Monday, August 10, 2009

MESYUARAT JAWATANKUASA PELAKSANA KEM KEPIMPINAN SUARA BELIA MERDEKA


Mesyuarat jangan nda mesyuarat.......


Kepada :-

Kepimpinan Pengakap Cawangan Beaufort,
Penggerak Rakan Muda Beaufort,
Presiden KRMB,
Timbalan Presiden KRMB,
Naib Presiden KRMB,
Setiausaha Agung KRMB,
Bendahari KRMB,
Ahli Majlis Tertinggi KRMB,
& Individu Yang Dijemput...


Satu Mesyuarat yang dinamakan Mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Kem Kepimpinan Suara Belia Merdeka akan diadakan bagi membincangkan semua hal yang berkaitan dengan penganjuran kem ini kelak. Berikut adalah butiran mesyuarat :-


Tarikh : 13hb Ogos 2009 (Khamis)
Masa : 2.00 Petang
Lokasi : Bilik Mesyuarat Aras Bawah, Pejabat Daerah Beaufort.

Agenda Mesyuarat :-

01. Ucapan Aluan Oleh Penyelaras Program
02. Perbincangan Perlaksanaan Kem Kepimpinan
03. Hal-Hal Lain


Oleh yang demikian, semua pihak adalah dijemput untuk hadir ke mesyuarat ini bagi menetapkan satu ketetapan untuk menjamin kelancaran pelaksanaan program ini kelak. Program ini adalah anjuran bersama kepimpinan Persekutuan Pengakap Malaysia Cawangan Beaufort dan Kelab Rakan Muda Beaufort. Datang jangan tak datang OK...

133 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

oii jambatan, jangan lebih2 tahu..ko da mintak maaf haritu tapi ko wat pla lagi, jangan cakap nda serupa bikin oiii...

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

hi semua..
sapa datang ni meeting ah..inchek kahar ka?ekekek..best tau jumpa inchek kahar,dpt tingu perut dia yg cumil tu..hehehe..eiii banci sia ni jambatan

Petronella

Anonymous said...

wow, jambatan is backk..wwaaa mau timbak ko guna sniper..waaa jambatan ko ni mmeng nada keraja, itu2 jak ko ulang tayang..

The DumbleDore

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Hai...jambatan, Saya menjemput anda untuk hadir ke mesyuarat ni. Begitu juga yang lain2 seperti al-tengok al-tegur SDN BHD, Petronella, The DumbleDore, budak baru belajar, rompakan, cili padi dan yang lain2 untuk memberi cadangan, idea dan sebagainya ke mesyuarat itu nanti.

Disini saya minta maaf kerana tidak dapat memberikan surat kepada anda semua kerana saya sendiri tidak tau siapa anda sebenarnya dan alamat anda. Maka dengan ini saya menjemput anda melalui blog ini. K

Tq.

Anonymous said...

salam sejahtera..
sejuk ooo d sisi niiiiii fuiyoooo..
ui kamurang ni, betullah kata si jambatan tu. kenapa tak terima kenyataan ar. haah! tak percaya tengok lah time mesyuarat nanti siapa yang datang. saya pasti datang sebab saya akan tengok keadaan dan suasana mesyuarat tu.. ok see u there...

PuTeRi TerLebiH KAYANGAN...

Anonymous said...

jamBATAN beauFORT

kEnapa kO tidAk gUnA oTAK ko yG SEMpit TU AHH...ko tAHU kA kALAu krmb tIDAk sEtuju mAU bEkerJASAma DENgan pENgAKAP...mAIn SEdap muLut jE ko tU...hARI tu sY adA JUMPa En. KAhAR BertanYAKan TenTAnG Kem TU...DIKAta DIa Dah BINCanG DenGAN Presiden DAN PenGerak...DORanG PUN NO KOmen Dan SETUju...Dan Dah PUN DiBawa ke MESYuarat Yang Lalu..BaGUS KO BuanG La LIDah Ko TU Atau BIkin UMpan Dalak...

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

KEPADA
PENYELARAS PROGRAM

SAYA SUDAH BACA SEMUA KOMEN MENGENAI KEM INI DI ISU KEM KEPIMPINAN YANG ADA 300 LEBIH KOMEN TU, SAYA ADA TERTARIK DENGAN BANYAK CADANGAN YANG DIBERI, SAYA RASA ELOK JUGA SIAPA YANG MENGETUAI KEM NI NANTI MENGHALUSI SEMUA CADANGAN ITU, ADA YANG BOLEH DITERIMA PAKAI..CADANGAN KUTIPAN DAN SUMBANGAN IKHLAS ITU ADALAH YANG PALING MENARIK SAYA RASA..

SEMOGA KEM NI BERJAYA, APAPUN JANGAN SEKADAR MENJEMPUT KE MESYUARAT DENGAN HEBAHAN DI BLOG SAJA, BAGILAH SURAT RASMI KERANA ITU LEBIH MEMBUATKAN MEREKA YANG DIJEMPUT DIHARGAI DAN MERASAKAN MEREKA PENTING DALAM MESYUARAT TU KELAK...

NOORDIN MAT TOP
the bomber man

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

NOORDIN MAT TOP
the bomber man

Terima Kasih di atas cadangan anda untuk menjemput melalui surat tu. Bukan saya tidak menghargai anda semua tetapi macamana saya nak jemput anda kalau saya sendiri tidak mengenali anda semua apatah lagi nama sebenar kamu dan alamat kamu. Justeru itu saya jemput melalui blog ni dan yang saya kenal pasti je saya jemput dengan surat dan bagi mereka yang tak terima surat bolehlah saya bagi time mesyuarat tu nanti.

Anonymous said...

jambatan lek ko jan ckp bkn2 k....ko dtg jak meting...sy xmau ada g gaduh2 lam blog...ok

mis ray

Anonymous said...

kmurang dtg la ya, sa harap meeting ni bjln lncar dan mdpt hasil yg baik

Professor Malam

Anonymous said...

kahar buyuk nda jemput aku...gtu la ko ar...

Anonymous said...

kaLU sY kaNA jaMPUT taPI tiADA suRAT jaNGAN haRAP laH sY daTANG, iNGAT jeMPUT haiWAN kA niE maIN paNGGIL giTU jaK

jamBATAN beauFORT

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Hi..Jambatan,

Boleh bah saya kasih ko surat, tapi macamana saya mau bagi kau sedangkan nama kau pun saya tidak tau apa lagi alamat kau. Tak kan saya guna nama kau JAMBATAN JE, lagi lah tidak hormat. Tapi tak apalah saya jemput kau guna blog ni k. OK Bah kalau Kau Jambatan, saya ni fleksebel bah. Janji Kau datang je. Tak Payah pun kau bagitahu kau sapa masa mesyuarat tu. k bah tu.

Anonymous said...

EeedIdEH...JamBaTAn2...TriP peGAwAi BelIA Dan Sukan Lagi Ko NI...temBIRanG BetuL Ooohhh...Mahu Lagi SuRat JemPUTan...Tapi NaMA BetUL dan AlamAT BeTUL iNDa Di Bagi...KO BagiLah NamA BetUL Ko di Blog NI sUPaYA EN.KaHAr Boleh KiriM SuRat BUat KO GUna KaPaL SalAm...In BetUL Trip TemBIRanG Dan MinTA PujI...Tak Pa La SY PujI Ko...PujI1000 c JAmBataN...kakaka

Anonymous said...

kaLaU menJEMPUT sY sekADAR unTUK mengETAHUI siAPA sY, bagUS nDA paYAH..baGUS kaMU jemPUT oraNG2 kuaT krmB yaNG maCAm chIPSMORE tu, keJAP aDA keJAP lesAP, maU harAP preSIDEN saMA naIB prESIDEN daTANG meeTING nI? sY jaMIN merEKA taHU puN tiDAK paSAL meetING nI, paSTI sY jaMIN mereKA berDUA yaNG suDAH terKENAL deNGAN keLEMAHAN nIe pUN nDA aKAN daTANG pUNYA..aLASAN jaK beTImBUN..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

salam,
aku minta tolong pada ROMPAKAN dan BUDAK BARU BELAJAR, kamu bedua keluarlah, cuba tegur dulu sikap c Cili Padi, Jambatan Bft dan lain2 yang membuatkan blog ni kembali bergolak..aku mohon kamu berdua dapat bagi idea untuk selesaikan masalah semacam mereka berdua tu..terima kasih.

