Sunday, August 16, 2009

PERUTUSAN KHAS PRESIDEN KRMB SEMPENA ULANG TAHUN KE 2 KRMB


Dirgahayu KRMB......


Assalamualaikum WRT & Salam Rakan Muda,

Bersyukur kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia & rahmatnya pada hari ini KRMB meraikan ulang tahun ke 2 penubuhan KRMB. Tahniah saya ucapkan kepada seluruh warga KRMB atas pencapaian ini dan saya mengharapkan agar kekuatan kita sebagai sebuah kelab yang matang akan terus diperkukuhkan demi kepentingan ahli dan komuniti muda di kawasan Parlimen Beaufort ini.

Tidak lupa, saya juga mengucapkan tahniah dan ucapan ribuan terima kasih kepada Cik Rayyana Amsir, Penggerak Rakan Muda Beaufort atas sokongan, dorongan dan komitmen yang diberikan selama ini kepada KRMB. Sesungguhnyan usaha dan tenaga yang dicurahkan selama ini amat berbaloi dengan pencapaian KRMB yang sememangnya sebuah kelab rakan muda yang pantas menerobos ruang kecemerlangan bagi menjana serta melahirkan generasi muda yang berwawasan, berketrampilan dan berkebolehan.

InsyAllah, tidak lama lagi kita akan memiliki sebuah Pusat Kegiatan Rakan Muda kita sendiri. Saya cukup berterima kasih kepada Cik Rayyana kerana begitu serius dan berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan kita mempunyai sebuah Pusat Kegiatan Rakan Muda. Untuk pengetahuan semua ahli KRMB, Pusat Kegiatan ini kelak akan menjadi pusat aktiviti dan program Rakan Muda dan menjadi pentas untuk kita bersua bagi memastikan garapan program yang dicanang menjadi kenyataan. Selain itu, pusat ini juga akan menempatkan Pusat Siber Rakan Muda Beaufort, Pejabat Penggerak Rakan Muda Beaufort dan Pejabat Urusan KRMB.

Buat semua ahli KRMB, marilah kita meraikan ulang tahun ini dengan penuh keinsafan, tawaduk dan bermuhasabah diri kerana hakikatnya kita masih banyak lagi kekurangan yang perlu diperbaiki. Bersatulah kita untuk menjamin kesinambungan KRMB sebagai sebuah kelab yang berdikari dan berdedikasi kepada komuniti Rakan Muda akan terus kekal. Saya mengharapkan budaya perkongsian idea, pendapat dan kritikan yang membina dan spiritual akan terus mekar dalam hati semua ahli KRMB. Teruskan sokongan kepada KRMB.


SELAMAT ULANG TAHUN KE 2 KRMB,
KRMB :- SATU PERJALANAN KE MASA DEPAN.

Yang benar,

MUHD JUNIDIN JAMLAN


111 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

eii mr presiden..ya sia akan trus myokong krmb..krmb tbaik..

Petronella

Anonymous said...

caya la joe...nant krm slm PA ko ar..hehehe..

pet lm nda chat ma ko..hehehehe..

chayo2 KRMB...

-pengangguran berjaya-

Anonymous said...

sY menYARANKAN prESIDEN leBIH raJIN menGUNJUNGI blOG ni..haRAP maKLUM..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ya tn presiden, sma2 jgk kt majukn blog & krmb ni, sa ttp skng ko sbg presiden kmi..

Professor Malam

Anonymous said...

astaga, c jambatan buli2 jd juara carta,tp tdk apa aku ok sj bah..kekeke

Saifuddin II

Anonymous said...

salam perpaduan..

tahiah krmb..tq jua mr.presiden sbb telah membuktikan pada suma yg kita mang kamceng hehhee...aduii admin ada ka ko msk kan sy dlm crta huhuuh....bkn xsuka tp da tggungjawab oo msk blog heheheh...harap2 pasni sy xmsk g la lam carta haha..bg pluang kt pgunjung len..

buleh kali ar..b4 that tq la pada semua krna msh still wit krmb...

mis ray

Anonymous said...

tiDAK aPA miSS rAY, sY raSA baGUS juGAK miSS raY maSUk caRTA, nanTI aDA puLA piHAK senGAJA menCARI haL naNTI, nanTI mISS raY keNA caKAP nDA raJIN maSUK bLOG pulA macAM preSIDEN dan AMT nYA yaNG jaRANG maSUK tU kaN...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

halu..slmt ptg smua warga krmb, wah pnjg lebar presiden kta bkata2, smoga kta trus bjya..marila kta bsatu utk krmb

LAN

Anonymous said...

jum kwan lepak d comwel, sia sama al-tengok al-tegur tgh online neeee....jummmm ba..

Up Town GuRL

Anonymous said...

hye smua, trma ksh pd presiden sbb bg jminan & komitmen, nda sbr ba mau p pusat siber tu, tu rmi2 kta kmpl bes kan..ba sy trun pla carta ar..nda buli jd ni..heheh'

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

ya sy stuju sma c jmbtn,miss ray kasi masuk jak, biar smua thu yg pgerak kta rajin p blog, slalu lawat..nada point lg c kerabu manggalah sesat dr sarawak tu mau hentam miss ray, bong--ngok la pgerak srwk tu smpi skng teda khbar trusss..

al-tengok al-tegur SDN BHD..

Anonymous said...

SALAM,

TAHNIAH PADA JAMBATAN BFT SEBAB JUARA CARTA MINGGU NI, SAYA INGAT CILI PADI YANG JUARA..APAPUN SAYA TERTARIK DENGAN PRESIDEN PUNYA PERUTUSAN NI, SEMOGA KRMB TERUS MAJU..BETUL KA PRESIDEN ADA PA? BETUL KA PENGANGGURAN BJYA? SAPA PA DIA, HEBAT ADA PA DAH PRESIDEN KITA..EHEK..

