Tuesday, July 28, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN PERTAMA LAMAN BLOG KRMB


Selamat Ulang Tahun Pertama Blog KRMB


Hari ini, 28 Julai 2009 , KRMB menyambut ulang tahun pertama kelahiran laman blog KRMB. Blog KRMB ini adalah cetusan idea bersama Penggerak Rakan Muda Beaufort pada masa itu, Mohd Halbi Abd Hassan, Presiden KRMB kedua, Rynnille Peter dan Suardi Kadir, Exco KRMB dan telah mengalami revolusi dalam menjana dan memajukan blog ini hingga ke tahap hari ini.

Pihak KRMB mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dan kepada semua ahli KRMB, marilah sama-sama kita menyokong dan membantu KRMB dalam menjadikan kita antara yang terbaik di kalangan yang terbaik. Sekalung penghargaan juga buat Penggerak Rakan Muda Beaufort, Rayyana Amsir, Presiden KRMB, Muhd Junidin Jamlan dan semua pemimpin KRMB kerana terus menyokong dan mengembangkan lagi blog ini untuk kebaikkan bersama dan sentiasa mementingkan kualiti dan kuantiti.

Teruskan usaha anda untuk menyokong dan setia bersama laman blog KRMB ini. Sesungguhnya sokongan daripada seluruh ahli KRMB, pengunjung setia dan komuniti Rakan Muda amat diharapkan bagi menterjemahkan kecemerlangan KRMB ke arah realiti dan berwibawa. Tahniah pada semua.


Selamat Ulang Tahun Pertama Blog KRMB...
KRMB; A Journey To Future....

71 comments:

Anonymous said...

wa terselit jua nama kamek owh..terima kasih kwn2 kmk..hehe..timing lok klakar swak tok..hapy birthday blog krmb..hapy maju jaya..

-samurai-

Anonymous said...

iya..idupppp krmbbbbb
iduuuuuppppp krrrmmmbbbbbbb
iduuuuuuuppppp krrrrmmmmbbbb

Professor Malam

Anonymous said...

wah harap blog ni dpt bthan lama kan

Arapaima

Anonymous said...

Salam....
EPPY BEFDAY TO UOR BELOVED BLOG...
jga la ne blog baik2 sbgi sumber pkongsiaan maklumat k???

LEBIU ALL..

KAZUMA^AZUMA
LIEYZAsfi

Anonymous said...

salam 1 malaysia

Sebelum saya teruskan saya ingin ucapkan SELAMAT ULANG TAHUN PERTAMA BLOG KRMB.Tahniah kepada pengasasnya halbi, rynnille dan suardi, jasa kamu bertiga akan terpahat dalam lipatan sejarah agung blog KRMB dan saya berharap anda bertiga masih lagi aktif dalam menyumbang kepada perkembangan blog. Tiada hadiah yang dapat saya berikan hanya doa dan harapan agar blog KRMB terus gah menongkah arus.

Disini saya ingin mengajak anda semua untuk berfikir. Tidakkah anda nampak sebenarnya apa yang berlaku sekarang ni boleh menjadi satu kekuatan untuk KRMB. Tetapi masalah kita sekarang ialah kita tidak tahu untuk menguruskan kekuatan kita itu. Idea, kemahiran, keberanian dan kerjasama adalah ramuan penting untuk sesuatu organisasi itu berjaya. Dan saya lihat KRMB ada kesemua ramuan ini malah di tambah dengan pengalaman dan rasa sayang semua ahli kepada KRMB,hal ini sepatutnya menjadikan KRMB sebuah kelab yang unggul dan hebat. Tetapi malangnya apa yang berlaku adalah sebaliknya. Mungkin KRMB kurang satu elemen yang tidak kurang pentingnya iaitu persefahaman. Bagaimana hendak memupuk persefahaman? mudah saja, selalu bersama dan bertukar - tukar pendapat, menerima teguran dengan sikap terbuka dan menegur untuk kebaikan.