Saifuddin II

Anonymous said...

ak?cili Ko mau sia jd pgeraK?tida sia mau ooo,matai lo kalu jd pgeraK sia tguk itu Mis Ray pun paning urus Krmb,sia rasa Ko sja gnti ooo

suria

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Hi Jambatan, Sudah saya katakan di post atas, kamu datang je dan tak perlu bagitau siapa kamu masa metting tu. Saya tak kan tanya pun. k. Saya harap kamu datang lah.

Anonymous said...

kaLU mesYUARAT ni diHADIRI oleH waKIL krmb seTAKAT aMT ja, baGUS penGAKAP caRI perSATUAN laIN, buaT aPA jeMPUT deNGAN keLAB yaNG aDA peMIMPIN tiDAK kiSAh paSAL keM niE, kaLU beNDAHARI atAU seTIAUSAHA jaK daTANG, baGUS ndA paYAH, seMEMANGNYA preSIDEN, timBALAN preSIDEN daN naIB preSIDEN WAJIB daTANG ke mesYUARAT niE seBAGAI taNDA mereKA berMINAT

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hALooo...SUriA...

BUkan SUsaH Bah JadI penGeraK PanDai MenGatur...SiStem penGUruSan maU KeNA beLAjar La...keNA SisTeMatik LaH...k..tAK inGin sY NaK Jadi PenGErak tu...NOt MY Test...

CILI PADI

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

JamBatan, Saya dah bagitau semua amt KRMB melalui Presiden, jadi saya harap dorang takda halang mendedak. Tapi presiden sekarang ni berada di Tawau dan kalau sempat balik esok dia akan datang so ok bah kan ko. Jangan begitu bah. Saya harap ko datang la k. Begitu juga budak baru belajar, rompakan, petronella, al-tegur, lan, cili padi dan yang lain2. Mungkin ahli pengakap ada yang tak dapat datang sebab bertugas di Kem Merdeka di KoTa KINabalu. Saya sendiri pun akan ke sana pada jumaat ni. Apa2 pun jumpa nanti k.

Anonymous said...

ya tu la ko jmbtn, ckp men antam jak, nda pnh bfikiran positif psl presiden kita..dia sbenarnya slalu bg komitmen tinggi, ko jak yg nda tahu, tgk d booth hritu, presiden bkeja keras o..bkn mcm ko tahu ckp ja ba.

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

salam...salam,

kenapa dan mengapa anda tidak mahu berubah?,cuba merdekakn pemikiran anda.....
sekarang zaman maklumat hanya di hujung jari,sudah ada info dan di jemput...'SILA DATANG LA'...
Jangan menjadi'Pak Pandir Moden'.
pandai berkata-kata tapi tidak tahu apa yang dikatakn dan seumpama burung kakak Tua,bulu ja cantik..petuturan yang diluahkn berulang-ulang...




by 'tok'ken 5'
dahulu,kini dan selamanya.

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

'tok'ken 5'

Nasip Ko Masuk. Lupa aku mau jemput kau. Kau datang ah, jangan tak datang. Surat jemputan waktu mesyuarat je aku bagi kau. k. Begitu juga yang lain2 yang saya tidak tau nama dan alamatnya.....boleh bah kan.???

Anonymous said...

na!tau pun keo cili.sia pun taKut mau jdi itu pgeraK Keo ooo.Kamu sakap buKn2 sama itu Mis Ray Kasian ooo.sia panah tulung dia tia panah dia marah sma sia pun dia bru balajar bah itu.kamurang basabar sja bah.sia tinguk masa ditapaK tamu sampai pagi juga dia sana jga itu suKarelawan.sia punya garai sabalah sja bah time 2

suria

Anonymous said...

Ala SuRIA KO Pula TU SeBeLAh BooTH Tu...KO ka YanG NaiK2 KerusI Tue...

CILI PADI

Anonymous said...

hebat ooo kamu kan di blog ni. inilah pertama kali sy masuk d blog krmb ini. punya hebat-hebat kamu ni. tapi c jambatan sama c cili padi berabis betul betengkar ni. saya pun sukarelawan baru bah. banyak saya kenal sukarelawan lama. saya tenguk ok pun. bukan sepeert apa yang dikatakan oleh c jambatan tu. semua dorang peramah, mau lagi mengajar tu. ko sdalah anggap bahtu jambatan. janganlah kau cakap dorang begitu bah. saya pun baru juga. tapi atas tunjuk ajar sukarewan lama saya pun ok sudah.

superman 3

Anonymous said...

PADA SUPERMAN 3,
\
AKU BUKANLAH SUPERMAN,
AKU JUGA BISA NANGIS,
BILA KEKASIH HATI KU,
PERGI MENINGGALKAN AKU..

LIRIK LAGU THE LUCKY LAKI, TAJUK LAGU BUKAN SUPERMAN..

HEHEHE....

Saifuddin II

Anonymous said...

suDAHLAH kO suPERMAN 3, kO ni saJA juGAK maU poPULAR, tiaDA unTUNG kO menGAMPU suKARELAWAN laMA tU..naDA faEDAHnya tU..kO ni suDAH kaNA baGI gULA2 sUDAH caKAP doRANG baIK..huweekkkkk

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

uiii..sa nasihatkan kamu sudah2 lah tu, sa buring sudah bah tgok kamu begadu jak bah, nda bagus ba itu, kamu p la jumpa d kfc, kamu begadu la di sana, sia tinguk mcm ada misi bah kamu bedua ni, c jambatan sama cili padi, kamu bedua ni mcm ada sesuatu yg kamu pjuangkan tp masalahnya kamu guna jalan yng salah, sia rasa elok lah kamu bedamai saja, tumpukan saja pada usaha kita majukan blog ni bah..

Professor Malam

Anonymous said...

hiii...iya bah, sia pun stuju sama ckp c prof malam tu, sudah2 lah..sia tahu tu ko ckap pasal sapa tu jambatan, sbb sia rasa pun mcm gitu mula2, tapi skang sudah ok, sia lepak d booth haritu dorang semua baik bah, mcam c superman tu cakap tu betul lah, sukarelawan lama byk bg bantuan dan tunjuk ajar bah, ko jak tu kali sumbung nda mau bcampur sama durang..eiii...

Petronella

Anonymous said...

iii, mengamuk pulak ko ini jambatan. tidak bagi salam sama sy sudah ko mengamuk. membetul pun apa sy cakapkan tu. sukarelawan lama lah yang banyak mengajar sy apa itu sukarelawan. bukan macam kau tau mengritik, tidak pandai terima orang punya pendapat. buka lah otak ko tu. jangan kasih sampit. baru sy masuk terus ko hantam. boleh bah kalau ko mau.

superman 3

Anonymous said...

ALaMak...AdA Lagi InI c JamBatan...TIdaK PanDai BOSan2 Mau Mengritik OranG. C SUPerMAN 3 BarU masUK sUDah KaU HanTam...BeTUL2 Lah KO NI OtaK UdanG...KUninG jE...BanYAk cacING kalI OtaK KO NI Bab TU OLah KO GIla2 SikIT TiDak Tau BerFIkiR...INDa PanDai InSaf2 KO NI...