K, SMOGA KRMB MAJU DAN JAYANYA

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

eloo..eii jatuh truk pla sia dlm carta kan..hehe..xpa la, sia bkn kisah pn, yg pntg boipren sy c samurai msh suka sama sia..hehehe

Petronella

Anonymous said...

thneah pd presden & krmb, smuga sukses slalu..nda msuk carta pla kn sy minggu ni..ekkeke

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

mangkali jg 2 ada PA nordin mat top...hehehehe..klu ko tau krm slm ma dia ar..mo pl sa knl dia tau...rupa ny ko pl tu kn nordin..ciz lmbt sket aku detect ko r..

-pengangguran berjaya-

Anonymous said...

caya la pet..psl ko sk sa la sa mc sk ko...hehhee..teda pl nama samurai wujud d carta bru kn..bgs lg ko pet ada lg nm ko ba...mmg pngunjung setia la ko kn pet...

-samurai da great-

Anonymous said...

hehe..hi samurai..iya,mesti bah sia stia sama ni blog,tp minggu ni mmg sia jrg sket msuk blog dr minggu lps, ada keja bah..sia rindu owh sma ko samurai..hehehe

Petronella

Anonymous said...

PENGANGGURAN BJAYA NDA KN KO X KENAL SIAPA NOORDIN MAT TOP..EHEHE

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

aluuu..tabik mr presiden..lalala

Professor Malam

Anonymous said...

uina joe nda pcya ba member ak pndi bkata2 pla kan..
janji rock kn joe..
mis pla aku carta minggu ni, teda apa,kerja luar kwasan,minggu dpn aku masuk ni carta..haha

Duta KRMB di Taman Wawasan

Anonymous said...

ciLI paDI, aPA kHABR kO? nDA kAN kO inSAP suDAH deNGAN keNYATAAN c MusaNG berjANGGUT tU?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

pengUMUMAN,

namPAKNYA seTELAH diDESAK, terNYATALAH seORANG penGGERAK saRAWAK yaNG berNAMA kerABU maNGGALAH teLAH meNIPU dirINYA senDIRI daN meNIPU penGGERAK seRTA KRMB kerANA berKATA beLIAU aKAN berSMS denGAN penGGERAK kiTA, taPI maLANGNYA hiNGGA kINI tiADA aPA2 yANG berLAKU. inILAH aKIBAT kaLAU muLUT ceLUPAR daN penGECUT. perMOHONAN maAF seCARA terBUKA yANG diMINTA olEH sY daN nOORDIN maT tOP juGA tiDAK diENDAHKAN olEH kaRTUN iNI. jaDI deNGAN inI sY menGISYTIHARKAN seSUNGGUHNYA c kerABU maNGGALAH adaLAH deNGAN inI seCARA seNGAJA maHU bermUSUHAN deNGAN krMB dAN diA juGA aDALAH seORANG maNUSIA yaNG tiaDA maRUAH. sekIAN TQ

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

salam perpaduan...

jambatan da la tu..lupakan jak durg2 tu...kita biarkan jak dia gan labu2nya...yg pnting mana yg bek kita ambik yg x elok lupakan jak...jadilah ahli krmb yg tabah,berani serta matang...

mis ray

Anonymous said...

miss ray, jgn risau, rasanya lps c jambtan sdh umum mcm gtu, kita dh fhm kan dan tdk timbul lg lah cerita psl pgerak ngok tu..sa pn panas bah miss ray tp tu pgjaran tuk dia spya lbh bhati2 lps ni..

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

MISS RAY

TIDAK APA MISS RAY, TU SEBAGAI PENGAJARAN KEPADANYA DAN KEPADA MANA-MANA PIHAK YANG BERHAJAT MAHU MEMBUAT KACAU DISINI. KEPADA YANG SUDAH PASANG NIAT, BAIK KAMU BATALKAN SAJA NIAT KAMU TU.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

HeLLo KemBali...MasUK JuGa Sy Kat CarTa Tu...Tq AdMin...TaPI itu Tak PeNtinG BagI sy...YanG PenTINg bagI Sy...IaLah aPa YanG sY MaUKan SeLAma inI sUDaH meNJadim KeNYataaN...PeRTama penGeraK dah KeRap MasUK Blog...keDUa PresideN pun DaH Mula MenJenGUk Blog...AHLI KRMB laIN Pun Dah MUla masUK Blog...TaPI masIH BeLUM CUkuP Lagi KalU MasUK Blog seKALI SEkaLi...KaLAu Boleh DaLam seHari sekaLI pUN syuKURlAH...

KePAda JamBatan TahnIah Ko JuarA CarTa MinGGu Ni... bagI sy...Sy tak Mahu tu seMUa...Sy Nak seMUa aMt KRMB TerLIbaT DalaM MeRamaiKan Blog Ni...JanGAn TidUR Lagi BanGUN Dan Terus Bangun...JanGan BiaRKan ORanG laiN mendaHUlUi KiTa...Dan JanGan BiarKan KRMB TerTinGGaL OleH KRM yaNG LaIN...BukTikan YanG KRMB BoLEH...Kita BOleH...BEaufort BoleH...We Are The Best...

CILI PADI

Anonymous said...

HeLLO JaMBatan...KaLAu seTaKat UCaPan MUSang BerJanGGut Buat2 aLIm Tu...BeLum Lagi Sy kecUT...KRraNa KebenAraN itu BUkan terleTak PadA dia TaPI Niat KiTa...TujUAn KiTa...itu yanG PentinG...AdA KalAnya Kita KeNa MenGutuK OtranGB Untuk MenYeDarkan TaPI Bukan BerTUJuan MenJatuhkAn DaN MeMalUkan...APa2 Pun Tuhan LeBIh tahU apA YanG Sy LakUkan...Itu Saja...