Semuanya terpulang kepada corak pemikiran kita. Sebagai sebuah kelab yang ramai pengikut tentu besar cabaran yang di terima oleh pihak pengurusan KRMB, tetapi semua itu bukannya satu alasan untuk kita sentiasa mengalah dan berpandangan negatif. Mentaliti kita hendaklah sentiasa kuat dalam menghadapi cabaran.Apa yang saya nampak dalam KRMB ni corak pemikiran SESETENGAH AHLI DAN JUGA BARISAN KEPIMPINAN masih lagi lemah dan tertutup hinggakan kadangkala tidak menerima teguran orang lain.. Cik Pengerak pernah berkata bahawa dia sudah bosan dengan apa yang berlaku dalam Blog..apa yang dibuatnya semua salah...Jangan begitu Cik Pengerak blog inilah penghubung anda dengan ahli anda dan sebagai pemimpin anda harus mengutamakan ahli anda keseluruhan bukannya sebahagian sahaja..Memang tidak mudah untuk memuaskan hati semua pihak tetapi semua masalah ada penyelesaiannya...

Untuk jambatan beaufort..saya rasa anda harus berfikir lebih teliti ketika hendak mengeluarkan kenyataan..Saya tidak marah anda menkritik saya hinggakan anda melebelkan saya dan Budak Baru Belajar sebagai pencetus huru hara dan ingin menjatuhkan pihak tertentu dalam KRMB...Saya minta dengan segala hormatnya anda tampil mengatakan siapa pihak yang ingin kami jatuhkan itu dan beri buktinya sekali...jangan bercakap atas dasar rasa sahaja..Saya nampak anda ada potensi tetapi sayang potensi itu anda tidak gunakan dengan betul..saya secara pribadi mengucapkan terima kasih pada anda...

Apapun yang telah berlaku selama ini sama - samalah kita jadikan pengajaran. sempena ulang tahun pertama blog KRMB ini sama - samalah kita mengubah dan mengajakkan daya pemikiran kita lebih kehadapan..kritikan - kitikan yang di terima hendaklah dipandang positif oleh semua pihak kerana kritikanlah yang mematangkan kita...

selamat ulang tahun KRMB

Rompakan

Anonymous said...

HAPPY BIRTHDAY TO KRMB..

SEMOGA KRMB TERUS KEKAL..

bEAUFORT bAMBARAYON

Anonymous said...

salam,
saye wakil krm kelantan mengucapkan slamat ulang tahun laman blog krmb yg pertame..smoge trus sukses ok..

anita kelantan

Anonymous said...

hepi besday bro...

bullock

Anonymous said...

tahniah pd krmb, dpt pcapaian yg baik..tahniah kpd smua yg bkerja keras slama ni, jgn hentikan blog ni, nda siuk bah kalu blog ni tiada..ok

Puteri Sungai Padas

Anonymous said...

geng,
hopely jgn sia2kn laman blog ni dgn bnda2 yg x bgus ok, sy hrp blog ni bleh mjd cntoh pd blog krm yg len 2, truskn usha kamu sokong n stia bsama krmb ok..
wa caya sama luuuuu....
take care>>>>>love krmb...

Jessica

Anonymous said...

slama hr jd blog ni..
nda sadar 1 tahun pla suda kan..

thanks pd budakbarubelajar krana trus stia bsama blog ni, bgtu jgk pd rompakan,petronella dll (byk sgt ba nda muat nti klu aku tulis)..aku bangga kamu bsama krmb, kamulah pjuang sejati krmb..c jambatan dan cili padi tu cetak rompak jak tue,nada paedah layan durang...bahhh apa lg jgn d kasi lama, trus bsama krmbbbbbb

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

eloo..slamat hr jd blog, 16hb ni hari jdi pnubuhan ke 2 tahun plak..tahniaahh

saifuddin II

Anonymous said...

tahniah blogku..
smoga kekal selamanya..
16 ogos ni sambut hari jadi krmb kedua lah, cubalah krmb buat program buat dinner ka kan.akak..

Professor Malam

Anonymous said...

apa cerita cadangan kami untuk penempatan pusat kegiatan rakan muda tu? penggerak tiada respon pun...aduii...