CILI PADI

Anonymous said...

nDA paYAH laH ko ciLI paDI lawANKan c supERMAN 3 tU, seDANGKAN sukARELAWAN laMA yanG gILA rADIO aMATUR tU pUN kO nDA daPAT baCK uP, nDA paYAH laH ko MemaNDAI2 laGI baH..sY suDAH bILANG, sY aKAN berCAKAP benAR waLAUPUN paHIt dan buAT oraNG nDA suKA saMA sY..tU peGANGAN sY...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

aLA jAMbATaN...sUKARElAWAN lAMa Yang PakAI RadiO Amatur BarU SaTU ORanG je BAh...SY tau OranG TU...Dia JenIS BUkan OranG YanG TemberaNG...Tapi MemAng GayA DIa YanG Tak BeRapa SUka BerGaul...Dan CakaP c SUPerMan 3 TU Bukan Sy Mau BacKup TaPI itu KenYataaN DIa. MemNag BetUL Pun ApA Dia CakaP...Ynag KO MinTa DIbenCI TU BUat BUanG MasA ORanG Je...KalAU Ko SuKa KenA benCI KO pI BaWAh RUmaH KO TU di BaWah JamBatan KO Berak SanA...Baru SeMUa OranG Benci TerMasUK OranG TUa2...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

kaLU kO kaNAL ciLI paDI saPA suKARELAWAN laMA yaNG suKA raDIO keAMATURANNYA tU, kO suRUH diA p bLOG nI, naPA dIA bersIKAP begITU, naPA suMBuNG baH..nDA kiSAHlaH ko Cili paDI caKAP sy, caKAPLAH aPA yaNG ko SUKa yaNG penTING sY baLIKKan kaTA2 lanCANG ko tU duLU, maU banGUNKan mereKA yANG seDANG tiDUR matI tU...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

jAMbATAn ko ADa bAcA tAK poSt ENCIK bAMBARAYON Aug 11, 2009 7:28:00 PM...dIa kAta mR pRESIDEN BERtugAS di tAWAu muNGkin SIbuk...dAN suKARElawaN yANg pAKai rADIo AmATUR TU...Dia kERja sENdIRI...dAN mAsa diA buKAN tENtu...so APA ko MAU pERtiKAIkAN...

Anonymous said...

ko tAU ka wAHAi jAMbATAN...ko sAJA tIdAK mAU bERgAUL dENgan c rADIo aMATUR tu...kALAu ko rAPAt dENgan dIA...aPA2 iLmu dALAm sUKAreLAwAN SEMua dIA aJAr ko...diA bAwA lAGI ko p minUM sAMa2 diA. sY kEnaL dia...Sy TIadA PUN MaSAlAH DenGAN Dia...BanYAK SY BeLaJAR DenGAN Dia...BeGitu JUGa SuKarelaWAn LaMA sePERTi ENCIK KaHAr, SUarDI, BeLL, LIZa, DLL tU...KO Je YanG KePAlA BatU...EGO KonON PinTaR Buat keRJa TapI LanGSUNG Tak BerNILai...

CILI PADI

Anonymous said...

aLA, raPAT2 pUN keNA juGAK deNGAN keSOMBONGAN daN siKAP hiDUNG tiNGGI tU, maNALAH orANG maHU raPAT, suDAHLaH, terNYATA suKARELAWAN laMA iNDAH khABAR daRI rUPA saHAJA.


jamBATAN beauFORT

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

heloo..
hi smua..sia rasa bagus la c jmbtn ni ko diam2 jak bah, nda usah la ba ko layan tu c cili padi, biarlah dia..ni da bagus2 ko minta maaf haritu skang ko wat lg jambatan, sia pn tida tahu lah apa mo jadi sama ko ni jambatan'

Petronella

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

kepADA penGGERAk daRI saRAWAk yanG menGKRITIK penGGERAK kaMI, jiKA kaMU peNGGERAK yaNG berANI dan berTANGGUNGJAWAB, siLA baGI taHU nAMA daN daRI kawASAN paRLIMEN maNA, jaNGAN maCAM poNDAN menGKRITIK taPI tiaDA naMA..haNTU ka aPA tU..berANI berHADAPAn, caKAPLAh depAN2..

maU tenGOK juGA krM kaMU tU oK ka tIDAK...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

eii nda btggngjwb btul la orng tu, nda pndi mghormati org, kpd pgerak bft jan rsau, sia bsama kwn2 tetap menyokong mis ray, tu urang pngerak sarawak tu mimang nda btggjwb,sgaja mau kasi malu urang, nda bmoral btul durng tu..kasi tahu bah nama parlimen kamu, nama kamu..sia sukung ckp c jmbtn tu, wlupun sia tida suka c jmbtn...eii ada2 saja..

Petronella

Kelab Rakan Muda Beaufort said...

DIHARAP SETIAP KOMEN YANG DIBERIKAN OLEH PENGUNJUNG ADALAH KOMEN YANG BERTANGGUNGJAWAB DAN POSITIF. SEBARANG BENTUK KOMEN YANG CUBA MENJATUHKAN MARUAH, BERTUJUAN MEMALUKAN DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ADALAH TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI. TERIMA KASIH.

MODERATOR KRMB

Anonymous said...

salam perpaduan buat semua...

JUTAAN MAAF BUAT PARA PENGOMEN DIDALAM BLOG NI...SY TIDAK PERNAH BERMAKSUD APA2 SELAMA JADI PENGGERAK..SEGALA TUDUHAN PADA SY MUNGKIN BERASAS TP DSEBALIK ITU SY TIDAK ADA TUJUAN LAIN...SY AKUI SY MMPUNYAI SERIBU KEKURANGAN MALAH SY SERING DIHENTAM OLEH SEGELINTIR AHLI MAU PUN SUKARELAWAN MENGENAI DIRI SY..PADA PENGERAK SRWK MAU PUN SABAH YG TIDAK SUKA PADA PERANGAI SY SBLM NI MAAF..CUMA HARAPAN SY PADA SESIAPA YG BERKENAAN JAN LA MEMBERI KOMEN MENGENAI DIRI SY DISINI SBB TUJUAN PNUBUHAN BLOG KRMB ADALAH UNTUK MEMPERKASAKAN KRMB BKN UTK MJATUHKAN MARUAH...ANDAI ADA KESILAPAN SY LAKUKAN KNP X DIRECT JA TGUR SY PASTI AKAN MEMAHAMI SBB SY JUGA PNYA PERASAAN...BT AHLI2 KRMS SY JG MEMOHON BT KALI KDUA JAN LA BURUKKAN PUCUK PIMPINAN KAMU DDLM BLOG NI...SGALA PESANAN KMU DA SY SMPAIKAN PD PGERAK SIPITANG..

*MAAF BT AHLI KRMB DAN SESIAPA JAK YG SUDI MJENGUK SERTA MEMBERI CDGAN DBLOG INI...WASSALAM...

MIS RAY

Anonymous said...

uinah..apa komen penggerak sarawak 2..boleh aku baca..aku cari teda pun..mana 1 komen 2...
bminat aku mo tau ba..len mcm ja bunyi tu...

Anonymous said...

astaga, napa lagi itu,aku pun miss baca komen tu, tp kalu komen tu nda bagus nda payah lah baca kan, bikin sakit hati saja..pd org2 luar yang mahu menjentik org krmb ataupun penggerak kami, berila salam dulu ok, jgn main terkam ja ok..

Saifuddin II

Anonymous said...

