBINCANGAN LANJUT
(02%) TIDAK WAJAR
(02%) TIDAK PASTI


Ahli KRMB telah membuat penilaian dan terpulang kepada pengurusan tertinggi KRMB untuk memutuskannya. Semoga tinjauan ini membawa manfaat yang banyak kepada kemajuan dan pembangunan KRMB menuju ke arah kecemerlangan. KRMB ; A Journey To Future.



43 comments:

Anonymous said...

ya sa stuju, sa mau pigang ni jwatn..hahaha..tiada lah, gila eh..nda mau sa

Lan

Anonymous said...

d cdgkan JAMBATAN BEAUFORT dilntk ke jwtn ini..waahh pengsan woh klu di yg ambik..haha

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

wei puteri xpyh sbut2 c jmbtn tu, bida eh...

Lan

Anonymous said...

Assalamualaikum WRT

bdasarkn suasana skrang, saya rasakan jwtan ni perlu diwujudkan segera kerana byk hal yang mmbabitkn prsoalan bleh d jawb oleh ktua penerang ni tnpa perlu menunggu penggerak mahupun presidenn tampil mberi jawapn, jd ktua penerang mnjdi pghubung lah..ok tu..

Ustaz KRMB

Anonymous said...

Salam,

hyee smuaa ahli krmb, sy say thanks pd u all bg respon yg all out pd krmb n tinjauan ni, sy very proud dpt ahli mcm korg. InsyAllah pkra ini akn didiscuss dlm meeting pgurusn nnti, so u all jgn rsau k nnti papahal ktorang akn umumkn hasil meeting nti. thanks again. just continue u sapot to krmb.

AMT KRMB
2009/2010

Anonymous said...

aluu..
kmi menantikn tindakan & hasil yg lbh mantap dr kpimpinan krmb skang, apapun krmb perlu dikukuhkan skng..kmi ttap sokong krmb wlu apa pn tjd..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

klu jd jwtn ni kna bg pd mrka yg bnr2 lyk, bkn skdr atas kertas jak, ketua pnerangn ni klu ikutkn krusi pns ni, byk cbrn dia ni..
k krmb kn bijak, hrp dpt plih org yg tepat..

Jacjo Jr

Anonymous said...

hii smua, sia pn satuju itu..bgus krmb buat capat..susah skang ni byk org ckp pasl krmb, tu c jambatan tu mau d kasi terang lagi itu..sia setuju...

petronella

Anonymous said...

bah..bila tu meeting lagi? cakap hrtu bulan 8..so jgn pla tunggu puasa br mau meeting...

Saifuddin II

Anonymous said...

Penggerak, Plez wake Up..Dont be shy Ok..we all need your support n plez manage krmb under control, not deliver any solution without any monitoring. thanks

belasungkawa

Anonymous said...

waa sa rsa bgus bwa p meeting dulu, klu jwtn x pntg mesti rakyat krmb tu x suruh pngurusan krmb dgn usul ni kan..sa rasa bgus fkr bgus2 dulu..sa pn x sabar mao tggu apa kata pmimpin kta ni...

Professor Malam

Anonymous said...

sia da cdgn,pa kta krmb lntik sorg ajk dr kp tuk jaga hal ehwal ahli krmb d kp, sia rsa sdih bab xda pn krmb p kp wat tu ni, pgrm pn jrg, syg kmi di cni pn da ada jd ahli krmb, so krmb ptt gak ambik tahu kmi d kp..hrp pmimpn dpt tmbg..sa mhon sgt..

Chard KP

Anonymous said...

iya btol gak cdgn s chard itu, sa pn stuju, bleh la krmb ptmbgkn nti ok..hrp cik pnggerak dan presiden dpt fkrkn..sa suka idea c chard ni

Professor Malam

Anonymous said...

salam2

sori la bkn xmau post komen sy bru blik dr kursus ni..hehehe...br jak round2 blog..
pa2 hal sy nk pgil AMT luk k tuk meting..bb dgr2 program bru nk turun da ni

mis ray

Anonymous said...

Salam...
besar peranan ketua pnerangan ne tau..
jadi kpd yang bakal mjawat jwtn ne,smoga bjaya mjalankan tugas..we all sentiasa support u...