Lan

Anonymous said...

hepi besday blog yg 1st..suka sia bah..eheh

petronella

Anonymous said...

TAHNIAH KRMB SUDAH SETAHUN LAMAN BLOG KRMB..TAHNIAH..

Murai Baik

Anonymous said...

waahh stahun sdh,bgus2...tahniah yaa..sia sukung krmb

julian

Anonymous said...

-bah nti da 1 thun ni jgn pakai lampin lg..hehehe-

-bikin malu jak tu..hahahahaa-

yeyey..

Anonymous said...

-bah nti da 1 thun ni jgn pakai lampin lg..hehehe-

-bikin malu jak tu..hahahahaa-

yeyey..

Anonymous said...

wlupn sy msh br dlm blog ni, tp sy mmg suka blog ni n krmb..truskan usaha smua ok..

Crestiana Renalda

Anonymous said...

uhh lama uda sy x p tgk blog ni, byk da brubah..tahniah 1 tahun blog krmb

NIZA GRAND LIVINA

Anonymous said...

Pak Ali pergi ke pekan,
pergi pekan membeli baju,
slamat haru jd ptama blog diucapkn,
smoga bjya dan maju slalu.

cikgu pantun

Anonymous said...

dun wory aku sentiasa mengikuti perkembangan krmb biarpun dlm diam...

this is where im start dude......

-samurai-

Anonymous said...

HEPY BEFDAY BLOG KRMB!!!!!!!!
I wish the blog writer alwez upgrade this blog.
harap suma pengikut blog ne sntisa myokong KRMB.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

atuuquii..duina narayang..kasian ko ini jmbtn, nda hbs2 lagi? p lah ko p tmpt lain..bikin susah ja ko di sini ini..

Anonymous said...

hiii..
slamat ulang taun blog krmb..
yang ptama...
bestnta...
sia punya krm d cni...
bila la mau ada blog sendiri..
alalal..
eeihhh..

jerawat batu
putatan

Anonymous said...

hepi besday blog krmb..
1 tahun masih muda, byk lg perlu dihadapi..good luck

SteaDy ReaDer
KEBATU

Anonymous said...

haluu..slamat ptg..eii benci sia c jambatan ni, ada lagi dia..eii mau sia cubit mulut dia tu...

petronella

Anonymous said...

i love u krmb,
truskan perjuanganmu..
krmb mmg power...

yeyey

Anonymous said...

ya tahniah pd krmb kerana menyambut ulang tahun ptma laman blog krmb..tahniah

Syed Company SDN BHD

Anonymous said...

uik lmbt pla sa mau wish hepi 1st anniversary blog krmb yg ptama..tahniah, thanks pd yg jaga blog ni bgus2..kamu mmg power...thanks again..

Professor Malam

Anonymous said...

SALAM....
yezza..dpt jg aku chat ngan c prof.mlm ne..caya la...
eppi befday aa blog ksygan rmi ne..

pas ne arap2 dapat arrange stu program tuk kita enjot sma2..k??

lieyza^sfi
KAzuma..Azuma

Anonymous said...

Assalamualaikum & Salam Rakan Muda,

Selamat ulang thn yg ptama bt blog KRMB sy ucapkn kpda smua ahli KRMB & pengunjung setianya. sy scra pribadi bangga & tharu dgn pcapaian blog ini yg bgtu cpt & pantas menerobos ke jalan kecemerlangan krana sbagai antara 3 orang trawal yg mengasaskn blog ini, sy tahu susah senangnya membangunkan blog ini.

Sy hrpkan kmu smua dpt truskan sokongan pd blog ini tnpa perasaan bbelah bagi, truskan menjadikan blog ini sbg sumber inspirasi & informasi bguna pd anda, truskan promosi blog ni kpd kwn,sahabat handai, org muda dan kpd komuniti masyarakat..truskan la krana blog ini x kan bmakna tnpa skongan btrusan anda slama ini.

