Sunday, August 23, 2009

CADANGAN PROGRAM UNTUK KRMB


Menjadi yang terbaik lebih mudah daripada mempertahankannya...



Salam Rakan Muda,


Sebagai sebuah Kelab Rakan Muda yang mendahulukan para ahlinya, pihak KRMB membuka peluang kepada semua ahli KRMB dan komuniti Rakan Muda di kawasan Parlimen P.177 Beaufort ini untuk memberikan cadangan, pandangan atau idea untuk penganjuran mana-mana program yang dirasakan perlu dilaksanakan oleh KRMB bagi memenuhi aspirasi dan inspirasi perjuangan KRMB selama ini.


Oleh yang demikian, pihak KRMB mengalu-alukan sebarang cadangan program yang komprehensif, berdaya saing, positif dan memenuhi gaya hidup Rakan Muda untuk diperhalusi oleh barisan kepimpinan KRMB & dimajukan kepada Penggerak Rakan Muda Beaufort untuk pertimbangan perlaksanaannya pada masa akan datang. Semoga ruang dan peluang ini digunakan sepenuhnya oleh ahli-ahli KRMB demi pembangunan dan kemajuan KRMB keseluruhannya.

Pesanan daripada Presiden KRMB, Muhd Junidin Jamlan, jangan lepaskan peluang ini untuk sama-sama membantu memartabatkan KRMB ke medan kecemerlangan dan setiap cadangan ataupun idea yang anda berikan adalah amat dihargai dan pihak KRMB akan menimbangkan untuk menyediakan satu penghargaan kepada anda.

KRMB :- Satu Perjalanan Ke Masa Depan...


133 comments:

Anonymous said...

Saya mencadangkan agar kita mengadakan Alumni untuk semua ajk tertinggi dan juga semua ahli KRMB memandangkan kita sudah mempunyai seramai lebih 1000 orang ahli...

AMT Terbuang

Anonymous said...

Salam Rakan Muda Semua,

Selamat bpuasa kepada semua aku ucapkan. Di bulan yang baik ini, aku mengharapkan akan ada sesuatu sinar buat semua insan untuk mendampingi kebaikan dan meninggalkan kebatilan.

terima kasih kepada admin blog krmb ini kerana inilah post yang aku nantikan selama ini sebenarnya. aku melihat ruang dan peluang yang diberikan ini adalah satu kesempatan keemasan yang tidak patut semua ahli krmb lepaskan kerana ini bukan datang selalu dan tidak semua kelab berani menbuka peluang seperti ini.

apapun, semoga cadangan program yang aku yakin akan ramai memberi cadangan program di dalam post ini akan d pertimbangkan sebaiknya dan tidak seperti melepaskan batu di tangga, hanya menjadi perhiasan untuk menambat hati ahli-ahli krmb.

aku ada satu cadangan progrm yang aku namakan program hari intelek bersama krmb. aku rasa program berteraskan keilmuan dan intelek patut krmb laksanakan memandangkan program bebentuk lain sudah berlambak di pasaran bursa aktiviti dan program jbs.

Program Hari Intelek bersama KRMB ini akan menampilkan hampir semua bentuk pentandingan intelektual. antaranya ialah Pertandingan Forum Rakan Muda (antara sekolah/NGO/persatuan belia), pertandingan Kuiz Rakyat 1 Malaysia, pertandingan pidato terbuka, pertandingan tarian kebudayaan tradisional, pertandingan sayembara puisi kegemilangan Rakan Muda dan apa-apa pertandingan lain yang dirasakan perlu.

aku tidak mahu mengulas mengenai cadangan aku ini detail sangat kerana aku rasa pemimpin krmb lebih arif dan berpengetahuan dari aku untuk memikirkan apa yang perlu. kerjasama dengan Dewan Bahasa Pustaka mahupun pihak-pihak lain yang dirasakan penting dan perlu diadakan kolaborasi antara mereka.

ok lah setakat ini saja cadangan aku, insyAllah dilain masa aku akan kembali dengan cadangan lain.

Budak Baru Belajar

Anonymous said...

SAYA ADA CADANGAN UNTUK PROGRAM KRMB. SAYA HARAP CADANGAN INI MENDAPAT PERTIMBANGAN YANG SEWAJARNYA UNTUK KEBAIKAN SEMUA. SAYA MENCADANGKAN AKTIVITI BERIKUT :-

01. KEM KEPIMPINAN UNTUK SEMUA AMT KRMB DARI PRESIDEN SAMPAI AJK BIASA. KEM INI UNTUK MENINGKATKAN MOTIVASI, KEMAHIRAN DAN KOMUNIKASI SERTA BELAJAR CARA2 MENGENDALIKAN SEBUAH ORGANISASI..

02. DIALOG BERSAMA AHLI KRMB. TUJUANNYA UNTUK MENDAPATKAN PANDANGAN AKAR UMBI MENGENAI KRMB DAN KEPIMPINANNYA. INI JUGA PELUANG KRMB UNTUK MENJELASKAN MANA-MANA ISU YANG BERBANGKIT YANG MUNGKIN MENJADI PERSOALAN DI KALANGAN AHLI KRMB

03. BUAT ROAD TOUR UNTUK MEMPROMOSI KRMB DAN PROGRAM RAKAN MUDA.

SEMOGA CADANGAN INI BERJAYA DILAKSANAKAN DAN MENDAPAT PERTIMBANGAN YANG BAIK DARI PEMIMPIN KRMB

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

sa ada cdgn. sa cdgnkn krmb bt lawantan rasmi ke mana-mana krm lain yg sdh bjya, yg sdh ada pst kegiatan rkn muda. bleh blajar dr dorg mcmana mau urus benda2 tu smua nanti, kan nda lama lg kta dah ada pst kgiatan rakan muda, sa harap ni smua bleh membantu mningkatkn prestasi krmb..

Professor Malam

Anonymous said...

sy mcadangkan krmb mengenalpasti siapa sebenrnya c jambatan beaufort, cili padi, rompakan dan budak baru belajar. lepas tu krmb bleh bg lantik dorg menyertai krmb utk mengukuhkn kepimpinan krmb yg sy tgk smkin layu dan lemah. di tambah lg nnti dgn kepergian cik liza, naib presiden kita, btambah kurang la pd amt krmb yg slalu mmberi respon pd kita ni ahli krmb..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

saya ada cadangan untuk miss ray, saya cadangkan miss ray mengumpulkan kembali barisan kepimpinan krmb yang lama2 itu dan minta pandangan dorang serta pertolongan dorang untuk menjadi link atau netowrk krmb bg menarik lebih ramai orang muda menjadi ahli krmb..

tapi cadangan ni cadangan alternatif kalau mcm c noordin ckp road tour tu nda dpt d jalankan..

Sifu Bukit Bendera

Anonymous said...

salam perpaduan...

post kali ni ada peluang bt suma pgunjung...byk faedah yg ble dperolehi drp post kali ni...sy rasa suma pun stuju kan dgn cdgan kali ni...sy pun senang hati jg skurg2nya kali ni da xda gaduh2..tp penuh ngan sesi luahan cdgan..

bt bara api nk bdebat tu ok jg cuma en.bara slh tmpt pla..if nk bdebat kt blog, nnti org ingat gaduh pla tau2 la bkn suma org buka blog hari2 cuma bberapa org tertentu jak..emm hope en.bara akn faham la k...

utk en.suardi cdgan en.suardi tu sy alu2kan la...suma idea korg sy trima wlpn kdg2 ada bhsa tlebih "manis"...xper bhsa tlebih "manis" tu biar sy edit sdiri la k...heee tp jan la suma pun ada yg tlebih "manis"...kang sy yg sakit :>

mis ray

Anonymous said...

