Wednesday, July 22, 2009

CADANGAN PENEMPATAN PUSAT KEGIATAN RAKAN MUDA PARLIMEN BEAUFORT


Pusat Kegiatan Rakan Muda aset utama pembangunan komuniti


Hi Semua..........
Pihak Pejabat Belia & Sukan (P) Bahagian Beaufort, Penggerak Rakan Muda Beaufort Cik Rayyana Amsir serta Kelab Rakan Muda Beaufort (KRMB) sedang mencari satu lokasi yang sesuai untuk menempatkan satu PUSAT KEGIATAN RAKAN MUDA bagi kawasan Parlimen Beaufort. Justeru itu, adalah diharapkan kepada semua ahli dan pengunjung blog ini agar dapat mencadangkan mana-mana tempat yang bersesuaian sebagai cadangan bagi pusat itu kelak. Setiap cadangan dan kerjasama daripada anda semua amat bernilai dan akan diteliti secara terperinci.

Jika menjadi kenyataan, pusat ini kelak akan menjadi 'Centre' kepada semua ahli kelab, generasi rakan muda dan masyarakat untuk berkumpul dan mengadakan pelbagai aktiviti dan program berkaitan Rakan Muda. Yang lebih signifan nanti ialah pusat ini akan dijadikan pejabat operasi KRMB untuk mengurus dan menyelia mana-mana program yang berkaitan. Pusat ini juga akan menempatkan Pusat Siber Rakan Muda untuk kawasan Parlimen Beaufort.

Berikut adalah kreteria pemilihan dalam cadangan penempatan pusat ini :-

i). Lokasi strategik dan mudah dikunjungi
ii). Kos atau Penyelenggaraan yang rendah.
iii). Mempunyai fasiliti yang baik.
iv). Tahap keselamatan yang memuaskan.

Terima kasih kepada anda atas segala cadangan dan saranan yang diberikan. Pihak KRMB amat mengetahui bahawa ahli KRMB dan pengunjung setia blog ini lebih arif mengenai mana-mana lokasi yang bersesuaian dan dengan wujudnya pusat ini kelak, kepentingan dan kebajikan generasi Rakan Muda di kawasan ini akan lebih terjamin dan bermanfaat. Sekian & Wassalam.

43 comments:

Anonymous said...

Hye SMuA..
Sy CdnGkN pUsaT niE BuaT D PeKaN BeUfOrt..KaN aDa KeDai BaRU tUe, BoLeHLaH KRMB SeWa..Tp SewAnYa x TaHu LaH BraPa..Tu TmPt SeMua MeMenUhi KreTeriA tUE..pLus x KeNa BaNjiR LaGi..

Ok SeKiaN
>>JaSni<<

Anonymous said...

sy cdgkan pusat ni guna government house yg nda kana guna tu, byk d bft, so renovate ja dan tmbh dewan utk aktiviti br best..tp banjir besar kanalah tu..

CuCu datuk panglima

Anonymous said...

dulu sdh d cdgkn di rmh krajaan di K.Penyu, tp lps tu snyp ja, phk MDKP pn dh stuju scra lisan mau bg 1 rmh krajaan d pekan K.Penyu..tp xda pkhabarn pla..hrp dpt bg info mngenainya

SMaiL LiVe

Anonymous said...

hye smua...
sy rasa bgus u all buat pusat ni..
d pekan bft..
sng kn urg mau dtg...
bt lah d waterfront..
mcmana?..
sia suda p waterfront tu...
best ba ctue...
ok...

jerawat batu
putatan

Anonymous said...

ya aku stuju klu rmuah kerajaan yg mau runtuh tu kta renovate balik, pastu kita tmbh lah building sket utk dewan & pusat siber kan..yg pntg TIADA SEWA BULANAN..itu yg pntg, byk kita save d sana tue...

budakbarubelajar

Anonymous said...

KP sia x brapa mau lah, jauh lgpn pekan dia x familiar, susah gak bas mau dtg p cni, bft lg bgus sia rasa...kan...

julian

Anonymous said...

Apa kata pengerak dan presiden p tanya dengan pihak majlis daerah kalau2 ada tempat atau premis majlis yang boleh di sewa..

Cinta Bunga lesteri Bopot.