Hari ini dpt kta lihat bgtu rmi pmikir dlm krmb, bgtu rmi org yg mahu mlihat krmb ni trus mara ke hdpn, trus menempa kjyaan, skap positif ini ckup mbanggakn & sy rasa penggerak masa kini amat bruntung mdpt suasana sperti ini. hari inui kta dpt lihat ROMPAKAN & BUDAK BARU BELAJAR adalah nadi kpd blog ni, klahiran 2 insan istimewa ini ckup bagus utk masa dpn krmb scra total. bgtu jgak pd yang lain spt saifuddin II, petronella, lan, prof malam, token 5, adisaputra, bambayaron bft, murai baik, cikgu pantun dan lain-lain (sekadar menyebut beberapa nama yg ada) yg bgtu byk skali mberi pdpt idea & sumbangan yg ckup bmakna pd krmb.

satu pkra yg mnarik phatian sy ialah khdiran jmbtn beaufort d dlm blog ini. jambtn sbnarnya bknlah musuh krmb ataupn seumpamanya, cuma dia mahu mptahankn apa yg disifatknnya sbgi 1 pengabaian oleh krmb pd satu phk yg di pjuangkannya. pd jmbtn, ko berhak bebuat dmikian tp gunala dgn saluran yang positif & jgn emosional. ko analisislah knapa rompakan & budak baru belajar yg bgtu pedas menkritik krmb tp mmg tdk di benci malah d sygi krmb lg. ko fikirlah knapa hal itu bleh tjdi dan ko fikir jgk knapa org2 dlm krmb & pengunjung blog ini tdk menyokongmu slama ini. guna akal, guna fikiran & buatlah analisis. jgn bfikir hnya d dlm raung lingkup kita sahaja, umpama keluarlah dr tempurung kelapa yg slama ini membelenggu sang katak.

Kpd penggerak skang, jgn gundah gulana, jgn rimas dgn keadaan skang krna ini adalah 1 ptanda positif kpd kepimpinan anda & krmb kerana anda mmpunyai rmi org yg bleh bfikir bsama2 utk mmajukn krmb ini. Anda sbgainya adalah penggerak hebat, kalau tidak masakan bgtu rmai yg mberi phatian kdp anda & pengurusan. itu semua bukti smakin ramai sygkan krmb & smkin ramai yg mahu bsama krmb & rakan muda d bft ini.

Truskan sokongan kpd krmb, setialah bsama krmb, pjuangan krmb adalah pjuangan anda & walau apapn yg tjd, truskan bsama krmb. sekian.


MOHD HALBI @ BEL
www.seliparjepun.ning.com
Bekas Penggerak Rakan Muda Bft
2006-2008

Anonymous said...

SALAM RAKAN MUDA,

SAYA MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA ANDA SEMUA KERANA TERUS MENYOKONG KRMB. ULANG TAHUN PERTAMA BLOG KRMB INI UMPAMA SATU HADIAH YANG CUKUP BERMAKNA KEPADA KITA KERANA INILAH BUKTI KUKUH YANG MENANDAKAN KRMB MASIH KUKUH, MANTAP DAN SELALU MENGALAMI REVOLUSI UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN. TERIMA KASIH KEPADA SAHABAT SAYA, BEL, RYNNILLE DAN SUARDI YANG TELAH MENGILHAMKAN KEWUJUDAN BLOG INI SETAHUN LALU DAN MENJADIKAN BLOG KRMB INI ADALAH ANTARA BLOG KELAB RAKAN MUDA YANG TERAWAL DIWUJUDKAN. USAHA ANDA TIDAK AKAN DILUPAKAN OLEH KELAB SAMPAI BILA-BILA.


Muhd Junidin Jamlan,
Presiden KRMB

Anonymous said...

epy besday blog...
krm slm admin ya,thanks jg blog ni...
bagusss bah..

nella
Luagan

Anonymous said...

JGN LUPA 16HB NI KITA MERAYAKAN TAHUN KEDUA KRMB..YAHUUU...

Anonymous said...