Hi all,

How are u krmb? hopely fine ok..wow i want to say something about krmb. i thinki krmb show a good chance to members of krmb to give any idea and opinion to suggest to the top management of krmb. Its a fantastic solution and i hope u all members of krmb can take advantage to support your club.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

walla...walla..aisey sy teda idea pla tau mau bg cdgn progrm bt masa ni..tp nda apa biar sy fikir dulu ah..nti sy ada idea sy bg ya..walla..walla..

UpTown GurL

Anonymous said...

Salam smua,

Korang suma ni aku ada cdgn yg baeekkk punya..nescaya kamu semua angkat tangan setuju dgn cdgn aku ni, program yg selamba, santai tp siukk..

cadangan aku sbb krmb sdh ramai menghasilkan kaki kritik, bijak bkata2 ni, bijak memanipulasi keadaan ni, apa kata kita buat pedebatan persidangan ala parlimen..kasi chance la hero2 kita ni jd YB..mula2 kita wat dalaman dulu, nanti sudah buat dalan, untuk lebig rock, kita lawan wat prenly match persidangan parlimen pulak dgn krm lain..amacam miss ray? ok ka cadangan aku..aku tfikir benda ni bila tgk komen c jambatan yg bermulut boleh tahan tu..

Saifuddin II

Anonymous said...

slamat pagii...
sa cadangkn buat anugerah utk ahli krmb bulih ka tu ek?
kira mcm anugerah bintang popular brita haria tu bah..
award ni bg la mcm ajk tbaik, ahli tbaik, sukarelawan tbaik, pgunjung blog tbaik..pstu sambil2 wat dinner..best bah tu klu dpt buat..

Limau Manis

Anonymous said...

Assalamualaikum WRT

Sy ada 1 cdgn, apa kata krmb wat kem bina insan & keinsafan kpd para2 pgomen dlm blog ni yg suka kutuk2 tu..hahaha..bleh pakai ba kan cdangan sy ni

LAN

Anonymous said...

sia mencadangkan krmb buat famili day, baru la sana kita dpt kenal satu sama lain, pastu boleh sia kenal2 dgn kamu semua..buat la apa2 games yang suik, baru lah kan terjalin kemesraan..heheh

Petronella

Anonymous said...

KEPADA :-

MISS RAY
MR PRESIDEN & AMT

SAYA HARAP CADANGAN YANG KAMI BERIKAN INI HARAP DAPAT DIRESPON UNTUK MEMUDAHKAN KAMI TAHU BAHAWA PIHAK KRMB INI ADA BERKEMAMPUAN ATAU TIDAK UNTUK MELAKSANAKAN PROGRAM YANG KAMI CADANGKAN INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

halu Noordin, aktif jua ko kan dlm blog ni..ak ada plang satu idea ni tp nda tahu la laku ka x cdgn aku nu..pa kata wat 1 prgrm yg bleh mbuatkan org kenal ni krmb. bt la prgm yg bleh masuk the malaysia book of record..mcm expedisi borneo guna basikal ka, mgumpul tandatangan dr 2 juta rakyat sabah ka, jelajah pesisir pantai seluruh negeri sabah ka..kan..sapa jua nanti bangga, mereka dan keluarga mereka jgk kan..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

wassUP bebeh..sy ada cdgn, bt la ptandingan CS rakan muda, bleh kita lwn2 cara sihat dr lwn2 ckp dlm blog ni bikin malu jak kan..bah, mcm? sy mO tu c jmbtn join,sy mO sniper ko..

Bullock

Anonymous said...

pada pandangan peribadi saya sebagai pendidik, saya bersetuju dengan cadangan saudara Saifuddin II supaya KRMB mengadakan program Perdebatan Sidang Ala Parlimen. Program ini baik untuk meningkatkan mutu komunikasi,tahap kecekapan berfikir dan mengawal emosi. Orang muda memang perlu program seumpama ini untuk menjadi matang dan dedikasi.

Cikgu Pantun

Anonymous said...

fuyuu 1st time cikgu pantun nada pantunnya..hehehe..jgn marah ek..saja gurau2 bah..hehehe

LAN

Anonymous said...

saya cdgkn KRMB mewujudkan satu Anugerah Khas kepada semua pengunjung setia blog ini. Ni antara yang saya cadangkan :-

ANUGERAH AL-GORE
(Berani Tapi Celupar)
Penerima :- Jambatan Beaufort

ANUGERAH OSAMA LADEN
(Berani Tapi Merapu)
Penerima :- Cili Padi

ANUGERAH NOBEL KRMB
(Berani & Waras)
Penerima :- Budak Baru Belajar

ANUGERAH DR MAHATHIR
(Berani & Benar)
Penerima : Rompakan

ANUGERAH KARPAL SINGH
(Berani Tapi Mengarut)
Penerima :- Bara Api

Hehehe..saja jak gurau2 OK..

Buronan Cinta
Pekan Beaufort

Anonymous said...

KEPADA

BUDAK BARU BELAJAR

SAYA AMAT BERSETUJU DENGAN CADANGAN ANDA. SAYA RASA PELAKSANAANNYA AKAN MENJADI MUDAH JIKA KITA BEKERJASAMA DENGAN MANA-MANA PIHAK ATAU AGENSI YANG BERKAITAN. JIKA PROGRAM NI TERLAKSANA, KRMB PASTI MUNCUL SEBAGAI SEBUAH KELAB YANG BERDAYA MAJU.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

halu smua...
sa mau tanya presiden krmb bila tu naib presiden yg sdh naik pangkat tu letak jawatan? sa fikir dia udah letak jawatan..

Professor Malam

Anonymous said...

senang crita ak ada 1 idea..

krmb bt 1 marathon,lg sng atur..cuma sdia hadiah dan lain2, bajet pn x guna byk la..bt yuran pnyertaan..pastu bleh jdikan acara tahunan, wow best ow kalu jd realiti

The DumbleDore

Anonymous said...

Assalamualaikum semua,

Cadangan daripada saya untuk KRMB ialah mengadakan Majlis Sambutan Malam Hari Raya dan Silatulrahim selepas sahaja hari raya ini. Ini bertujuan untuk mengeratkan hubungan antara ahli KRMB dengan AMT KRMB dan mereka yang selalu mengunjungi blog ini. Kita boleh mengadakan di Rumah Rehat Beaufort atau tempat yang difikirkan sesuai. Saya boleh membantu mengaturkan tempat itupun sekiranya diperlukan.


...BARA API...

Anonymous said...

Helo..wow fantastic performance by krmb members. so many idea for the programme implement by krmb. so now it up to the leader of krmb to choice dan verify any programe to became reality for a few times from now.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

u mine with your krms la oiamtis

Anonymous said...

Malam hari raya ok gak, sa stuju..pasal makan2 sa stuju jak bara api..hehehe

Professor Malam

Anonymous said...

emm aman damai jak mlm ni bila bara api ngan security tmn wawasan teda..fuh lega sy..

Limau Manis

Anonymous said...