Anonymous said...

ada 3 lokasi yg saya cdgnkan :-

Pekan Beaufort:
Kawasan Kedai baru yng akan buka tu, rumah kerajaan atau sewa satu rumah d mana-mana taman perumahan untuk tujuan itu......

Pekan Kuala Penyu
Kawasan Rumah Kerajaan sahaja yang ada...Rumah Kedai ada tp macam terhad....

Menumbok
emm..jauh bah orng bft mau p situ...tp labuan dakat la..

Buronan Cinta
Pekan Beaufort

Anonymous said...

di seberang tu kan byk lot kedai nti, sewa jak bah

Anonymous said...

taman perumnahan mcm ok tp sempit lah, lgipun mcm nda best ja nti wat pgram susah, mngganggu ktenteraman awam pla nanti

Anonymous said...

hiii..
korg p check bangunan di atas satay brunei, bsebelahan pejabat ADUN N25 Klias, ada 1 lot kedai, besar dan sdh renovate siap ada bilik dan ruang besar lg..p check la dulu rm500 sewanya tue..ok moga informasi ni bguna

Putra
BFT

Anonymous said...

brother, seberang tu sdh kawsan parlimen sipitang..so xdpt la..

CuCu datuk panglima

Anonymous said...

emm mintak la bantuan YB Lajim tu, klu Gym pun dia bg, tiada sebab dia tak bg kelab pla..tu pn klu dia btul2 jga hati org muda dan mau survive lama laaa

CuCu datuk panglima

Anonymous said...

Geng,
Gudang bekas harrison d siring taman cerah n bhampiran jln msuk p taman kinamas tu kn kosong n utk d sewa, apa slahnya mcuba, itu wat gelanggang futsal pn dpt tu..luas bah, cubala

Lan

Anonymous said...

klu ada pusat ni nti okla, x perlu kta p pjbt belia lg sbb susa mau p situ, pjbt tu bkn d pkn..hrp pusat ini akn mjd realiti la nti..ok
amin....

Joey Koboi

Anonymous said...

hiii
cuba phk jbs n krmb cek tu lot atas kdai buku suci, sia dgr ada kusung bah sana, cuba lah..rasanya blum isi lg tuh..

Anonymous said...

salam perpaduan...

thanks tuk suma cdgan..actually sy dah tnya kt majlis daerah pasal rumah kosong tau kwsan2 yg bule d jadikan pusat siber tp sedihnya kwasan yg kosong tu risiko bnjir mang tinggi..g satu harapan sy kn elok smbil2 kita jalankan operasi dipusat bekenaan kita dpt bntu ahli2 yg minat bisnes tu bt bisnes kecil2an kt pusat siber kita..

sy dah try servey kt pkn ni mang susah nk cri lot kedai yg strategik bb da pnh..yg ada pla risiko bnjir...kt sbrg tu ada jg tp dah msk parlimen sipitang...

xper kita cri sama2 k...pasal sewa or renovate ble runding...tp sewa tu x le la mhl...

mis ray

Anonymous said...

BUAT YANG BERMINAT....

SATU PERTANDINGAN GRAFITI AKAN DIADAKAN PADA 25 JULAI 2009

TEMPAT : TEMBOK PEJALAN KAKI DPN KFC

MASA : 8.30PAGI

*hebahan da d lakukan masuk surat khabar g - surat khabar tempatan

*bla g korang nk touch up tmpt sdiri join la.sekurg2nya bla p pekan beaufort ada jg kenangan korg)

*program ni anjuran jbs tp progrm spnhnya oleh jbtn penerangan sempena program sepakat bestari.

apa2 hal hubungi sy k...hal ni da gtau kt blog bberapa minggu yg lepas tp xdpt dputuskan awal bb ada bberapa pbincgan yg perlu dlakukan oleh pelbagai pihak...so sorry la bru dpt gtau u"ll skg...tq

mis ray

Anonymous said...

Ala apa mau takut banjir..bukan hari2 banjir...setahun sekali pun tak pa la...boleh juga kita kasih bersih ramai2. tak jadi hal bah tu...


Bunga cinta lestari bopot.

Anonymous said...