CILI PADI

Anonymous said...

haluuu..morning..

Up Town GuRL

Anonymous said...

petronella : wa bz keja sda ko ar...gud2 pkmbangan mnarik..waisey c pet rindu sa ba..ui kamurang km bc 2 c pet rindu sa..hehehe..na jan lg kamurang pg pok2 dia ar..ngahngah...

noordin mat top : ak br dtect lmbt pl pickup ak ba..ko tau la enjin baru ne ada lmbt sket..hehehehe...

-samurai-

Anonymous said...

morning uptown gurl..

Anonymous said...

seLAMAT paGI seMUA..cILI paDI, baGUSLAH kaLU kO caKAP beGITU, sY puN tiDAK menGEJAR keJUARAAN caRTA krMB tU, kaLU sY nDA maSUk pUN nDA aPA..kiTA puNYA maTLAMAT yaNG saMA tAPI caRA kitA teTAP berBEZA.. kaTA2 & teGURAN sY tiDAKLAh sePEDAS maNA kaLU benDA yaNG sY caKAP tU tiDAK beTUL kaN..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

kcak la jambatan beaufort....nda keja ka pg2 ne jambatan..?

-samurai-

Anonymous said...

sY tIDAK soMBONG lAH saMURAI, sY haNYA menJALANKAN tugAS sY seBAGAI aHLI yaNG saYANGKAN krMB. sY harAP saMURAI terUS menYOKONG krMB waLAUPUN berADA di negri yaNG maNA penGGERAK raKAN muDANYA meMBUAT haL daN tiDAk berADAB deNGAN peNGGERAK kaMI

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ko lek ja 2 jambatan...dun wory ak sntiasa sapot KRMB ba..ko tau jg kn aku stat dr mn dl..
psl binawe y knun2 ngaku PRM swak 2 mmg celupar urg 2..brani2 ny ngaku..kin malu ja..nant klu ada lg dia mncul d blog ne lakas2 sound ar..mo jg ak cr sapa pya keja 2 tau..

-samurai-

Anonymous said...

setAKAT nI, beLUM aDA laGI reSPON darIPADA kerBAU maNGGALAH tU, yaLAH suDAH diA buANG aIR bee-SAR diA dijaLAN nDA kaN diA nGAKU puLAK tU haSIL keJA dIA kAN. orANG berSALAH nIE terUS aKAN raSA berSALAH daN sy daN raKAN2 di krMB tiDAK aKAN meMAAFKAN diA seLAGI dIA tIDAK meMOHON maaF pADA kaMI daN penGGERAK kaMI.perBUATAN diA iNI aDALAH perbUATAN daRI seORANG yaNG tiDAK berMARUAH.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ngam la 2..wait n c ja la kn..klu dia brani ada la 2...nda kn dia jd pnakut pl lps da buat statement ari tu kn..syg ak nda smpat bc komen dia eh....km lmbt ba inform..

-samurai-

Anonymous said...

yA kOMEN diA leTAK pUN di pOSt yANG orANG daH jaRANG maSUK, iTUpuN taNDA2 yANG diA memANG penGECUT dAN baCUL..kNAPA tIDAK pubLISH kOMEN di PoST paLING poPULAR pADA maSA tU kaLAU diA inGIN meLUAHKAN raSA tiDAK puAS haTI diA..kiTA fikIRLAH kaN knAPA?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ya btl2..y tu aku stuju jmbatan...nda pa aku try2 jg siasat k..mn tau aku tdetect sapa urg y ngaku PRM swak tu...

-samurai-

Anonymous said...

siAPALAH maNUSia tU kaN, muDAH2an laH haTI diA terBUKA unTUK meMOHON maAF, jiKA sY mulA2 daHULU kehADIRAN sY diBENCI, taPI kerANA sY meMOHON maaF akhirNYA sY ditERIMA keMBALI, inILAH uNIKnYA krMB, kaLU kiTA ikHLAS kitA aKAN diTERIMA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hrp krmb nda lg la toleh blakang, street jak ba pndg dpn, kta ni mcm byk sgt bpolitik..kan..kan..kan..

The DumbleDore

Anonymous said...

salam rakan muda

hi semua.. saya haidah dari beaufort jugak.. salam perkenalan.. best lah blog ni banyak link haha.... salam perkenalan semua.

haidah@ida

Anonymous said...

hi haIDAH, truSKAN menYOKONG krMB daN seLALULAH meLAWAT bLOG iNI yA..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

heloo haidah, wa btambah lg bilangan awex dlm krmb ni, na jaga ko petrol ko akan turun saham, sapa suruh ko ngaku ada boipren si samurai tu..hehehe..jgn marah ah petrol..hehehe

Professor Malam

Anonymous said...

eii prof mlm, sgaja lg tu bah kasi malu sia..eiiii jahat la ko nie..nti sia repot sama samurai, jaga ko kana makan samurai..ehehe..

Petronella

Anonymous said...

BUaT seMua peNGunJUnG BlOg KRMB...kalAu KiTa NaK KRMB DaN BeLIA DI daERAh ini Terus MaJU, KiTa keNA BetrsATU meNGahAncurKan AnasIR sePertI keRaBaU ManGGalaH ngOK tU...JaNGan KiTa terPenGarUH DenGAn seGala KaTa-KaT maNUsIa YanG Tak BerMoRaL YanG HanYa IngiN menJatuhKAn ImeJ seseoRang...

CILI PADI

Anonymous said...

jAMbATAN SY mAU bElANJa kO mINuM bAH nI...tApi jANgAN kO tERkEjuT kAlaU kO nAMpAK SY...kAlAU kO sEtUJu ko g tAu jE dI mANA...

