Thursday, August 27, 2009

JOM SERTAI PROGRAM RAKAN MUDA RAMADAN 2009


Program Rakan Muda Ramadan lahirkan insan budiman...


Assalamualaikum WRT & Salam Rakan Muda,

Kepada semua ahli KRMB & komuniti Rakan Muda, bersempena bulan Ramadan Al-Mubarak yang mulia ini, Kementerian Belia & Sukan Malaysia menganjurkan satu program yang dinamakan Program Rakan Muda Ramadan khas kepada semua generasi muda. Program ini adalah satu bentuk program kerohanian yang membabitkan program Tadarus al-Quran, Khatam al-Quran, Solat Sunat Tarawih, Majlis Berbuka Puasa dan ceramah keagamaan.

Di kawasan Parlimen Beaufort, pihak Pejabat Belia & Sukan (P) Bahagian Beaufort melalui Penggerak Rakan Muda kita, Cik Rayyana Amsir bersama KRMB akan melaksanakan program ini dalam masa yang terdekat ini. Lokasi program sedang dalam penelitian dan pihak KRMB akan berhubung rapat dengan Penggerak Rakan Muda kita untuk mengetahui lokasi yang terpilih kelak dan akan memaklumkannya di dalam blog ini.

Apapun, semoga para ahli KRMB dapat memanfaatkan program ini dengan sebaiknya untuk mengaut sebanyak mungkin pahala dan kebaikan di dalam bulan yang penuh dengan keberkatan ini. Hubungi Cik Rayyana Amsir di talian 087-211625 untuk penyertaan dan maklumat terkini berkenaan Program Rakan Muda Ramadan 2009.KBS SASAR 40,000 SERTAI RAKAN MUDA RAMADAN

TEMERLOH: Kementerian Belia dan Sukan (KBS) mensasarkan seramai 40,000 belia dan remaja menyertai program Rakan Muda Ramadan sepanjang bulan Ramadan ini dalam usaha memperluaskan pengajaran keagamaan kepada golongan itu. Timbalan Menteri, Datuk Razali Ibrahim, berkata KBS memperuntukkan RM1.5 juta bagi penganjuran program itu yang akan diadakan di 1,000 masjid dan surau terpilih di seluruh negara. Beliau berkata, pelbagai acara telah diatur termasuk tadarus Al-Quran, solat sunat tarawih, tazkirah dan ceramah.

"Ini bertujuan untuk meningkatkan tahap ketahanan diri serta memperluaskan pengajaran keagamaan di kalangan belia dan remaja supaya mereka menjadi pemimpin pelapis yang berwibawa pada masa depan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Rakan Muda Ramadan Peringkat Negeri Pahang di Masjid Sungai Gau di sini, malam tadi. Turut hadir bersama kira-kira 1,000 golongan belia itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Sains, Teknologi dan Inovasi Pahang, Datuk Mohd Sharkar Shamsuddin; dan Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan dan Hal Ehwal Wanita Pahang, Datuk Mohd Shafik Fauzan Sharif. Razali berkata, program berkenaan yang telah diadakan sejak 15 tahun terbukti berjaya melahirkan golongan belia dan remaja yang bertanggungjawab dan berpengetahuan keagamaan. - Bernama

72 comments:

Anonymous said...

SyUKUrLaH...adA JUga ProGraM Di Bulan RamaDhaN NI...JaDI KepaDa BelIA DaN BelIAwaNIS...YanG berAgamA IsLAM jaNGan KeTinGGaLaN untuk menYertAI ProGraM ni...K... SeMOga kaMU menDapaT raHMaT DariPadANya...

CILI PADI

Anonymous said...

cili padi raya ni kmi nk braya kt
umh ko k..KRMB

Anonymous said...

