Friday, August 28, 2009

RAKAN MUDA RAMADAN DI MASJID KEBATU


Mari kita ke Masjid Kebatu..................


Assalamualaikum WRT & Salam Ramadan,

Seperti yang dijanjikan, Program Rakan Muda Ramadan Tahun 2009 Peringkat Kawasan Parlimen P.177 Beaufort akan diadakan seperti ketetapan yang berikut :-


Tarikh : 29hb Ogos 2009
Venue : Masjid Kebatu, Beaufort, Sabah.
Masa : Program Bermula Selepas Solat Zohor


Berikut adalah antara pengisian Program Rakan Muda Ramadan kali ini :-

* Tadarus Al-Quran
* Khatam Al-Quran
* Majlis Berbuka Puasa
* Solat Asar, Maghrib & Isyak Berjemaah
* Solat Sunat Tarawih
* Ceramah Keagamaan


Program ini dijangka adakan dirasmikan oleh Ketua Menteri Sabah, YB Datuk Ser Musa Hj Aman dan turut akan dihadiri oleh pemimpin setempat antaranya YB Datuk Seri Panglima Lajim Ukin, Timbalan Menteri Perumahan & Kerajaan Tempatan Malaysia merangkap Ahli Parlimen Beaufort yang juga Penaung KRMB dan YB Dato' Hjh Azizah DSP Hj Mohd Dun , Menteri Pembangunan Masyarakat & Hal Ehwal Pengguna Negeri Sabah merangkap ADUN N.25 Klias serta pemimpin-pemimpin dan pegawai kerajaan pusat dan negeri yang lain.

Jadi kepada semua ahli KRMB, kehadiran anda adalah amat dialu-alukan dan semoga kita dapat sama-sama memakmurkan lagi Masjid Kebatu dengan menyertai setiap program yang telah direncanakan. Datanglah untuk mencari sinar keberkatan. Salam Ramadan......



52 comments:

Anonymous said...

bah sukur tah akhirnya jdi jua kana bt dm masjid kabatu, bah kamu dr kamu lepak2 d bastop atu nada paedah kan main gitar saja, dari kamu menghauskan kasut kamu bershuffle nda ketantuan atu, dr kamu tidur di rumah bekuruh2, baik tah kamu ke masjid kebatu isuk, dapat pahala FREE..makan FREE...hehehe..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

KEPADA

SEMUA AHLI KRMB

SAYA MENYERU KEPADA SEMUA AHLI KRMB MARILAH KITA SAMA-SAMA KE MASJID KEBATU ESOK UNTUK SAMA-SAMA MEMERIAHKAN PROGRAM TADARUS AL-QURAN DAN RAKAN MUDA RAMADAN DI SANA. CM DATANG TU....

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

hehe..nakal la ko ular sawa..ba sa p masjid dulu semayang jumat ba..nti sa msuk lg blog ni..

Professor Malam

Anonymous said...

chayo2..jum reremei ke kebatu..chayo2..

Sifu Bukit bendera

Anonymous said...

eii senyap jak blog ni hr ni..mana pigi cili padi arr..eii

Petronella

Anonymous said...

heloo..
which part kebatu? i think i want to the rakan muda program tommorow if i free..

One In A Million Teen In Sipitang

SukarelaONEbeaufort said...

kepada semua ahli krmb adalah dijemput untuk mengunjugi laman blog sukarelawan beaufort di www.sukarelaonebeaufort.blogspot.com. sokongan dan kerjasama anda amat kami hargai..

ADMIN BLOG SUKARELAWAN

Anonymous said...

ALa Pet SOrILaH...lamBaT masUK BlOG...Sy P CNF BaH tadI BelI BaRANg...Ko suRender Ka aWAL tidOR...MaNA Ko...

CILI PADI

Anonymous said...

cili padi, sa isuk p masjid kebatu, ko p ka? ehe

Professor Malam

Anonymous said...

eloo cili padi, sia tingu gerak khas ba nie..sia suka drama ni, ko p cnf ka td pula..byk beli brg? nda tingu gerak khas?eiii best ba..

Petronella

Anonymous said...

thanks pleh kg kebatu jd pilihn jbs wat pgrm rkn mda ramadan..

eXoZ eXora

Anonymous said...