Mis Ray,sia cdgkn u cari rumah sewa di area2 kampung, mksd sia bkn yg d tmn prumhan, sia rasa ok tu cari rumah teres yg bulih kt kasi msk smua, klu ada halaman lg bgus..d bft ni kta mmg ssh mau cr, p rmh krajaan pn tkt bnjir, nti hbs smua lingkup..apapn sia hrp lokasi ni dpt d knl pasti segera, nda sbr suda sia ni..

Anonymous said...

bunga, bkn kta tkt bnjir tp tkt brg2 dlm tu opis, komptr nti rusak, rugi o, nti mau apply peruntukan balik pnya lama lg tue..

Anonymous said...

u cri la lot di blakang zulfia hypermarket tue..try ba

Anonymous said...

sy tidak stuju jika kta menggunakan rumah sewa, bkn apa nti byk kerosakan kta yg menanggung punya, pastu keselamatan mash tdk tjamin..

semua ni hanya selesai jika kta mmiliki bangunan sendiri..itu kta bleh buat apa saja yang kta mahu utk menguruskan pusat itu kelak..

semuga semua ok nti

Zaulan

Anonymous said...

CONFIRM, NANTI DAH ADA PUSAT KEGIATAN NI, KITA MESTI BANTU SAHABAT2 YANG MAU BUKA BISNES, TAKDAK HAL LAH ITU..SAYA SUKA ITU
BrotanCoL

Anonymous said...

aku ucapkan terima kasih kpd smua atas inisiatif & cadangan yg bgtu menggalakkan disini. Ini lah KRMB, kelab yg aku yakin ckup bagus & bpotensi utk maju, Tgk sj bru 2 hari pihak KRMB minta cdgn tmpt Pusat Kegiatan Rkan Muda sudah byk cdgn di kmukakan. Sharusnya pihak pemimpin KRMB dan Cik penggerak bangga dgn pkara ini.

Apa yg aku mahu tegaskn disini ialah jika pkra baik, maka kita ahli krmb mahupun pgunjung krmb pn akan baik, positif & mberi sokongan yg tdk bbelah bg, tp jika sesuatu yg tdk baik, kta jga akan mnegur atau memberitahu spya dpt di pbaiki sgera dan itu lah maknanya ahli KRMB yang BERTANGGUNGJAWAB dan SAYANG pada KRMB. aku mengkritik pd benda yg ptt kita kritik dan aku mmuji pd benda yg ptt kita puji.

Smoga msj ini difahami smua orang trutama Cik Penggerak kita yah.. aku ni bukan ada niat tidak baik mlainkan ingin mlihat KRMB dpt trus maju dan maju selaras dengan harapan kita semua..Smoga berjaya

budakbarubelajar

Anonymous said...

iya..sia stuju sama tu budak baru belajar..sia pun mcm gtu jugak..

Anonymous said...

d kuala penyu ada satu lot kedai yg boleh di sewa, mmg sesuai di jadikan pusat kegiatan rakan muda, apapun terpulang pada pihak KRMB untuk menentukan

Niza

Anonymous said...

ko ni budak baru belajar
ada2 saja bah ko ni..
memang lah ko popular,tp jgnlah slalu wat gni ok..

Zadri Hj Jamli
Beaufort Jaya

Anonymous said...

Emm..klu gtu bgus krmb p minta tlg YB lah,sia stuju tu mcm ckp c cucu datuk panglima tu,mmg ptt kta minta bantu Yb Lajim tu..penggerak kna main peranan lah kan

TransFoRMeRs XY

Anonymous said...

Emm ada pruntukkn utk sewa ka? klu ada sewa jak kdai d tgkat2 atas, slamat bnjir,amn dmai & strategik..

kan..kan..kan

Anonymous said...

apa kt sewa lot gerai d seberang tu,dpn CNF kan byk tue..sewa 4 lot kan,pastu renovate n buatla pusat kita..mcm cik penggerak?

Anonymous said...

apa pun keputusannya, dimana pun letaknya matlamat kita cuma satu memajukan lagi remaja di kawasan Parlimen Beaufort terutama KRMB...

Cadangan saya cubalah di kawasan Waterfront tu...kawasannya luas dan ada tempat untuk kita menjalankan aktiviti2 kelab ran rakan muda...sewanya pun berpatutan..masalah banjir xjadi masalah kerana kita ada bilik gerakan banjir uang sentiasa memantau pergerakan sungai...lagi pun kawasan tu telah pun di tinggikan.

rompakan

Anonymous said...

