Friday, June 26, 2009

ORANG BERBUDI, KITA BERBAHASA



"Orang Berbudi, Kita Berbahasa"
"Orang Memberi, Kita Merasa"


KRMB mengucapkan ucapan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak khususnya ahli KRMB, pengunjung setia blog ini, sahabat-sahabat rakan muda daripada seluruh Malaysia dan kepada semua pegawai-pegawai Jabatan Belia & Sukan yang selama ini telah memberi sokongan dan dorongan kepada kami untuk terus bergerak konsisten membangunkan generasi muda ke arah pemantapan jatidiri dan kelangsungan wibawa rakan muda. Tanpa sokongan kalian, blog KRMB tidak akan menjadi seperti hari ini sebagai satu-satunya blog KRM yang unggul dan penuh informasi.

Apapun sejak kebelakangan ini telah timbul beberapa isu dan kontroversi yang membabitkan secara langsung blog ini, Penggerak Rakan Muda Beaufort yang dikasihi dan individu tertentu. Ini kami menjelaskan di sini bahawa kontroversi yang membabitkan isu yang berbangkit bukanlah dicetuskan oleh ahli KRMB ataupun pemimpin KRMB. Ini adalah hasil 'kerja keras' beberapa individu yang tidak berpuas hati dengan beberapa pihak dan menggunakan blog ini sebagai 'platform' untuk melepaskan amarah kerana blog ini mempunyai ramai pengikut. Walaupun KRMB tidak akan bertanggungjawab dengan hal tersebut, namun atas dasar professionalisme kami tampil untuk memberi penjelasan agar tidak ada mana-mana pihak terus menyalahkan blog ini dan Penggerak kami lagi.

Sukacita diumumkan juga bahawa blog ini akan kekal dan terus berada bersama-sama rakan muda dan cadangan untuk menutup blog ini sebenarnya hanyalah khabar angin dan salah faham sahaja. KRMB tidak akan mengambil langkah ke belakang dengan menamatkan blog ini. Itu adalah tidak adil untuk ahli KRMB yang selama ini memberi sokongan kepada KRMB selain menghargai jasa-jasa mereka yang terlibat secara langsung dalam mengasas dan membangunkan blog ini sejak dari mula lagi walhal pihak yang terlibat adalah orang yang tidak ada kaitan langsung dengan kepentingan rakan muda keseluruhannya.

Adalah diharapkan segala perkara yang timbul akan tamat di sini dan KRMB amat mengharapkan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada kami. KRMB bersedia menerima teguran membina dalam usaha kami menambahbaik dan menstruktur semula perjalanan KRMB agar terus mara dan bergerak dengan komprehensif untuk menjadi yang terbaik di kalangan yang terbaik. YAKIN BOLEH GEMILANG.


Moderator KRMB
26 Jun 2009


25 comments:

Anonymous said...

yesza..baguslah begitu..itu yg kami amu dingar itu..yahuuu...

Anonymous said...

sia puas hati dgn pjelasn yg di berikan, hrp pkara ini tdk brulang lgi arr..kmi sapot krmb 100% sbb tu klu ada yg cuba wat x tentu kmi akn tntang...

thanks pd pgerak bft kami yg bjya laksana tugasnya..krmb mmg prlu sokongan pggerak kami ini trus maju..so pd kwn2, kta sapot 100% pd pgerak kita ok...yes we can...

sia sinang hati lah blog ni trus stay, so hrp blog ni trus maju gak lpas ni..sia mmg suka n hepi...

BudakBaruBelajar

Anonymous said...

NO MORE CONTROVERSION AND PROVOCATION OK...WE ALL NOW LOOKING FORWARD TO ENHANCE DAN IMPROVE OUR QUALITY AND CONTENT..

THANKS TO RAYANA FOR YOUR CONCERN AND THANKS TO ALL OF YOU TO GIVING YOUR SUPPORT TO KRMB..

YES WE CANNN...I REALLY CONFIDENT..