Kazuma_Azuma

Anonymous said...

sia satuju bh jwtn ni, tingu mcm kes c jambatan, ssh krmb mau urus, sia rasa klu ada ketua penerangan ni sia rasa dia bulih jwab ba..tida la bikin panas mcm c jambatan itu kan..

Petronella

Anonymous said...

CIK PENGGERAK, MCMANA LAH PANDANGAN ANDA PULA DENGAN KEHENDAK AKAR UMBI NIE?

Fadzli Rashid
Pilajau City

Anonymous said...

saLAM seMUA,

jawaTAN ni sY raSA tiDAK peRLU keRANA jiKA Mr PresIDEN dan AMT berTANGGUNGJAWAB, mereKA boLEH laKUKAN taNPA perLU meWUJUDKAN jawATAN inI. sY tiDAK seTUJU deNGAN kePUTUSAN tiNJAUAN iNI.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hormati kptusn suara majoriti.

PBB

Anonymous said...

ko sapa jmbtn mau buat kptsn..slama tinjauan ne d buat, ko ada bg ulasan ka??time tinjauan da d tutup baru la mau provok2 urang itu ini...apa hal??nda rasional la ko ne???2 hak pgerak n krmb la buat kputusan.ko tau ka apa fungsi jwtn tu??kalo xtau,ko juz diam n perhati ja...


death^note..

Anonymous said...

xpa kta tgok jk nti hsl kptsn yg d bt pimpinn kta, kta truskn jak bg skngn pd penggerak dn pmimpn krmb kta ni..hrp2 smua ok..

Buronan Cinta
PEKAN BEAUFORT

Anonymous said...

jmbtn,ko jan wat lwk ba, sa tdk ska lwk ko tu, lwk ko bikin sakit ati jak, pa ta ko p tmpt len wat lwk, mana taw ada org ktwa dgn lwk ko tu..ok jmbt, biarla pmimpin kta urus psl jwtn tu, kta ni trima ja ba mna yg d rsakn bek..ko ni kn, pikir ba..

Professor Malam

Anonymous said...

lucu eh komen c jmbtn ni..komen ko smua btaraf jmbtn ja..wkakwakwka

bullock

Anonymous said...

Sy mencadangkan supya jawatan ni d wujudkan dan diberikan kepda mereka2 yang betul2 layak dan mpunyai komunikasi yg baik. bukan d lantik pd mereka yg nda tahu buat keja, merangkak2 lagi mau bergerak..nda mau mcm tu, sy jgk mencadngkan jawatan ni nti mempunyai fleksibilti, mksudnya sapa2 jak yg memegang jwtn ni kalu nda bagus trus jak buang dan ganti yg bru, tiada keistimewaan..macamana cik pengerak? stuju ngan cdgn sy ni?

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

em,bgus cdgn c al tengok tu.....

Buronan Cinta
PEKAN BEAUFORT

Anonymous said...

mis ray aku mo join meting o pjumpaan krmb..lm nda join..huhu..rindu ja rs..owrite ja klu mo wujud jwtn penerangan KRMB..ok apa..spokesperson kelab ba 2..apa la ko jmbatan nda stuju..kolot jg ko ne tau.janji org y pgang jawatan 12 jenis y outspoken kn mis ray...

-samurai-

Anonymous said...

ya..ya..ya..sia sukung pdpt si samurai itu, sia suka ba..hehe

Petronella

Anonymous said...

ui petronella..ko o9 ka..ba chat lu kta ba..

-samurai-

Anonymous said...

salam semua....
sokongan 100%,
sememangnya jawatan ketua penerangan KRMB amat perlu pd masa skg dan seterusnya...
jika ada ketua penerangan pasti ada bironya...jadi wujudkan juga biro penerangan...

biro penerangan amat penting untuk mengrealisasikn misi dan visi kelab.
bertindak sebagai sumber info kepada ahli2 baru,menerangkan pelembagaan kelab...boleh dikatakan biro penerangan adalah perantara kelab dengan masyarakat secara amnya dan kususnya kepada para remaja.
sy yakin jika biro ini direalisasikn,organisasi KRMB sentiasa utuh dan teguh mengikuti perlembagaan kelab...