Salam ramadan,

syukur alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT kerana kita msh lg bnafas & dpt beribadat kpd Maha Kuasa spnjg bulan ramadan tahun ini. Rasanya sudah lama aku tidak mengunjungi blog ni kerana aku ada sedikit perkara yg perlu ak bereskan.

seperti biasa, aku sudah membaca & mengikuti perkembangan semasa blog ni dan aku sudah maklum ada sedikit panas pertengahan minggu ni. tapi tidak apa, bagi aku itu tidak penting dan tidak perlu difikirkan semua pihak kerana apa yang lebih penting ialah survival blog krmb ini dalam merentasi cabaran dan dugaan yang mendatang.

aku begitu terkejut sebenarnya apabila mengetahui bara api adalah cili padi, bagi aku ada sedikit kekeliruan kenapa cili padi perlu melakukan penyamaran sedangkan menggunakan nama cili padi lebih sesuai memandangkan cili padi sudah pun di kenali di blog ni. tapi siapa la aku mempertikaikannya kan kerana cili padi lebih tahu apa maksud tersirat disebalik tindakannya itu.

kepada mr presiden krmb, aku masih belum bpuas hati kerana presiden kita masih belum mesra lagi di dalam blog ni, hanya muncul dengan perutusan khas tapi tidak pernah memperdulikan semua komen dan pendapat kami sebagai ahli krmb. lihatkan cadangan program yang diberikan oleh ahli krmb tidak direspon langsung, ibarat menabur air ke dalam sungai, mcam sia2 sahaj cadangan yang diberikan.

begitu juga dengan miss ray, walaupun aku sudah berpuas hati dengan perkembangan miss ray sekarang, tapi cadangan program yang kami lemparkan seperti yang diminta tidak pun di respon, sekurang2nya ada jugak jaminan yang cadangan program yang kami utarakan itu akan di ambil take note untuk di perhalusi.

kepada siapa2 di dalam blog ni sekadar untuk mencari publisiti murahan dan mahu popular, aku rasa di sini bukan tempatnya,apa yang saya perhatikan budaya teguran membina dan sihat semakin terhakis di dalam blog ni, sekarang ni hanya yang tinggal budaya 'mahu menjadi hero' yang dilakukan oleh sesetengah pihak. ya minta maaf kalau ada yang terasa atau ada yang tidak bersetuju, tapi kalau tidak ada angin, masakan pokok boleh bergoyang.

apapun aku tetap menyokong semua perkara yang baik untuk semua. jangan abaikan kebajikan ahli krmb yang selama ini memberi sokongan tidak berbelah bagi. pesanan saya kepada kepimpinan krmb, usah menutup mata pada semua ahli krmb, usah berlagak berkuasa jika berhadapan dengan persoalan,usah meninggi diri apabila sering dipuji. jangan menjadi pak kaduk, menang sorak kampung tergadai.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

kpd smua org kuat krmb, sy tgk kmu nti dtg ka x p masjid kbatu, jgn wat malu klab k sbb sy knl sapa pmimpin krmb, jgn wat sruh org dtg tp amt krmb x dtg, tu keja org xda amanah namany tu..sy akn tgk krg..

Saifuddin II

Anonymous said...

seLAMAT menYAMBUT buLAN raMADAN & seLAMAT berPUASA saYA ucaPKAN...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

aik jmbtn, ko ada dh, naa..ko jgn wat hal lg k, ak jurus ko nti guna jurus tok batin..wakaka

LAN

Anonymous said...

owh my good..
jambatan dtg balik..
i tdk pcaya........

UpTown GuRL

Anonymous said...

sy mhn rompakan & budak baru belajar utk trus braksi dlm blog ni, sy mhn jgk cili pdi & jambatan dpt tmpilkn imej & disiplin yg baik dlm blog ni...

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

salam...

khas buat budak baru belajar....
sy minta maaf bkn x mo reply korg punya idea tu tp skg ni sy tgk susun la pa yg patut di buat lgi pun sy cm ko jua ada bberapa perkara yg perlu dbereskan....jan komen tnpa selidik luk...2 3 ari ni sy bz skit urus tadarus n pusat kegiatan demi krmb jua....lagi pun internet kt tmpt sy pun line dia cm "tenat" jak ...plz la jan bt sbarang andaian tnpa selidik ok....

mis ray

Anonymous said...

HeLLo jamBataN...Pa KhabAR...JaDI MaCAM CerIta KItA NI...KiTa Buat YanG TerBaIK Untu BloG Ni K...MaRI KITa KasIH HurU HaRA BloG NI denGAN PuJI-PUjI DaRI LUaR...SUpaYA BlOG Ni NaMPaK MaNTaP daN seLeSA Di LaYARI...BudaK BaRU BeLAJaR Sy GuNa BARA API BukaN MaHU CaRI PUPBLiSTI ATAU NaK CaRI NaMA...SY AdA TuJUAN TeRTeNTU UntUK MIsI SY...TaPI HanYA BeBeRApa ORanG Je YanG TaHU tenTanG TU...TaPI Apa2 HaL MaRILaH KIta BeRGanDing BaHU MenAIKKaN naMA KRMB dIMATA SeMUA KRM dI seLUruH MalaYsIA...