To : Miss Ray

Jangan jadikan kritikan sebagai melemahkan dirimu.. Jadikan ia semangat yang MEMBARA untuk terus lebih maju dan berjuang kearah wawasan 2020. Untuk siapa? untuk kelab kita juga kan.. Mana yang baik ambil dan jadikan iktibar, Mana yang buruk jangan ambil sebaliknya jadikan ia semangat untuk terus maju kehadapan..

Anonymous said...

ya miss ray,sy pn stuju, jgn kecewa dan lemah smgt, wlupun ahli krmb ni slalu jak bising2 dlm blog ni, wlupn nakal sikit, wlu pn kadang2 btindak seolah2 membenci mis ray, tp tu sbenarnya sbb kami syg sama krmb dan mis ray. kami mahu mis ray kuat dan majukan krmb lagi. kritik2 kritik jgk tp bila ada phk luar yg mperkecilkan penggerak bft dan cuba menjatuhkan maruah mis ray, itu kami tdk akan trima dan kmi sokong mis ray spenuhnya..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Salam Rakan Muda,

aku rasa dah lama nda menjenguk blog krmb ni memandangkan aku busy jgk lah dua tiga hari ni. apapun aku ckup teruja melihat pkmbangan blog skang. ada beberapa sebab napa aku bkta mcam tu, skejap lg aku beritahu apa..

ptama, aku suka dalam duka melihat pertelingkahan antara jambatan beaufort dengan cili padi. ya suka sebab kamu memeriahkan balik blog ni, kamu berani mengeluarkan pndapat dan menyatakan hujah dengan begitu yakin dan tidak goyah dengan serangan balas. tapi aku cukup duka kerana kamu bertelingkah pasal hal yang remeh temeh, tidak membantu pkmbgan dan kemajuan blog serta krmb secara keseluruhannya. dipendekkan cerita, kamu bedua begaduh sia2, tiada hasil dan tiada berguna. kamu bedua sanggup menjadi tontonan ramai dan sanggup menghadapi risiko d pandang rendah lantaran hanya mahu menjadi juara dalam pertandingan anjuran kamu berdua ini.

kedua, kepada pihak luar yang cuba menangguk di air yang keruh dengan cuba memalukan penggerak kami (aku difahamkan begitu), kamu pun buat keja sia2. keja kamu ni sebenarnya telah mencemarkan dan memalukan barisan penggerak dari negeri kamu sendiri. kamu kena ingat blog krmb ni ramai pengikut, sekali kamu mengacah, sekali kamu memancing, jangan fikir kamu berhasil kerana tsunami bila2 masa sahaja datang menjengah.usah diduga lautan yang dalam jika kail kamu tu kontot. mungkin kamu lihat ahli krmb seolah2 menentang penggerak dan kepimpinan krmb, tp hakikatnya tidak. kami sayangkan semuanya, bak kata pepatah kami membantu dan menyayangi krmb dan penggerak bukan dengan cara belaian kasih sayang puji2an yang melambung dan mengkhayalkan tapi dengan cara teguran dan idea yang segar, sesuai dengan dasar keterbukaan krmb yang disemai selama ini.

ketiga, krmb berani menghadapi cabaran, bukan seperti sesetengah krm lain yang hanya muncul ketika keselesaan menjelma tapi hilang tatkala kesusahan bertakhta. Usahlah hanya memperjuangkan rakan muda hanya sekdar dimulut tapi di hati hanya mahukan kemasyuran dan nama. kepada One In A Million Teen In Sipitang, kamu jangan terlalu deras berkata2 kalau kamu tidak pasti kebenarannya, itu boleh menjadi fitnah dan kamu pun tahu dosa fitnah lebih besar daripada membunuh.

kepada sahabat2 ku di krmb, bersatulah kita, wujudkan suasana harmoni 1 krmb untuk 1 beaufort, jangan mengepalai persengketaan kerana pihak2 yang tidak menggemari ataupun mencemburui krmb sedang mengintai2 peluang untuk meracuni kita.buat miss ray, kuatkan semangatmu, ini adalah cabaran dan sahut cabaran itu dengan menunjukkan kekuatan, bukan kekecewaan. sekian dan terima kasih.

Budak Baru Belajar

Aug 12, 2009 5:00:00 PM

Anonymous said...

Ala JamBAtaN2...maU SuruH OranG GTau NaMa KoNON...Yana KO TU TakUT MaU kasIH TaU NamA KeNApa...KenA CabaR Pun TakuT...AlasaN OranG MaU taU Nama KoNOn...BuaT aPA MaU TaU NaMA Ko...TiDak FamOus Pun...

CILI PADI

Anonymous said...

U pengERak Dari SarawaK TolONG JanGAn GanGGu KAmI aTAuPUN PenGeraK KamI aTaupun KRMB...BagUS KO laYan KRM KamU...PahaMMMM...

CILI PADI

Anonymous said...

pENGeraK sARAwaK...kALaU kAMu SEoRAng YaNG tAU mALU...jAngAN mENcAPURI uRUsAN krmb...keRAnA DIseBALik pertelinGkaH KamI aDA maTalamTnYa...Bukan KamU pertenGLIngKah Untuk MenJatuhKAn SeOranG itu KamU Harus INGat...SeKali Kamu bersikAp BiaDap DenGAn KRMB maUpun PenGerAk SerIBU AhlI KRMB AkaN mengebOM KamU...IngaT...JanGAn MenCamPUri UruSan KAmI...kalAU Nak BagI CadAnGan KamI Tak Kisah...HaRAp anDa FaHAm...

CILI PADI

Anonymous said...

hai

Sebelum saya terlupa sekalung tahniah kepada KRMB dan juga Persekutuan Pengakap atas usaha untuk melaksanakan Kem Kepimpinan Suara Belia Merdeka dan besok akan berlangsung mesyuarat jawatankuasa pelaksana. Saya menyeru kepada semua untuk sama - sama hadir dan memberi sokongan kepada kem ini. Insyaallah saya akan hadir sama.

Setelah sekian lama saya tidak masuk ke blog kesayangan kita ini rupanya sudah terjadi terlalu banyak peristiwa. Saya agak sedih bila terbaca pertentangan antara cili padi dan juga jambatan beaufort. Saya tertanya - tanya apakah sebenarnya yang kamu berdua perjuangkan dalam pertikaian kamu ini...Bagi saya kamu semua hanya memainkan isu yang akan membuatkan orang lain nampak kelemahan KRMB. Nampak sangat kita ni sesama KRMB bertelagah untuk menegakkan sesuatu yang bagi saya tiada manfaat untuk KRMB. Kenapa kita tidak bersatu sahaja sama - sama kita mempertahankan KRMB dari pandangan negatif orang lain. Kita ini peneraju golongan muda di beaufort.

jambatan beaufort..apa yang membuatkan ko benci sangat kepada sukarelawan lama dan ko cili padi kenapa suka sangat memberi komen yang keterlaluan..kita sama - sama dalam rakan muda dan sukarelawan dan yang paling penting kita sama - sama KRMB...sebagai manusia kita semua tidak lari dari melakukan kesilapan maka sama - samalah kita saling ingat mengingati demi kebaikan bukan demi mencari siapa juara...

KRMB sudah pun mempunyai budak baru belajar dan juga rompakan yang selama ini banyak memberi pandangan dan teguran yang berguna dan alangkah baiknya lagi jika kita mempunyai dua orang seperti mereka iaitu jambatan dan cili padi, sebab apa yang saya perhatikan kamu berdua adalah memperjuangkan benda yang sama iaitu KRMB. Jadi berstulah kita demi kebaikan KRMB buang yang keruh ambil yang jernih...

