Friday, May 15, 2009

SELAMAT HARI BELIA NEGARA 2009




15 Mei 2009! Seluruh warga KRMB mengucapkan Selamat Hari Belia Negara 2009. Semoga para belia dapat bergerak proaktif, inovatif dan konsisten dalam usaha kita meningkatkan wibawa golongan belia di negara ini. Bermula hari ini sehingga 17hb, sambutan Hari Belia Negara 2009 Peringkat Kebangsaan akan diadakan di Malacca International Trade Centre (MITC), Melaka amat signifikan dalam menghargai sumbangan dan keberadaan 12 juta belia di tanah bertuah ini. 1 MALAYSIA BELIA BERWAWASAN PENGGERAK KEJAYAAN.

21 comments:

Anonymous said...

Tahniah belia.todayz is our dayz.have a nice dayz..

KP Man

Anonymous said...

uina jauh bah tu mau p malaka..c bel bulih lah kali..tapi c bel mana dapat p jugak tu tida kaki dia p kawan p sana..hahah..jgn mare bel

Anonymous said...

uit ANON 4:06

Betul bah pa ko bilang tu..tiada kaki aku bah..mau bawa org rumah bekunyanyang saja...hahah...kamurang ni suka kasi kana aku ah..

BELL

Anonymous said...

KRMB bagus buat poll lagi untuk award mana-mana yang patut..heheh...janganlah, nti macam hari tu lagi..

Anonymous said...

Lt Muda Matlen Sarudin jg yg trbaik..kmi mau Matlen trus mntp, hrp krmb dpt iktirap matlen sukarelawan tbaik utk krmb gak..kmi tau krmb bleh wat..

AJK Alumni PJKN

Anonymous said...

teda holiday ka hari belia..hehehe

Kelab Rakan Muda Beaufort said...

Kepada AJK Alumni PJKN,

Pihak KRMB dan pemimpin KRMB memang sudah lama mengiktiraf Lt Muda Matlen Sarudin sebagai sukarelawan serba boleh di JBS Beaufort. Malah kami tidak pernah meragui kewibawaan Lt Muda Matlen dalam hal kepimpinan dan kemahiran membentuk jati diri remaja ke arah yang lebih positif.

terima kasih atas ulasan anda.

Anonymous said...

alamak ajk alumni pjkn ni, sikit punya hal lah, nda payah lah bah bikin isu2 mcm gtu..lama dah gak krmb x kcau korang..

lu fikirlah sendri ok

Anonymous said...

btol tu, dah la..case close itu stori ma..tidak bagus kasi laga2 ini mcm..

Anonymous said...

Sia dingar c rayana mau berenti, butul ka krmb? sia dingar dari kn sia di jbs...sia pn tdk tahu btul taw nda..

Anonymous said...

dah2..jgn mula lagi..kamu alumni pjkn bgus p blog kem komandan kamu, dia pn ada bikin blog itu..jgn wat hal cni lagi k.. tq

Anonymous said...

drpd kmurang gaduh2,bgus layan lagu yuna nie..oh bulan...

Anonymous said...

oi hr belia hr utk hepi2..dh la tu ek..kta bsatu utk mbgnkn belia di bhgn bft ni..kta sama ja,teda beza2..pjkn ka,y2y ka,apa ka,rkn muda ka, kta ma ja ba..x perlu ulas lg, yg pntg kta bsatu..pa bos kta bilang mr joe, ihklaskn hti n bsatu..ok..dunt play2 ok..

Justice Peace

BELL said...

INI KALI LAH, AKU ROUND SEMUA BG KOMEN, SEMANGAT PLAK AKU BAH TGK SMUA POST BYK KOMEN..BAH BETUL KATA C JUSTICE PEACE TU, NDA BAGUS TIMBULKAN KEKERUHAN, OK SEKRANG MAINTAIN APA..BAH, APA YG SUDAH JADI TU NDA PAYAHLAH DI UNGKIT LAGI OK..LOOKING FORWARD, NO MORE POLITIKING HERE..THANKS, SUPPORT OUR CLUB, KRMB OK...

Anonymous said...

Yaaa..No Politiking...i agreeee.....

Mr Loba Loba

Anonymous said...

kbolehn LT MUDA MATLEN SARUDIN tiada tandingannya. Sya bharap jgn ada yang tidak mengakui kewibawaannya. Kami bkn mau mcetuskn kekeruhan tp kmi sdikit kecwa KRMB tdk pnh cuba mdedahkan Lt Muda Matlen.. Apapn ini pdirian kmi, tiada paksaan dr sapa2, jgn slhkan tn matlen sbb dia pn tdk tahu ada pihka yg mpjuangkannya.
salam maaf dan jujurlah pd kebenaran.

Anonymous said...

sudahlah alumni PJKN kalau betullah lt muda matlen tu hebat sangat dia tidak akan bertindak meninggalkan programnya ketika ada lawatan dari rakan - rakan sukarelawan baru2 ni..adakah patuk ada orang sampai dia naik p atas nampak sangat dia tak menghormati orang lain...kita kena hormat pada orang lain walaupun dia musuh kita barulah orang akan hormat kita balik...

x peserta Program Jati diri, Binsuluk

Kelab Rakan Muda Beaufort said...

To ANON 10:19 (18 May)
Pihak KRMB tidak bersetuju dengan kenyataan anda. KRMB tidak pernah meminggirkan mana-mana sukarelawan mahupun siapa-siapa kerana KRMB adalah hak semua generasi muda. Dasar KRMB cukup mudah, sama-sama untuk membangunkan generasi muda tanpa prejudis terhadap mana-mana pihak. KRMB sememangnya mengikhtiraf kepada semua sukarelawan lebih2 lagi Lt Muda Matlen sememangnya sudah lama mendapat pengikhtiran bukan sahaja dari KRMB malah pelbagai pihak. Namun pihak kami tidak sekali-sekali memandang rendah kepada sukarelawan yang lain. Semoga penjelasan ini akan dapat diterima oleh AJK Alumni PJKN.

To X-Peserta Program Jati Diri Binsulok,

Usah menggelabah dan jangan berpandangan negatif dan mengeluarkan kenyataan tanpa usul periksa. Mungkin beliau ada hal sedikit atau apa-apa yang menyebabkan belian bertindak sedemikian.

Pesanan admin KRMB, jangan sekali-kali menyalahgunakan kebebasan memberi pendapat dengan menyatakan sesuatu yang negatif dan berunsur tidak baik. KRMB tidak akan bertolak ansur kepada mana-mana pihak yang cuba mengeruhkan keadaan. Semoga mesej ini dapat difahami dan KRMB mengucapkan jutaan terima kasih atas sokongan kepada KRMB. Sekian. Wassalam.

Anonymous said...

alumni PJKN sila brikn pdirian anda..klu brani kmi wat standing ovation ngan ko...jgn buat lg...

one in a million member of KRMB

Anonymous said...

tn matlen penat kali bh tu, kta bsangka baikla pd mrka yg byk jasa ngan kta..ak pn suka tn matlen n geng gak ngan sukarelawan lain, teda masalah bh tu...

Anonymous said...

sia mau itu alumni pjkn jmpa sia pnya bos krmb kalu tida puas hati..sia pn tida tau napa org2 alumni pjkn ni masi mau cr hal...