Kenapa ada yang mempertikaikan kehadirian saya dalam blog ini sebagai satu penyebab kontrovasi, sedangkan apa yang saya katakan bukan untuk menyakiti hati sesiapa. Saya cuma menegur sahaja, Tidak salah kalau saya menegur perkara yang boleh menyebabkan keburukan kepada KRMB kamu ini. Seperti yang saya katakan perkara kutuk-megutuk adalah mainan saya. Sebab itu lah saya tidak suka akan poerkara tersebut. Tapi masih ada lagi manusia dalam blog kamu ini yang suka mencari kesalahan orang lain dan mencari pasal sedangkan saya menegur perkara yang betul. Cuba hati, buka minda kenali diri kamu.

...BARA API...

Anonymous said...

Heloo there...
hii bara api, i think krms need somebody like u to push the leader of krms. i hope u will join krms blog and say something to the top leader of krms. thanks

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Terima kasih diatas pelawaan kamu menjemput saya untuk mengatakan sesuatu kepada kepimpinan KRMS. Mungkin satu hari nanti saya akan pergi ke KRMS untuk membantu kamu. Seperti apa yang saya perhatikan KRMS sekarang ini masih dalam keadaan yang menyedihkan.

...BARA API...

Anonymous said...

yes bara api.we are very disappointed about top leader of krmb. we already done with any way to try kick out the pengerusi of krms, but still unsuccesful. we also already told our problem and voice of our heart but still nothing happen. I hope u will help to chance this situation.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Biarlah kita bertindak mengunakan akal dan jangan menggunakan perasaan. Kita bertindak secara kelembutan kerana sifat air yang lembut kalau menitis dibatu setiap hari batu akan berlubang. Biarlah mereka bertenang sementara. Mungkin kepimpinan KRMS sekarang ini sedang mengatur strategi mereka. Dan smapai pada tahap yang perlu kita bertindak baru lah kita bertindak mengikut cara yang tepat dan berkesan. kamu jangan bimbang saya setiasa membantu siapa saja yang memerlukannya.

...BARA API...

Anonymous said...

how long we must be patient..we are just want to show our right..we are not blame to the pengerusi but we just want to say we are totally lost of confident about pengerusi krms. pleaze la resign AS SOON AS POSSIBLE..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

uii urang sipitang, ni post kami krmb utk cadangan program bg d fikirkan utk d buat krmb, bukan kan mendangar kelab kamu punya masalah, kamu kan ada blog sendiri jd kamu mengadulah d blog kamu, tu urusan dalaman kamu bah tu karang kamu luah di sini krmb jua kana tuduh nanti menyibuk hal krmb lain pdahal bkn kami yg buat, ko kan.. kamu kan ada blog jugk, ko p la situ bah..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

Bara Api tlg jgn lyn pmintaan AMT dr KRM Sipitang itu kerana itu adalah problem dorg yg xda kaitan dgn KRMB. sy mintak OIAMTIS kamu skali lg bhubung dgn Penggerak Rakan Muda Sipitang kmu utk menyelesaikan problem kamu tu. Dasar kami d KRMB tidak akan mencampuri urusan KRM lain dan kami juga mengamalkan budaya berbaik dan mahu mempunyai hubungan diplomatik dgn KRM lain secara sihat dan harmoni.

AMT KRMB

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Bagilah peluang sehingga tahun hadapan. Sekiranya masih juga keadaan tidak berubah maka tidak salah kalau anda bertindak demi kebaikan KRMS kamu.jadi anda tidak akan dipersalahkan dalam tindakan anda kerana peluang sudah diberikan.

...BARA API...

Anonymous said...

Ular Sawa Selagon,

Biarlah mereka diKRMS meluahkan rasa tidak puashati mereka . Tidak salah untuk berbuat demikian. Kerana tidak ada sesiapa yang mahu mendengar keluhan mereka di blog KRMS sebab setahu saya blog KRMS belum pernah update sehingga hari ini. Di Blog KRMB sahaja tempat yang dekat dan sesuai untuk meluahkan perasaan mereka. Kerana pengerak Sipitang dengan Pengerak Beaufort satu pejabat jadi senang untuk mereka berbincang.

...BARA API...

Anonymous said...

AMT KRMB,

Saya rasa tidak salah untuk kita membantu jiran KRM kamu. Kerana program yang dianjurkan oleh parlimen sipitang dan parlimen beaufort selalunya bergabung. Kerjasama dalam program selalu diamalkan oleh pengerak kamu. Jadi tidak salah jikalau KRMS meminta bantuan daripada KRMB asalkan mengikut peraturan dan keselesaan KRMB.

...BARA API...

Anonymous said...

bara api,krmb risau jika pengerusi krms dan barisan kpimpinn mreka akn menyalahtafsirkn ruang yg digunakanm oleh OIAMTIS itu. wlupn krmb tbuka dlm menerima siapa2 dlm blog ni, tp krmb ttap bhati2 kerana hal dalaman sbuah krm tdk sharusnya d luahkan d laman blog krm lain, tmbh2 d laman blog krmb ini yg shingga kini mpunyai 11 ribu pgunjung. jd apa tanggapan mereka? nama krms jgk yg tjejas nti, kmi x mahu masuk cmpur kerana itu masalah yg tjadi d krms.

AMT KRMB
2009-2010

Anonymous said...

helo amt krmb, thanks 4 ur respon. I hope u not misunderstanding with my solution to use the blog of krmb to enrech our problem here. I just want to know the progress of our problem. For u infomation, until now we not yet get any respone from penggerak rakan muda sipitang and the top leader of krms to make a Annual General Meeting. Pengerusi KRMS say she will be resign before her getting married on july but until now (now she was pregnant 2 months) still hold her position as pengerusi of krms. so stupid la coz now we are know she is very-very-very GILA KUASA.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

AMT KRMB,

Pada pandangan saya, tidak ada alasan AMT atau pengerusi KRMS menyalahkan KRMB kerana mereka sendiri sedia maklum yang AMT KRMS sendiri tidak mempunyai komitmen dan tanggungjawab terhadap ahli2 mereka. Dan nasihat saya kepada ahli2 KRMS sipitang supaya dapat menggunakan blog KRMB sebaik mungkin dan jangan sampai mengeluarkan perkataan atau bahasa yang boleh menjejaskan imej KRMB.

...BARA API...

Anonymous said...

thanks amt krmb. yes, actually i have no choice. when i know about krmb blog, i think i already find a new way to solve of krms problem. i hope when i inform about krms problem in this blog, the pengerusi of krms and penggerak rakan muda sipitang will be respone but until now nothing happen. 4 ur infomation, majority of krms leader from deputy pengerusi until the most of amt krms support me to show krms problem in this blog. dont worry we just use krmb blog to tell pengerak. thats all.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Sejak pemerhatian saya diblog ini, banyak sudah komen yang anda berikan kepada pengerusi dan pengerak sipitang tetapi masih belum mendapat respond. Anda jangan risau, saya akan berhubung dengan Pn Junaidah untuk memaklumkan perkara ini. Dan saya akan khabarkan perkembangannya melalui blog ini itupun kalau pemilik blog ini mengizinkan saya berbuat demikian dalam blog ini.

...BARA API...

Anonymous said...

oklah tpulang la pd kamu AMT KRMS. tp sy hrp jgn ada phk yg akan menuduh krmb bkerjasama dgn anda utk mmalukn mereka. KRMB dan KRMS mpunyai hubungan psahabatn yg baik sejak dulu lg, jd sy x mahu lah dgn timbulnya isu ini akn mjejaskn hubungan baik yg tjalin slama ni. sy harap bara api dan one in a million teen in sipitang memahami situasi ini. sy sbgi pmimpin krmb jgk merasa berat dgn luahn ini tp apakan daya sblm tlmbt bgus sy bsuara dr awal.