AMT yang tersingkir

Anonymous said...

ciLI paDI, kO nDA paYAHLAH cuBA2 jaDI heRO, kO nDA taHUKaH penGGERAK daRI negERI sarAWAK sUDAH menJATUHKAN aIR muKA pemIMPIN kiTA, kaLU berANI sY cABAR kO ciLI paDI daPATKAN peNGGERAk darI saRAWAK tU, kO seLALU saHAJA meNDATANGAKN keMARAHAN sY daN oraNG laIN. aPAPUN sY haRAP kO deNGAR caKAP c BudAk BaRU beLAJAR tUE, taPI memANDANGKAN kO nDA deNGAR nDA aPA, ko pUN sAMA maCAM sUKARELAWAN laMA, eGO nDA berTEMPAT..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

alu..apa sdh jadi? ala sy mis plak tu bca komen dr pgerak dr negeri jiran tu, apa dia ckp hrp pd yg smpat bca dpt bgtahu,tp kalu di mengutuk penggerak kita tu mmg da mlampau, ada beza ba antara mengkritik dan mengutuk..fikir2kan la...

Lan

Anonymous said...

yuhuu..sa pun tida tahu apa sudah jd ni, sa rasa pening2 pla baca komen kamu ni..aduh..sa mau makan panadol dulu..sorang ckap pasal sukarelawan lama, sorang pasal pengerak sarawak, sorang pasal meeting, sorang pasal cabar itu ini..aduh..pening2..

Professor Malam

Anonymous said...

salam perpaduan...

DA LA...LUPAKAN LA TTG KOMEN DR SEBERANG TU...SY OK JAK JGN RISAU.APA PUN KOMEN KORG SUMA SY TRIMA DGN ATI TERBUKA XYA GADUH2 G...BT JAMBATAN N C CILI KORG STOP LA BTEKAK LAM BLOG NI..IDEA KORG TU SBNRNYA SAMA TP IKUT EMOSI SKIT...SUMA BNDA TKUAR BLA BEREMOSI...SY NK BG CADANGAN BT SUMA STUJU TAU X JA DR KORG SUMA....SY INGAT NK UPGRED SKIT BLOG KITA NI JD SATU BLOG YG LE NMPAK SAPA MEMBER2 DIA..BLE LTK SUMA PIC PROGRAM CTHNYA FRIENDSTER...AMCM STUJU X?SY RASA SUMA PN ADA FS..KLU ADA IDEA LEN CDGKAN LA......

MIS RAY

Anonymous said...

klu cm fs kita leh send mklumat cpt...bb kta leh bt group..remaja skg ni suka sgt kt fs la...facebook la..tagged la....

Anonymous said...

JamBatAN,
KO perlu Ingat, Kita MemPerJUANGKan perkRA YanG Sama iaitu MemBangunKan AHlI, AMT YanG se3dAng Tidur Supaya MemBewri SumbanGAN Dan iDEA SERta kOMEN dALAM bLOG ni...tAPI sATU pERKAra sY TAK bOLEh tERIMa ko MEMbuRUk2 kaN sUKAreLAWAn LAMA...HIduNg tInggi, soMboNG daN bANyaK lAGI...mUNgkIn kO sAJA yANg tIdAK SUKA BergaUL denGAn DoRanG ataum KO memang seOranG yanG terlalu Sensitif denGAn TabiAT atau Gaya OranG seHinGGa KO menGhanDaiKan sukaRelAwaN LaMa Cam tu...Tapi SeLAma Sy BerGaul DenGan DoRanG banYak iNfo YanG Saya dapaT...Dan SatU lagI SY Bukan JenIS ManUsia YanG GiLAKan nama, PanGkat apaTah lagi Nak JadI Hero...jauH seKali...TaPI KaLau Kita BerTekak SeSAma SenDiri SY BOLeh TeriMA tapI kalaU OranG LUar YanG Masuk CamPUR dan MemBUruKKan KRMB, PenGerak Dan hak KitA Sy Tak Boleh TeriMA...SY KeNa MenGHalanG doRanG dariPada BerBuat demIKian...

CILI PADI

Anonymous said...

cilI paDI, ya sY akUI kiTA perJUANGKAN maTLAMAT yaNG saMA taPI harUS diinGAT, sY dan kO adaLAH darI saLURAN yanG berbEZA. sY buKAN memBENCI sukaRELAWAN laMA jaUH seKALI maHU berMUSUHAN memANDANGKAN kitA daLAM saTU krMB, taPI aPA yaNG sY perKATAKAN iaLAH menGENAI siKAP suKARELAWAN laMA itU senDIRI, seBAB tU sY haRAP kaMU uBAH siKAP kaMU uNTUK keBAIKAN krmb..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

jAMbaTAn SY Rasa kamU siLap Lagi...SuDah Sy KatakAN MunGKIN tu aDALAh perWatakan MereKA...siKaP merEKa Cam TU munGKIN Dari PanDanGAn KO saJa...Tapi TiDak DarI PanDanGAn OranG Lain Atau PUN sY senDirI...Ok Lah...EsOk Ada MettiNG aPAkaTa Kita P saMA2...TaPI Tak PerLU Nak BagItau YanG Kita NI SiaPA...SukaRELaWAn LamA Juga DatanG ke MEsyUAraT Tu...Kita BUKti Kan AdaKAN andaIAN KamU BetUL aTau seBAliknYa...JanGan KataKAn KamU TiDak DI JemPUt OleH C BamBarayON...Sy ada BaCA PosT Dia K...


CILI PADI

Anonymous said...

kalU aDA sY aKAN dAtaNG laH tU sok, kaLU tiaDA jaDI tiaDALAH sY daTANG seBAB seLAGI suKARELAWN laMA masIH tiDAk beruBAH siKAP, sY tetAP denGAN penDIRIAN sY..iTU aDALAH jelAS..sY teTAP denGAN cARA sY..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

helo..
hii cili sama jmbtn, pa khbr kamu bedua, bagitu la kamu jgn lg gadu2 bah, eiii nda suka sia ba kmu gadu2 jak,kn bgus klu kmu bdua bsatu, br best..sia hrp kmu jgn gadu2 lg k..awas kamu kalu gadu2 lagi...

Petronella

Anonymous said...

jAMbATAN Ko DatanG Je sok...KiTA BuKtiKAn MaCamaNA SikAP DoRanG...KalaU KO betuL Sy SokONg Ko...KalaU KO salaH...Faham2 Lah K...

CILI PADI

Anonymous said...

sukARELAWAn lAMA sOK kaLAU mereKA raMAI gereNTI sY caKAP seMUA berLAGAK paNDAI, semUA puN saMA jaK tuE nDA kAN terIMA penDAPAT oraNG, mereKA jaK betuL tU..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

kO dATAng JE meMaNG OK tU...KalAU c BamBaraYON laGI lah...DiA SUKa OranG YanG BanYak CaDAnGAn Dan IdeA tu...Ko kasIh Je CadAnGan Dan IdeA Ko...BAB Sy KeNAl Dia LaMA Da...

CILI PADI

Anonymous said...

Petronella

kO Pun datanG esOK Ahh...JanGAn Ko TiDak DatAng...sy TiDak SayanG lagI Sama KO...

CILI PADI

Anonymous said...

ciLI paDI, naPA ko beGITU siBUK denGAN mesYUARAT esOK, kO maCAM kO puNYA mesYUARAT plAK esOK nIE..biARLAH baH oranG maU daTANG kA tiDAK daTANG ka tU maSALAH doRANG la maU daTANG ke tiDAK..penYIBUK beTUL..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hAI...mARaH pUlA ko JAMbATAn...sY pUnYA hAL lAH mAU kEMpEN KE tiDAK...iTU hAK sY buAt ApA kO mAU sIBuK2...sY mAU kEM NI BERjAYA...SEbAGAi aHli krmb sY kENa sUPPORT dOrANg...yAng kO sAkit hATi aPa hAL...KALAu tAK mAU dATaNG Itu ko pUNyA pASAL LAH...tApi KALAu Kem TU Jadi Ko PUN Tak PaYah Join...FahaMMM...