CILI PADI

Anonymous said...

ciLI paDI, kO raSA kO keNAL sY kA?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

RaM-RaM...aLa KaRam...KasIAn C KerBaU manGGaLAH...TaKUT Dah Nak MasUK BlOG ni...MUngKIN masUK TaPi GuNa NaMA laIn KaLI...Tu Tak Apa Lah...TaPI JanGan MeiN aPI Kat BloG Ni...BloG nI baNYak Petrol...MuDah TerBakaR...Paham2 Je KO KeRabaU ManGGaLah...


CILI PADI

Anonymous said...

kaLAU berKATA-kATA menGENAI haL yaNG penTING & berFAEDAH, bLOG krMB senTIASA meNGALU2KAn daN memANG meNGGALAKKAN haL iTU, taPI kaLAU seNGAJA menCARI masaLAH bLOG iNI buKAN temPATNYA, kaMU pasTI aKAN meNYESAL

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

JamBatAn MunGKIn Sy KenAl KO...TaPI KO Tak KenAl sy...DarI aPA YanG Ko KaTa seLalu DaLAm Blog Ni...Sy KenAl Ko...RaM-RaM...ALa KaRam


CILI PADI

Anonymous said...

yaKA ciLI paDI, sY haRAP teKAAN kO tePAT.sY dI dALAM bloG inI haNYA keNAL c saMURAI saMA miSS RaY, yaNG laIN sY meMANG nDA taHU saPA..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hi cili padi, jambatan..wa kamu mmg sdh mmeriahkn blog ni..sy suka kmu slalu ada d blog ni..truskan ya

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

SeKaraNG ni Ko D CC DePAn PuBLic BanK ke AtaU AtAs PuBlIC banK...sY kAt RumaH jE ni bEpARAM...

CILI PADI

Anonymous said...

sY di rumAH juGA, sY seDANG bercuTI panJANG di rumAH jaK laH sY..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

pet klu durang kcau ko,ko repot ma sa ar..hehehe..nant sa kc libas durang pkai samurai sa ne...ngeh2...

aik jmbatan ko btl knl sa ka pl...sa lg ne y mc tcari2 ko sapa ba...

-samurai-

Anonymous said...

Sy Tak De Keja Bah ni...Mau Cari KeJA TaPI...Tak Da KemaHIRan...

CILI PADI

Anonymous said...

haLU saMURAI, wA aDA sKANDAL saMA petROL tU, nDA aPALAH c peTROL pUN gaDIS yaNG baIK baH..maNA c cILI paDI, kO maU baLANJA sY miNUM ka...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

kamu semua, sy cadangkan krmb buat hari keluarga di pusat kegiatan rakan muda yang mau buka tu nanti, mcaman? bulih jgk sy tahu siapa c jambatan, cili padi, samurai, rompakan, budak baru belajar, al-tengok al-tegur SDN BHD, lan, saifuddin II, petronella, uptown gurl, miss ray, pengangguran berjaya, professor malam, the dumbledore dan lain2....kan..

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

Rynell...SamUraI PanDai Juga Ko OnLIne Pagi NI Tak C Buk Ka Ko...


CILI PADI

Anonymous said...

cili padi : buyuk la ko eh teda kemahiran..hehehe..jgn2 ko memilih keja ne...heheheh..
: ada jg ba keja cili padi..initial surat ja ari ne..heheheh..smbl2 o9 la...

puteri sgai padas : aku c samurai a.k.a rynnille...hehehe...

jambatan : mnada skandal ba..ko ar..

ba kamurang y o9 2 jum aku blanja breakfast..jum2....jan lmbt nant tgl....hehehehe....


-samurai-

Anonymous said...

bh jum samurai, blanja sy bah, sy pn blum sarapan lagi ni

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

maNA kO ciLI paDI suDAH, peGI meMBUANG haJAT kaH? sY aDA maHU taNYA kO, aPA penDAPAT kO menGENAI c romPAKAN & bUDAK baRU beLAJAR yanG haNYA daTANG sekEJAP saJA, sY seBENARNYA saNGSi denGAN niAT merEKA daHULU tU..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

JamBAtAN...serBeNArnYa NIat BudaK BaRU beLAjaR daN RomPakaN Tu Baik...Apa2 Pun YanG doRang KOmen TU berKaiTan DeNGA pemBanGUNan KRMB JanGan LaH Ko SaNGsI...munGkin DoRanG tenGaH c Buk BeLajAr AtAu AdA KErjA sIKit...apA2 pUN kItA tUNggU jE ApA pAndANgAN DOrANg bILa dOrANg nAmpAK pOSt kItA NI...K...kItA nANtiKAn JE...

cili padi

Anonymous said...

tiDAK aPA, sY senTIASA maHU meNUNGGU koMEN2 mereKA laGi, sY haRAP mereKA munCUL daLAM maSA terDEKAT nIe

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

KEPADA

JAMBATAN BEAUFORT

SAYA RASA NDA PERLULAH KO SANGSI DENGAN NIAT MEREKA TU, SAYA SEBENARNYA BELAJAR DARIPADA MEREKA BAGAIMANA UNTUK MENGHASILKAN KOMEN YANG BAIK, TAPI SAMPAI SEKARANG SAYA MASIH BELUM BOLEH. JADI KRMB SEPATUTNYA BERASA BERTUAH KERANA MEMILIKI INSAN SEPERTI MEREKA BERDUA. TAPI SAYA SEDIKIT HAIRAN JUGAK LAH SEBAB MEREKA PUN SUDAH LAMA TIDAK KUNJUNG TIBA DI DALAM BLOG INI, ADAKAH MEREKA BERKECIL HATI?