AMT KRMB
2009-2010

Anonymous said...

Ok thanks bara api, we are happy about the new information here. i hope bara api can tell the pengerusi of krms about their amt krms very dissappointed and not happy with her now. the best solution is she resign AS SOON AS POSSIBLE.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

Bara api,sy rsa utk mmuaskn hati barisan kpimpinan krms, sy rasa kmu bgtahu sj pkembangn smasa apabila kmu btemu pengerusi krms nti. kasi puas hati dulu org yg mgadu ni tp skli lg sy minta, jgn libatkn KRMB dlm hal ini ok. sy sdh bgtahu awal2 kan..

AMT KRMB
2009-2010

Anonymous said...

Saya tidak berniat untuk menyusahkan KRMB atau mana2 pihak. Saya cuma ingin membantu sahaja. Kerana sekian lama keluhan ahli KRMS tapi masih belum dapat apa2 respond daripada AMT sipitang. Blog KRMS sipitang sekarang ini seperti bangunan yang usang hanya menunggu untuk roboh. Jadi tidak salah kalau mereka mencadangkan mencari kontrator baru untuk membina semula bangunan tersebtu. Untuk membina bangunan tersebut mereka perlu ada sokongan daripada pihak2 tertentu yang boleh membantu mereka ( Ahli KRMS ).

...BARA API...

Anonymous said...

thanks bara api. we are waiting the new information from u. thanks so much. krms blog is the bad blog, not completed and not yet call as a krm blog. its becoz pengerusi krms not serius and not responsible to build this blog. we are very disappointed about that.

One In A Million Teen In Sipitang.

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

Sebelum saya mengeluarkan kenyataan mengenai perkembangan blog kamu diblog KRMB ini saya terlebih dahulu memohon persetujuan daripada ahli KRMB mengenainya.

...BARA API...

Anonymous said...

KEPADA

ONE IN A MILLION TEEN IN SIPITANG

SAYA SECARA PERIBADI BERSIMPATI DENGAN ANDA KERANA ANDA BEGITU KOMITED DAN BERSUNGGUH2 MAHU MENYELESAIKAN MASALAH KEPIMPINAN KRMS DARI DAHULU LAGI. APAPUN SAYA HARAP KEPUTUSAN ANDA UNTUK MENGGUNAKAN BLOG KRMB INI TIDAK AKAN DISALAHTAFSIR OLEH AHLI KRMS MAHUPUN KEPADA PIHAK2 YANG MENYOKONG PENGERUSI ANDA. SAYA JUGA BERHARAPM KRMB TIDAK AKAN DIJADIKAN KAMBING HITAM OLEH MANA-MANA PIHAK YANG TIDAK BERPUAS HATI DENGAN TINDAKAN ANDA INI. SAYA JUGA ADA MENDENGAR SEDIKIT MENGENAI PEMIMPIN ANDA DAB RATA2 TIDAK MENGGEMARI JUGAK CORAK KEPIMPINAN PENGERUSI ANDA SEKARANG. APAPUN BAK KATA AMT KRMB, SAYA DAN AHLI KRMB TIDAK AKAN MASUK CAMPUR URUSAN ANDA DAN SAYA BERHARAP MASALAH ANDA AKAN SELESAI TIDAK LAMA LAGI. SAYA JUGA MOHON BANTUAN MISS RAY SUPAYA DAPAT SEKALI LAGI MEMAKLUMKAN KEPADA PENGGERAK RAKAN MUDA SIPITANG MENGENAI PERMINTAAN OIAMTIS INI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

KEPADA

BARA API

SAYA BERPENDAPAT ORANG YANG PALING LAYAK UNTUK MENGIZINKAN ANDA MEMBERI PERTOLONGAN DAN MEMAKLUMKANNYA DI DALAM BLOG NI BERKENAAN MASALAH KRMS ITU IALAH PENGGERAK RAKAN MUDA BEAUFORT, MISS RAY. BAGAIMANAPUN, JIKA NIAT ANDA IKHLAS DAN MAHU MEMBANTU OIAMTIS SAYA TIDAK MENGHALANG TAPI SAYA TETAP BERPEGANG PADA SARANAN AMT KRMB IAITU KRMB HARUSLAH DIJAMIN SUPAYA TIDAK AKAN DILIBATKAN DALAM APA2 HAL YANG BERBANGKIT KELAK. KRMB KENAL DENGAN PEMIMPIN KRMS DAN BEGITU JUGA SEBALIKNYA. JADI JANGANLAH ANGKARA MASALAH INI KELAK HUBUNGAN KEDUA KRM YANG BERJIRAN INI AKAN TERJEJAS.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

Tuan2 dan puanw sekalian...sila berdiri dan berikan satu tepikan yang gemuruh buat bara api... Dia sekarang dan menjadi sorang pakar motivasi yang lorat...Di awal kemunculan nya dahulu dia mati2 mencabar budak baru belajar, rompakan, jambatan & "cili padi" tetapi kerana cabaranya itu tidak di layan maka di mengubah cara pendekatannya untuk lebih mendapat perhatian...bermula dengan mengata ahli krmb sekarang cuba untuk menjadi pakar runding KRMS...

Adakah kawan2 tidak belajar dari kesilapan lalu bila jambatan cuba mencapuri urusan KRMS apa jadi dengan blog kita ini...kita di bantai habis2an malah ada yang mengatakan KRM kita goyah...adakah kita mahu keadaan sedemikian berulang kembali...

untuk makluman AMT KRMB bara api ini cuba untuk menarik perhatian kita dengan mengambil kesempatan dengan pendekatan lemah lembut yang baru kita amalkan ini...

Saya yakin selepas ini akan ada lagi yang menyalahkan saya...silakan saja untuk menyalahkan saya tapi cuba ambil masa 5 minit fikir apa yang saya kata tadi...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

bara api kalau mau bantu KRMS pegi blog KRMS mungkin ko x tau URL nya..xpa aku bagi www.kelabrakanmudasipitang.blogspot.com saya ulang www.kelabrakanmudasipitang.blogspot.com semua huruf kecil ya, tiada jak sambung semua perkataan tu...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

Terima kasih diatas saranan dan cadangan EN Nordin. Selagi saya belum mendapat kebenaran daripada pengerak RMB saya tidak akan menyatakan perkembangan atau urusan peribadi KRMs dalam blog ini. Jadi kepada ahli KRMB jangan risau, saya tidak akan membuat sebarang keputusan tanpa persetujuan mana2 pihak yang terlibat.

...BARA API...

Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Terima kasih atas pandangan anda terhadap saya. Saya tidak akan menyalahkan anda dalam perkara ini. Kerana itu hak kamu sebagai seorang ahli KRMB. Tapi belajarlah berkata2 mengikut sopan santun yang baik. jangan ikutkan perasaan keanak-anak kamu. Kerana pertuturan dan bahasa kamu itulah yang boleh membangkitkan kontrovasi dalam blog ini. Sudah saya nyatakan untuk meluahkan rasa tidak puas hati ahli KRMS di blog mereka tidak akan mendapat apa2. Kerana blog KRMS tidak pernah update. Tapi jangan ingat langit selalu cerah. Musim saling berganti. Senang hari ini bukan bererti kita senang selama-lamanya .