Hrp Penggerak, JBS dan KRMB dpt mmilih 1 tmpt yg btul2 mmuaskn hati smua phk ya..igt parlimen beaufort meliputi daerah bft, kpenyu & mnumbok..So buatlh plihan yg tpt..

Murai Baik

Anonymous said...

Miss Rayana,
HARAP MISS RAYANA DAPAT MENGHUBUNGI PIHAK PMILIK BANGUNAN TABUNG HAJI KERANA ADA BEEBRAPA LOT DALAM BEBERAPA TINGKAT DI BANGUNAN TABUNG HAJI ITU KOSONG DAN MEMANG UNTUK DI SEWA. SEMOGA INFO NI BERGUNA. BANGUNAN TABUNG HAJI PLG STRATEGIK, MDH DIKUNJUNGI, BEBAS DR MASALAH BANJIR, RUANG YG LUAS, SNG BUAT PROGRAM DAN APA PUN SMUA ADA..CEPAT YAA..

Hj Hamid

Anonymous said...

semeKom ;)

BudaKbarubelajar Kami faham mKsd ko ni tp Ko pun jan la terlalu tumpuKan KritiKan ko pd satu individu saja.KRMB ada ramai ahli,ada 1 presiden dan ada 1 penggeraK,Kdg2 kita Kena juga pikir apa yg membuatKan mereKa Kadang-Kadang muncul Kadang-Kadang tidaK.Selain KRMB penggeraK dan mr.Presiden pun ada tugasan lain.Kita pun Kana tinguK diri Kita sendiri.Paham memahami la KataKan.

Kalau Ko mau rasa jadi presiden pun ok bah tau juga Ko mcmana tugas dia he3 jan mare ar

>SURIA<

Anonymous said...

emm,btul ka c suria 2,sia stuju..sia rasa ni nti pmilihan krmb mr presiden kna hati2, rmi da calon presiden ni..hekkk..sia pn mau join jgk..heeehh

julian

Anonymous said...

tida apa,nti apa maklumat kamurang bulih bg tahu penggerak d booth krmb nti ya, senang sket bincang2 kan..bye

petronella

Anonymous said...

Hi Slamat pgii..
bah tu pusat kegiatan mana mau pilih? klu cr mana2 balairaya yg x kena guna tu pn bulih bh tu kan take over jd kta punya..

Lan

Anonymous said...

hahaha..siuk ko pya ckp tu suria,calon presiden krmb nti c joe kna bhadapn c budak baru belajar & rompakan,mcmana?hehe

Lebih Sejuk Daripada Biasa

Anonymous said...

hahaha..siuk ko pya ckp tu suria,calon presiden krmb nti c joe kna bhadapn c budak baru belajar & rompakan,mcmana?hehe

Lebih Sejuk Daripada Biasa

Anonymous said...

aku sapot cadangan cucu datuk panglima...jan km risau..urusan untuk atur suma pusat kegiatan rakan muda akan d 'handle' oleh penggerak..cadangan aku pn sm aku rs bgs mis penggerak bft p jmpa directly 2 YB mnta tlng tp formal la..smbl2 2 aku rs krmb secara tidak langsung suda buat kunjungan mesra dengan YB..kn..kn..
cadangan ja ne..bgs p jmpa cpt2..pa2 hal kta share2 info ja..aku tau la jg ckit2 psl pusat kegiatan ne biarpn nda sm cr pengurusan mgkn tp dari segi perkongsian maklumat no hal ja 2..

(untuk pengetahuan suma kompleks sukan komuniti sabah hanya 1 ja iaitu d libaran sandakan...)..

hrp2 gelanggang rakyat 2 on la owh...hhehehehehe.....

-u tau mo cr aku mn-

Anonymous said...

Cik Penggerak,
ba jd camna la pkhbrn pusat kgiatan rkn muda, da ada pkembangn ka? hrp da jmpa la lokasi yg seswai, nda sbr pla rasany

Saifuddin II

Anonymous said...

korang tahu kah apa2 news psal pusat kegiatn rakan muda ni? ada apa2 tindakan sdah ka?

Murai Baik