Syukur Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah SWT kerana mengurniakan blog ni dengan hikmat dan semoga dirahmati selalu. Amin

Ustaz KRMB

Anonymous said...

tahniah tah arah kamu krmb, stahun plang sudah blog krmb ani, kami nda tahu..hehe..tahniah ah..bisai2 saja, kalu yg nda paham ckp brunai atu, kamu tanyakan saja pd yang pandai atu ah..heheh

Dk Mashitah Pg Jumat
Kg. Pantai, Sipitang

Anonymous said...

yesza..org cptang p krmb da..bgus2..br rock kn mcm ni..klu ada team cs dr cptang mau lwn cs, kontek me ok..

yeyey

Anonymous said...

1 tawun yb mbggakn..tahnia KRMB..
wa saLut sama lu....

Anonymous said...

SALAM...
JOM KITA KUMPUL RAMAI2 16HB NE D MANA2 PORT LA..BKN TUK APA,JUZ TUK BKENALAN ANTARA SATU DGN LAIN KAN??
NANTI KTA KC KOMPOM KALO JADI YA...LAGI RAMAI LAGI BAGUS..
SEMUA D JEMPUT HADIR BILA SMUNYA UDAH CONFIRM NANTI..


KAZUMA AZUMA
LIEYZA

Anonymous said...

hii smua, kazuma wat d mana itu nanti? sia mesti dtg..ehehe..sia pn mau jambatan dtg..

Petronella

Anonymous said...

bh inform jak la nti, tp sy tgk la nti klu dpt dtg nti, dtg lah tu

Saifuddin II

Anonymous said...

sapa2 yang mau datang,datang jak aa..kta jumpa2 ja..if c jmbtn mau datang pun,no hal bha..hehehe...


Kazuma^Azuma

Anonymous said...

mau jmput jg new supporter kita c bdk bru blajar,rompakan,al-tgk,prof.mlm,dan sapa2 yang bkaitan laa..hehe
juz enjoy k???

Kazuma^azuma

Anonymous said...

k ba lou ko kazuma..

saifuddin II

Anonymous said...

jom chat bha saifuddin..

kazuma

Anonymous said...

16hb sa tda bleh o, sa keja full day bah..alamak, melepas sa..

Professor Malam

Anonymous said...

kami buat pat ko la...istimewa tuk ko..mau???hehehe..biar ko sampai nangis kmi buat..


kazuma

Anonymous said...

jan ba bagitu, nti bos sa mrah..hehehe

Professor Malam

Anonymous said...

jgn kc tahu boz ko la...aku pun free weekend ja..2la aku buat suggestion mcm ne..

kazuma

Anonymous said...

ba arrange la korg bgus, nti apa2 gtahu jak ok..

Murai Baik

Anonymous said...

wei kmu p la blog sukarelawan d www.sukarelaonebeaufort.blogspot.com utk info lanjut..

Anonymous said...

helo,
i everybody..i would like to say something about krmb. no important thing juz want to say krmb is a new dimension and great club. i really interesting and love and love krmb so much..

Cheryl Bonnie
KP Old Town

Anonymous said...

uinah c kazuma bw jumpa nda tunggu2 aku ba..gtu la ba ko..mantang2 aku dakat ja..hehehehe..

-samurai-

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

salam....
alahai...ada lagi ko ne jambatan...
utk makluman ko,kumpul ramai2 ne btujuan utk mgenali sapa member baru kita bukan mau buang msa mcm yg dalam fikiran ko!!bersihkan la ckit syak wasangka n otak ko 2 supaya bfikir lebih rasional.ko ne jns yg suka humban batu tapi tapuk tgn.kalo ko xtau fungsi pjumpaan ne,ko duk ja diam2 n tutup mulut ko...xmau join pun kmi x kisah.jgn buat andaian suka ati...pjumpaan ne pun utk eratkan silaturahim n buktikan knyataan ko 2 salah!!!yg cuba pisahkan n lagakan sukarelawan baru n lama...
cukup2 la jambatn...ko pun tau jg kdudukan ko dalam kelab ne kan???so,jgn lagi mau tegakkan benang yg basah....

tq...
KazumaAzuma

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

aluu..
iya bah, ko ni jmbtn mmg jahat, sia mnyampah uda bca komen2 ko tu, teda pn yg bguna bh, sia benci ko bah..bikin panas jak suka wat tuduhan ba..eiiii

Petronella

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

klu mau dijadikn tunggangan nda la sukarelwan lama mo kenal2 dulu,bgus kenl masa program jak dan trus arah itu ini, pmikiran smpit la ko ni jmbtn, jgn jdkan sukarelawan lama kambing hitam ko utk jyakn misimu tu..