CILI PADI

Anonymous said...

sY buKAN maRAH taPI haIRAN baH kO puLA yaNG siBUK, peMIMPIN krMB, beauFORT bamBAYARON pUN tiDAK bisING2, tiDAK keMPEN2 leBIH di SINI kO plAK yaNG oVER baH..teNGOK preSIDEN, tiMBALAN preSIDEN saMA naIB preSIDEN, doRANG naDA puN keMPEN suRUH daTANG esOK seBAB sY yaKIN doRANg nDA aKAN daTANG puNYA seBAB doRANg maLAS baH tU, maNALAH doRANG maU buAT kejA susaH2 nI, kaLU uDAH masUK bLOG yanG senANG nI pUN doRANG nDA mamPU buAT, aPA laGI yaNG p mesYUARAT nIE..seRIBU laH aLASAN doRANG tU..alAMAK..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

tidAK pANdAIN fAhaM2 oO kO kAN...bUKAn dORANg mALAs...SUDAHKAN c bAMbARAYon cAKAp yNAG dORANg tu sIbuk...pRESIDEN mASih lAGi D tAWAU kerJA...tiDAK dAPAt cUTI...jAdi fAHAmmm lA BAh kO...

CILI PADI

Anonymous said...

kaLU krMB seRIUS beKERJASAMA denGAN denGAN penGAKAP unTUK menGANJURKAN keM inI, eSOK suDAH paSTI preSIDENNYA akAN haDIR, beGITU juGAK denGAN diA puNYA timBALANNYA daN naIB preSIDENNYA. kaLU nDA daPAT daTANG mesTI doRANG daH uMUM awAL2 d bLOG nI kaN, mesTI doraNG baGITAHU aHLI2 krMB yang 1 riBU leBIH oRANG niE yaNG doRANg nDA daPAT daTANG, ni doRANG tIDAK caKAP2 aPA2 mesTI doRANG daTANG. jaNGAN paNDAI memBERI alASAN jaK biLA aDA tuGAS diBERIKAN.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

cILI paDI, sY nDA maU beTEKAK laGI denGAN kaMU, taPI sY miNTA kaMU seMUA perGI baCA koMEN seORANG penGGERAK daRI neGERI saRAWAK dI poST meSYUARAT penGURUSAN kRMB tU, kaMU bacALAH laH aDA piHAK seDANG menYERANG kiTA seKARANG..caPAT kaWAN2 kaMU baCA...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

salam semua....

bt penggerak sarawak.....

sy xtau nk ckp per ma kmu ni...sy da minta maaf..mean sy akn berubah...knp perlu perbesarkan bnda yg kmu sdiri hnya tgk tp x mndalaminya?kmu kata kmu syg tp ni ka tnda kasih syg?sdr atau x kmu da bt org len pndang buruk pada kmu...ingat satu jari menuding 4 jari balik pada kita sendiri...sy xkata sy baik sy btl...x sma skali...silap sy sy mau pbtlkan silap kmu mghentam ahli2 krmb?...jan cmni...biar sy kmu kata suka membebel tp sy xpernah nk pikir nk burukkan sesiapa..even krmb sy sdiri...wlpn durg btekak sy pcya kmi msih bersatu...

bt penggerak srwk sy senang ketempat anda...n sy cukup simpati dgn kwn2 kt sna yg bt program lgi truk dr sy..mlh pegawai yg wk ckp tu pun msh berhubung dgn sy...

bt ahli krmb sy hrp kmu truskan jak perjuangn kita..pasal pusat kegiatan sy da aturkan insyaAllah xlama g sy akan umumkan...time tu kita bt kenduri skit k.....

mis ray

Anonymous said...

halo...sapa binawe y ngaku knun pengerak swak 2.buat malu nama swak ja...swak teda pengerak gtu..lek ja komplen psl KRM org..gtau lg knun KRM ko tsusun la apa la..ak tingu sama ja..klu blt ko penggerak ak rs kontrak ko smpi ujung thn ne ja kali..klu la ku tau ko sapa..aduyai....
krmb jan risau ak br jauh ne tatap sapot kamurang..sasak ku eh...
p/s rayana sapa pegawai y ko mc bhubung 2..cmbest ja mo tau ne...huhu..

-pengangguran berjaya-

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

Kepada semua ahli kRMB, Pengunjung blog, belia dan beliawanis di seluruh sabah dan w.p Labuan.

keputusan mesyuarat :-

1. Tarikh :

KEM KEPIMPINAN SUARA BELIA MERDEKA 2009 DItetapkan 9.10.2009 hingga 13.10.2009.

2. Sasaran :

Pelajar Sekolah tingkatan 1,2,4, 5 dan 6, Belia dan beliawanis di seluruh negeri sabah dan w.p labuan yang berpersatuan dan tidak berpersatuan.

3. Yuran :

RM15.00 seorang ( untuk mengurusan dan sewa peralatan dan keperluan lain )

4. Aktiviti Tidak berubah.

5. Tapak : Padang Pekan Beaufort

6. Kawasan Aktiviti :

i. Taman Tasik Pejabat Daerah Beaufort
ii. Bukit Bendera Beaufort
iii. Persekitaran Pekan Beaufort
iv. Air Terjun batu 58 Beaufort dan banyak lagi

Kepada mereka yang ingin mendaftar bolehlah mendaftar di Pejabat Belia Dan Sukan (P) Beaufort atau terus menghubuingi saya di Nombor 0138694190 atau melalui blog ni.

sekian dan terima kasih

BEAUFORT BAMBARAYON (Kahar Buntak ) said...

DISINI SAYA MERAKAMKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA MEREKA YANG TELAH HADIR KE MESYUARAT PETANG TADI. DAN TERIMA KASIH JUGA SAYA UCAPKAN KEPADA ATERSEBUT.NDA YANG TELAH MEMBERIKAN CADANGAN DAN IDEA UNTUK MENJAYAKAN PROGRAM

Anonymous said...

cILI paDI, maNA kO? naPA kO senYAP jaK..tuNJUKKANLAH peNDIRIANMU

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

hELLOOOO JamBatAN...KeNApA KO PanGGIl Sy...OranG TenGAh meLAbUR KaT TanDas...KeNAPA...ADa YAnG perLU KITA DeBatkan Lagi...??? TenTUNya AdaKan...So BaGAiMAna MesYUArat Tadi...???KO Ada DatANg Lah...??? Sy RasA KO Tak DatANG...MACAm ORanG SaRAwK SeSat TU...Jom KITa BelSAh DULu BaRU KIta BerDEbat Lagi...KITa KaSIH telANJANg Dia...kakaka


CILI PADI

Anonymous said...

sY tiDAKM maHU caKAP paSAL MeeTING tU duLU buAT mASA niE,yALAH kaN sY tuMPUKAN dULU deNGAN maSALAH penGGERAK saRAWAK yaNG carI haL dengAN krMB tU..yA maRI kiTA kaSI dIA teLANJANG sAMPAI boGEL, baRU diA taHU yaNG diA saLAH stRATEGI..hahaHAHA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

sY daTANG baH meetING tD ciLI paDI..sY maU tenGOK komItmen peMIMPIN krMB.