...BARA API...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

en NORDIN c bara api ni pn dah mengaku dia org luar kononnya...mana dia peduli akan hal sensitiviti d KRMB ini...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Saya tidak kisah kalau anda ingin nyatakan keburukan saya. Kerana itu boleh mengubah saya dan satu keuntungan bagi ssaya. Kerana saya tidak tahu setakat mana keburukan saya dan kebaikan saya. saya harap anda boleh cakap dichat kalau takut admin padam.

...BARA API...

Anonymous said...

hahahah orait bah...karang aku cakap di chat..buka susah mau taip...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Ternyata andalah ingin mencetuskan kontrovasi dan mencemarkan blog anda sendiri sedangkan saya sudah berusaha untuk menjaga nama baik blog kamu ini. Terpulang lah dengan anda. Saya akan terima seadanya.

...BARA API...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Saya sudah baca hujah2 anda di ruangan chat. Terima kasih di atas sangkaan anda. Memang benar kata2 anda di chat itu adalah salah. Kenapa saya katakan salah dan anda silap. Kelmarin saya sendiri ada membeli nasi ayam digerai encik kahar jam 4.30pm beliau ada disana. Saya ada duduk sekejap bersembang dengan seorang sukarelawan baru. Saya tidak sebutkan nama nya disini. Terpulang kepada anda.Yang penting jangan libatkan orang lain dalam perkara ini.

...BARA API...

Anonymous said...

salam perpaduan........

adui encik bara...sy harap anda x masuk cmpur dlm soal krms..pa yg kita leh bntu kita bntu tp soal AMT dorg sy mang x mahu msk dlm blog ni sy mang x stuju malah mr.presiden pun x stuju...pa2 hal bt One In A Million Teen In Sipitang sila brhubung dgn cik penggerak korg k...sy bkn x mo mmbntu tp soal krmb pun sy da pening nk urus pa g soal krms...

lagi satu sy hrp anda (One In A Million Teen In Sipitang) bt la blog baru tuk krms bb apa yg sy tau blog krms tu da xda "penghuninya" lagi...kmu jd admin n jemput seberapa ramai pengunjung terutama ahli krms..kmi pun ble bt link bru tuk blog tu nnti...

sy jg memohon maaf bt One In A Million Teen In Sipitang bb x dpt bntu byk...sy mgalu2kan kunjungan anda kt blog ni tp harap anda tidak menjadikan blog krmb sbagai bhn loncatan tuk menyelesaikan mslh dlman krms...tq

mis ray

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kelab Rakan Muda Beaufort said...

Salam Rakan Muda

Perhatian kepada penama-penama yang berikut :-

BARA API
PENGAWAL KESELAMATAN TAMAN WAWASAN

Adalah dengan ini anda diberikan AMARAN TERAKHIR agar selepas ini tidak mengeluarkan sebarang kenyataan atau komen yang berunsur negatif, tidak sihat dan menjejaskan reputasi laman blog ni secara keseluruhannya. Jika didapati anda masih lagi berbuat sedemikian, maka pihak Admin blog akan MENGGANTUNG anda dengan TIDAK AKAN MENYIARKAN sebarang komen anda untuk tempoh yang tertentu sehingga diberitahu kelak. pihak Admin menasihatkan agar pengunjung tidak menyalahgunakan kebebasan brsuara yang diberi dengan perkara yang tidak berfaedah.

Sekian Terima Kasih

ADMIN LAMAN BLOG KRMB

Anonymous said...

KEPADA

BARA API
SEKURITI TAMAN WAWASAN

SAYA TIDAK MENYANGKA ANDA BERDUA SEMAKIN JAUH DARI MATLAMAT ANDA SEBENAR. DULU BARA API ANDA ADA MENYATAKAN MAHU MENGUBAH BUDAYA BLOG NI DARI KUTUK MENGUTUK DAN PROVOKASI KEPADA BUDAYA DEBAT SECARA SIHAT DAN MATANG, TAPI SEKARANG KE MANA HILANG TU SEMUA. SAYA CUKUP KECEWA JUGA KEPADA SEKURITI TAMAN WAWASAN, APA FAEDAHNYA ANDA MENDEDAHKAN RAHSIA SEBENAR BARA API NI? ADAKAH ITU MENGUNTUNGKAN KRMB? TIDAK KAN..HENTIKANLAH..INILAH PERTAMA KALI SAYA MELIHAT ADMIN KRMB MEMBERI AMARAN SEDEMIKIAN RUPA, INI MENANDAKAN ANDA BERDUA ADALAH HANYUT DAN PERLU BALIK KE PERJUANGAN ASAL. SEKIAN.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

tu la kamu kn, kan admin sdh bising2, sdh kasi last warning, btul kn tekaan sa, sa tahu admin ni mmg tbuka orgny tp klu da gini sapa pn nda tahan, padan la muka kamu bdua kana bg last warning, kmu nda malu kan komen kamu kna tapis, klu sa sa mmg malu owh..tu tandany komen kita xda nilai sbb tu kana tapis..
fikir2kan la wahai sahabat

Professor Malam

Anonymous said...

hii..eiii admin uda bg last warng, naaa kmu suda2 lahh..xda paedah tu smua, sia rasa klu kmu diam2 xda la admin mau marah2..sia ok saja bah nda pyh kasi pnjg2 hal yg suda blalu..sia hrp hal ni selsai capat

Petronella

Anonymous said...

ngam la itu admin..sy stujuuuu bah tu dgn amaran ko tu...padan la dgn muka dorng dua tu...bulan puasa gini pun masih lagi buat hal...hormati sket bulan kesucian niee...

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

sa xtahu apa sbnrnya pkara yg mbuat kmu btelagah ni, hal yg x pntg pn..sa pn x tahu lah pa kes c pengawal ksalamatn rmn wawasan ni crita, smpi wat pdedahn tu ini, igt kmi ni bminat sgt ka..ingt sket kita ni blog krmb, bkn blog politik (pinjam kata2 cikgu pantun)

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

BARA API

SAYA RASA KAMU BATALKAN SAHAJA NIAT KAMU UNTUK MEMBANTU ONE IN A MILLION TEEN IN SIPITANG ITU KERANA MISS RAY TIDAK MEMBENARKANNYA. LAGIPUN TU HAL DALAMAN KRMS, BIARKAN LAH MEREKA SELESAIKAN SENDIRI. KRMB TIDAK PATUT CAMPUR TANGAN WALAUPUN SEKADAR LUAHAN HATI DI DALAM BLOG INI...BEGITU KAN MISS RAY?

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

helo miss ray,

miss ray, i hope u can help me and the majority of amt krms. only u can do something to me. i hope u will inform again to the penggerak rkn mda beaufort about my voice to change the top leader of krms. pleazz..we are need your support..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

miss ray,

opss sory, typing error here..i mean PENGGERAK RAKAN MUDA SIPITANG, not penggerak rakan muda beaufort

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

uhhh..nda phm bahasa rupanya ko ni OIAMTIS..miss ray kta kmu urusla sndiri prblm kmu tu..sa nda phm la ko ni, sa antam bahasa industan krg baru ko tahu..

Professor Malam

Anonymous said...

professor malam,

u a not understand about krms problem. from deputy pengerusi until the majority of amt already mention to the pengerusi krms so that will resign before her getting married and she already promise about that. but until now, its not happen like in the planning. Krms now is one of the krm club in bad condition. we also already inform her about the promise but she said 'tunggu jak lah'..what mean 'tunggu jak lah', we must waiting her, nonsense..its like rubbish to waiting her. she is not a leader but she is diktator.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

OIAMTIS, sila alihkan luahan perasaan anda di laman blog www.kelabrakanmudasipitang.blogspot.com...terima kasih..

