Monday, July 20, 2009

PELUANG MEMILIKI KERJAYA...


Peluang kerjaya....................


Hai Semua Ahli KRMB & Pengunjung Setia Blog,

Sebagai memenuhi tanggungjawab sosial kami sebagai sebuah kelab yang mementingkan kepentingan generasi muda khususnya di kawasan Parlimen Beaufort, di sini kami menghebahkan beberapa kursus yang dirasakan penting dalam memberi idea kepada semua untuk memulakan perniagaan sama ada untuk diri sendiri mahupun kaum keluarga dan sahabat handai. Semoga informasi ini memberi manfaat kepada anda semua.........


01. KURSUS TEKNOLOGI VERNIKULTUR (Penternakan Cacing).

i). Kursus ada berbentuk teori dan praktikal
ii). Yuran RM35o sahaja

KOTA KINABALU & SEKITARNYA
Tarikh : 30hb Julai 2009
Tempat : Pusat Penternakan Cacing D&J Agro
Masa : 8.00 Pagi - 5.00 Petang
Hubungi En.Jay di talian 019-8975438/En. Rashidi -0167141772

SIPITANG
Tarikh : 09 Ogos 2009
Hubungi En. Jasni di talian 019-8116403
Tawaran Istimewa....
a). Program Kongsi Ladang
b). Percuma Khidmat Nasihat 2 Tahun
c). Percuma Praktikal di Pusat Ternakan 2 Tahun
d). Pasaran dan Pendapatan Terjamin

Anjuran D&J Agro Centre

...............................................................................

02. KURSUS TERNAKAN SERAI

Kelebihan.........
a). Menjana Pendapatan Lumaya
b). Peluang Perniagaan
c). Jaminan Pasaran
d). Kaedah & Cara Sistematik


Tarikh : 25hb Julai 2009
Tempat : Sabah Trade Centre, Likas
Hubungi En. Ruslie di talian 019-8619702

Anjuran ZX2 Resources Sdn Bhd

................................................................................

03. LATIHAN PERNIAGAAN DOBI & SENI TANAM LANSKAP

Tarikh : 22-25 Julai 2009
Masa : 8.00Pagi - 5.00Petang
Tempat : PBUNS, Kota Kinabalu.

Terbuka kepada semua warganegara Malaysia. Yuran adalah termasuk makan-minum, nota dan sijil. Untuk keterangan lanjut hubungi PUSAT BIMBINGAN USAHAWAN NEGERI SABAH di talian 088-255840 / 841.

..................................................................................

Iklan adalah dipetik daripada News Sabah Times 13 Julai 2009

10 comments:

Anonymous said...

u all bgus join tu kursus ternak cacing, mudah ja tp pendapatan lumayan..kamu p lah, sy suda p memang lumayan, dari hasil ternakan sy sdh dpt pndpatn rm3k sbulan..

nazlizan
kk

Anonymous said...

TERIMA KASIH PD KRMB ATAS MAKLUMAT DAN KEPRIHATINAN ANDA..GOOD JOB

Anonymous said...

ye ker??
kita nak pasarkan dengan siapa??
apa faedah cacing tu..??
untuk apa???
haaa.. kepada anda yang bingung dan tertanya-tanya macam saya nii.. jom lah kita sertai kursus tersebut.. haaaa haa ahahaha

Anonymous said...

uii rugi kamurang nda join, skng ni susa mau cr keja, bisnes sendiri lg bagus......jgn lah mau pilih2 keja lagi.....

Anonymous said...

korang jgn tgk yuran tu, korang tengoklah future yang menanti, rm35o yuran tp pastu nti bisnes dpt rm3000 ke atas sebulan sapa mau bagi tu..kpd yg teda keja tu, jom lah p kursus tu

Anonymous said...

nazlizan,give me u contact number or addr, i nk tahu mcmana mau ternak ni..p kursus tada masa lah

rajini

Anonymous said...

bagus kamu buka bisnes dobi d bft, belum ada lagi tu, klu kamu buka jd monopoli market kamu tue

Anonymous said...

bft luas,mmg seswai jd industri cacing

Anonymous said...

uina klu bft jd pkn industri cacing, tu limau d roundabot kena p tukar la, bt cacaing besar..eiii mberi geli lah plak nti..aiyaakkk..

Anonymous said...

haha..
ko ni kan...
sy pn gheli caching niee..
eieeeeeee....
mcm apa jak itu....

jerawat batu
putatan