CILI PADI

Anonymous said...

iya li itu pakai misi-misi

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

BDAK BARU BLJAR

KALAU KAU XPUAS HATI DGN MS PRSDEN DGN MIS RAY BGUS KAU YG AMBIL TGAS DORG MGKIN DI SNA BRU KAU THU MCM MNA SSHNYA MENGURUS PROGM DN NK
BERMESRA DGN KRMB2 YG LAIN OK..



KRMB

Anonymous said...

ayoyo..sa nda sangka pla c jambatan sudah balik..aduuh..sa rasa mau pitam pla..jambatan oh jambatan..uhh lazer tahu c budak baru belajar ni...

Professor Malam

Anonymous said...

ba mari la p masjid kebatu wei..

LAN

Anonymous said...

ciLI paDI, jiKA daHULU kiTA berSENGKETA daN perNAH beKERJASAMA, daN sekARANg saYA muNCUL unTUK mereNTASI kuALITI, saYA berAZAM maHU menJADI bukAN yaNG diBENCI daN bukAN juGA YaNG diSAYANGI.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

salam ramadan,

aku bersuara bukan untuk memalukan apatah lagi mahu memjatuhkan reputasi siapa2, aku hanya insan biasa yang mahu krmb yang kita syangi ini berkembang pesat dan maju umpama sebutir permata yang bersinar dan berkilat.

untuk menjadi sebuah kelab yang berjaya, amalan budaya puji memuji dan bodek membodek bukan caranya. tanyalah kepada mereka yang semua sudah berjaya semuanya menempuh kesengsaraan sebelum beroleh kejayaan. lihat presiden john f kennedy, tidak bersekolah kerana miskin dan di hina, tapi menjadi presiden USA yang paling berjaya dan paling disayangi, lihatlah tun dr mahathir, pernah tidak makan dan rugi berpuluh ribu ringgit perniagaan kliniknya lantaran selalu memberi rawatan free kepada pesakitnya yang rata2 orang miskin.lihat lah pencipta lampu, 999 kali mencuba dan yang ke 1000 baru lah berjaya.

buat pimpinan krmb, bukan semua anda tidak bagus dan bukan semua anda bagus. setiap manusia ada mempunyai kekurangan dan kelemahan maka perlu ada pelengkap untuk menutup ruang kelemahan tersebut. jika dianalisis prestasi krmb, sememangnya membanggakan tapi apalah erti pada rasa bangga jika kita terus alpha dan terus dibuai mimipi2 indah yang akhirnya memakan diri sendiri.

miss ray, aku mengerti kesusahan mengendalikan tugas yang sememangnya berat, bak kata Dato azalina, menjaga remaja dan orang muda lebih susah daripada menjaga golongan manusia yang lain.cabaran sentiasa menimpa dan untuk itu perlu kita bersikap terbuka dan membuka ruang keseluruhan untuk kita saling ingat mengingati dan mantap memantapi.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

waduh..ngakk sangka blog ni jadi bisa blog bermadah pujangga..eheh..ngak apa, yang penting ngak ribut2 lagi

Budiman Santoso

Anonymous said...

eiii c jambatan ada sia hrp ko jambatan jg bt pkara lama, sia pulas talinga ko kalau ko wat hal lg ya..sia puasa hrni tahu..heheh..mana samurai, dia mana berani puasa tu..eiii

Petronella

Anonymous said...

mis ray mna kau mhilang uda ko knyng ka 2..


KRMB

Anonymous said...

BuKan SuSaH kaLAu MaHU kaSiH maJU KRMB seBenARNya...

1. KomiTmeN dARIPada SeMUa JaWatANKUasa KRMB...
2. BuaT mesYUaraT seKUraNG2Nya SebULaN seKALI...
3. RaNCanG aTaU BuaT taKWIM unTuK aKTiviTI seTiaP taHUN Atau AktiVItI tahUnan...
4. PerJUMPAaN seKUranG2Nya 2 kaLI seBUlaN...
5. BuaT aKTiviTI keMasYaraKaTAn AtaU KeBAJIKaN seKUranG2Nya 2 BuLaN seKAli...

DaN BanYak Lagi YanG BoleH DIraNCanG sekIRaNYa aDa KerjaSAma darI semUA AhlI jaWataNKuaSa aTau aHLI KRMB...DI MaNA aDa KeMahuaN di Situ ADA JaLan...

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

salam perpaduan...
alhmdlh selesai da program d kebatu..tinggal 1 g program...nk bt kt na pla ek ada suggestion ka..

budak baru belajar..sy pun baru bljar ni bru nk tau mgurus bb slma ni da besa ikt arahan...baru nk bljr kwn ramai2 bb slma ni kwn tu x ramai sgt...baru nk kenal perangai remaja yg plbagai ragam ni..pa kurg tu tmbh tp jan la dikata....

mis ray

Anonymous said...

sa tdk nmpk 1 org pn ajk krmb td d masjid kebatu, sa x tahu samada sa yg mmg x jmpa dorg atau mmg dorg x dtg sa xtahu, tp sa lgsg x jmpa..kcewa sa gini...