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

Steady ko jmbtn, xpyh ko tnya tu, nti pndi2 la dorg kluar tu

The DumbleDore

Anonymous said...

ak merindu nilai idea & pdpt dorg yg rasional, andai la aku jd presiden ak mau jmpa 2 org ni, ak akn jdkn dorg 2 ni jd org kuat krmb. ko x tahu jmbtn, sbb mrka la krmb bangkit dr blog ni hmpir mati smpi maju skng, besar smbgn dorg pd krmb. ko thu tu

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

uda la jmbtn, jgn la ko kcau durang dua tu, sa tahu durg slalu jgk tgk blog ni cuma mgkn dh x bg komen sbb durg nampak ko dah cukup untuk bsuara di sni..hehe..ko ptt bgga ba jmbtn..ekeke

Professor Malam

Anonymous said...

kpd jmbtan, sy nda mahu kmu mensabotaj presiden krmb, sy hrp kmu bhati2 mngeluarkan kenyataa, sy slalu bjmpa dgn presiden dan dia slalu mngikuti pkmbgn blog ni cuma dai tdk meninggalkan komen, apa2 dia bilang dia slalu kontek miss ray, nda pcaya ko tanya la miss ray

Duta KRMB di Taman Wawasan

Anonymous said...

baGI sY, c rOMPAKAN adaLAH plASTIK semATA2, diA paNDAI berKATA2 daN meMBERI banYAK iDEA daN tegURAN kePADA krMB, taPI aPABILA krmB di HINA daN diperKECILKAN oleH seORANG penGGERAK daRI negERI saRAWAK, diA haNYA meMBISU, hiLANG kaTA2 inDAHNyA tU, hILANG taRING..maCAM kuCING tiDAK aDA kuKU..gaRANG taPI seBENARNYA tiDAK aDA aPA2 pUN paDA dIA. saHLAH baGI sY c romPAKAN haNYA maHU menCARI naMA daN puBLISITI muRAHAN unTUK menGANGKAT dirINYA seBAGAI orANG yaNG baGUS. taPI kaMU teNGOKLAh saMPAI seKARANg tiADA lanGSUNG aPA2 pUN aPA laGI maHU berSAMA kitA ahLI2 krmB. sOMBONG..buDAK baRU beLAJAR pUN saMA cuMA diA oK seDIKIT daRI roMPAKAN.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

lasernya ko jambatan

Crestiana Renalda

Anonymous said...

Na...C JaMBaTAn maU menGamUK LaGI...JamBatAN2 NaKUrU kOu...BiaRlaH BaH DoRaNG Tu...JaNGan KO PaDuLIKan DoRanG Tu...YanG penTinG AMT KRMB...doraNG yanG PaTUt KiTa tegUR...BBB daN RomPakaN BiaRlaH doRanG...YanG penTING Kita DaH BersUAra Untuk menYuruH doRanG kelUar...MuNGkIn DoranG sIBuK BahTu...

CILI PADI

Anonymous said...

Salam 1 Malaysia

Pertama sekali saya ucapkan jutaan terimakasih kerana saya telah pun mendapat 'anugerah' baru dalam blog. Sekian lama saya tidak memberi komen dalam blog saya telah pun di katakan PLASTIK. Saya juga dikatakan PLASTIK kerana tidak bersama - sama kalian mecarut dan memaki pengerak serawak itu, malah saya juga dikatakan mencarai publisiti murahan. terima kasih banyak - banyak, jasa kamu tidak akan saya lupakan.Orang yang boleh dikatakan PLASTIK adalah orang yang hanya memerlukan orang lain untuk mewakili di bercakap diblog dengan menggunakan nama MR PRESIDEN. DENGAR SINI WAHAI JAMBATAN DAN SELURUH WARGA SERTA PENGUNJUNG BLOG KRMB INI, SAYA ROMPAKAN AKAN BERCAKAP UNTUK KALI YANG TERAKHIR.

Saya ingin bertanya dengan kamu semua perlukah saya menjadi seperti jambatan dan cili padi yang terus menerus mengeluarkan kata - kata kesat dan melabelkan orang lain dengan label - label yang sengaja untuk menjatuhkan maruah orang. Memang benar pengerak dari Serawak tu menghina kita KRMB tapi kenapa kita tidak gunakan cara lain untuk mengatasinya kenapa kita mesti bersikap seperti dia yang juga mencarut. lagi satu pernahkah kita menyiasat betulkah dia ni benar - benar PRM dari Serawak...?ataupun orang yang hanya menyamar untuk menjatuhkan maruah pengerak Beaufort dan mengucarkacirkan blog...jika benar tentu dia bersorak kegembiraan kerana anda semua turut menjadi pencarut terbaik terutama JAMBATAN DAN CILI PADI yang banyak menggunakan kata - kata kesa kemudian di sokong oleh uyang lain - lain...dimana hilangnya budi bahasa kita.jgn kita cepat menjatuhkan hukuman tanpa menyiasat kebenarannya. Untuk makluman saya bukan seperti jambatan yang bercakap kencang tetapi di cabar hilang. Orang akan selalu berfikiran kita tidak matang dan orang lain akan takut untuk beri kita peluang dan tanggungjawab kerana sikap yang di tunjukkan. Bahasa melambangkan bangsa dan identiti. fikirlah

Kehadiran saya diblog ini bukanlah untuk mencari nama atau pun kedudukan. Jika saya mahu mencari nama atau kedudukan saya akan gunakan nama penuh saya bukan nama samaran. Orang tidak akan tahu siapa saya dengan nama samaran. Mungkin kalian akan berfikir saya guna nama samaran sebab tidak mahu di tembak balik oleh barisan kepimpinan KRMB sebab mengkritik mereka dahulu..tapi sekarang saya boleh guna nama saya jika saya betul - betul mahu mencari nama sebab saya telah mendapat sokongan dari orang lain. itu jika saya betul - betul gila untuk popular.

(bersambung)

Anonymous said...