Saifuddin II

Anonymous said...

antam la ko jambatan, nda serik2 lagi ko kan...

Arapaima

Anonymous said...

al-tengok al-tegur SDN BHD...aku bukan apa bukan nak provok sape2 tapi aku cuma nak ckp kena kamu tidak bersikap adil...sewaktu din dan cil minta admin tapis komen c jambatan kamu bantai dia sedangkan dia tu sukarelawan baru yang menyokong perpaduan dalan komuniti sukarelawan...tapi kali ini aku tgk ko pula yang minta andmin buat benda yang sama dengan din dan cil buat....

cerminlah diri tu rasionallah dalam tindakan..sedar atau tidak kamu semua sama ja dengan jambatan

Anonymous said...

aiya, ni lg satu org, da la tiada nama ada hati mau bckp..aku ckp mana2 komen yg berunsur hasutan, admin dan penggerak kena fikirkan utuk btindak, tu komen c din sma c cil ko x baca ka, da lah kasar, pastu ada hati pla mo kritik admin, sama ka apa yg aku wat dgn dorng buat? mana ayat aku yang x bradab, ada ka? ngok la

al-tengok al-tegur SDN BHD

Anonymous said...

hah..relax ko al-tengok, besa ba itu,sa pn x stuju la tu pandangan tu urang..uhh mau kasi sama ko dgn din sama cil,adaka...bek ko yg tulis tu p cuci muka lu manatau ngantuk..

Profossor Malam

Anonymous said...

haloo eberybady..
hi, wow fantastic blog..send my regard to admin of krmb blog because success to improve and make a great blog so far. emm i always spent my time to explore and getting something like a fun when i read so many comments.

i think the rest of commentator is a good person because give fresh idea and evoryone stand beside thier idea and opinion. Look jambatan, everobody ini this blog dislike him but he still continue strong and dare to fail to show his comment, its a great and positif situation.

However, hopely this blog can reduce the number of criticsme culture between members becouse that thing is not good for krmb for the long time. But, i like this blog thanks.

Jenny
KK

Anonymous said...

Приветствую!

Нашел такой вот проект:
Карта сайта

Просьба заценить, насколько актуальна данная тема?

Anonymous said...

buy bactrim without prescription buy bactrim f buy bactrim without a prescription overnight buy bactrim online buy bactrim buy bactrim es online without prescription
[url=http://bactrim.eventbrite.com/]buy bactrim without prescription [/url]
buy bactrim es online without prescription
glucophage metformin glucophage in poly cystic ovarian syndrome glucophage side effects alcohol glucophage glucophage help with pregnancy losing weight with glucophage diabetes glucophage
[url=http://takeglucophage.eventbrite.com/]how to take glucophage [/url]
taking medroxyprogesterone then glucophage
flomax plus proscar proscar for bph proscar canine proscar for hair loss teva proscar proscar side effects muscle atrophy proscar side effects
[url=http://proscar.eventbrite.com/]proscar news [/url]
flomax plus proscar
order levitra lavetra impotence advice buy levitra free levitra buy levitra without prescription impotency
[url=http://virb.com/yalevi]buy levitra online [/url]
levitra woman
buy generic zithromax online generic zithromax order 500mg online generic zithromax online buy generic zithromax zithromax oral suspension z pak for strep throat zithromax online
[url=http://virb.com/bono]zithromax tablets [/url]
order zithromax
-------------------------------------------------------------------
[url=http://fotak.ru/stats.php?r=kelabrakanmudabeaufort.blogspot.com]my blog[/url]
blog my

penginapan di jakarta said...

mampir nich dari jakarta selatan..
also visit jasa pengamanan