Mr Rynnille Peter has invited you to the event 'Rakan Muda Ramadhan (Khatamal Al-Quran peringkat Negeri Sarawak)'

Program Terbaru Rakan Muda Mukah peringkat Negeri Sarawak

Time: September 13, 2009 all day
Location: Masjid Setia Raja Mukah
Organized By: Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak


Event Description:
1. NAMA DAN KOD PROJEK:
Majlis Khatamal Al-Quran
Peringkat Negeri Sarawak (Program Rakan Muda Ramadhan)

2. PERINGKAT:
Peringkat Negeri Sarawak

3. ANJURAN:
Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sarawak

4. KERJASAMA:
Pejabat Residen Bahagian Mukah
Pejabat Agama Islam Bahagian Mukah
SABERKAS Daerah Mukah
Kelab Rakan Muda Mukah,Igan dan Tanjong Manis

5. TEMPOH:
1 hari

6. TARIKH:
13 September 2009 bersamaan 23 Ramadhan 1430H

7. BILANGAN PROJEK:
1

8. TEMPAT:
Masjid Setiaraja Mukah

9. PESERTA:
1000 orang

10.PENERANGAN AM
Program ini dilaksanakan adalah untuk membentuk golongan belia menjadi muslimin sejati dan menghayati makna sebenar bulan ramadhan.Selain itu program ini dilaksanakan untuk mengajak setiap lapisan golongan muda untuk mempertingkat kualiti sahsiah diri dan membina pekerti terpuji melalui aktiviti tarbiah yang dijalankan di bulan ramadhan ini,bagi membina kecemerlangan di dunia dan akhirat.

11. VISI PROGRAM

Membentuk satu generasi belia yang berazam untuk menjadi muslim sejati, memiliki sahsiah dan disiplin diri yang terpuji dengan mencontohi Rasulullah s.a.w, di mana mereka juga meyakini bahawa Al-Quran itu adalah wahyu Allah s.w.t yang menjadi panduan dan pembimbing perjalanan hidup manusia di dunia dan akhirat.


12. OBJEKTIF PROGRAM

• Mengajak golongan muda membuat persiapan lengkap bagi membuat persiapan lengkap bagi menghadapi kedatangan bulan ramadhan al-mubarak dengan mensyukurinya dan menghormati kesuciannya.

• Membina kesedaran di dalam diri golongan muda akan kepentingan untuk mempertingkatkan penghayatan terhadap bulan Ramadhan dan ibadah puasa khususnya dan amalan-amalan lain umumnya.

• Memperkukuhkan iltizam di dalam diri Rakan Muda untuk menghayati dan memahami Al-Quran dan ajaran-ajarannya di samping memperbanyakkan bacaannya.

• Melahirkan Rakan Muda agar mengagungkan kebesaran Allah s.w.t dengan amalan-amalan bertakbir,bertahmid,menunaikan solat-solat sunat di malam bulan Ramadhan serta mempereratkan silaturrahim.

13. PENUTUP

Dengan terlaksananya Program “ Rakan Muda Ramadhan “ ini akan mendorong remaja untuk mendisplinkan diri dan mengamalkan amal ibadah sepanjang bulan ramadhan ini.

Sila hubungi Pejabat Belia dan Sukan Bahagian Mukah untuk keterangan dan maklumat lanjut.

-samurai-

Anonymous said...

Ok BaH...RaYa NI Sy Buka OpeN HoUse...KaLAu Nak DatAng Boleh DatanG...Rugi KalaU Tak DatanG...tapI RaYA Ke LiMA...bab BaLIK KaMPUNG DulU...


CILI PADI

Anonymous said...

Waa open house ko ar cili padi blh ni kmi bwa tukul n kalimbu utk bka umh ko..lalalala..huhu


KRMB

Anonymous said...