SUKARELAWAN
"dahulu,kini dan selamanya"
by'TOK'KEN 5'

Anonymous said...

YA CADANGAN DARIPADA AHLI KRMB UNTUK MEWUJUDKAN JAWATAN KETUA PENERANGAN ADALAH TETAP MEMANDANGKAN SUASANA TIDAK MENENTU PADA MASA INI. KRMB SEKARANGA MELALUI ZAMAN PENUH CABARAN, JADI MARILAH KITA SOKONG USAHA DAN CADANGHAN INI..HIDUP KRMB

Duta KRMB di Taman Wawasan

Anonymous said...

salam perpaduan bt ahli2 kelab...

1. tentang jawatan ketua penerangan..
-setuju jg memandangkan keadaan skg ni tp sy x nk la just lntik cmtu jak biar AMT krmb yg bt keputusan...sy akn bg nasihat mana yg ptt...

2. tentang pusat kegiatan...
-actually pusat kegiatan kita kena kt JBS tp sy x stuju sgt2 la bb mana yg pnh g opis 2 tau la cmna keadaannya..so 2 3 arini sy mencari2 la jg kwsan yg ble djadikan pusat n smbil2 tu minta bntuan parlimen tp sygnya bt msa ni parlimen pun xda tmpt..yg ada pun kadar sewanya mhl sgt da mececah ribu jg la.

pa2 hal nnt sy post komen g k...blik2 dr kursus ni x sihat sgt..tq pd yg bg cdangan tuk pusat kegiatan..cdgan anda suma sy hrgai n ada dah sy listkan tuk tindakan slnjutnya..tq

mis ray

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

puteri sungai manis,
jgn ko tlalu bfikirn stereotaip, klu x pentng jwtn ni xda parti poltik n organisasi belia wujudkn, jgn men sebat je ckp tu, ko ni mmg kantoi la sj mo popular..lalala

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

thanks mis ray bg feedback, sy hrp smua prancangan ni akan bjln lncar & mjd realiti..thanks

Lan

Anonymous said...

aiseymen, mula2 c jambatan, pastu c din sama cil, diikuti cili padi, skang puteri sungai manis pula yg beraksi menggagar krmb ah..ko ni puteri sdhla tu, penggerak kita pn da jwb, nda pyh la ko bising2 ah..nada modal ko tu sebenarnya..

yeyey

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

RAHSIA DI SEBALIK JAMBATAN,

jambatan oh jambatan,
ko ni org dr mana pn aku xtau, ada2 sj nda kana d mata ko kan, smpi org mau lantik ketua penerangan pn ko ckp krmb xtahu wat keja..ni lah aku mo ckp ah ko ni org zaman purba, napa ko x cdg ja presiden pegang smua jawatan dr timbalan smpi ahli majlis tertinggi, krmb ada sorang jak pmimpin tunggal..kali kalu ko jd presiden ko mau wat mcm tu kan, ko x pnh fkr ka sdikit psl kepntingan krmb skang sdh tejejas di sebabkan ko, ko la punca segalanya2 kan, aku minta krm wat meeting nti bncgkn c jmbtn ni apa dia mau, mgkn dia mau jwtn ni tp dia dgr ada org lain yg akan dpt, tmbh2 lag pengerak pn xkn pilih dia sbb dia x lyk sebb tu dia sgja ckp mcm2 d sini, apa ko rasa jmbtn, tbongkar kan rahsia ko...

Saifuddin II

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ko memng rockerz la saifuddin, sy mahu kamu..hahahaha...

The DumbleDore

Anonymous said...

pa ta krmb lntik c jmbtn jd ktua pnerangn ni kn, bg la dia kuasa sket br dia thu susa sng ada tgas ni, hrp presiden dpt fikirkn ok..

nda sbr mo tgk c jmbtn btugs sbg ktua pnrgn krmb..hahaha..lucu eh ko ni jmbtn...

Up Town GurL
Beaufort Jaya

Anonymous said...

salam perpaduan buat ahli2 krmb...

hahaha sy g kursus induksi la..tp ada jg bincang pasal blog ni...
mcm2 jg puteri sungai manis ni...

mis ray

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.