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

jaMbATan jANgaN kASIH lAMA...juM KiTa BelASaH Dia...KEPADA PENGERAK SARAWAK YANG HIDUNG MANCUNG PIPI TERSORONG-SORONG...KAlaU Nak Masuk RUmaH OranG kenA lah BeradaP...BeRAdaP Tu adaT Kita OranG TimUR...TaPI Sy Rasa KO NI oranG Negro KoT...BaB Ko MasUK RUmaH OranG TaK KeTUK PinTU...MacaM OranG naK BeRAk CaIR...NaPA...Buat CaMTU...Ko Tak KenA aJar adaP Dan SoPan SanTUN KalI Tau...KaLAu TaK KeNA AJar Sy LeH AjaR...CaMNI...PenGeraK SaRawAK...MUla2 KO P TU RUmaH OranG BagI SalaM...bagI...ASSaLamuaLAikum...Tak DenGAr Satu Kali Buat Dua AtaU TiGa Kali...PasTU KalAU KeNA Suruh Masuk BaRU masUK...JanGNaN masuK MacaM OranG keLapaRAn Minta SedeKah...MaLUlah Ko...PasTU Baru Ko Masuk...TaPI JanGan PUla KO terUs PI DaPUR...BikIN MalU TaU...SamPaI LaH seleSai UruSan Baik KO Baru Lah PuLanG...TaPI janGan PulanG dI suruH PulaNG Ko Tak Mau PUlanG...LagI Lah BikIN Malu...TapI Sy Rasa KO NI JenIs YanG Tak Masuk Ajar Kali Tau...Kan...Kan...Kan...


CILI PADI

Anonymous said...

sY tAU ko aDA dAtaNg...jADI mAcaM suKARElAWAN lAMA...oK kA tAK oK...

CILI PADI

Anonymous said...

iyA ciLI paDI, meMANG diA lAH tU..suDAH laH menGATA pengGERAK kiTA, pasTU menGAKU saYANG paDA penGGERAK, pasTU kutUK krmb niE kelaB terHuyung HaYANG..uRANG iNDON caKAP iNi seMUA gOBLOK..leN kaLI kaLU maU berCAKAP selIDIK laH duLU keraBAU maNGGALAH oiiII..jgN meN terJAH saJA raKUS maCAM suAMI 20 taHUN keNA peNJARA, kelUAR saJA dARI penJARA terUS caRI bINI maU tUTTTTTT..beGITU laH kO ni kaLI kaN keraBAU maNGGALAH..nGEEKKK

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

nO koMEN laH ciLI paDI, sY haNYA menJALANKAN tuGAS sY unTUK memBANGUNKAN oRANg yANG seDANG tiDUR aTAU kHAYAL, maCAM kO juGAK kaN...

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

tApi kO biLAh KELuaR pENJArA tERuS CARi biNi MAU tUTTTTT...ApA...???kakaka Lucu Lah KO NI...kALAu kiTA dUA jE gAsAK tu C mANggAlAH sARAWak tU TERKENCING2 Dia Tu...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

tU laH, c kerABAU maNGGALAh nI jeLES baH nIE, diA teNGOK diA nDA poPULAR daN nDA laKU, jaDI dIA tesT poWER, seKALI kasIAN, teST powER p meDAN perANG gUNA piSTOL aiR jaK, piSTOL maINAN laGI tU..haHAHA..diA nDA seDAR yaNG diA lawAN niE aDA bOM aTOM saMA snIPER..ko RASA laH waHAIA keraBAU maNGGALAH penGGERAK saRAWAK tU..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

wa...gila la kmu bdua ni, pengsan sahabat kita tu d negeri jiran tu baca nie, nanti dia mau sms penggerak kita tesalah send ni nnti p send nombor hospital sakit jantung..hehehe

Professor Malam

Anonymous said...

KO JamBAtAN BeRAPa BIji BOM KO BaWa...??? SY Ada Dua KONteNA...laIN LaGI Di PeGAng Sy...PIsTOl...Sy PinJaM PreDeTOr PunYa...MamPUSLah C ManGGa KalI NI...DI KelILinG BlOG Ni Sy PaSanG periUK aPI keLas PalING SaTU...BaRU CiuM BaU BUsUK sIManGGa SUDaH meLEtup...BeLUM LaGI terPIjak...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

waH..heBATLAH kO ciLI paDI,kO tiDAK baWAn cILI paDI kaH? penTING tU nanTI jumPA diMEDAN perANG kiTA kaSI cILI saJA muLUT ceLUPAR diA tU kaN? sY bawA sniPER FBI punYA, paSTu sY suruH c Noordin MAt TOP jaK kaSI bOM c kerABAU maNGGALAH tU..Ngeri kan cILi paDI..heheHEEH

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

Iya...TaPI BagUS KIta JanGAn KaSiH LeTUP DIa...KaLAU DapaT Kita TanGkap...KiTa IKaT...PasTU Tu CilI Padi KiTa sUMBaT di MulUT dIa, DIaNUNya...Tu CilI Padi KIta CamPUR HalIA BarU beRasaP...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

TuLAH Dia...SaPA SUrUH DiA MasuK keNDanG haRIMau...WalaUPUN HaRIMaU JinaK TaPI kalAU KeNA kaCaU menGanAS JuGa Tu...KO RaSAlaH KeRabaU manGGALah...kakaka

Anonymous said...

KaLAU diA maSUK kaNDANG haRIMAU pasTU kenCING laGI di DALAM, haRiMAU puN tahU yanG c kerABAu maNGGALAh ni meMANG spESIS nDA taHU maLU kaN..NgeeEEE..apA ko rASA keRABAU maNGGALAH, juS ePAL ka?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

TuLAH Dia...SaPA SUrUH DiA MasuK keNDanG haRIMau...WalaUPUN HaRIMaU JinaK TaPI kalAU KeNA kaCaU menGanAS JuGa Tu...KO RaSAlaH KeRabaU manGGALah...kakaka...MaNA KO...MaRI TunJUKaN Diri KO POnDan...

CILI PADI

Anonymous said...

TIaDA HAdIAh Ka Ahhh...MaCam Sy pUlak penGOmen Ke SEraTUs Ni...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

slamat malam kamu bdua jmbtn sama cili padi, sia sukalah kamu bdua bebaik2 sudah..yeaa sukanya sia..

Petronella

Anonymous said...

ciLI paDI, ko p minTA haDIAH saMA tu kerABAU maNGGALAH..NgeeEE

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

Petronella

keNaPA KO TiDak DatANg MettING Tdi...

CILI PADI

Anonymous said...

EeeeHHH...GaLI Sy...BuKAN DIa Ada DUiT TU maU BaGI hadiaH...TaKUT Sy KaLAU DIa KasIH hadiAh...NanTI keNA H1N1...TUlaH Dia BUsUK HaTI...amPUs...mau SMS penGeraK KIta PUn SuSah...AmPus Kan...

CILI PADI

Anonymous said...

hi Cili Padi, sia p kk tadi bah, sory ya nda dpt datang..kamu jangan marah sia ah..

Petronella

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

huhu bgus oo aman damai suda ini blog.
pgeraK srwK sms la pengeraK bopot..Ka tKt?

suria

Anonymous said...

BUaT c KeRabaU ManGGaLah...

KaLAU aDA SumUR di LaDanG, BolEh Lah KIta BerTUMPaNG ManDI, KalAU aDA LUMPUr DI paDang, BagUs Ko Kerabau Pi MandI...kakaka...

CILI PADI

Anonymous said...

i am coming..hehe..wa gilak la kmu ni jmbtn sama cili padi, br lah ngam kmu ni, sa harap kmu trusla mcm gini..wa sa klu jadi c pgerak sarawak tu,sa minta maaf o..nda sanggup sa kena kutuk2 gini, padan muka dia..