BoleH Bah KRMB...TaPI LePAs Tu Kita LepAk Di BawaH KulUng...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

SAYA MENGHARAPKAN PROGRAM INI MENDAPAT SAMBUTAN YANG BAIK DIKALANGAN REMAJA KERANA KALAU KITA ANALISIS, REMAJA NI LEBIH SUKA KEPADA PERKARA YANG BERBENTUK HIBURAN DAN PERMAINAN. SAYA MOHON PIHAK KRMB SEBAGAI SEBUAH KELAB YANG MEMANG DIANGGOTAI REMAJA AGAR DAPAT MENINGKATKAN STRATEGI DAN GERAK KERJA AGAR DAPAT MENARIK LEBIH RAMAI REMAJA MENYERTAI KELAB INI SETERUSNYA AKTIF MENGIKUTI PROGRAM-PROGRAM RAKAN MUDA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

sa pn stuju pdpt c noordin tu..sa tinguk klu pesta2 btimbun bah durang, tapi kalu pesta al-quran, kalu nda beliau durang sipak nda la mau datang tu..lalala

Professor Malam

Anonymous said...

Hahaha..
mcm ada pgalamn jak ko tu prof..ekekeke..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

bah..sungkaii..selamat sungkai semua....

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

helo krmb!!!

miNumLah kOpi TeNoM daLaM juaDaH berbuKa puaSa..berteNaGa, siHaT & pasTi puAs..

PERNIAGAAN ALIZAH & KELUARGA
BEAUFORT

Anonymous said...

bdk2 skng mana la mnt mo jd alim time muda2 ni, so krmb pnya tgas ckp berat & mcbr utk mgubah corak pmikirn bdak2 skng ni..minum arak, gaul bebas, lepak, dadah, disko tu smua pkra besa skng ni..klu bleh kn bgus prgm rkn muda ramdan ni khusus utk gologn yg mcm gni, jan bg pd budak alim sbb mmg trang2 dorg dh bgus..tp klu mat rempit, kaki pompuan, kaki minum, kaki disko, kaki2 lain join pgrm ni, aku rasa mtlamat lbh bkesan dan tcpai..fikir2kan..renung2kan & slamat bramal..

Lintah Darat

Anonymous said...

ana stuju cdgn anta,
lintah darat....
ana fkr pn bgtu....

astagfirullah...allahuakbar..

Ustaz KRMB

Anonymous said...

cili padi mna uda ko..nda siuk 2 lpak kt bawa kulung di sungai padas siuk cikit ada angin huhu..


KRMB

Anonymous said...

Assalamualaikum WRT

saya wakil psatuan belia kg.berangkok, kpenyu minta kalau boleh pihak jbs dpt mengada kan program rakan muda ramadan di surau di tampat kami. harap maklum. kami sedia membantu.

Nan
Persatuan Belia Kg Berangkok

Anonymous said...

hii..eii bestnya ada pgoram...buli sia kut ka? eiii...eheheh

Petronella

Anonymous said...

SAYA JUGA SEPENDAPAT DENGAN PANDANGAN LINTAH DARAT. PROGRAM INI ALANGKAH MOLEKNYA JIKA DI KHUSUSKAN UNTUK REMAJA YANG BERMASALAH DAN TIDAK DIADAKAN DALAM MASA YANG SINGKAT. KALAU BOLEH 2/3 DARIPADA BULAN RAMADAN. JIKA KERAJAAN INGIN MELAHIRKAN GOLONGAN PELAPIS YANG BERMORAL, MASALAH WANG BUKANNYA HALANGAN BESAR KERANA KERAJAAN PASTINYA MEMPUNYAI WANG YANG CUKUP. BAK KATA PEPAPAH, HENDAK SERIBU DAYA, TAK HENDAK SERIBU DALIH. SELAMAT MENUNAIKAN SOLAT TARAWIH.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

En NoRdIN...KaLAu BoleH KIta KemPen BudaK2 LepAk Pi Tu ProGraM...seKUranG2NYa LePAs Juag TanGGunag JawaB Kita...Kepda BelIA dan BeLiawaNIs PaLagI KamU tUNGgU Pi La tU ProGraM janGan LePaskan pelUang...baB KubUR senTIasa menNatI kIta....asTaga2...


CILI PADI

Anonymous said...