(sambungan)
terus terang saya katakan saya kecewa melihat apa yang berlaku sekarang, bukan apa cuba kamu lihat sendiri apa yang ada di blog ini sekarang kata - kata yang menjatuhkan orang lain ada di mana - mana...AJK sendiri menolak cadangan dari ajk yang lain tanpa melalui mesyuarat...beginikah yang di kata perpaduan bila jambatan sering menolak cadangan ajk lain tanpa memikirkan akibatnya...siapa dia untuk membuat keputusan..sedangkan Pengerak Dan Presiden pun perlu menunggu mesyuarat untuk mengeluarkan keputusan tetapi dia terus menolak mentah – mentah segala cadangan terutama dari orang yang dia anggap musuh dengan alasan yang tidak jelas.

Satu lagi kenapa kita sering meragui keikhlasan orang...saya dan budak baru belajar lama tidak muncul pun menjadi satu permasalahan hinggakan niat kami di persoalkan...dahulu ketika kami aktif kami juga di ragui nait kami sekarang kami senyap pun di ragui...apa sebenarnya mahumu jambatan? kenapa sering memutar balikkan keadaan? kenapa sering menimbulkan spekulasi? kenapa tidak pernah berhenti untuk menimbulkan keadaan tegang dalam blog ini?...sedangkan nabi pun sentiasa berbuat baik kepada musuh – musuhnya yang jelas – lelas ingin membunuhnya...kenapa nabi berbuat begitu kerana bila kekerasan di lawan dengan kekerasan maka kedua – duanya akan hancur. Mungkin anda semua berbangga kerana berjaya memalukan seseorang tetapi tidakkah kamu semua sedar kesannya kepada blog ini dan juga KRMB. Kita memberi komen dengan menggunakan nama samaran tetapi blog ini dan juga KRMB akan menanggung sama sedangkan kita tetap bersih.
Nampaknya komen yang saya berikan di pos pesta gata sipitang..jom kesana tidak berguna kepada kamu semua. Maka dengan ini saya mengucapkan selamat maju jaya kepada kamu semua...semoga blog ini dan juga krmb semangkin mantap dengan cara kamu itu.

kepada orang yang mengaku PRM Serawak, saya nasihatkan jika ingin menegur kesalahan janganlah bersifat peribadi dan saya cabar kamu untuk membuktikan kata - kata kamu dahulu..jika kamu ada bukti kukuh sila laporkan ke Jabatan Belia Dan Sukan bukannya menghentam peribadi seseorang di blog ini.. Lagi satu jagan sesekali kaitkan KRMB dengan kebobrokan orang lain...KRMb satu kelab yang di miliki oleh ahlinya bukan pengeraknya atau pun presidennya...Tahukah kamu kerana sikap sebeginilah kita trelepas beberapa peluan baik untuk blog ini terus maju..Orang lain bersorak melihat perpecahan yang begitu ketara dalam KRMB..dan itu menjadi kebanggaan kamu semua...cuba berfikir secara matang nilai semua keadaan sebelum menentukan tindakan.

saya tahu selepas ini saya akan menerima kritikan yang dari semua pengunjung blog kerana mengeluarkan komen yang tidak senada dengan anda semua. tetapi itu hak anda dan saya ucapkan selamat tinggal Blog KRMB..

Rompakan

Anonymous said...

rompakan, ko jangan kata begitu, ko terusla bsama krmb, jgn tinggalkn krmb..jgnlah sbb c jmbtn ko dah mau menyerah klh.. ko fikirkn blik kptsn ko tu

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

KEPADA ROMPAKAN,

JANGANLAH TIDAK MAHU BERSAMA KRMB NI, KALAU KO DULU DIKENALI SEBAGAI INSAN YANG BERANI BERSUARA DAN BERJAYA MENYEDARKAN PIMPINAN KRMB, KENAPA PULA SEKARANG KO HARUS PERGI DARI KRMB. SAYA YAKIN KO PUNYA IDEA, PENDAPAT DAN KRITIKAN MASIH DIPERLUKAN DI DLM KRMB INI

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

hii..eiii rompakan jangan ba bagitu, sedih ba sia baca ko punya komen tu, jgn la bah ko jalan, ko trus la bsama krmb ba..sia akan sokong ko smpi bila2 sebab ko bess ba..eii

Petronella

Anonymous said...

dia sntiasa sapot ba tu ngan KRMB cm mgkn dia nda leave komen lg dlm blog ne..klu nda slh tafsiran aku la..apa pn aku rs bangga jg la psl melalui blog ne ramai da belia di luar sn y mengetahui kewujudan KRMB kn..y ptng aku ttp bsama KRMB biar apa pn..ceceh..brapi smgt aku ne...nda pa la janji ikhlas kn..

-samurai-

Anonymous said...

terIMA kaSIh rOMPAKAN atAS naSIHAT berNAS daN kaTA2 iNDAH kO tU. sY cuMA keceWA seoLAH2 sY laH yaNG meMULAKAN treND menGKRITIK seCARA tIDAK sihAT atAUPUN leBIH tepAT menCARUT & memAKI haMUN. iTu saTU tuDUHAN berAT kepADA sY taPI tiDAK aPA sY menERIMANYA denGAN haTI terBUKA deMI krMB.

daN deMI krMB juGA, sY muLAI saAT iNI aKAN berEHAT seKETIKA darIPADA blOG iNI kerANA terNYATA keHADIRAN sY hanYA merOSAKKAN laMAN bLOG nI di mATA c rOMPAKAN. baIKLAH roMPAKAN, sY peNUHI imPIANMU. seMOGA kO terUS menYOKONG krMB deMI kebaiKAN semUA. seKiAN terIMA kasIH.

sY memOHON maaF paDA semUA piHAK yanG sY selALU kritiK iaiTU preSIDEN, timBALAN preSIDEN, naIB preSIDEN, AMT KRMB daN suKARELAWAN laMA. saYONARA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

aduh sedih pula tahu aku baca komen terakhir c jambatan ni..heheh..

