Thursday, March 12, 2009

CONGRATULATION MR JOE....


Presiden baru KRMB.

01. Pertama sekali, seluruh warga KRMB mengucapkan tahniah dan syabas kepada peneraju baru KRMB iaitu saudara Muhd Junidin Jamlan atau Joe. Semoga beliau dapat menjalankan tanggungjawab dan amanah yang diberikan dengan sebaik mungkin. Harapan kami warga KRMB agar KRMB terus maju dan membangun seiring dengan aspirasi kerajaan yang mahu melahirkan generasi muda yang berkualiti dan berdaya saing.

02. Dalam Mesyuarat Agung Tahunan pada 07 Mac 2009 yang lepas, Joe tidak dicabar untuk menang tanpa bertanding jawatan Presiden. Dalam ucapan ringkas, Joe meminta semua ahli dan AMT yang bakal dilantik kelak dapat menjalankan tanggungjawab dengan baik, bekerjasama dan saling hormat menghormati.

03. Tahun ini pelbagai program akan dilaksanakan namun satu yang perlu diambil serius oleh pentadbiran baru KRMB mahupun Penggerak Rakan Muda Parlimen Beaufort yang baru ialah isu pendaftaran KRM dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS). Untuk rekod, borang pendaftaran telah dihantar ke ROS dan ROY (Perdaftar Pertubuhan Belia) untuk pendaftaran melalui Ibu Pejabat Jabatan Belia & Sukan (P) Negeri Sabah pada tahun 2008 namun masih tidak ada sebarang perkembangan. Perkara ini perlu diselesaikan segera kerana KRMB akan rugi dari segi saluran peruntukan dana dan program memandangkan KRMB belum disahkan lagi. Dicadangkan borang pendaftaran yang baru perlu di hantar untuk menjamin proses pendaftaran dapat diselesaikan segera.

04. Tahniah juga diucapkan kepada semua AJK Tertinggi yang telah dilantik dan semoga dapat menjalankan tugas serta dapat menunjukkan komitmen yang tinggi untuk membangunkan KRMB. Siapa tahu dalam tempoh 1 penggal (1 tahun) perlantikan ini, anda dapat membina masa depan dan mengasah bakat kepimpinan yang ada untuk menjana masyarakat ke arah yang positif dan berkualiti.

2 comments:

Anonymous said...

hii..geng..

First of all...i would like to congratulation to yuor new presiden Mr. Joe..tall men from krmb...and also to all new committee...hope u all do the same if not better then previous committee...

Mr. Presiden...mun ada program kamurang, jan lupa kita orang sini..mau join juga ba..Harap Cik penggerak yang baru ini boleh buat mcm c Bell buat. Saya yang dia boleh buat..Hi Ryanna..boleh ba kn???...

Bravooo KRMB...

Anonymous said...

c joe bilang, bulih bah kalau ko bravoo..hehehee