PetROneLLa...Ko MaraH sY ka...sy MaiN MaIN Je Bah tu...manA SaMURaI Ko...SUDaH KO BaCa PaNTUN TuK kamU KaH...

CILI PADI

Anonymous said...

salam perpaduan n slm ramadhan...

..slps dperkenankan oleh majlis jbs..maka dputuskan program tersebut akan dlakukan d masjid kebatu..hehehe so djemput la dtg bb ikut perancangan menteri sabah akan "turun padang"..ahli parlimen beaufort pun akan bersama2 time tu...so anda suma djemput tuk hadir tuk memeriahkan majlis tersebut...pada sapa2 yg berminat anda jg djemput tuk bertadarus....program bermula pada 29.08.09 selepas zohor..terus berbuka n berterawih kt sana...

mir ray

Anonymous said...

PERHATIAN BUAT AHLI KRMB...

PERLETAKAN JAWATAN NAIB PRESIDEN HNYA AKAN DILAKUKAN SELEPAS KRMB MENDAPAT KELULUSAN DARIPADA ROS DAN KEPUTUSAN INI DIAMBIL DEMI MELANCARKAN PROSES PERMOHONAN..SO SY HARAP XAKAN ADA LAGI SPEKULASI MENGENAI PERLETAKAN JAWATAN MIS LIZA KITA EK..DIA MASIH LAGI NAIB PRESIDEN WLPN SUDAH MEMEGANG JWTAN PENGGERAK BELIA...TQ

MIS RAY

Anonymous said...

ok ba kalau ko mis ray..hehe..beres..

Professor Malam

Anonymous said...

eloo cili padi..iya suda sia bca td, sia tida marah bah tp angry jak..hehehe..suda la ba tu, sia ok jak bah..pasni sia bcinta ma ko pla, mau ka? heheh..men2 jak bah

Petronella

Anonymous said...

KEPADA MISS RAY,

BILA KELULUSAN ROS AKAN DIPEROLEHI? YA SAYA RASA PUN BAGUS CIK LIZA PEGANG SAHAJA DULU JAWATAN ITU BUAT MASA NI..KALAU DI GANTIPUN BELUM TENTU PENGGANTI TU BAGUS DAN DAPAT BUAT KERJA..BAGUS KEKALKAN SAHAJA BUAT MASA INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

na tu ada sdh d kebatu rakan muda ramadan kana buat, sa akan datang sbb dakat ja dr rumah sa..bah sa mau jmpa miss ray nti, nti kalu sa tegur miss ray senyum ya...

Professor Malam

Anonymous said...

wassup bebeh..
waaa alim ulama progem ni..
jom cs kawan2...

Bullock

Anonymous said...

no wonder how krmb become the most popular krm in sabah or maybe in malaysia.

i hope rakan muda ramadan will succes and i am very proud when i see the performance of krmb.

i hope krms can wake up and will succes like krmb.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

kpd ahli krmb, mari kta unline rmai2 now..i kat commenwel bah ni single2 jak..jum ba....

UpTown GuRL

Anonymous said...

hi OIAMTIS..how are u? mcm problem ko, ko dh jmpa penggerak ko? sory ah krmb x dpt tlg, nti klu tlg tkut buruk padahnya pd kmi smua..

UpTown GuRL

Anonymous said...

UpTown GuRL,

Sy SeBelAh KO Je Ni...MeN sORanG2 Je KO Ni...

CILI PADI

Anonymous said...

Petronella,

Sy PUN Tak MaU...nanTI MenGamUK tU C SamURaI tu...NanTI di PanGGil semUA NinJa P seRAnG sy...TaPI Sy BaWa genG OsaMA Bin LadeN KamI PaKAI BooM...


CILI PADI

Anonymous said...

biar btul cili padi...i pn sorag2 ni..u area mana? xnmpk pn u..

UpTown GuRL

Anonymous said...

eii jahat la cili padi ini..eii sia pn nda mahu la, bgus sia sama samurai sj..sia selamat lg, nti sama ko nti bom malatup kn mati katak sia..hehehe..rmi pula kn malam ni urg msuk blog ni..