Bullock

Anonymous said...

jambatan, ko p la kmbli dlm blog ni, ko ok cuma ko jgn suka bikin panas sama org k..

Crestiana Renalda

Anonymous said...

ba jmbtn jom lepak sama saya esok d kfc jm 2ptg..hehehe..brani ka?

UpTown GuRL

Anonymous said...

KEPADA

JAMBATAN BEAUFORT

KALAU ANDA SEDANG MEMBACA BLOG INI INGIN SAYA TEGASKAN BAHAWA KAMI AHLI KRMB TIDAK PERNAH MEMBENCI ANDA CUMA KAMI MERASA SEDIKIT RALAT DENGAN SIKAP ANDA YANG TERLALU SINIS DENGAN ORANG YANG TIDAK SEALIRAN DENGAN ANDA. JIKA ANDA DAPAT MENGUBAH SIKAP SEDEMIKIAN RUPA PASTINYA ANDA AKAN DITERIMA SEBAGAI SEORANG YANG BENAR2 MEMPERJUANGKAN HAK DAN KEPENTINGAN AHLI KRMB. ANDA FIKIRLAH SEBAIKNYA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

fuh ramai juga yg merindui c jambtan ni rupanya..sa nda rindu dia tp sa rindu laser dia tu jak..hehehe

Professor Malam

Anonymous said...

drpd kmu pujuk c jmbtn, bgus kmu pjuk c rompakan blik p blog ni..aiya..

Lintah Darat

Anonymous said...

astaga, d cni rpanya kmu mngayat c jambatan ah..jambatan klu balik tp prangai sama bgus x pyhla, mnyusahkn kita & krmb jak, tp klu ko dpt ubah sikap & gaya ko tu, ko mgkin bleh jd antara yg thebat d dlm blog ni, ko jd la matang & guna pmikirn waras ko, br best..kan..kan..kan..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

betul...aku sokong...drpd kita pujuk jambatan baik kita pujuk rompakan balik...aku rindu kata2 tajam dan bernasnya itu...

Rompakan baliklah bah ko...jgn ko tinggalkan kami di blog ni...kenduri aku kalau ko balik aktif d blog..hehehehe

Anonymous said...

Kepada anda semua,
Jambatan dan cili padi bukanlah satu virus yang boleh memusnahkan blog ini, tetapi ia merupakan seorang Jurutera yang boleh membina sesuatu yang rosak. Jangan selalu memperkecilkan orang lain sedangkan diri kita sendiri belum tentu boleh menjadi jambatan atau Cili Padi.Kita masih belum sempurna untuk mengatakan orang lain. Fikiran mereka bukanlah sempit atau seperti dalam fikiran kamu, tetapi biasanya orang macam begitulah yang boleh membentuk seseorang. Ingat......idea yang buruk itulah selalunya memberikan sesuatu keputusan yang baik kepada kita. Kerana tidak ada satu pun kejayaan yang tidak didahului dengan kegagalan. Selalunya kesilapan mengajar kita erti kebenaran. Itu kita kena ingat.

...BARA API...

Anonymous said...

KEPADA

BARA API

YA SAYA SEKALI LAGI BERSETUJU DENGAN KENYATAAN ANDA KERANA WALAUPUN ANDA MENETANG ARUS, TAPI SAYA RASA HUJAH DAN ALASAN ANDA ADALAH MUDAH DIFAHAMI DAN SENANG UNTUK DINILAI. SAYA JUGA BERPENDAPAT SEPERTI ANDA BERKENAAN JAMBATAN DAN CILI PADI, TAPI CUMA SATU PERKARA YANG PADA MEREKA SAYA TIDAK BERSETUJU IAITU PENDEKATAN ATAU GAYA YANG MEREKA GUNAKAN TIDAK ATAU BELUM BERSESUAIAN LAGI DENGAN PERSEKITARAN BLOG YANG MASIH DIKELILINGI OLEH ORANG MUDA DAN BEREMOSI. KITA TUNGGU, SAYA PERCAYA BUDAYA MENGKRITIK SECARA SIHAT AKAN SUBUR DI DALAM KRMB KERANA BIBIT2 KE ARAH TERSEBUT SEMAKIN BERKEMBANG.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

eloo..amboi mcm pkr motivasi plak ko bara api, tp bgus la ko bgtu, ada jgk la yg lntg bsuara dlm blog ni..

Saifuddin II

Anonymous said...

halu smua,weeeh ada uda c bara api blik, trima ksh la ko dgr suara sa..hehehe..sa hrp ko truskn keja ko tgur mana yg ptt,tp jgn mlampaui batas uda la, sa ma kwn2 pn tahu mana yg bgus dan mana yg x kan..

Professor Malam

Anonymous said...

Kepada semua ahli KRMB, Kalau kita lihat KRMB secara dekat banyak yang kita tidak terpandang, tapi kalau kita lihat KRMB dari jauh semua kita nampak.jadi merancang sesuatu untuk hari ini, rancanglah sesuatu untuk jangka masa yang panjang. Prseiden dan AMT KRMB yang lain, kalau kita mengajar orang mekan ikan dia boleh hidup satu hari, kalau kita ajar orang tangkap ikan dia boleh hidup seratus tahun.

...BARA API..

Anonymous said...

ya sa pn rasa gtu..betul..betul..betul..

Professor Malam

Anonymous said...

Mencari kesalahan orang lain akan merugikan diri kita, kecuali kesalahan itu kita jadikan sempadan dan tauladan. Tetapi mencari kelebihan orang lain akan menguntungkan jika kita manfatkan dan pelajari. Jadi jangan kita mencari kesalahan orang lain tap[i carilah kekurangan pada diri sendiri.