Professor Malam

Anonymous said...

paNDAI kO bePANtUN aH ciLI paDI..baH apA LAGI ko KerABAU maNGGALAH, orANG suDAH juAL paNTUN tU, nDA kaN kO nDA maU beLI, nDAkaN orANG bePANTUN pUN kO caKAP terhUYUNG hayANG..sY aDA panTUN jUGAK tU ko KEraBAU manGGALAH, deNGAR nIE..

proboscis monyet monkey ambuk,
ko memang keraBAU maNGGALAh maCAm laMPUDUK..waKAKA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

KiTa KeNA AjaR kaLaU maNUsiA BIadAp TaK tau Diri...Biar Dia Tau lanGIT TinGgI ke renDah...BloG KRMB BuKAn TemPAt ORanG LUar Nak caRI PaSal...TeLanjanG o Kita Buat...kaLAU maU Cari PasAl...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

wOi JAMbATan TU bARU pANtuN...sEgALA aMbuK KErABAU pun kO PANggIL...KakakA...baru Tau C KeRabau maBUk...

CILI PADI

Anonymous said...

yA sY haRAP kO seDARlaH wAHAI keRABAU manGGALAH..cerMIN dirI kO, kaLAU rumAH kO tiADA cerMIn, kO p rumAH sY, baNYAK cerMIN di ruMAH sY..

JamBATAN beauFORT

Anonymous said...

JamBatAn...Sy RaSA C keRabaU Tu...beTauk SudaH tau...taKUT maU maSUk SinI...MunGKIN GiLA SuDah Dia baCA KiTA PUNYa PosT nI...MunTah TeBeraK kalI dIa Tu... BaRU DIa Rasa...


CILI PADI

Anonymous said...

itULAH, muNGKIN biSUK diA terJUN p suNGAI raJANG, taPi dia bUKAN terJUN p aIR suNGAI, tAPI tERUS p muLUT buJANG seNANG..ngeeEEE..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

KasIAn C KeRabaU keNA HeNTam...SiaPa SuruH kaCaU ORanG...TiaDA aDat PunYa ManUsIA...KaLAu KO keRabAU TiDak SMS PenGerAK BEaUfort...Sy Kasi HiLanG KO PUNya Biji..............BijI MaTa...kakaka...aYam...

CILI PADI

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

sY miNTA kO minTA maAF seCARA terBUKA paDA peNGGERAk kaMI dan kepADA krMB, sY miNTA kO minTA maaF di blOG ni, blOG yanG kO guNA sesUKA haTI mengHINA penGGERAK kaMI dan keLAB kaMI..sY baGI maSA kO 24 jAM uNTUK memBUAT perMOHONAN maAF, jIKA tIDAK bOLEH laH kaMI buAT goRENG mASAk leMAK ciLI paDI kO cukUP2 nanTI..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

JaMBaTAn...HujUnG2 KeNA deleTe JUGa KITa PUNYa PosT ni...MaTI KIta Oleh AdmIN...MaRah LaGI Kita PUNYa PenGeraK...Kakaka...TaPI YanG PenTING Kita SuDah KasiH TeLAnJanG c keRabau Tu...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

jaNGAN taKUT baH ciLI pADI, adMIN kiTA kaN spORTING saMA menGAMALKAN daSAR terBUKA selAGIm guNA perkATAAN yaNG baGUS2 kAN..tenGOK c kerABAu maNGGALAH tU, guNA bahASA kuRANG aJAR kaN kaNA deleTE adMIN..paDAN muKA diA..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

C KeRabau NI CaKAp KRM Dia TerSusuN...TaPI TaKUT mau KasIH Tau DIa KRM maNa BOleh Juga KITa LaWat...BeTUL Ka terSUsun...MenGarUT je...DiA DenGKI KiTa PUNya BlOG terkeNAl Di MaLaysIA baH tu...TUlaH DI maU kasIH BuruK...SoRRy La keRabaU...


CILI PADI

Anonymous said...

salam perpaduan....

ha tau takut korang ar jmbtn n cili...mang nk kena delete tu korg pnya komen wakakaka....da la tu biar la pgerak srwk tu...dia tu sj jak tu buring bah tu nada kaja kan skg ni....sudah2 la....kasi lupa sj dia tu..pa yg bek jadikan teladan pa yg buruk jadikan pgajaran...msing2 mmusahabahkan diri huhuhu.....

mis ray

Anonymous said...

astaga, punya la sandi kamu ni jambatan sama cili padi, baru lah, skali kamu bgabung betul2 jd raksasa bah kamu..kekekek

Joey Koboi

Anonymous said...

KEPADA KERABU MANGGALAH..

SAYA MENYOKONG PENUH KENYATAAN C JAMBATAN YANG MAHU KAMU UNTUK MEMOHON MAAF DALAM TEMPOH 24 JAM, IAITU PERMOHONAN MAAF SECARA TERBUKA KEPADA PENGGERAK RAKAN MUDA KAMI DAN KEPADA KELAB KAMI, JIKA TIDAK KAMI AKAN TERUS MENGANGGAP KAMU ADALAH SEORANG YANG TIDAK BERADAT DAN MEMALUKAN PENGGERAK DARI NEGERI SARAWAK SECARA KESELURUHANNYA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

nOORDIN,iNILAH aKIBATNya kaLU meLUDAH ke LANGIT, kaN daH terKENA muKA seNDIRI..c keRABAU maNGGALAH tU nDA beRANI puNYA laGI muNCUL, tU laH aKIBAT kaLAU mULUT ceLUPAR..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

kpd kerabu manggalah,

aku hrp ko dpt jdkn smua ni iktibar & tauladan pd ko, mulut jgn clupar, msuk rmh org biar beradab, jgn krg ajar..ini pn iktibar jgk pd org lain yg bhayat mahu bt hal d cni, btalkan la niat kmu tu..

Saifuddin II

Anonymous said...

pengUMUMAN,

namPAKNYA seTELAH diDESAK, terNYATALAH seORANG penGGERAK saRAWAK yaNG berNAMA kerABU maNGGALAH teLAH meNIPU dirINYA senDIRI daN meNIPU penGGERAK seRTA KRMB kerANA berKATA beLIAU aKAN berSMS denGAN penGGERAK kiTA, taPI maLANGNYA hiNGGA kINI tiADA aPA2 yANG berLAKU. inILAH aKIBAT kaLAU muLUT ceLUPAR daN penGECUT. perMOHONAN maAF seCARA terBUKA yANG diMINTA olEH sY daN nOORDIN maT tOP juGA tiDAK diENDAHKAN olEH kaRTUN iNI. jaDI deNGAN inI sY menGISYTIHARKAN seSUNGGUHNYA c kerABU maNGGALAH adaLAH deNGAN inI seCARA seNGAJA maHU bermUSUHAN deNGAN krMB dAN diA juGA aDALAH seORANG maNUSIA yaNG tiaDA maRUAH. sekIAN TQ

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

ya sa stuju dgn ko jmbtn

Professor Malam

Anonymous said...

sy da jmpa calon utk ktua pnerangn krmb, c jmbtn sesuai sbb mulut dia lantang bkata2..mcmana, stuju?

Up Town GuRL

Anonymous said...

sa bkn x stuju tp klu bleh biar mesyuarat AMT yg tntukn nti ya, tu lbh adil..

Professor Malam

Anonymous said...

sY tiDAK maHU meMEGANG aPA2 jawATAN di daLAm krMB, sY leBIH seLESA berADA sePERTI sekARANG, caRILAH caLON yaNG leBIH laYAK yANG raMAI di lUAR saNA

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

beaufort bambayaron,sy cdgkn spya iklan kem kepimpinan ni dpt diedarkan secepat mgkin, promosi besar2an penting utk mnrik peserta. tampal la d pekan byk2

Puteri Sungai Padas