Petronella

Anonymous said...

heloo uptown gurl..yup i understand.. no more talking about krms here becoz i need to respect the instruction and direction by krmnb top leader..thanks 4 ur concern..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

salam...

oim jan ko mrajuk..sy bt pa yg ptut jak ni...sori sgt2 ar......tq

mis ray

Anonymous said...

its ok miss ray..dont worry.. i am okey..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

bah aku pulang dulu..br hbes men cs dr tarawih..haha..rock stedy ma..aku ni alim2 rockerz..wakaak

Bullock

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

UpTown GuRL,

TiDaK BaH...Sy kaT ruMAh...Men2 Je JanGan MaRah arr...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

hehe..i da agak da..i ni mmg terer tau teka2 ni..klu u ada d cini mmg i rasa u ada d cini td..ehh c petrol ni mngelabah pla bah..hehe..relax gurl..

UpTown GuRL

Anonymous said...

UpTown GuRL,
Ko MasIH KaT SaNa LaGI Ka...NanTI akU Pi SaNA ok Ka...


CILI PADI

Anonymous said...

REMAJA HARI INI ADALAH REMAJA YANG SUDAH TERBIASA DENGAN KEBEBASAN DAN HIBURAN. BAGI SAYA, UNTUK MEMBENTUK SAHSIAH REMAJA HARI INI BUKANLAH SATU TUGAS YANG MUDAH. HARUS ADA SATU PELAN JANGKA MASA PANJANGN UNTUK MENANGANINYA. SAYA BERHARAP PRESIDEN KRMB DAN BARISAN AMTNYA DAPAT MELAKUKAN SESUATU PROGRAM DAN PERANCANGAN JANGKA MASA PANJANG YANG BERKESAN UNTUK AHLI-AHLI KRMB. UNIT SAHSIAH DAN MORAL PERLU DITUBUHKAN SELAIN MENGADAKAN SATU AKTIVITI KEROHANIAN KHUSUS SETIAP BULAN UNTUK SEMUA AHLI. KALAU BOLEH KRMB MEMILIH SATU SURAU/MASJID SETIAP BULAN/MINGGU UNTUK SEMUA AHLI KRMB BERKUMPUL BAGI MEMBACA SURAH YASSIN BERAMAI-RAMAI DAN MENGADAKAN MAJLIS TAHLIL. SAYA HARAP CADANGAN SAYA NI MUNGKIN BOLEH DIGUNAPAKAI UNTUK AKTIVITI KRMB PADA MASA AKAN DATANG.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

apapn yg tjd, kta mesti rockk..
yeh..yeeeaahhh...

The DumbleDore

Anonymous said...

ke mana pg nya c rompakan, sdh la x pyh ko mrajuk rmpkan, kmi d blog ni ttp hrmati ko, kmi masi prlu kata2 smgt & tgurn dr ko..

Saifuddin II

Anonymous said...

yan aku setuju...rompakan kembali lah ko...kami janji xkan buat hal lagi...semua masalah akan kami tangani secara bijak sana...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

yes i stuju dgn ko al-tengok..
klu mau masuk la, x mahu x pyhla..

UpTown GuRL

Anonymous said...

UpTown GuRL,

Ko Di KomEweL KA...

CILI PADI

Anonymous said...

ciLI paDI,

saYA tiDAK menJANGKAKAN aKAN aDA perUBAHAN daSAR daLAM peMIKIRAN daN gaYA saYA..saYA iNGIN berTANYA kePADA ciLI paDI, aPA guNA kO melAKUKAN peNYAMARAN? bUKANKAH itU hipOKRIT naMANYA? menGAPA seTELAH di TEGUR adMIN, baRU kO menGAKU keADAAN kO yaNG sebENAR?