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

slamat malam semua

tahniah aku ucpkn pd admin yg akhirny btindak dgn skap keterlaluan pengawal keselamatn tmn wawasan dan bara api..tapi ni lg satu ekor c OIAMTIS, sdh kana ckp balik2 ko p la jmpa penggerak ko, ko buat blog krms, ko atur smua insyallah bulih bah tu...nda pyh ko kasi hangatkn d blog krmb ni, pengerusi ko tu bukan kami x kenal, krmb jgk tu yg d salahkannya nanti...hrp ko paham ok..aku x brapa pakar grammar bahasa inggeris, tu yg aku malas mau guna BI mau jawab utk ko, manatau ko x reti BM kan...lalala.. k la aku mau sahur dulu...

Saifuddin II

Anonymous said...

sa cdgkn kpd cikgu2 bahasa inggeris d luar sana esok dpt buka blog ini untuk check grammar c OIAMTIS ni ngam ka tdk..sa rasa mcm ada nda kenalah..sa rasa mcm ada urang garu2 sa punya buah pinggang ni masa baca komen c OIAMTIS ni..hehehehe...

Professor Malam

Anonymous said...

KEPADA

ONE IN A MILLION TEEN IN SIPITANG

SAYA RASA ELOK KAMU PUN TAMATKAN SAHAJA PERMINTAAN KAMU UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH KAMU ITU DI SINI. SAYA TIDAK NAMPAK KENAPA HARUS KRMB DILIBATKAN SAMA DALAM PERMASALAHAN KRMS INI. SAYA HARAP KAMU FAHAM KEADAAN KITA ADALAH TIDAK MENGIZINKAN. INGAT MATLAMAT TIDAK PERLU MENGHALALKAN CARA. LAGIPUN MISS RAY SUDAH UMUMKAN BAHAWA MASALAH KAMU ITU PERLU KAMU SENDIRI YANG SELESAIKAN. BUKAN KRMB SOMBONG ATAU TIDAK MAHU MEMBANTU, TAPI KAMU PERLU FIKIR LEBIH BAIK MENJAGA HATI RATUSAN ORANG DARIPADA PULUHAN ORANG KAN...

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

miss ray pleaze...
help me..help krm community...

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

kepada semua ahli KRMB dan pengunjung blog ini. Kehadiran saya dalam blog kamu berniat baik. Apa yang saya perhatikan PKTW sengaja untuk mencari kesalahan saya dan sahaj mengujui kewibawaan saya dan kesabaran saya dalam blog ini. saya tidak pernah berniat untuk menyakitkan hati sesiapa sahaja. tapi oleh kerana saya menegur samurai dan petronella di berasa tidak puashati kerana itu sahabat da. Jadi jangan hal peribadi dipertikaikan dalam blog ini. dalam blog kamu ini tidak dibenarkan membincangkan hal peribadi walaupun bebas bersuara. jadi salahkan saya menegur perkara yang betul. Cuba anda baca setiap komen saya dalam blog ini. Semua saya berlembut dengan PKTW, tapi dia berapi-api mahu mencabar saya. tapi saya tak kisah itu semua. Kerana tidak guna saya membuang masa untuk berdebat dan bertekak dengan seorang kana-kanak yang masih belum tahu tentang musibbah yang akan melanda blog ini sekiranya perkara ini diteruskan. Kenapa mesti saya yang disalahkan. Dia mendedahkan semua perkara tentang saya, tapi itu melibatkan orang lain sedangkan apa yang dibungkarkan tidak berkaitan dengan orang yang dimaksudkan. saya tidak mahu kerana saya mempunyai ciri-ciri tersebut boleh merosakkan nama orang lain yang tidak tahu apa2. satu lagi ingin saya menegur cara kamu menegur orang dalam blog ini tidak sistematik dan tidak ada daya hormat kepada orang lain. Contoh cara kamu menegur One In A Million Teen In Sipitang contohnya

1.sa cdgkn kpd cikgu2 bahasa inggeris d luar sana esok dpt buka blog ini untuk check grammar c OIAMTIS ni ngam ka tdk..sa rasa mcm ada nda kenalah..sa rasa mcm ada urang garu2 sa punya buah pinggang ni masa baca komen c OIAMTIS ni..hehehehe...

2.uhhh..nda phm bahasa rupanya ko ni OIAMTIS..miss ray kta kmu urusla sndiri prblm kmu tu..sa nda phm la ko ni, sa antam bahasa industan krg baru ko tahu..

Dan banyak lagi. kenapa tidak jadikan blog ini sebagai tempat yang baik untuk membincangkan sesuatu masalah dengan cara yang lebih profesional dan jangan mengikut sedap mulut mengemut.

untuk tujuan membantu KRMS saya minta maaf kepada One In A Million Teen In Sipitang kerana tidak dapat memberitahu anda perkembangan KRMS diblog ini. Saya menhormati keputusan pengerak Rakan Muda Beaufort dan ahli kRMB.

Kepada PKTW saya minta maaf sekiranya segala teguran saya menyakitkan hati anda. tapi pesanan saya kita harus belajar menerima teguran orang lain. terpulang kepada kita untuk menilainya. Kerana menentang bukanlah satu jalan penyelesaian yang baik, tapi perbincangan merupakan jalan yang paling baik untuk segala masalah.

...NBARA API...

Anonymous said...

salam pepaduan n salam ramadhan...

One In A Million Teen In Sipitang...sy da ckp gn kmu kan so kmu pun kena paham jg la situasi sy..sy ble tolong bgtahu tp tuk bc komen kmu tang puan presiden korg sy mang xmmpu la..tu la last cdgan sy pada kmu,kmu jmpa la mis penggerak kmu...bt la blog bru n bw la AMT kmu tu msyuarat..jmput pgerak..bt cra formal...kmu bg komen kt cni pun xda erti if x dlakukan dgn usaha...maaf la bla kmu bc komen sy ni cm kasar tp sy xda mksd cmtu..sy hormati sikap kmu yg bnr2 sygkan krms...so hrp kmu dpt la trima nasihat sy ni ok....tq

mis ray

Anonymous said...

KePaDA aNDA seMUa SY InGin menGUCapKAn SaYABS KepADa CIk RaYy keRana teLah menGUBah coRak BelIAu Yg leBIH PeKA DenGAn KeADAAN BloG ni. KepaDA PKTW Sy MenGUCaPAKN tahNIah ATaS aPA YAng ANDA kaTAKan TaPI PerkaRA ni TiDak BerKAITAN DenGAN c BamBaRaYON YaNG aNDa KaTakKAn aDaLH sY. Sy BUKan DIa DaN DIa BUkan Sy. TaPI BaRA ApI aDaLah Sy. PenYamaRaN NI BerGTujUAn BaIK UntUK menGUjI SeJaUH MaNA peLAyaRan BloG KRMB YanG DI SaYanGi NI. JaDI MaRILaH Kita SaMA2 memerLIHarA keAmANAn BlOG ni. En. Nordin TerIma KasiH di AtAS sOKONGaN Dan PanDanGAn AnDa terHadaP Sy. mAtlAmat kitA sAma yAng iNgiNAKn BloG INI mAJu KEDePan.

CILI PADI

Anonymous said...

E2 LA KO OIAMTIS X PNDI FHM2 KN DA KNA MRH SKA SNGT KNA MRH KN OLEH MIS RAY EMM..PA LA SLHNY KORNG URUS SNDRI KRMS KMU 2 TNPA USAHA ORG LEN KN BGUS..KRMB XPENA MMINTA PTLONGAN ORG LEN SLMA INI D HRAP KO FHM OIAMTIS..