TQ

Anonymous said...

begitulah hendaknya, selesai semua problem...buat macam tarik rambut dalam tepung, rambut tidak putus, tepung tidak berhamburan...

sy sokong krmb...tapi sy cadangakn krmb wat statistik mengenai keahlian krmb sehingga kini, sy ada p pjbt belia haritu ckp keahlian krmb sdh hampir cecah 1000 urang..ok lah gitu...

kalu bleh krmb umumkan mungkin 100 ahli terbaru kah, pastu wat ahli of the week kah..baru siuk kan..hepi ja tgk blog, bleh tingkahkan sokongan dan jumlah pengunjung ke blog kita ni...

ok tq,, harap kak rayana dapat ptimbangkan cadangan sy ini yah..

bye...

Anonymous said...

Salam,

Kepada semua ahli KRMB dan pengunjung setia blog, harap bertenang dan kita ketepikan semua masalah yang timbul kerana semuanya sudah kita selesaikan sebaiknya.

Saya sekali lagi menyeru kepada semua agar terus memberi sokongan pada blog KRMB, kepimpinan KRMB dan Penggerak kita Cik Rayana dalam usaha kita membangunkan generasi muda di kawasan kita ni.

Saya akan membincangkan beberapa isu yang berbangkit ini secara berhemah ke dalam mesyuarat KRMB. Penjelasan sudah dibuat, jadi saya berharap semuanya akan tamat disini dan kita sama-sama bergerak ke hadapan.

Sekian Terima Kasih.

PRESIDEN KRMB
JoE

Anonymous said...

itu dia Mr Presiden sdh bsuara,kmi merindui mu Mr Presiden..hehehe...
Bah aramaiti lah blog ni, kta dgr ckp mr presiden tu...

Tq Mr presiden...

Anonymous said...

ya syukurlah semua sudah selesai, hopley teda lg kontroversi yg dtg, kitorang tahu ahli krmb smua sygkan blog ni n bdisiplin...

pd pihak yg lantang mgkritik krmb, thanks lah kami ucapkn, kritikn anda amat kmi perlukan utk mbkr smgt kmi utk trus maju..yezza

pesan kitorang, klu nk kritik tgk dulu cerita hujung pangkal yer, jgn trus hendap je..

"SteadyReader"

Anonymous said...

Mr President hrp dpt slalu mlawat blog ni, pjelasn bterusn dr mr presidn amat diperlukn..mlawat blog ni sama mcm yb mlawat kwsan boss..jgn di kasi biar2 bos...

"BudakBaruBelajar"

Anonymous said...

Buat Baik Berpada-Pada
Buat Jahat Jangan Sekali,
Kalau Cakap Berkira-Kira,
Takut Terlanjut Ikutkan Hati..

Buai Laju-Laju
Sampai Cucur Atap
Sikap Jangan Melulu
Nanti Jiwa Terperangkap

Pisang Emas Di Bawa Belayar
Masak Sebiji Di Atas Peti
Tutup Blog Ni Kami Rela Ingkar
Kerana Blog Ini Tetap Di Hati

CikGu PantuN
BeAuFoRt StaTioN

Anonymous said...

wah cikgu, berpantun2 lagi ek..ekekeke..bah sapa2 yg mau beli itu pantun cikgu, jawablah..ekekee

admin mungkin bleh jwb...ehehe...nda pn cik rayana tw mr presiden..huhh

Anonymous said...

wahai kawan2, ingat pesan mr presiden dengan cik penggerak kita ok, walau apapun terjadi kita tetap akan bersatu dan bergerak sama-sama ke hadapan untuk memajukan golongan rakan muda di kawasan kita ni...

cuma saya agak sedih sikit sebab kekuatan kita sudah tidak semacam dulu..mungkin ramai juga yang tdk selesa bila kita cakap zaman beregu bel-renel n geng itulah yang terbaik dan kita maju begitu cepat dan cemerlang, tp kita tetap ingat pesan mr presiden, kita bagi peluang pada orang-orang kuat kita yang baru ini utk membuktikan sesuatu pada kita..

ok kita tgk jak nanti..yeeehhaa

Anonymous said...

salam 2 all members club rakan muda bft.

sia sukung komen dia atas tu.banar kita harus bganding bahu menaikan kelab...ooo bkn kelab tp remaja kita.kelab ni ada la sbagai medium shja.
kenapa perlukan perbandingan antara bru dgn yg lama?semua sama sj.
1 malaysia so jadi la 1 remaja belia bopot. tk perlu jadi lama jadi baru.