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

saYA berseTUJU denGAN kenYATAAN c al-TENGOK al-TEGUR, biaRKANLAH, oraNG yaNG menGAKU menJADI ikON kepADA penGOMEN yanG laiN kiNI berTINDAK daN merAJUK sepERTI budAK2, jaNGAN beGITU kerANA itu roMPAKAN akAN di cOP sebAGAI tiDAK maTANG daN berPERANGAI kebUDAK-buDAKAN serTA tidAK memIKIRKAN kepENTINGAN krMB, sebALIKNYA hanYA memENTINGKAN diRINYA saHAJA.

jamBATAN beaufORT

Anonymous said...

KEPADA

JAMBATAN BEAUFORT

SAYA JUGA MERASAKAN APA YANG DIKATAKAN OLEH AL-TENGOK AL-TEGUR ITU ADA KEWAJARANNYA NAMUN BAGI SAYA IKUT KENYATAAN YANG LEBIH KEPADA BEREMOSI. SAYA SARANKAN USAH KITA TERLALU MEMIKIRKAN PERKARA YANG TELAH DIKUASAI OLEH EMOSI DAN PEMIKIRAN KITA YANG DIKUASAI RASA AMARAH.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

JamBAtAn BEaufort...

InI sOalAn Ko KaN..." aPA guNA kO melAKUKAN peNYAMARAN? bUKANKAH itU hipOKRIT naMANYA? menGAPA seTELAH di TEGUR adMIN, baRU kO menGAKU keADAAN kO yaNG sebENAR?"

JaWAPaNnYA...SeBenArNya Sy AdA TugaS DalaM penYAmaRaN TeRSEBut DaN TiDak PerNAh AdMIN menEGur Sy BaRU SY menGakU...TaPI MisI sY TeLAh BerJaYA 95%...Dan Sy DaH KaTAkan HanYA bebErapa OraNG PenTING daLAm BloG je YanG taHU MisI terSebUT...taPI yaNG penTING ia BerTUjUan baIK...TaK KisAH LaH kaLAU kO KaTA sY hipOKRit...TaPI janGAn InGat Sy MemenTINGkan DirI dAN menCari PUblisITi...itu BukaN gaYA sY...

CILI PADI

Anonymous said...

ciLI paDI, boLEH kO baGITAHU aPA miSI kO tU? jiKA iTU haL baIK saYA raSA nDA paTUT kO seMBUNYIKAN keJAYAAN 95% tU kaN..saYA haRAP kO ikHLAS daN bolEH deDAHKAN unTUK penGETAHUAN kiTA seMUA..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

na kan,macam mau2 perang pula kamu ni jambatan sama cili padi, sa harap tdk jadi la..tp sa rasakan c jambatan ni tiada bisa lagi sa rasa..biasa2 jak ko skarng ni..

Professor Malam

Anonymous said...

siapakan tu c rompakan atu, nda plang ku pnh mdgr, mklumla sy ni org br d blog ni..knapakan ya, ada masalah kah ya..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

hi guyz..

emm...so hot about rompakan here..in my opinion, rompakan u must make a comeback bcoz as long as u quit from krmb blog, u status and grand name by urself will be collapse..believe me..u must comeback..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

jaMbatAn WaLAUPUn MisI sY berTujUAN baIK...taPI Sy TiDaK daPAT menDeDAHkanNya...TiDaK seMUA perKARA BaIK itU KITa haRUs BerKONgsI BerSaMA seDANGkan ia BerKAITAn denGAN jaNJI...haRAP maAF...

CILI PADI

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Sy SUdaH CUba masUK BlOg KRMS DaN baGI KomeN dI MaNA Sy JanJIkaN...KRMS laNGsUNG tiDaK berfUNgSi...SeMUA KomeN sY berIKAn dI BlOg TerSebut DiTolaK...memaNG BLog KRMS SUdaH dIKUbUR daN TunGGU dIseKSa...BikIN PaNAs...