KRMB

Anonymous said...

thats all, OIAMTIS...game over..no more about KRMS here...ko p pulang p jmpa AMT KRMS, kmu jmpa penggerak kamu mIss nurul, pastu bt mesyuarat agung tahunan..siap..ko p menyalak d blog ni teda guna...

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

sy bpuas hati dgn pdirian miss ray..hoerrrrrreeeyyy..

AMT KRMB
2009-2010

Anonymous said...

indahnya"DUNIA"hanya sementara,indahnya"CINTA"hanya seketika,indahnya"MIMPI"kadang2 xpasti,tetapi indahnya"BULAN RAMADHAN"sukar dicari..selamat mengerjakan ibadah puasa kpd anda smua...






KRMB

Anonymous said...

BuRUNG MerPAtI terBang TinGGi...
TerBANG TinGGi HinGGaP di DahaN...
SeNaNGnYA HaTI tak DaPAT diRasaI...
HalaNGkaH inDah BulaN Ramahdan...

Untuk Samurai dan Petronella

AnaK NeLAYAN memBUanG JalA...
JaLa dIBUanG tenGAh LauTan...
MaaFkan SaYa WaHai SamuRai Dan PetRonella...
kerANA teLah memBUat TegurAn...

teGUraN di BUat Di DalaM BlOG...
Untuk Kita SemUA TatapKAN...
JanGAn KataKAn SaYA GobLok...
teguRan DiBuat Untuk KebaIKan...

SelaMAt bercINTa...kakakaka Dan SelamaT berPuAsa SeMUa...

CILI PADI

Anonymous said...

wlcome home bara api hahahahahahahahahahaha tabungkar rahsia ko...itu lah lain kali tetap dgn satu pendirian...jgn suka mencabar org yg diam...

demi menghormati sahabat saya ADMIN saya akan berhebti dari segala2nya...saya cuma cakap 1 kali x macam cili padi dah kata keluar tapi datang lagi...cakap x serupa bikin...ini buka provokasi tetapi kebenaran...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan

Anonymous said...

Pengawal Keselamatan Taman Wawasan,

Dari Ko Je Bah Tu...MalaS Sy Mo LaYan Ko...NanTI laiN LagI Jadi Dia...MaNa2 Je Ko Lah...kakaka...aPa2 Pun SelAmaT bewrPuasa...Ko Puasa Ka TidaK ni...???Sy NamPak Ko D CC MaKAn TadI...


CILI PADI

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI a.k.a BARA API
PENGAWAL KESELAMATAN TAMAN WAWASAN

SAYA RASA KAMU TIDAK IKHLAS DALAM MENAMATKAN PERBEZAAN ANTARA KAMU, SAYA RASA BAGUS KAMU BERBINCANG DALAM SATU SALURAN YANG LAIN (YANG PASTI BUKAN BLOG KRMB) UNTUK KAMU SALING HUJAH MENGHUJAH ANTARA KAMU. SAYA RASA KECEWA DALAM KAATA-KATA KAMU MAHU MENAMATKAN PERBEZAAN ITU, KAMU MASIH LAGI SALING PERLI MEMPERLI NAMPAKNYA. TIDAK APALAH, SAYA PERKARA SEPERTI INI TIDAK AKAN BERULANG LAGI.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

To Miss Ray & Members Of KRMB.

Thanks a lot becoz your respone as long as i mention about problem in KRMS. I wish KRMB will continue ur progress to become one of the best krm ever and ever in malaysia.

I know and understand why your can't help my AMT and I to solve the krms problem. I hope KRMB and KRMS will be cooperated next time in any program or event.

Thanks Again.

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

bah syukurla ko One In A Million Teen In Sipitang akhirnya accept kptsn kelab sa utk tdk mbntu ko atas problem yg x dpt d elakkan..sa harap ko understand..ehh sejak bila sa pandai speaking2 ni..hehehehe

Professor Malam

Anonymous said...

penyeluru rupanya ko ani prof..astaga..ishh..ishh..ishhh..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

NOORDIN MAT TOP,

cUba PerHatIKan PerKaTaan Sy DI BaWAh InI...

Dari Ko Je Bah Tu...MalaS Sy Mo LaYan Ko...NanTI laiN LagI Jadi Dia...MaNa2 Je Ko Lah...kakaka...aPa2 Pun SelAmaT bewrPuasa...Ko Puasa Ka TidaK ni...???Sy NamPak Ko D CC MaKAn TadI...

AdaKaH BerUNsURKan PerlI...??? Sy CUKup MenGalah Da...JadI JanGan SalaH Kan Sy...KaLAu Sy BerKeRas MeNeNTanG PKTW pUN TIdaK aDa MaKna Untuk Sy...KerANa PerkRA Itu SiA2 Buat Sy. ApA2 Pun Sy HaRAp KamU FaHAm...

CILI PADI

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

In My PosT laST daY...I ProMise To HelP u AbOuT Ur KRMS...But Not in KRMB PosT...U CaN see In KRMS PosT neXt WeeK...in BenGKel PenGUrUsaN RakaN MUda pOsT...

CILI PADI

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI

YA TIDAK MENGAPA. SAYA FAHAM KEADAAN ITU. ITU HANYA PANDANGAN PERIBADI SAYA SAHAJA. SAYA HARAP ANDA SELEPAS NI BOLEH MENJADI SALAM SEORANG PENGUNJUNG BLOG YANG BOLEH DIJADIKAN CONTOH OLEH SEMUA PIHAK. SAYA JUGA MASIH MENANTI KOMEN DARIPADA ROMPAKAN DAN BUDAK BARU BELAJAR TAPI MALANGNYA SEHINGGA KINI MASIH BELUM ADA.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

O i C..its really cili padi..i hope u will fulfill your promise..ok we all will waiting u in blog krms..i hope something haapy news will be happen next week..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

YuP Me TOo...If I Not Busy TomOrroY...maYBe...I ConTacT to her...I Mean Pn JuNaiDaH...I wanT to Tell somEThiNG wiTH heR...I SugGesT u...hOw AbouT U MAKE MeetINg For U KRMS memBeR wiThOUt PresIdeNT...???

CILI PADI

Anonymous said...

cili padi,

pengerusi must be attend in tha annual general meeting, but if her absent, its her problem and krms will continue the meeting...pengerusi is not important but the most important who must attend the meeting is Penggerak Sipitang. i will propose to pengerusi must be sack by commitee members. thats all..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

One In A Million Teen In Sipitang,

No...I MeAN...AFter 3 MonTh...Ur KRMS not AcTive...U Take Over ur KRMS OrGAnization...anD do MeetINg...Ok...oK...NevER maIN...ar...Like THis...I CalL ur PresIDenT...Then I DisCuss wiTH her abOut Ur PrOBleM...so we know what She answer...k

CILI PADI

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI
ONE IN A MILLION TEEN IN SIPITANG

SAYA UCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA KAMU SEBAB MEMAHAMI SITUASI KRMB YANG TIDAK DAPAT MEMBANTU DARI SEGI GERAKAN UNTUK MENUKAR KEPIMPINAN KRMS YANG DIPERJUANGKAN OLEH OIAMTIS. SAYA RASA BUKAN NIAT MIIS RAY ATAU KRMB HENDAK MENYISIHKAN KEHENDAK ANDA ITU TAPI ADALAH LEBIH BAIK KITA TIDAK MENCAMPURI URUSAN RUMAHTANGGA JIRAN KITA DARIPADA KITA MENYIBUK KERANA ITU AKAN LEBIH MEMBURUKKAN KEADAAN. YA SAYA HARAP MUNGKIN CILI PADI BOLEH MEMBANTU MANA YANG PATUT TANPA MELIBATKAN CAMPURTANGAN KRMB. SEHARUSNYA OIAMTIS BERTERIMA KASIH KEPADA CILI PADI KERANA SEKURANG2NYA MASIH ADA INSAN YANG MAHU MEMBANTU KAMU.