lola

Anonymous said...

ok lah tu..sy pn yakin dgn kpimpinan yg ada skang, cuma mungkin turning point blem sampai lh, nti da sampai kamurang tgk lah nti..keh22

apapn mr presiden kna wat something, sy bca sejarah krmb ni mmg menarik n itu juga bukti 2 presiden sebelum ni mimang hebat..

so mr joe hopely dpt truskan kcemerlangan yg ada..sia akn sapot ja mana yg tbaik utk kelab..

butul ckp c lola tu, remaja bft harus di utamakn, siap nmpk i bft ni teda apa, yg tlibat gejala sosial itu ramai lah..so krmb ada byk lg tugas yg smuanya berat2..sy jgk hrp cik penggerak kita dpt bgabung tenaga dgn krmb, jgn biarkan ek..

skian ja komen sy, nti sy komen lagi...

yeyey

Anonymous said...

harap krmb nti dpt umumkan sapa yg dpt menjawat jawatan Penggerak Belia tu ok..kami mahu tahuuu...

bahhh..itu saja..

Jacko Jr Pekan BuFoT

Anonymous said...

bah ngam tah tu..atutah andangnya nya urang kan kalau sudah famous ni mimang banyak dugaannya..hehehe..

kami sukung 100% pd krmb, pd pemimpin krmb n pd penggerak rkn mda bft, tp kami di menumbok ani batah sudah ndada prgrm rkn muda di buat d tmpt kami ani...

dulu sj masa c bel ada, sebelum dan skang ni ndada balik..kdg2 membari kasian bah kami ani, di hujung2 bah kan tp kami nda marah, paham jua kami tu napa jadi macam atu kan..

bah,apapun kami tatap sukung krmb..hidup krmb...

adidih ani tah urang menumbok bekurapak..ehehe

Anonymous said...

kak rayana teda prgrm br ker??uhhhh..burinknyer...

Anonymous said...

waa baru aman damai sejahtera sket..mr presiden mana ek, mcm chipmore plak..

Anonymous said...

salam 2 all members club rakan muda bft.

sia ada tnya itu kak ryna..dia ckp hbs suda program untuk thn ptama ni,program kelab belum bule jalan sebab kana hold dr hQ.

Itu mr.preseden inda pla sia nmpk bz kali so bt phm2 sja la.

lola

Anonymous said...

oyaka..alamak, bida lah mcm gitu, pgrm dah habis..huhuhnuhu

Anonymous said...

ngam lah tu..orng bebudi kta bebahasa, org kutuk kita, kita kutuk balik..huahuahua...

kpd anasir jahat yg cuba mrosakkan nama baik krmb, sy doakan capat2lah insap ok...

kpd semua yg trasa, napa trasa..so lu fkrla sndri ok..

huahuahua

Anonymous said...

CIKGU PANTU MEMANG BEST, SIA SUKA LU PUNYA STATEMENT DALAM CHAT BOX TUH..HEHEHEHEH

Anonymous said...

kepada sapa-sapa yang cuba buat nda baik pda blog ni, ko batalkan lah hasrat murni tu..ni kami ahli krmb 1000 orang ni akan setia dan trus sokong blog krmb ni smpai perkhidmnatan internet di dunia ni rusak..wakaka..jgn men2 ek..

Nik ZOmBiE Nik PoNtiA

Anonymous said...

cik penggerak,bila prgm futsal di mbok tu di buat?jgn lpa inform k...

team futsal mbok

Anonymous said...

sia tdk nmpk lg krmb bt pdaftaran tbuka untuk mdptkan ahli baru, sia hrp ada lah kmi jmpa kaunter pdftaran rakan muda mcm dulu, skng ni kmi pla kena p pjabt, dhlah jauh dr pekan...

Anonymous said...

sia tdk nmpk lg krmb bt pdaftaran tbuka untuk mdptkan ahli baru, sia hrp ada lah kmi jmpa kaunter pdftaran rakan muda mcm dulu, skng ni kmi pla kena p pjabt, dhlah jauh dr pekan...