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

TAHNIAH MISS RAY ATAS KEJAYAAN PROGRAM YANG PERTAMA TADI,BERSYUKUR KEPADA ALLAH SWT KERANA DENGAN IZINNYA JUGA MAJLIS TADI BERJALAN LANCAR. SAYA MOHON KEPADA MANA-MANA PIHAK AGAR TIDAK MENGERUHKAN KEADAAN DAN JANGAN CUBA-CUBA MEMBUAT ANDAIAN YANG TIDAK BERASAS.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

salam perpaduan...

prof..sbnrnya tadarus tu d urus le pihak masjid (ajk masjid)...dorg yg atur..sy just bg program kt durg n durng laksanakan tp sy pun ambik peranan jg...sy g sana td ma cik liza...bt pengetahuan suma..x la suma program kita kena pgil sukarelawan...salah satu tugas sukarelawan ni tujuannya adalah membantu pyelaras mlancarkan program..tp x la suma program..tuk khadiran sukarelawan g program ni adalah bebas sy x pksa durg..if nk dtg datang la...if x mo x per la...
sy paham jg bb bkn suma sukarelawan or amt tu bkn free spanjg masa...

mis ray

Anonymous said...

ya ba prof, ko ni prof slalu slh sangka..nda baik prof bulan puasa ni x baik sangka..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

waduh..gue ada tjumpa miss raya kelmarin..gue mau tegur tp gue malu dong..waduh2 prof mlm, ngak bisa kamu bkata begitu, udah deh..

Budiman Santoso

Anonymous said...

jgn mcmatu bah prof mlm, ko nda tahu cerita kan jgn plang ko ckp lepas jak, tanya dulu miss ray atu sebab miss ray ada di tempat program dan lebih tahu dr ko..kan sudah ko tsalah sangka..baik ko hati2 lepas ni

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

oo..mis ray,mcm tu ka..sa bukan apa, sa mau tgk pemimpin krmb ni wat keja, sa blum ada kesempatan lg tgk, tu yg sa cakap tu..miss ray jangan marah sa ah, nti sa kena gantung admin plak..alala..bidanya sa gitu klu kena gantung...

Professor Malam

Anonymous said...

salam...

emm xda pa la prof sy x da la nk mrh2 ni...skg ni sy rasa lbh bek bterus terang kan? dri diam jak..dulu sy diamkan byk "sangkaan" buruk yg kuar so sy da xmo lg pkara cmtu berlaku..

mis ray

Anonymous said...

hahaha..takut jgk ko prof kna gantung..hehehe

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

kta kna brani bkata jika itu kbenarnya prof..sbb manusia ni lbh sng d puji dr d kritik..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

APa2 PUn TahNiaH laH dI ATAs ProGraM taDarUs tu...Miss RaY...APa2 PuN GuA caYA SaMA Lu...CIK LIZa...BiLA MO beLANJA...


CILI PADI

Anonymous said...

kejAYAAN di maSJID kebATU merUPAKAN hadIAH kepADA semUA ahLI krMB, munGKIN ramAI yanG nDA taHu seBENARNYA ramAI ahLI krmB haDIR cuMA seBAB tiADA proSES penDAFTARAN dijaLANKAN, jaDI suKAR unTUK menGENALPASTI yaNG maNA ahLI kRMB..saYA haRAP jaNGAN meMANDANG renDAH paDA setIAP aPA yaNG diLaKUKUAN oleH krMB..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

SAYA UCAPKAN TAHNIAH KERANA KEJAYAAN PROGRAM PERTAMA RAKAN MUDA RAMADAN NI. JADI BILA LAGI PROGRAM KEDUA DAN DI MANA? BERUNTUNGLAH TEMPAT YANG DIPILIH NANTI

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

hii jambatan..jgn nakal2 ya nti sia marah..

Petronella

Anonymous said...

ya sa pn mau ucapk tahniah pd kjyaan pgrm rkn mda ramadan krmb ni..sa dgr masuk news radio sma tv..wah grand gitu..hehe

Professor Malam

Anonymous said...

steady bro...jmbtn steady ko

Bullock

Anonymous said...

kamu jgn byk ckp d blog ni..kmu nti pgrm rakan muda ramadan kedua nanti kamu datang la, jangan men cakap ja d blog ni tp bila di jemput xmau datang..

Limau Manis

Anonymous said...

limau, bkn x mo dtg tp keadaan x mngizinkn sbb org len pn ada planning sendri kan

Saifuddin II

Anonymous said...

knapa blog ni smakin boring dan membosankan ek...mcm ada yang kureng jak kan...

Puteri Sungai Padas