MinTA MaaF kePADa AhlI KRMB KeRAna terPakSa baGI maKLUmaN KePaDA OIAMTIS di BlOg inI...

dAn uNTUk tIdAK mEMbUANg MAsa KamU ( AHLI kRMS ) baGUs Buka BlOG baRU...Pn JUN PuN DaH LUpa paSwOOd BlOG tu...JaDI BlOG KamU tu TinGGaL KUbURaN taPI TiaDA TemPaT...

CILI PADI

CILI PADI

Anonymous said...

oh..tiDAK apALAH ciLI paDI, saYA puN tiDAK berHAJAT maHU taHU saNGAT teNTANG niaT seBENAR kamU iTU..diSINI pUN aDA raMAI piHAK juGAK yaNG maHU romPAKAN berFIKIR baLIK..bagUSLAH tU kiTA huKUMLAH paDA yaNG somBONG

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

blog krms sy mmg ada tgk, tp btul la ckp c cili padi, mau bg komen pn nda kana tayang..mmg mati dh blog ni, skadar asal ada sj sy tgk..krms mmg ptt ada prubahan, sbb krms ada potensi untk maju spt krmb dan krm2 yg lain..hrp pkara ini d ambil serius

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

hi cili padi,
ya u already saw about blog krms, thanks 4 ur concern..so, u also already told to me and all of community the krms blog so worst like rubbish..this is my point of view as AMT KRMS to wake up the leader. KRMS must be change.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

saYA adA juGAK berKUNJUNG ke blOG krMS iTU, taPI sepERTI yaNG diMAKLUMKAN memANG beGITU laH keADAANNYA, cuKUP menGECEWAKAN. saYA haRAP piHAK penGGERAK siPITANG ataU peMIMPIN krMS daPAT bertINDAK seGERA kerANA aLANGKAH baiKNYA jiKA kiTA daPAT banYAK ruANG deNGAN aDANYA blOG krmB, krmS daN krmK, saYA raSA lebIH banYAK peLUANG kiTA unTUK salING kenAL-meNGENALI

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

awu, sayangkan blog krms atu, ku liat ada mua bini2 plang dlm atu, atu mua admin ka tu atau mua pengerusi krms? mua admin krmb nda plang ada kan meliat juaku insan yang menjada blog krmb selama ani..hehehe..apapun blog krms atu baik tah kamu usahakan, macam rumah buruk sudah kana tinggal 25 tahun ja bah, nada rupa plang

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

I hAVe A GooD NeWS 4 U...I HopE u DoN'T TaLK lIKe ThaT...MaYBe sOmeboDy WaNT to HeLP U...To CrEaTe a NeW BlOG KRMS...Old BLOg KRMS...ThrOw In DUsBiN...BuT...he WanT AlL thE PrOGReM PicTuRe AnD he wAnt tO pUBLIsT iN KRMS BloG...So U DoN'T WoRRy aBOuT ThAT...U KRMS BlOG ALreADY UpDaTE aFteR thaT...

CILI PADI

Anonymous said...

ow yeah? wow thanks so much cili padi..anyway, thanks to the person who want to help krms..but 4 ur info, i have no program picture in my album now, but u can help penggerak sipitang becoz she was told the rest of AMT KRMS if want picture plez came to jbs office...
anyway, thanks cili padi

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI

WAH KO SEMAKIN BERJAYA MEMBANTU KRMS SEKARANG YAH..

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

I HOpE U DoN'T WoRRy...mY memBer saID...He WaNT to CoLLeCt aLL thE ProGRaM pIcTuRe wITh U PenGeRAk KRMS...BuT...GIve HiM a TiME...I wILL GiVe U inFOrMATiON AlWaYs...

CILI PADI

Anonymous said...

NOORDIN MAT TOP,

Sy CUba SeDaYA yanG SY MamPu Je...TIdaK SaLAH kaLAU KRMS DaN KRMB SaMA2 MAju...

CILI PADI

Anonymous said...

ok thanks again..i think u are great person from krmb i have seen so far..dont wory i always waiting for you

One In A Million Teen In Sipitang