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

Selamat Siang.
waduh gawat sih..nggak reti gue speking2 kok..gue nggak sangka ada penyokong PPSMI kok d tmui d blog ini..

Budiman Santoso

Anonymous said...

KePaDA PeNGeRAK RM DaN PresIdeN KRMB...Sy AdA SaTU CaDanGAN ItU Pun KaLAU dIGUnaKpakaI...UnTuK menJadIkaN aHLI KRMS seRbA BOleH...aPA KaTA KiTa AdaKaN DaLAM semINggU PiLIH SaTU HaRI UntuK HarI baHAsa eNgLIsH...DaN saTU haNYa UntUK BerHUBunG MenGGUnaKaN BaHAsA PaNTUn...SaMA aDA PaNDaI aTAu TiDaK PaNDaI beLAkaNG KiRa...YaNG PenTING beLajaR...itU CuMa CaDangaN...KaLAU TaK seTUJU PUN BuanG sUNgaI je caDanGAn tU...

CILI PADI

Anonymous said...

hehe..sa stuju..i agree dgn cdgn c cili padi..mcm? miss ray ok ka? admin ok ka? sa ok jak stuju sa...

Professor Malam

Anonymous said...

sia pun satuju...sia pun mau speaking bah..ehe

Petronella

Anonymous said...

KEPADA

CILI PADI

SAYA BARU PULANG DARI KOTA KINABALU TADI, SAYA TIDAK APA PELUANG BERONLINE SIANG TADI. SAYA PUN SETUJU DENGAN CADANGAN ANDA ITU, SAYA HARAP MISS RAY DAN PIHAK KEPIMPINAN KRMB SERTA ADMIN BLOG INI DAPAT MEMBERI PELUANG SEBAIKNYA UNTUK KITA MENINGKATKAN PENGUASAAN BAHASA INGGERIS.


NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

yes..good idea cili padi..i hope so..i hope miss ray and krmb leader can approve the proposal to make one day all in english..yes correct..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

waduk..kok mahu guna bahasa orang pteh, gi mana dong..usah mnyokong PPSMI, gue ngak stuju. gue ngak stuju.. usah meributkan diri kamu dong..

Budiman Santoso

Anonymous said...

astaga, bulih plang tu, aku ok saja, kalu stakat speking org putih nda ketantuan ok plang aku sj ni..kuikuikui..

Ular Sawa Selagon

Anonymous said...

BuKaN KiTa Nak BeRLaGaK paNDaI...AtaU menGada-NgaDa untuK berTUtuR baHaSa EnGLisH...taPI...UntuK MemPelaJaRi DaN MenGuaSai bahAsa saHAja...laGI PuN serONOK JuGa KiTa D BlOG nI aDA MaCaM2 gaYA DaN PeMBahaRUaN...BeTUL TaK kaWAN2...kakakaka...

CILI PADI

Anonymous said...

xda respon pn dr pmimpin krmb psl cdgn ko tu cili pai..

Professor Malam

Anonymous said...

saya wakil amt krmb secara kasarnya bersetuju dgn cdgn cili padi tu..apapun ini sebenarnya tpulang pada admin blog untuk membuat penilaian dan kita spptnya meminta respn dr admin..

AMT KRMB
2009-2010

Anonymous said...

sy pun stuju, hrp admin dpt tmbangkn satu hr speaking

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

salam perpaduan...

ai klu bnda bek napa pla sy x stuju..ok pa...truskan jak....sy cdngkan kita start bbahasa inggeris setiap ari khamis...dalam 1 minggu just hari tu jak kita guna bi...amcm...?

mis ray

Anonymous said...

KHamIs MinGGu Ni Ka KiTa MUla SssPekIng ATu...baH maRI TaH...LeTs Gooooo...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

ATu BaRU Ya BataBUr...kakakaka...JaMBaTAN baH aPA LAGI...laNTaK LaH caKaP eNGLIsH...BiaR TUnggaNG taBaLIK...yanG peNTInG yes...NO...YeS...No...kakaka

CILI PADI

Anonymous said...

saYA memANG setUJU haRI khAMIS kitA speAKING enGLISH..waH pasTI aDA penGALAMAN baRU akAN kitA raSAI..yA peDULI apA saYA paDA graMMAR BI, saYA akAN caKAP saJA inGERIS maNA yaNG saYA tahU..

jamBATAN beauFORT

Anonymous said...

thanks miss ray bcoz approve the proposal by cili padi..yes every thursday we will speaking and make comment in this blog in English..

One In A Million Teen In Sipitang

Anonymous said...

ya..sia pun stuju..

Petronella

Anonymous said...

ok..kita nantikan hari khamis, hari bahasa inggeris krmb,..

Lintah DaraT

Anonymous said...

TeRIma KasIH kePADA MisS RaY..aTas kelUlUsaN menGGUnaKAN BaHASa ENGLIsH... SaTU haRI DaLaM SeMInGGu...Sy HaRaP seMUA KiTa DaPAT beLAJaR BaHASa enGLisH seCaRA OuTOmaTIk...taNPa dIsURuH...


CILI PADI

Anonymous said...

wa suka ko ah cili padi cadangan ko kena luluskan..hehehe

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

CADANGAN YANG BAIK HARUS DISOKONG DAN SAYA RASA PUN MISS RAY TIADA SEBAB UNTUK MENOLAK HARI KHAMIS SETIAP MINGGU SEBAGAI HARI BAHASA INGGERIS KITA KAN..

NOORDIN MAT TOP
The Bomber Man

Anonymous said...

SeBenArNYa BaHaSa EngLIsH Sy PUN TUnGGaNG terBaLIK...SeBAB ItuLah Sy Nak kasIH ImProVe sY PUnya ENgLIaH...KaLAu Da ADa bLOG NI Ok LaH...kakaka...

CILI PADI

Anonymous said...

hii cili padi..eii bestnya, sia pn lama x speaking uda bah..ngam la ini hr khamis speaking..eiii malu sia

Petronella

Anonymous said...

PeT...apa Ko MaU maLU...KaLAU mO BeLAjaR aNTaM je Lah...TiDaK aDa ORanG yaNG hIdUP teRUs PaNDaI KaN...JAdI aPA Mo MaLU...

CILI PADI

Anonymous said...

hehehe..eii yala, sia nda malu bah, sia pn main antam jak nie..sia bkn bgus sgt speaking nie..heheh

Petronella

Anonymous said...

YanG penTING ImPOrTanT...kakakaka

CILI PADI

Anonymous said...

salam perpaduan........

kakaka tkt2 ari khamis xda yg msuk blog kakakakaka
xper kwn2 blajar dri kesilapan...yg pndai tulung ajar yg xpndai truskan bljar....

mis ray

Anonymous said...

bh hr khmis jgn pura2 x msuk blog plak sbb x mau speaking..hehhe

Saifuddin II