...BARA API...

Anonymous said...

uiiiiiiii hebtanya kata2 c bara api tu.....ko ada tgk cermin ka bara api?

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Kadang2 kita kena melayan perasaan kanak2, kadang2 tidak juga boleh kita melayan perasaan kanak2 kerana kanak2 selalunya tidak mengerti apa itu masalah, apa itu yang baik dan apa itu yang buruk. Jadi berfikir secara rasional adalah lebih baik daripada berfikir untuk melayan kemarahan. Mencermin diri sendiri bukan bererti kita boleh mengubah diri kita, tapi teguran dan nasihat orang selalu membuat kita sedar.

...BARA API...

Anonymous said...

pengawal, suda2 la tu, jgan lg ko provok2 d sana, ko diam2 ja ba dulu..bara api sdhlah hal c petrol tu remeh temeh, nada pn yg pntg utk krmb..pduli la jgn ambik kisah..ak ni bkn mo msk cmpur, tp kita di bln baik ni hentikanla sbrg bentuk provokasi spt yg dilaung2kn ole kta smua kan..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

kukuhkn ppaduan, elakkan pselisihn..

Sifu Bukit Bendera

Anonymous said...

SALAM PERPADUAN..

WAH2 MAKIN HOT PLA NI AR ADA SEKURITI ADA DUTA DA PENGEBOM ADA YG MEMBARA...CUKUP2 LA SY RASA KDG2 ADA IDEA YG BAIK TP D CMPUR ADUK KAN DGN EMOSI...KITA CRI POINT YG PENTING BKN YG MELERET2 KEBENDA YG BLE DJADIKAN PERANG KOMEN...SY X SUKA...KITA BG CDGAN BKN NYA PEPERANGAN...X PENAT KA KORANG? DLM BULAN POSA NI KITA BEREHAT N BSARA TUK PKARA YG XELOK.. DRI BEPERANG KAN ELOK DTG G OPIS BNTU SY BT PROMOSI KEM SUKARELAWAN ADA JG KERJA...

MIS RAY

Anonymous said...

ok tu..sa satuju dgn miss ray..tamatkan di sini saja..sa bg warning pada bara api dan pengawal keselamatn tmn wawasan, sa tdk akan maafkn kamu jika nama krmb buruk lagi sebb kamu bertelingkah ni..sa dan kawn2 minta kamu bhenti btelingkah tp kmu mcm buat nda tahu jak..jgn jd buta hati..

Professor Malam

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

bgini la, sa rsa mulai saat ni kmu smua ckp jak psl diri kmu & pndangn kmu tnpa mnyentuh mana2 phk lain, kesimpulannya, kmu ckp la puas2 tp jgn cuba2 utk mgusik org lain, jgn sentuh prasaan org lain, jgn provok, jgn cabar siapa2, kmu trus ja bg idea & pandangan kmu..kmu pnh bca komen rompakan sma budak baru belajar kan, dorg xda pn provok dan kcau2 sapa2 dlm komen durg, so mana yg bek kta ikut, yg x bek tu buang jauh2..

Professor Malam

Anonymous said...

Dalam mewarnai blog ini bergantung kepada anda yang berkaitan dengan blog ini. Kalau anda inginkan warna yang cantik maka warnai lah dengan warna yang cantik bergitu juga sebaliknya. Menjaga nama baik blog kamu adalah tanggungjawab kamu, saya cuma sebagai pendatang yang ingin berniaga dalam blog anda. Kalau banyak hasilnya maka lama lah saya disini, tetapi kalau hasilnya hanya merugikan dan membuang masa saya maka sekejaplah saya disini. jadi saya mengharapkan perniagaan dalam blog ini banyak hasil yang lumayan. Harap anda semua faham.

...BARA API...

Anonymous said...

samekom..
ui astaga mcm pla kn..andangny puasa2 ani banyak cabaran..bara api sama sekuriti tmn wawasan atu mmg sj jak bah tu iklan..kan batah sdh blog ni hambar, jd biarkan tia bisidia atu bekelahi, tp nda jua apalah aku tguk ok jua la bah durang tu, nda jua talampau celupar mcm c jmbtn sama cili padi..kan

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kelab Rakan Muda Beaufort said...

Salam Rakan Muda

Perhatian kepada penama-penama yang berikut :-

BARA API
PENGAWAL KESELAMATAN TAMAN WAWASAN

Adalah dengan ini anda diberikan AMARAN TERAKHIR agar selepas ini tidak mengeluarkan sebarang kenyataan atau komen yang berunsur negatif, tidak sihat dan menjejaskan reputasi laman blog ni secara keseluruhannya. Jika didapati anda masih lagi berbuat sedemikian, maka pihak Admin blog akan MENGGANTUNG anda dengan TIDAK AKAN MENYIARKAN sebarang komen anda untuk tempoh yang tertentu sehingga diberitahu kelak. pihak Admin menasihatkan agar pengunjung tidak menyalahgunakan kebebasan brsuara yang diberi dengan perkara yang tidak berfaedah.

Sekian Terima Kasih

ADMIN LAMAN BLOG KRMB

Anonymous said...

kan dah kennaaaaaaaaa.......admin marah sapa jgk susah...kamu dan kami2 ni jgk..nti admin tukar dasar dan pendirian bukan kamuu jgk yg susahhh, kamiiii punnn susaaahh bahhh..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

ngam la itu..sy sokong admin...

Sifu Bukit Bendera

Anonymous said...

aku saja bg komen utk ke 110..

LAN

Anonymous said...

alala..cumilnya c joe senyum simpulnya..hehehe

DUTA KRMB DI TAMAN WAWASAN